Rauta ja Petrooli

Tapahtumasta tehtyyn pieneen kyselyyn pääsee vastaamaan kysely rautaperooli 2019 tapahtumasta. Vastaukset auttavat tapahtuman kehittämisessa. Vastaajien kesken arvotaan lippis. Kiitos vastauksista. Kysely suljettu ja lippis arvottu. Voittajalle tiedotettu.

 

Rauta ja Petrooli 2019 vietettiin 31.8 ja 1.9.2019 klo 10-17  http://www.riihimaki.fi/tapahtumapaikka/tehtaankadun-messupuisto/

Tapahtuman sivu facessa https://www.facebook.com/RautaJaPetrooli/ ja lisää tietoja päivitetään myös sinne

Liput: Perhelippu 25e, Aikuiset 12e, Lapset 7-15 3e. Alle 7v ilmaiseksi. Kortti tai käteinen.

Yleisöparkki osoitteessa Rinnetie 1 googlemapsissa josta ilmainen kuljetus linjureilla messupuistoon

Yhteydenotot tapahtuman johtaja Ari Ojala 040-5488249 apk.ojala@gmail.com

Rompetorivaraukset Arto Vaunuveräjä 0500-946390. Rompetorilla vielä muutamia paikkoja vapaana

Tervetuloa koneesi kanssa, tai ilman. Kuljetuksesta sovittava etukäteen Ari Ojalan kanssa hyvissä ajoin, kirjallisesti.

Näytteilleasettajat pääsevät ilmaiseksi sisään, kyytiläisiltä peritään maksu. Harrasteautoparkkiin näytille yli 40v autot ja/tai museorekisteröidyt. Näyttelyalue on rajallinen, tilan täyttyessä joudutaan joskus käännyttämään portilta. Tilanne elää kuitenkin koko ajan.
Alueella on ruokateltta, missä keittolounas. Makkaranmyyntipiste ja kahviteltta löytyy myös.
yttelyalueella koneilla liikkuvia kehoitetaan suureen varovaisuuteen, samoin jalankulkijoita.
SPR.n ensiapupiste on punaisessa rakennuksessa
Kadonneet/löydetyt tavarat infopisteeseen. Löytyy sisääntuloportin vierestä.
Korvatulppia saa infopisteestä.
Henkilökunnalla/talkoolaisilla on keltaiset Rauta ja Petrooli-huomioliivit, asioida voi kenen kanssa tahansa.
Käsiohjelmia sisääntuloporteilla ja infopisteessä. Esitysten ajankohdat eivät aina osu aivan aikataulun mukaan, suurinpiirtein kuitekin.
Mukavaa tapahtumaa t. Rauta ja Petroolin talkoolaiset

 

Vuoden teema: MASSEY FERGUSON 

Suomalaisen maatalouden koneellistumisesta ei voi rehellisesti kertoa muistamatta Ferguson ja Massey Ferguson merkkisiä traktoreita. Mistään muusta traktorista ei ole aiheutunut samanlaista innostusta kuin 50-luvun alkupuolella puhuttu ja koettu ”Ferguson-kuume”.

Viisikymmenluvulla traktori ja traktorityö tekivät läpimurtonsa Suomessa. Ferguson oli tuolloin kaikkein halutuin traktorimerkki. Vuosikymmenen kuluessa Ferguson ehti nousta maataloustilastossa yleisimmäksi traktorimerkiksi, ja Fergujen osuus kaikista maataloustraktoreista oli neljännes. Maahantuojana toimi Farming Oy, Korpivaaran tytäryhtiö. Vuosikymmen lopulla Ferguson muuttui yhtiöfuusion seurauksena Massey-Fergusoniksi. Samoihin aikoihin kevyt yleistraktori sai rinnalleen vahvemman mallin, ja uutta titteliä kantoivat mallit 35 ja 65.

Kuusikymmenluvun alkuvaiheissa maatalouskoneiden kaupassa tapahtui iso muutos, kun Massey-Ferguson traktoreiden maahantuonti siirtyi keskusosuusliike Hankkijalle. Traktoreissa tapahtui selvästi näkyvä muutos vuosikymmenen puolivälissä. Massey-Ferguson esitteli neljästä perusmallista koostuvan traktorimalliston. Yhtymä todella menestyi. Massey-Fergusonin malli 135 oli vuosikaudet maailman eniten valmistettu traktorimalli. Massey Ferguson pysytteli vankasti Suomen traktoritilastojen kärkipäässä. Se oli maamme yleisin maataloustraktori.

Seitsemänkymmenluvun puolivälissä valtakunnan maataloudessa käytetyistä traktoreista suurin ryhmä koostui Ferguson ja Massey-Ferguson merkkisistä koneista. Niitä oli käytössä noin 44 000 kappaletta. Fordson ja Ford merkkisten ryhmä oli aika lähellä kakkosena ja Valmet kolmantena tuntuvammin jäljessä. Virallisessa laskennassa 1977 valtakunnassa oli yhteensä noin 54 000 ”ferguryhmän” traktoria. Tuo määrä oli neljännes kaikista käytössä olleista traktoreista. Uusien traktoreiden myynnissä Massey-Ferguson oli vaihtelevasti kakkos- tai kolmostilalle. Ihan vuosikymmenen alussa se oli kahtena vuonna ykkönenkin.

Kahdeksankymmenluvulle päästyä tapahtui traktorikaupassa muutos, joka oli enemmän nimellinen kuin käytännöllinen. Hankkija ja Valmet alkoivat myyntiyhteistyön. Massey-Ferguson traktoreiden maahantuonti siirtyi Hankkijan tytäryhtiö Koneliike Pellervolle. Massey-Ferguson oli koko ajan yksi traktorimarkkinamme kolmesta suuresta.

Kahdeksankymmenluvun puolivälissä Massey-Ferguson ja Ferguson traktoreita oli melkein neljännes maamme koko traktorimäärästä. Niitä oli noin 64 000. kun Fordien ja Valmetien määrät olivat runsaan 50 000:n suuruusluokkaa.

Suomalaisten ja Fergusonien suhde on muuttunut tekniikankin alalla. Aikaisemmin Ferguson oli ollut englantilainen tuontimerkki ja sitten Massey-Ferguson eri maista tuleva tuontimerkki. Uutta oli Valmetin osien myynti Massey-Ferguson koneisiin. Sellaisena alkoi monessa vaiheessa tapahtunut maailman traktorimarkkinoiden ja teollisuuden kansainvälistyminen, globalisoituminen. Sen puitteissahan elämme nyt, kun Massey-Ferguson ja Valtraksi muuttunut Valmet kuuluvat samaan konserniin.

Olli J. Ojanen