Sokkeli kalliossa, alapohjan kuivatus?

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Construction King
Viestit: 548
Liittynyt: Pe Syys 13, 2019 8:10 pm
Viesti:

Re: Sokkeli kalliossa, alapohjan kuivatus?

Viesti Kirjoittaja Construction King »

Timanttilaikoista oli edellä keskustelua, onko eroa halpis ja kalliimpi välillä.

Muuta kokemusta mulla ei vielä ole, kuin muutamasta halpis-yleis-kivi-timanttilaikasta (kaikki samanlaisia) vs. Bosch Universal -timanttilaikasta. Jälkimmäinenkin on ns. yleislaikka - ja halpa sellainen - 300mm koossa ne ovat ulkomailla jotain alle 30 eur/kpl, Suomessa jopa 100eur/kpl.

No niin tai näin, kyllä toi Boschin Universal -laikkakin menee paljon paremmin luonnonkiveen kuin ne mun halpis-laikat. Siinä on sellainen "leikkaa kuin juustoa tunne", kivi tuntuu pehmeältä, terä uppoaa ihan eri tavalla.

Sanoisin ero on jopa niin selkeä, että muuttaa pelin ihan kokonaan, jos noilla halpis-laikoilla hikisesti vetää 6cm syvää uraa vaikka 10 metriä, voisin Bosch -laikoilla lähteä ottamaan 20-30cm useamman metrin matkalta.

Niille joilla leikkaukset ovat vielä tulevaisuudessa, pari pientä vinkkiä:
- kannattaa vedenpoisto järjestää hyvin, jos on tarkoitus tehdä useampia leikkauksia (mennä syvemmälle kuin yksi veto). vaikka vesi auttaa leikkuussa, jos (jo leikatussa) vaikkapa 20cm leveässä urassa on vettä, niin se on sellaista maidon väristä, ja on tosi vaikea hahmottaa mistä pitäisi leikata. Parhaiten menee, kun seuraavaa kerrosta leikatessa jatkaa samaa uraa mikä edelliselläkin kerralla oli... piikatessa edellisen kerran sahaukset siitä jää aina 0.5cm, 1cm, tai 2-3cm kiveä leikkauksen viereen... niin se tavallaan kannattaa sahata niistä samoista urista seuraavallakin kerralla, vähemmällä pääsee. Mutta tämä vaatii sen, että näkee mitä on leikkaamassa.
Case 580G (12/1985, David Brown 1390 -moottorilla), 4x4
NH
Viestit: 10594
Liittynyt: To Maalis 15, 2007 1:36 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Sokkeli kalliossa, alapohjan kuivatus?

Viesti Kirjoittaja NH »

Construction King kirjoitti: To Loka 14, 2021 6:05 pm Sopiva hydraulikiilauksen suorittaja löytyi ja muutama tunti siitä on ollut hydraulikiilaus kiinteistöllä meneillään. Kerron miten menee.
Miten meni?
Construction King
Viestit: 548
Liittynyt: Pe Syys 13, 2019 8:10 pm
Viesti:

Re: Sokkeli kalliossa, alapohjan kuivatus?

Viesti Kirjoittaja Construction King »

Kiitos kysymästä, hydraulikiilaus meni työn lopputuloksen näkökulmasta A1 - eli erittäin hyvin.
- Ura mitä hydraulikiilaamalla tulee, on enemmänkin "oja" kalliossa, leveyttä on, mitä sitä olisi 60-70cm
- Olen ikionnellinen ei tullut lähdettyä (kokeilua) enempää timanttisahaamaan 6 metrin matkaa kun kalliota oli siinä 10-35cm otettavaksi pois. Olisin varmaan vieläkin sahaamassa. Alkuun pidin ajatusta "hydraulikiilauksesta" ennakkoluuloisena ... sanotaanko ... naurettavana... mutta mieli muuttui kummasti, iso kiitos kaikille jotka sitkeästi ehdotitte hydraulikiilausta.
- Pienempiä timanttisahauksia tein kolmessa paikkaa... sahaus toimii ihan hyvin kun pitää ottaa sen mitä terä ottaa, esimerkiksi 6-8cm 300mm laikalla olevalla sahalla. Enemmän kuin terän ottama syvyys, sitten hydraulikiilaus mieluummin.

Työn suorittaja oli Sterkman Oy, ja joo jos pitäisi sama tehdä uudestaan, tai tarvitsee vielä louhia tämän salaojarempan kanssa, soittaisin uudestaan Sterkmanille. Työssä oli pientä viivettä (tunneista puhutaan, ei siis mistään merkittävästä), joku toinen toimittaja olisi voinut sen laittaa asiakkaan / tilaajan maksettavaksi, se että Sterkman hoiti asian A++ lisäsi luottamustani työn suorittajaan. Yleensähän jyvät erottuvat akanoista jos joku ei mene ihan suunnitellusti. Bonuksena oli, että Sterkman oli jo tekemässä työtä 3 tuntia 1. puhelusta, ja heillä on myös käsiporauslaitteet, joka tarkoittaa he pääsevät sinne minne porausvaunulla on haastava liikkua. Suosittelen.

Kun hintaa kuitenkin kysytään niin se oli mun tapauksessa alvillisena hintana karvan yli 2000 euroa. En vielä saanut laskua, mutta ymmärsin se on muutaman kympin alle 2100 eur ja olen siihen tyytyväinen. Jos olisin tehnyt timanttisahaamalla, niin arvelen olisin päätynyt maksamaan siitä jo apumiehelle saman verran, jonka lisäksi olisin itse vielä tehnyt sen sahauksen (ilman palkkaa tietysti) ja todennäköisesti rikkonut kovassa työssä laitteet ja käyttänyt kaikki timanttilaikat mitä hamstrasin Saksasta saakka. :D

Niillä joilla homma on vielä edessä,
- kannattaa suojata rakennukset hyvin. Vihreä (lasikuituvahvistettu) pressu esim. Puuilosta, 6m x 10m koossa maksaa tyyliin 20eur/kpl. Ostin niitä 4 kpl, joilla suojaa rakennuksen julkisivun katosta maahan.
- pressut kannattaa kerralla kiinnittää hyvin, kerran maassa käynyt liejuinen pressu ... ei sillä enää mitään suojaa, likaa enemmänkin. Itse käytin suojaukseen pari tuntia ja tuli tehtyä hyvissä ajoin, on sen arvoista.
Case 580G (12/1985, David Brown 1390 -moottorilla), 4x4
NH
Viestit: 10594
Liittynyt: To Maalis 15, 2007 1:36 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Sokkeli kalliossa, alapohjan kuivatus?

Viesti Kirjoittaja NH »

Hienoa, että kiilaaminen onnistui hyvin ja laskukin oli järkevä.
Pyysin jokunen vuosi sitten louhintatarjouksia ja Sterkman olisi ollut yhtä kallis, kuin neljä muuta tarjoajaa yhteensä.
Nopeasti tulivat kyllä tekemään tarjousta paikan päälle ja soittivat vielä peräänkin, että koska tullaan.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: juntunen ja 32 vierailijaa