Tein tänään keittiössä...

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Eepee
Viestit: 6348
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 10:13 am
Paikkakunta: Keski-Suomi
Viesti:

Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja Eepee »

...Puolukkahilloa, sadesunnuntain ratoksi. Eilen oli sen verran poutaa, että sai raaka-aineen mettästä.

Omenat ovat myöhässä, mutta omppuhilloa tarttee kans perinteisesti jokunen purkki tehdä. Maistuu plättyjen kaa. Joululahjana oiva.

Muuten olen keittiössä totaalitampio, mutta hillohomma kuuluu syksyyn.
The idea is to die young as late as possible
olliki
Viestit: 9524
Liittynyt: To Marras 08, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Ruovesi
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja olliki »

Eepee kirjoitti:...Omenat ovat myöhässä, mutta omppuhilloa tarttee kans perinteisesti jokunen purkki tehdä. Maistuu plättyjen kaa. Joululahjana oiva...
Jos pihamaalla sattuu kasvamaan luumuja, kannattaa kokeilla lisätä noin 25% niitä omenahilloon. Meillä emäntä pakastaa sopivia eriä luumusosetta, jotka lisää omenahilloon, kun omenat ovat sopivan kypsiä hillon tekoon. Suurin työ on luumun siementen poistossa, kun on tehtävä luumu kerrallaan käsin, tai en ainakaan ole keksinyt parempaa tapaa. Omena-luumuhillo maistuu hieman aprikoosilta ja sopii marmelaadina mainiosti esim. leivän päälle. Luumuhilloa sellaisenaan ei syö kukaan. Kumma miten niin hienosta hedelmästä voi tulla hillottuna niin tympeän makuinen.
Ford 6610, -82
Ford 6640, -96
ultimate welder
Viestit: 4191
Liittynyt: Su Huhti 13, 2008 10:00 pm
Paikkakunta: 39750
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja ultimate welder »

Konamukkelia. 20 kananmunaa, 3,5dl maitua, 1/2tl suolaa, kourallinen emmentalraastesta, voita klimppi. Puuliedellä hissukseen kattilassa kasaan hämmennellen, kyytipoijaksi pussillinen rinssinakkeja paistinpannun kautta.
Eepee
Viestit: 6348
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 10:13 am
Paikkakunta: Keski-Suomi
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja Eepee »

Ollikin kanssa sama kokemus luumuhillosta, kerran kokeilin :| . Samoin kerran tein omena-puolkkahilloa...se se vasta outoa oli.

Kanelitanko keitoksessa antaa omaa mukavaa makua omppuhilloon myös.
The idea is to die young as late as possible
Sirkkeli ja 8 sormea
Viestit: 7721
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja Sirkkeli ja 8 sormea »

ultimate welder kirjoitti:Konamukkelia. 20 kananmunaa, 3,5dl maitua, 1/2tl suolaa, kourallinen emmentalraastesta, voita klimppi. Puuliedellä hissukseen kattilassa kasaan hämmennellen, kyytipoijaksi pussillinen rinssinakkeja paistinpannun kautta.
Tota......tuliko tuosta nyt,yhden miehen annos,vaiko useampaan suuhun?
Olen tuota tässä paivän mittaan ihmetellyt,itse laitan silloin tällöin kananmunan keittimellä,seitsemän kananmunaa ja niistä riittää kahdeksi päiväksi syötävää voileivän päällä.
opastaja.
Viestit: 4021
Liittynyt: Ma Maalis 03, 2014 4:31 pm
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja opastaja. »

kukkoa viinissä
sillä kai on ranskalaisilla oikein hienolta kuullostava nimi

no tuolla tuhersin taas sen mönkijän kanssa
emäntä kaukana ja nälkä tuli

eiku kuoripotut kattilaan
ja riehtilään roilerin paloja kärventymään
aika kuivaksi pääsivät
oli joku pullon loppu jotakie viiniä ja lorautin sekaan
söin ja nälkä lähti

tulin taas näköjään takaisin höpöttämään tänne
saapa nähä sen sensuurin kanssa taas
no tämä on nyt tätä tämmöstä aikaa
Jammu
Viestit: 22646
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja Jammu »

Eilen nostin sipulit ja valkosipulit ja vaimo kokosi loput avomaan kurkut. Tein niistä pikkelssiä, kurkkua sipulia tilliä sinapin siementä ja liemeksi etikka merisuola vesi seos. Samalla konstilla meni purkkiin myös kokonaiset kurkut tosin ilman sinapin siemeniä ja ilman sipulia
Suomi kuuluu länsimaihin
Sebideemus
Viestit: 545
Liittynyt: Pe Kesä 27, 2014 7:32 pm
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja Sebideemus »

Eihännyttoki luumuusta mitään hillua teherä, ku juotavaa.

Otethan sopivan tivis kannellinen lasitölökki. No sinne tölökkihin niitä luumuja, päälle hienua sokuria ja sitte kirkasta viinaa tölökkihin, niin palio ku sinne mahtuu, jos kaikki viina ei maharu tölökkihin, niin maisteli sitä ja massuttele.

Niin, en muistanu sanua, nottei ei oo hätähisen hommaa tämä. Orotella pitää viikkotolokulla. Jos tölökin kansi on tivis niin sitä voi käännellä silloon tällöön eli pitää välillä nurinkuupperin.

Sopiva suhure on puoli kilua luumuja, samavverran sokuria ja puoli litra viinaa, kossu sopii hyvin.

Sitte ku teos on ässehtiny mielestäs tarpeeksi, ainakin ny kolome viikkua, ei ku juomahan ja nuukana oon tiätysti syöny ne luumukkin. Vähä äitelää tuo on, mutta koskas se viina maullaan ja v**tu näöllään olis houkutellu.
Mitä se haittaa, jos mulla on peukalot keskellä kämmentä.
opastaja.
Viestit: 4021
Liittynyt: Ma Maalis 03, 2014 4:31 pm
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja opastaja. »

Sebideemus kirjoitti:Eihännyttoki luumuusta mitään hillua teherä, ku juotavaa.

Otethan sopivan tivis kannellinen lasitölökki. No sinne tölökkihin niitä luumuja, päälle hienua sokuria ja sitte kirkasta viinaa tölökkihin, niin palio ku sinne mahtuu, jos kaikki viina ei maharu tölökkihin, niin maisteli sitä ja massuttele.

Niin, en muistanu sanua, nottei ei oo hätähisen hommaa tämä. Orotella pitää viikkotolokulla. Jos tölökin kansi on tivis niin sitä voi käännellä silloon tällöön eli pitää välillä nurinkuupperin.

Sopiva suhure on puoli kilua luumuja, samavverran sokuria ja puoli litra viinaa, kossu sopii hyvin.

Sitte ku teos on ässehtiny mielestäs tarpeeksi, ainakin ny kolome viikkua, ei ku juomahan ja nuukana oon tiätysti syöny ne luumukkin. Vähä äitelää tuo on, mutta koskas se viina maullaan ja v**tu näöllään olis houkutellu.
tuo resetti toimii jotenki noinki muittenki marjojen kans kirsikat mustikat ja kai toisetki
tökkii tuo koskenkorva aivan liika sikunaista ja laihaa ku kerran vetisiä sekaan
ite ostanu ruoka kaupasta puhtaampaa 80 rosentti viinaa
sillä saa hyvää
no tämä on nyt tätä tämmöstä aikaa
ultimate welder
Viestit: 4191
Liittynyt: Su Huhti 13, 2008 10:00 pm
Paikkakunta: 39750
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja ultimate welder »

Sirkkeli ja 8 sormea kirjoitti:
ultimate welder kirjoitti:Konamukkelia. 20 kananmunaa, 3,5dl maitua, 1/2tl suolaa, kourallinen emmentalraastesta, voita klimppi. Puuliedellä hissukseen kattilassa kasaan hämmennellen, kyytipoijaksi pussillinen rinssinakkeja paistinpannun kautta.
Tota......tuliko tuosta nyt,yhden miehen annos,vaiko useampaan suuhun?
Olen tuota tässä paivän mittaan ihmetellyt,itse laitan silloin tällöin kananmunan keittimellä,seitsemän kananmunaa ja niistä riittää kahdeksi päiväksi syötävää voileivän päällä.
Syöjiä on taloudessa useampia, mutta tämä satsi tuli kyllä syötyä itse...
Jammu
Viestit: 22646
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja Jammu »

pihassa on kolme luumu puskaa tosin tänä vuonna ei tule satoa

yksi vuosi tehtiin kai ihan hyvää hilloa. Pakastettiin ja jukoliste kun se oli sen jälkeen hapanta... Eli nykyään syödään luumut pois sitä mukaa kun tulee, ei pakastella.

Sama on karviaisten kanssa. Mehukin tulee niin hapanta ettei maalimassa ole sellasta sokerimäärää mikä sen peittää, ratkaisuna ollut että lahjoitettu karviaispuskat sukulaisille na naapureille, yksi hyväkasvuinen puska (punainen) jonka marjat syödään suoraan, anoppi joskus vie ämpärillisen.

Punaset viinimarjat sama juttu. Puulta maistuu se mehu mun suussa, vitamiineja ei ole sitäkään mitäs mustissa. Ainoa hyvä puoli punasessa runsas sato. Punaset puskat onkin hävitetty yhtä lukuunottamatta ja tilalle mustaa. Joku viitisen tainta pitäs ostaa. Yhden hävitetyn puskan kohtaan kasvoi tavallinen vattupuska ja vaimon toiveesta säästettiin - joka käänteessä siitä on saaatu pieni kulhollinen marjoja jälkiruokiin ja lasten massutettavaksi.
Suomi kuuluu länsimaihin
tessu
Viestit: 1174
Liittynyt: To Touko 29, 2008 10:01 am
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja tessu »

Punaisista viinimarjoista teen survosta puolukkasurvoksen tapaan. Hyvä lisäke moneen ruokaan aamupuurosta lähtien.
Jammu
Viestit: 22646
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja Jammu »

Naapurin jutulla eilen.

70 litraa koonnut puolukkaa, asuu yksin ja vuoden mittaan syö kaikki, keittelee puuroon. Itselle ei kyllä uppois, riittää ihan pieni määrä puolukkahilloo kaupasta, sen mitä mustanmakkaran kans silloin tällöin syö.. Onhan se terveellistä MUTTA
Suomi kuuluu länsimaihin
Sebideemus
Viestit: 545
Liittynyt: Pe Kesä 27, 2014 7:32 pm
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja Sebideemus »

Vielä on puolukat mettäs, menny viikolla päättyy mustikootten noukinta.

Mehuresetti:

Vaasan Jaakoon puolukkajuoma

12 l perattuja puolukoita

3 l vettä

50 g viinihappoa (saa tavallisesta ruokakaupasta)

2 kg sokeria

Survo puolukat, lisää survokseen vesi ja viinihappo. Sekoita ja jätä liinalla peitettynä huoneenlämpöön 1–2 vuorokauden ajaksi.

Siivilöi puolukat mehusta ja lisää sokeri.

Sekoittele mehua parin tunnin aikana, jotta sokeri sulaa. Mehua ei kuumenneta.

Pullota. Säilyy viileässä. Tarjoillaan laimennettuna.

Maistuu sellaasnansa tai kossun kans, vaikka jonkun mukaan kossu on sikunaasta. :wink:
Mitä se haittaa, jos mulla on peukalot keskellä kämmentä.
ruttu
Viestit: 1557
Liittynyt: Pe Maalis 01, 2013 11:08 am
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja ruttu »

Sebideemus kirjoitti:Vielä on puolukat mettäs, menny viikolla päättyy mustikootten noukinta.

Mehuresetti:

Vaasan Jaakoon puolukkajuoma

12 l perattuja puolukoita

3 l vettä

50 g viinihappoa (saa tavallisesta ruokakaupasta)

2 kg sokeria

Survo puolukat, lisää survokseen vesi ja viinihappo. Sekoita ja jätä liinalla peitettynä huoneenlämpöön 1–2 vuorokauden ajaksi.

Siivilöi puolukat mehusta ja lisää sokeri.

Sekoittele mehua parin tunnin aikana, jotta sokeri sulaa. Mehua ei kuumenneta.

Pullota. Säilyy viileässä. Tarjoillaan laimennettuna.

Maistuu sellaasnansa tai kossun kans, vaikka jonkun mukaan kossu on sikunaasta. :wink:
Tää on kyllä ihan parasta mehua ikinä!
Yks pappa anto pullon maistiaisiksi, piti pyytää ohje mut enpä muistanu, nimen sentää muistin. Hyvä että täältä löytyi, ohje.
ruttu
Viestit: 1557
Liittynyt: Pe Maalis 01, 2013 11:08 am
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja ruttu »

Eepee kirjoitti:Ollikin kanssa sama kokemus luumuhillosta, kerran kokeilin :| . Samoin kerran tein omena-puolkkahilloa...se se vasta outoa oli.---
Ihan ihanaa siviilirohkeutta!! :D On se lutusta kun isot miehet vääntää kokeellisia hilloja. :D
Paskapää
Viestit: 190
Liittynyt: Pe Maalis 17, 2017 7:54 am
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja Paskapää »

Eilen tein herkkujen herkkua, eli sunnuntailounaan itselle. Otetaan n . 500g sian sisäfilettä. Jotkut kutsuu porsaaksi tai possuksi. Otetaan herkku vähäksi aikaa lämpenee huoneenlämpöön ja pistetään talon jykevin paistinpannu lämpiään isolle lämmölle. kuoritaan sikavainaa siitä muovista. asetetaan reilu määrä voita pannuun (itsellä hiiliteräksinen kunnon pannu, valurauta myös oikein yes). Ruskistetaan kunnolla kaikilta puolilta heitetään parit porkkanat pienittynä, sipulit lohkoina ja valkospipulin kynsiä kuorineen sekä lohkottuja perunoita. ja sitten nostetaan läskisempi puoli lihasta ylöspäin siihen pikkuseen uunivuokaan samalla kaadetaan käristyneet kasvikset vuokaan. ripotellaan päälle suolaa ja omia lempimausteita. itse laitoin mustapippuria ja valkopippuria ja itse tekemään grilliausmaustetta vähän. Paistetaan 200 asteessa n. 30-40 min ja nautitaan maidon kanssa. Ja jos haluaa salaatinlehteä ja raejuustoa
olliki
Viestit: 9524
Liittynyt: To Marras 08, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Ruovesi
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja olliki »

Sebideemus kirjoitti:Vielä on puolukat mettäs, menny viikolla päättyy mustikootten noukinta.

Mehuresetti:
Vaasan Jaakoon puolukkajuoma
12 l perattuja puolukoita
3 l vettä
50 g viinihappoa (saa tavallisesta ruokakaupasta)
2 kg sokeria
Survo puolukat, lisää survokseen vesi ja viinihappo. Sekoita ja jätä liinalla peitettynä huoneenlämpöön 1–2 vuorokauden ajaksi.
Siivilöi puolukat mehusta ja lisää sokeri.
Sekoittele mehua parin tunnin aikana, jotta sokeri sulaa. Mehua ei kuumenneta.
Pullota. Säilyy viileässä. Tarjoillaan laimennettuna.

Maistuu sellaasnansa tai kossun kans, vaikka jonkun mukaan kossu on sikunaasta. :wink:
Tätä tehdään meilläkin vuosittain noin 60 litran saavillinen ja on myös ehdoton suosikkini. Survonnan sijaaan ajan puolukat lihamyllystä läpi, jolloin kaikki marjat menevät rikki. Mehun siivilöinnin jälkeen lisään mäskiin ämpärillisen vettä, sekoitan uudelleen ja saan vielä ämpärillisen hyvää mehua hieman laimenneena.
Ford 6610, -82
Ford 6640, -96
ylioyja
Viestit: 7641
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 8:41 pm
Paikkakunta: Pirkkala
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja ylioyja »

Omppu-karviaissosetta. Omppu semmosenaan on vähä pliisua, karviainen siinä seassa on yllättävän äreetä siihen nähden, että kypsä karviainen puskasta on sellaisenaan mieto.
Satsi oli mehumaijassa pehmenemässä, olin hetken muualla ja takasin tultuani ihmettelin, mikä merkillinen täällä lirisee... maijan letku roikkumassa ilman nipistintä... :oops:
Ei ehtiny valua paljoo.
lyytinen
Viestit: 206
Liittynyt: Ke Joulu 14, 2011 8:43 pm
Viesti:

Re: Tein tänään keittiössä...

Viesti Kirjoittaja lyytinen »

Tein eilen semmosta, että kanan rintaleikkeet pyöritellään valkopippurilla maustetussa vehnäjauhoissa, kastetaan kananmunassa ja pyöritellään suolalla maustettu vehnäjauhoissa. Paistetaan 5 min puoleltansa. Maustevoihin suolaa, mustapippuria, sitruunankuorta ja rakuunaa. Lisukkeeksi pottua, porkkanaa, lanttua ja sipulia lohkoina uunissa, mielellään jäisi vähän napakaksi. Ennen uunia marinoitu öljyssä jossa mustapippuria, suolaa, valkosipulia ja tipat savuaromia ja worcestershire-kastiketta.

Ja sitten kun ruisleivättä ei nälkä lähde, niin lenkin ja sinapin kanssa sitä päälle...
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Paalari, Tumppi 865 ja 26 vierailijaa