
https://japa.fi/fi/polttopuukoneet/ketj ... a-355.html
hitto tuota kätisyys juttua en ollut edes hoksannutkaan. nyt ei osaa yhtään edes ajatella että kumman kätinen on fiksumpi kun en ole ikinä kokeillut kumpaakaan.VP kirjoitti:Hakkipilke 37 1x koneella tehdään. Nuo Japat on väärän kätisiä, vaatisi ainakin minulta totuttelua.
.
Palaxille ääni plus syöttöpöytä niin ei tuo syöttöpuolen kuljetin kärsi...2xford4000 kirjoitti:meil toi palax ks 35 ergo ja hyvin on toiminu onkohan 6v jo ollut.. syöttömaton uusin ku oli ruovitettu jatkos rikki... no uudes olikin jo liima jatkos ni ei oo heikkoa jatkoa.. ens kevääks täytyy syöttöpöytää hiukan vahvistaa mut sekin on ite rikottu.. ison tukin pää kuljettimelle ja toinen pää miehis nostaen ni ollu pöydän päässä liikaa painoa.. meil se halkasu häkin turva kytkin irti omas käytös ni saa olla se verkko auki ja nopeempi kääntää puut ku välil joku vänkyrä kuitenkin jää poikittain.. jos konetta lainataan niin turvakytkimen rauta laitetaan paikoilleen.. no yleensä menee mies ja koneet keikalle eli ei olla lainailtu.. nopea kone puita tehdä ja ollaan tykätty ja on oikean kätinen ku hakki on vasuri.. suosittelen lämpimästi
Mitä itsekkin olen seurannut ja tehnyt erimerkkisillä koneilla polttopuita niin kyllä valtamerkit varsin tasoissa on. Eli valitset minkä tahansa niin varsin pätevän koneen saat. Pikkueroja löytyy käytettävyyksissä, mutta missä toinen voittaa, toinen häviää ja toisinpäin.ropaaja kirjoitti:Varmaan kaikki on hyviä, testattu moneen kertaan.
Alle sataa metriä lähemmäksi meidän omistuksien rajaa ei tarvitse tuoda
ketjusahaa. Purun määrä on niin käsittämätön, ellei ole paikkaa mihin purut menee polttoon tai "schaissen" alle.
Kovapalaterällä purun pystyy käsittelemään lapiolla pikku purkkiin.
"nimimerkki 150 m3 heittoa / vuosi"
Kestääkö niin kauan ilman teroitusta!Olympianisti kirjoitti:Mitä itsekkin olen seurannut ja tehnyt erimerkkisillä koneilla polttopuita niin kyllä valtamerkit varsin tasoissa on. Eli valitset minkä tahansa niin varsin pätevän koneen saat. Pikkueroja löytyy käytettävyyksissä, mutta missä toinen voittaa, toinen häviää ja toisinpäin.ropaaja kirjoitti:Varmaan kaikki on hyviä, testattu moneen kertaan.
Alle sataa metriä lähemmäksi meidän omistuksien rajaa ei tarvitse tuoda
ketjusahaa. Purun määrä on niin käsittämätön, ellei ole paikkaa mihin purut menee polttoon tai "schaissen" alle.
Kovapalaterällä purun pystyy käsittelemään lapiolla pikku purkkiin.
"nimimerkki 150 m3 heittoa / vuosi"
Mutta yksi asia on kanssa varma, ketjusahalla olevaa konetta ei tontille tuleOn noissa moottorisahoissa ihan tarpeeksi viilattavaa, ettei enää sellaista konetta tarvitse. Syö myös teräketjuöljyä, tekee jumalattomasti purua, ja teräkustannukset on suuret. On myös auttamattoman hidas, tälläiset kokemukset itsellä. Nykyaikainen kovapalapyöröterä vaan ja työ on yhtä iloa. Viisvuotta jo paukutettu puol-ammattilaisesti puuta ja ei vielä ole terässä tylsymisen merkkejä
Sirahtaa vaan puun läpi.
Mutta tottumiskysymyksiä toki nämäkin
Itsellä kans moinen kone ja kiinnostaisi tuo polttomoottori ja alusta hommata. Otitko ne tehtaalta vai teitkö / teetitkö ja tuliko paljon about kustantaan?setmo kirjoitti:Meillä ollut pari vuotta käytössä Pilkemaster Evo 36. Aluksi traktorikäyttöisenä ja nyt 13hv polttomoottorilla sekä omalla vedettävällä alustalla.
Koneen avoinaisuus on suuri etu muihin verratuna. Voima riittää hyvin halkaisuun. Myös halkaisun hallittavuus on erittäin hyvä juttu.
Koivupilkettä tehdään useita satoja kuutioita vuoteen puoliammattimaisesti.
Itsekin olin aikaisemmin erittäin vannoutunut sirkkelinterän kannattaja. Nyt kun tuolla on tehty noin 500 irtokuutiota pilkettä niin mielipide muuttunut. Sirkkelinterä ei juurikaan nopeampi, huomattavasti hankalampi huollettava ja teräjumeja varsinkin mutkaisilla puilla paljon useammin.
Teräkustannukset ei kyllä ole ainakaan kovemmat ketjulla. Ketjuja saa useamman yhden pyörönhinnalla. Jos puussa ei älyttömästi hiekkaa tms. ketjullakin sahaa ilman teroitus yli 100 kiintoa silpuksi. Ketju on helppo vaihtaa ja teroittaa.
Purua tulee enemmän mutta jos tekee satoja kuutioita vuoteen ei sitä purua montaa kuutioita tule.
Aikaisemmin käytössä Palax Power 70 power S ja vanhempi Hakki pilke.
Kaikkiaan olipahan kone mikä tahansa olen sitä mieltä että sen on pyörittävä omalla moottorilla ja oltava siirrettävissä helposti paikasta toiseen. Sähkö paras/halvin jos saatavilla helposti.
Traktori "sitominen" tuollaiseen noin 10 hevosvoiman tarpeeseen ei ole mielestäni järkevää.
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 43 vierailijaa