Off topic ketju
-
- Viestit: 7780
- Liittynyt: Ke Joulu 25, 2019 9:02 pm
- Paikkakunta: Tuusula
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Päästöt tiesin/luulin olevan hiacella ainut ongelma olleen?
No kuitenkin, vähän eri hintaluokan tämä toyota.
Jos päästöistä on kiinni niin ehkä voisi olla mahdollista tehdä muutoksia että saisi kilpiin.
Tai sitten veisi laivalla jenkkeihin tai saudeihin?
No kuitenkin, vähän eri hintaluokan tämä toyota.
Jos päästöistä on kiinni niin ehkä voisi olla mahdollista tehdä muutoksia että saisi kilpiin.
Tai sitten veisi laivalla jenkkeihin tai saudeihin?
-
- Viestit: 5516
- Liittynyt: Ke Syys 21, 2016 9:11 pm
- Paikkakunta: Länsi-Suomi
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Vaatinee vaatimuksenmukaisuustodistuksen jota ilman ei taida kilvitys onnistua?
Tosiaan voi olla muutakin kuin päästöt eli ehkä mainitut turvalaitteet tms. tai sitten juuri tätä mallia ei vain ole hyväksytetty euroopan markkinoille niin homma loppuu siihen. Sehän kannattaisi laivata nyt vaikka Saksaan ja viedä sinne myyntiin jonkin ison amerikkalaisten tukikohdan lähistölle, toki hinnan pitää silloin olla kohdallaan että menee kaupaksi.
Voi olla että tuossa kaupassa joutuu vähän kärsimään tappiota.
Tosiaan voi olla muutakin kuin päästöt eli ehkä mainitut turvalaitteet tms. tai sitten juuri tätä mallia ei vain ole hyväksytetty euroopan markkinoille niin homma loppuu siihen. Sehän kannattaisi laivata nyt vaikka Saksaan ja viedä sinne myyntiin jonkin ison amerikkalaisten tukikohdan lähistölle, toki hinnan pitää silloin olla kohdallaan että menee kaupaksi.
Voi olla että tuossa kaupassa joutuu vähän kärsimään tappiota.
"Harrastelijan vika: halu oikopäätä yhdistää toisiinsa mielikuvitus ja tekniikka."
Johann Wolfgang von Goethe
Etiam si omnes, ego non
Johann Wolfgang von Goethe
Etiam si omnes, ego non
-
- Viestit: 7721
- Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
- Viesti:
Re: Off topic ketju
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ca43 ... 28ad0b662b
Vaikuttaako joulun viettoon? Ei ole tullut edes katsottua kinkkujen hintoja,ruokahuollosta taloudessamme vastaava on enempi perillä asioista,jokunen punalaputettu pieni kinkku tai,sellainen rulla on jo tullut syötyäkin.
Vaikuttaako joulun viettoon? Ei ole tullut edes katsottua kinkkujen hintoja,ruokahuollosta taloudessamme vastaava on enempi perillä asioista,jokunen punalaputettu pieni kinkku tai,sellainen rulla on jo tullut syötyäkin.
- rattori
- Viestit: 11066
- Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 12:11 pm
- Paikkakunta: Ylä-Savo
- Viesti:
Re: Off topic ketju
8 euroa kilo sellainen kolmen kilon juhlakinkku. Kesti talous juuri ja juuri. Toivottavasti vielä varaa paistaa..
------------
tractors
tractors
-
- Viestit: 5767
- Liittynyt: Ti Loka 21, 2008 9:17 pm
- Paikkakunta: Perniö As.
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Meinasin muikkukukkoa paistaa jouluksi. Kinkkua ei ole ollut vuosiin.
Tuolla leivinuunissa meinasin paistaa, nuuka kun olen.
Sähköyhtiö lähetti semmosia kirjeitä, että mitä v ittua. Ryssitte kyllä isot bisnekset mutta minunko se kuuluu maksaa?
Tuolla leivinuunissa meinasin paistaa, nuuka kun olen.
Sähköyhtiö lähetti semmosia kirjeitä, että mitä v ittua. Ryssitte kyllä isot bisnekset mutta minunko se kuuluu maksaa?
Hymas Typ 3
Chaseside Loadmaster 800TC -59
Fordson Super Major -61
Fordson Super Dexta -63
Fordson Super Major Manuel -63
Ford 3000 SoS -66
Sisu Karhu L-137 CIT-4x4 -79
Hiab 650/1 -79
Hiab 950/2 -82
Volvo 740 GLE -84
Copma C1830 N3L -89
Tico 1080HT -91
Ruiskutuspumppuhuolto
Chaseside Loadmaster 800TC -59
Fordson Super Major -61
Fordson Super Dexta -63
Fordson Super Major Manuel -63
Ford 3000 SoS -66
Sisu Karhu L-137 CIT-4x4 -79
Hiab 650/1 -79
Hiab 950/2 -82
Volvo 740 GLE -84
Copma C1830 N3L -89
Tico 1080HT -91
Ruiskutuspumppuhuolto
-
- Viestit: 7721
- Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Mikä lie halvempi kypsennys tapa,jos ostoenergialla kypsentää alle 5kg:n kinkun,keittäminen vai,uunissa paistaminen.
Minkälainen kypsennys on se kuivaaminen,etelän reissuilla niitä kinkkuja nähnyt,joskus vielä etelän reissulla,tilaan huoneeseen sellaisen kinkun,mistä sitten,viikon kahden aikana,käyn vähän kerrallaan päivittäin veistämässä.
Minkälainen kypsennys on se kuivaaminen,etelän reissuilla niitä kinkkuja nähnyt,joskus vielä etelän reissulla,tilaan huoneeseen sellaisen kinkun,mistä sitten,viikon kahden aikana,käyn vähän kerrallaan päivittäin veistämässä.
-
- Viestit: 3105
- Liittynyt: To Helmi 01, 2018 5:04 am
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Tyttö kävi Italiassa ja jossain kallioluolassa ne kypsytti niitä. Vaan eikö se ollut vuosia kestävä menetelmä? Haju ei ollut ihan miellyttävin.Sirkkeli ja 8 sormea kirjoitti: ↑Su Joulu 04, 2022 6:29 am Mikä lie halvempi kypsennys tapa,jos ostoenergialla kypsentää alle 5kg:n kinkun,keittäminen vai,uunissa paistaminen.
Minkälainen kypsennys on se kuivaaminen,etelän reissuilla niitä kinkkuja nähnyt,joskus vielä etelän reissulla,tilaan huoneeseen sellaisen kinkun,mistä sitten,viikon kahden aikana,käyn vähän kerrallaan päivittäin veistämässä.
Minä huolisin ahvenkukon kinkun tilalle. Ei muikkukaan huono ole mutta affenassa on makua.
MITÄ PIENEMPI VIKA SITÄ SUUREMPI LEKA
-
- Viestit: 7721
- Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Olen vasta vanhemmalla iällä alkanut syömään kalaa ja olen sitä mieltä että,muikut on parempia.tumes kirjoitti: ↑Su Joulu 04, 2022 7:09 amTyttö kävi Italiassa ja jossain kallioluolassa ne kypsytti niitä. Vaan eikö se ollut vuosia kestävä menetelmä? Haju ei ollut ihan miellyttävin.Sirkkeli ja 8 sormea kirjoitti: ↑Su Joulu 04, 2022 6:29 am Mikä lie halvempi kypsennys tapa,jos ostoenergialla kypsentää alle 5kg:n kinkun,keittäminen vai,uunissa paistaminen.
Minkälainen kypsennys on se kuivaaminen,etelän reissuilla niitä kinkkuja nähnyt,joskus vielä etelän reissulla,tilaan huoneeseen sellaisen kinkun,mistä sitten,viikon kahden aikana,käyn vähän kerrallaan päivittäin veistämässä.
Minä huolisin ahvenkukon kinkun tilalle. Ei muikkukaan huono ole mutta affenassa on makua.
-
- Viestit: 5767
- Liittynyt: Ti Loka 21, 2008 9:17 pm
- Paikkakunta: Perniö As.
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Olin Kittilässä kultakaivoksella ja toin etelään tullessani pari kappaletta kylmäsavuporoa. Heitin lunta auton konttiin, jotta säilyi hyvänä matkan. Toisen kappalan annoin naapurille, omaani nuukaan söin ja arvelin että huonoksihan tuo menee minun tahdillani. Pyyhkäsin filerointiveitsellä ohkasta siivua leivinpaperille ja nostin leivinuunin päälle kuivamaan. Siellä niilä lastuja on vielä kipossa, ihan kelpoja ovat. Ei se nyt tietysti mitään serranokinkkua ole.tumes kirjoitti: ↑Su Joulu 04, 2022 7:09 amTyttö kävi Italiassa ja jossain kallioluolassa ne kypsytti niitä. Vaan eikö se ollut vuosia kestävä menetelmä? Haju ei ollut ihan miellyttävin.Sirkkeli ja 8 sormea kirjoitti: ↑Su Joulu 04, 2022 6:29 am Mikä lie halvempi kypsennys tapa,jos ostoenergialla kypsentää alle 5kg:n kinkun,keittäminen vai,uunissa paistaminen.
Minkälainen kypsennys on se kuivaaminen,etelän reissuilla niitä kinkkuja nähnyt,joskus vielä etelän reissulla,tilaan huoneeseen sellaisen kinkun,mistä sitten,viikon kahden aikana,käyn vähän kerrallaan päivittäin veistämässä.
Minä huolisin ahvenkukon kinkun tilalle. Ei muikkukaan huono ole mutta affenassa on makua.
Tuttavat toivat kerran semmostakin matkoiltaan, oli se muuten erinomasen hyvää kun tilkka punaviiniä oli kyytiläisenä. Sopivan suolasta, ettei tarvitse väkisin juoda, tulee semmonen luonnollinen jano.
Naapurilta sain yhteen aikaa ahvenaa ja isoja. Kysyin että kuinka näin suurta ahvenaa saat, kas kun oli niin iso silmäinen verkko, ettei siihen pienet jää.
Siitä en käy väittelemään kumpi parempaa on, muikku vai ahven. Olen kyllä kalaruokien ystävä ja minulla varmaan täyttyy tuo ohje, että kerta viikkoon tarviisi syödä kalaa. Lohta se pääasiassa on, kirjolohesta en tykkää ainakaan savukalana. Uuni ruuissa menee paremman puutteessa. Se on minulle oikein juhla päivä milloin lohikeiton keitän ja 10 litran kattilassa, että sitä riittää. Vuosiin en ole lounaspaikoissa syönyt enää kalavettä, mitä siellä lohikeittona tarjoillaan. Sama pätee kyllä hernesoppaankin.
Lohikeiton teko alkaa jo päivää aiemmin, fileroin ja suolaan kalan, sekä marinoin, kuten teen savustaessakin. Omat niksit on siinäkin. Ehtoolla keitän jo kasvisliemen, johon lisään kalaliemen, joka on ruodosta keitetty. Toisena päivänä keitän perunat liemessä kypsiksi, koskenlaskijaa koko kivi ja kermaa. Kala sinne sekaan, pari isoa filettä tai kolme pientä, riippuen minkä kokoista kalaa on ja oho, kattila reunoja myötäsin täynnä.
Viimeksi muokannut TunturiPappa, Su Joulu 04, 2022 9:58 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Hymas Typ 3
Chaseside Loadmaster 800TC -59
Fordson Super Major -61
Fordson Super Dexta -63
Fordson Super Major Manuel -63
Ford 3000 SoS -66
Sisu Karhu L-137 CIT-4x4 -79
Hiab 650/1 -79
Hiab 950/2 -82
Volvo 740 GLE -84
Copma C1830 N3L -89
Tico 1080HT -91
Ruiskutuspumppuhuolto
Chaseside Loadmaster 800TC -59
Fordson Super Major -61
Fordson Super Dexta -63
Fordson Super Major Manuel -63
Ford 3000 SoS -66
Sisu Karhu L-137 CIT-4x4 -79
Hiab 650/1 -79
Hiab 950/2 -82
Volvo 740 GLE -84
Copma C1830 N3L -89
Tico 1080HT -91
Ruiskutuspumppuhuolto
-
- Viestit: 22648
- Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
- Paikkakunta: Juupajoki
- Viesti:
Re: Off topic ketju
joo itte tykkään että serrano on parempi kuin italialaisten parma mutta hyvää molemmat. Porokin on hyvää.
Suomi kuuluu länsimaihin
-
- Viestit: 3105
- Liittynyt: To Helmi 01, 2018 5:04 am
- Viesti:
Re: Off topic ketju
En minäkään paremmuutta osaa sanoa kun välillä maistuu silakkakin jota moni vieroksuu. Taannoin söin purkitettua särkeä tomaattikastikkeessa. Efekti oli jotta miksi pitää syödä tonnikalaa, tämähän on paljon parempaa.
Savumuikkua nyt söisi samalta istumalta helposti kilon mutta kukossa ahven pääsee jotenkin oikeuksiinsa. Makuasioita.
Ja lohisoppa, kyllä se niin on että lirua ne kuppiloissa tarjottelee. Kyllä voi, kerma ja Lastenkoskija antaa makua, no nehän nyt toimii aina.
Savumuikkua nyt söisi samalta istumalta helposti kilon mutta kukossa ahven pääsee jotenkin oikeuksiinsa. Makuasioita.
Ja lohisoppa, kyllä se niin on että lirua ne kuppiloissa tarjottelee. Kyllä voi, kerma ja Lastenkoskija antaa makua, no nehän nyt toimii aina.
MITÄ PIENEMPI VIKA SITÄ SUUREMPI LEKA
- rattori
- Viestit: 11066
- Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 12:11 pm
- Paikkakunta: Ylä-Savo
- Viesti:
Re: Off topic ketju
------------
tractors
tractors
-
- Viestit: 7721
- Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Tuossa on tuo viestiketju,siitä yhdestä automerkistä,voisko siitä väitellä tohtoriksi,väittäjiä ja vastaväittäjiä luulis löytyvän.rattori kirjoitti: ↑Ke Joulu 07, 2022 2:12 pm https://www.iltalehti.fi/saauutiset/a/3 ... 0555e49a9b
Kaikesta sitä väitöskirja tehdään.
-
- Viestit: 7721
- Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Niin muuten joo.
Satuin joskus,myöhäissyksyiseen tai,alkutalviseen aikaan Joensuun torille,siellä oli jotain markkina meininkiä ja siellä oli,joku myymässä silakkaa,jota minä pidin pienenä ihmeenä,lähinnä kun,Joensuusta on matkaa mereen,niin mistä niitä sinne oli,joku viitsinyt laahata,tuoreuskin epäilytti,olihan silakka jonkun aikaa matkustanut torille päästäkseen.
Toinen juttu,kun sen Joensuun seudun luulis olevan muikun syöjien seutua.
-
- Viestit: 3760
- Liittynyt: Ti Touko 17, 2016 3:19 pm
- Paikkakunta: Oulu, ainakin ajoittain
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Tuohon aiheeseen liittyen minulla olisi toinenkin väitöskirjan aihe: Valaistuksen vaikutus koettuun liukkauteen talviajan kevyessä liikenteessä.rattori kirjoitti: ↑Ke Joulu 07, 2022 2:12 pm https://www.iltalehti.fi/saauutiset/a/3 ... 0555e49a9b
Kaikesta sitä väitöskirja tehdään.
Aihe tuli mieleeni siitä henkilökohtaisesta havainnosta, että kevätliukkailla valoisaan aikaan pyöräillessä piti yrittää ajaa oikein varovasti, kun liukkauden havaitsi. Jos taas samalla kelillä ajoi pimeässä valottomalla pyörällä, liukkaus ei haitannut lainkaan.
Kyllä se siitä.
- rattori
- Viestit: 11066
- Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 12:11 pm
- Paikkakunta: Ylä-Savo
- Viesti:
Re: Off topic ketju
sade ja nollan ympärillä sahaavat lämpötilat lisäävät nenilleen menon todennäköisyyttä.
jalankulkijoille tapahtuu selvästi enemmän tapaturmia talvella kuin kesällä, sillä talviset olosuhteet, kuten lumi ja jää, lisäävät liukastumisriskiä.
Tarkemmin ajatellen, juhannusviikolla jos ei ole satanut, niin harvemmin liukastuu, mutta pe-la akselilla nenilleen meno todennäköisyys kasvaa, vaikka tie olisi kuiva.
jalankulkijoille tapahtuu selvästi enemmän tapaturmia talvella kuin kesällä, sillä talviset olosuhteet, kuten lumi ja jää, lisäävät liukastumisriskiä.
Tarkemmin ajatellen, juhannusviikolla jos ei ole satanut, niin harvemmin liukastuu, mutta pe-la akselilla nenilleen meno todennäköisyys kasvaa, vaikka tie olisi kuiva.
------------
tractors
tractors
- ihmehitsari
- Viestit: 18568
- Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
- Paikkakunta: Kainuu
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Vuorataan maha läskillä ja talo lumella, niin kohtapa se on maailma mallillaan. Säästöt ja päästöt kohdillaan
Huomionarvoista myös se, että ateria sisältää vihreitä elementtejä.
Huomionarvoista myös se, että ateria sisältää vihreitä elementtejä.
säästellen sippiin
-
- Viestit: 1191
- Liittynyt: Ke Kesä 05, 2013 7:22 pm
- Paikkakunta: Pirkanmaa
- Viesti:
Re: Off topic ketju
^^ Lautaselta puuttuu (kone?)kivääri millä leivänpäällinen on ammuttu...
joskus tekis
ja toisinaan sitten taas ei
ja toisinaan sitten taas ei
- ihmehitsari
- Viestit: 18568
- Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
- Paikkakunta: Kainuu
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Ha, siinä kivääriä tarvita, pulttipyssyllä possu ressua ohtaan.
Oli muuten harvinaisen hyvää ylikypsää.
Tai no, "nälässä kaikki makkarat on yhtä hyviä".
säästellen sippiin
-
- Viestit: 7721
- Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
- Viesti:
Re: Off topic ketju
Joo,pulttipyssy homman tedän,tosin vähempi sen kanssa touhunnut.ihmehitsari kirjoitti: ↑Pe Joulu 09, 2022 4:29 pmHa, siinä kivääriä tarvita, pulttipyssyllä possu ressua ohtaan.
Oli muuten harvinaisen hyvää ylikypsää.
Tai no, "nälässä kaikki makkarat on yhtä hyviä".
Oletko siis itse ollut teurastushommissa ja jos,niin kysyisin että,otettiinko teurastushomman yhteydessä,veri talteen ja paistettiin lettuja,niin ja mites suolet,otetttiinko talteen makkara värkiksi.
Mukula ajoilta muistan,kun äiti teki possumakkaraa ja olen ollut katsomassa teurastusta,silloin teurastajalla oli,joku käsiase,millä hän ampui sian.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], blues, ekolandia, jkohvakk, s3bQ ja 38 vierailijaa