Bioenergia ja muukin

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

EK
Viestit: 325
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 5:23 pm
Viesti:

Bioenergia ja muukin

Viesti Kirjoittaja EK » La Tammi 21, 2006 3:39 pm

Oli jo aiemmassa ketjussa biopolttoaineista, mutta näin pakkkasella miettii kun ei tahdo valtakunnassa sähkö riittää ja Venäjäkin on vähän epävarma toimittaja, polttonesteet ei ainakaan halpene niin miksi ei Suomessa joka liikenevä (pelto)hehtaari voisi kasvaa raaka-ainetta etanoliksi ja biodieseliksi ja voimaloihin. Sanotaan ettei kannata, mutta ei tartte olla kummoinen ennustaja sanoakseen että pian kannattaa, kun maailma menee vielä enemmän sekaisin.Ja pysyisi pellot hyvässä kunnossa kun jossain vaiheessa tulee maailmalla pula ruuasta,esim. saastuneessa Kiinassa. Ja kyllä myös ydinvoimaa tarvitaan, ennenkuin keksitään muuta parempaa. [/b]

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras » La Tammi 21, 2006 4:24 pm

Siinä on se aate ja puoluepolitiikka ollut kantona kaskessa. Energiantuotanto toisi maaseudulle tuloja(lue kepulaisille). Siksi energiantuotanto kotimaassa on ollut kuuma peruna 70-luvun energiakriisistä lähtien.

On noissa tilaisuuksissa tullut istuttua. Nyrkkisääntönä on ainakin ennen ollut; mitä keskustavetoisempi kunta, sitä enemmän on satsattu kotimaiseen energiaan. Ja mitä vasemmistovoittoisempi, niin sitä vähemmän.


Samantyyppinen "arvokeskustelu" käytiin poliittisella tasolla Rauman paperi ja sellutehtaan perustamisen yhteydessä. Jossain vaiheessa vasemmiston edustajat väittivät, ettei tehdas toisi sataakaan työpaikkaa, eikä sitä näinollen kannata valtion tuella rakentaa. Eduskunnan iltakoulussa oli todella kirpeitä puheenvuoroja(YLE-arkisto).

Metsänomistajat kuitenkin äänestivät lompakoillaan, ja ostivat perustettavan tehtaan osakkeita, joista syntyi riittävä pääomavirta, jotta muukin rahoitus varmistui.

Tuo puolueasetelma, mitä ajan takaa, tullee tästäkin selville.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: JKAVS, OIU, Punaparta, Velman ja 25 vierailijaa