Off topic ketju

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Vastaa Viestiin
Galaxy
Viestit: 255
Liittynyt: Ma Heinä 15, 2013 9:53 pm
Viesti:

Off topic ketju

Viesti Kirjoittaja Galaxy »

Olen nähnyt tällaisen offtopic-ketjun monella foorumilla eri nimillä. Valtavan usein tulee tilanne, että olisi joku juttu jonka haluaisi jakaa muillekin, mutta ei ole sopivaa topicia johon voisi kirjoittaa ja uutta ketjua ei viitsi avata pikkujutun vuoksi.
Galaxy
Viestit: 255
Liittynyt: Ma Heinä 15, 2013 9:53 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Galaxy »

Aloitin ketjun kun oli mielessä hel.etin hieno innovaatio, mutta unohdin sen ennen kuin pääsin tänne asti :roll:

Todistaa, että offtopic-ketjulle on tilausta. Asiat pitää ehtiä julkaista ennen kuin ne katoaa ajatuksista. :D

(Liittyi jotenkin traktorin peräkärryihin)
Induktanssi
Viestit: 2946
Liittynyt: To Maalis 22, 2012 2:23 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Induktanssi »

Mahtava meno! Tempasin just viidennen oluen tätä hirrrrrrrveää oloa oikaisemaan ja roottasin XCoverin superuser- tilaan ja uudelleenjärjestin koko käyttöjärjestelmän puhelimen ja muistikortin välillä.
Nyt lisää olutta ja ehkä jopa uimaan...
Galaxy
Viestit: 255
Liittynyt: Ma Heinä 15, 2013 9:53 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Galaxy »

Oli pakko eilen pistää siirrettävä ilmastointikone makuuhuoneessa tulille. Nukkuminen menee huonoksi kun lämpö menee yli 27 asteen ja pitää pistää tuuletin sängyn viereen. Siitä taas tulee kipeäksi. Makuuhuone on etelänurkassa niin, että ikkunat avaavat kaakkoon ja lounaaseen.

Tänään oli vielä lämpimämpi sisällä ja ilmastointipönttö on humissut makuuhuoneessa jo 4 tuntia, mutta kun se vetää lämmintä olohuoneesta korvausilmaksi niin ei vilu pääse tulemaan. Pystyy kuitenkin oleskelemaan hikoilemati. Ei oo semmonen nihkee olo.

Mittaria just vilkaisin ja 23.3 astetta näyttää, eli kyllä tää tästä. Lähtö oli jossain 28 asteen kieppeillä.
Avatar
ks1030
Viestit: 1726
Liittynyt: Ma Marras 29, 2010 5:06 pm
Paikkakunta: VAASA
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ks1030 »

Off topic... tänään glögi päivä... turha sitä joulua odottaa kun glökiä kaapissa ja muksut mummolassa... terästettyä glögiä...saunaa ...kylmää olutta... tyyni meri..nam..
Galaxy
Viestit: 255
Liittynyt: Ma Heinä 15, 2013 9:53 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Galaxy »

Nappasin itsestäni pokkarilla passikuvan äsken.

Sekin on saatu kuulostamaan ohjeistuksessa niin vaikealta, että ihmiset käyvät yhä kuvauttamassa itsensä valokuvaamossa vaikka suurimmalla osalla on pelit ja vehkeet itsellä.

Sanoisinpa jopa että helppo nakki, eli 30 sekunnin homma. Toki siirto PC.lle, skaalaus, koon määritys ja tulostus vie jokusen minuutin. Metkaa sinänsä, että aika harvassa ohjelmistossa on passikuvan skaalaukseen valmis työkalu vaikka se on ollut jo vuosia yleismaailmallinen. Joutuu säätämään manuaalisesti.

Itselleni tuli Canon tasoskannerin mukana aikast pätevä yksinkertainen softa joskus. Ei tarvii säätää Gimpin tms. valtavan valikkohelvetin kanssa.
Avatar
ks1030
Viestit: 1726
Liittynyt: Ma Marras 29, 2010 5:06 pm
Paikkakunta: VAASA
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ks1030 »

onko ne poliisilaitoksellakin jo hyväksynyt kuvasi? nimittäin nuorena poikana huolsin kaupungeissa olevia passikuva-automaatteja ja olihan riesa... mielettömän tarkkaa oli ja heti tuli bumerangilla kuvat jos hiukankin huono kuva. pärstän asennot jne. tietty piti olla just eikä melki..
Galaxy
Viestit: 255
Liittynyt: Ma Heinä 15, 2013 9:53 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Galaxy »

Viralliset ohjeet kuvaamiseen löytyy netistä. Ei niissä mitään ylivoimaista ole.

Valokuvaamojen passi ja ajokorttikuvat on yleensä aivan hirveitä. On kuin malli olisi ryypännyt viikon tai pari putkeen. Ihmiset piilottelee niitä ja häpeää.
V361
Viestit: 6663
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2005 8:17 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja V361 »

Juu niin on ne kuvat aika "näkösiä"...
Viimeksi kun passin uusin ja kävin kuvat otattamassa, toetes emäntä että kuvan perusteella olen kuin venäläinen vankikarkuri.....6 millin pystytukka näes teki sen vaikutelman sekä tahallaan pidetty synkkä ilme....
Jammu
Viestit: 18703
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jammu »

No laitetaan sitten loppukesän kuulumisia.

On muuten ainakin täälläpäin hyvä vattusato, vaimo ja anoppi koonneet lyhyessä ajassa hyvät saaliit vattuja, ötököitäkään niissä ei ole.

Samoin hernettä tulee kivasti 5x2m lapusta, parina ehtoona koonnut kukkupään 5l ämpärin palkoja ja suorinut, litra hernettä tulee tuosta. Myös herneet olleet madottomia. Vasta kolmannes maasta koluttu ja lisää tulee.

Kasvimaata on tullut kasteltua ja kaivosta loppunut pari kertaa vesi. Täytyis varmaan kysellä kaivurimiestä ja remontoida kaivoa joskus. Pihassa mylläykset kesken sekä toiseen päähän taloa rappu, odottaa kelin viilenemistä, motivaatiota ja inspistä. Puinen rappu ajatus tehdä kestopuusta, hintoja kysyin eilen, rautakauppa kallein, Agri halpa mutta tavara vajaasärmästä, "asiantunteva puutavaraliike" tavara hyvälaatuista ja halpaa, sinne menen. Ylipäätään taas tuo Agrilainen asenne vitahuttaa eli tekee mielei taas hiukka rankaista kun toiminta tuota jäykkää, jos ei ole ei tilata ts. myyvät paskat varastosta pois. No voihan asiaan palata jos myyvät alle markkinahinnan sitten :D

Toista kertaa tänä kesänä töihin ajellut Natikalla, koneremontista kohta 40 vaijerituntia parissa kuukaudessa ja pelaa hyvin. Jos kotiuttais vanhan Tume 230 äkeen rohjon - ajatus ei suuremmin ilahduttanut vaimoa. Edellisellä reissulla hain työkaverilta vanhaa kattopeltiä puukasan peittovärkiksi.

Poika kasvaa, ikää 1v vajaa kk, odotellaan koska alkaa kävellä ilman tukea, nyt kulkee lujaa ja juokseekin kävelykärryn kanssa pihassa. Edes jyrkkä ylä ja alamäki ei haittaa.

Kuumuus haittaa, jäähdytyssysteemin ostoa tai rakentamista suunniteltu samoin kyselty tarjouksia auringonsuojakalvoista. Kalvot on aika kalliita ja hiukan mietityttää asennus vanhoihin ikkunoihin vaikkakin näkösuojaa kaivattais.

Letukka menee huomenna remonttiin, onkin eka kerta ikinä kun teetän jotakin autoremonttia kokonaisuudessaan, tosin kaveri tekee pajallaan. Starttikehä on pilalla joten katkaisuksi menee, vauhtipyörä uusitaan ja samalla vaivalla kytkin uusiksi. Vielä talvemmalla vois tuulilasin uusia niin ei tarttis katsurin kommenttia odottaa. Kaikenkaikkiaan pitkään aikaan "paras auto" ollut tuo fleetsiden ropponen. Ehkä se on sitä kun on niin perustekniikkaa.
normaaliaika on ihmisen parasta aikaa
Galaxy
Viestit: 255
Liittynyt: Ma Heinä 15, 2013 9:53 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Galaxy »

Kohta on aika tilata kakku sadalla kynttilällä ja keittää Suomi-kahvit. Sataset paukkuu.

Suomen ulkomaanvelka pasahti 98 000 000 000 euroon, joten 100 000 000 000 euron merkkipäivää ei enää tarvinne kauaa vartoa.

Oh joy!

Rahaministerimme, lastentarhan opettajatar J.Urpilainenkin on tuoreiden sanomistensa mukaan huomannut asian ja kertonut medialle, että "kohta sattuu ja kirvelee kaikkia kansalaisia" (poisluettuna ne joita sattuminen ja kirveleminen ei koske).

Taidan korjata luuni Eestiin toistaiseksi koska en kuulu Suomen virka- tai verorälssiin.
Galaxy
Viestit: 255
Liittynyt: Ma Heinä 15, 2013 9:53 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Galaxy »

Nyt ei ole hyvä aika omistaa omaisuutta jota ei voi ottaa mukaan jos lähtee maasta. Nimittäin sen sorttinen omaisuus tulee nyt verotuksen alle. Syystä, että vaihtoehtoja ei ole.

Mietinpä tässä, että vieläkö niitä metsien määräaikaisia rauhoitussopimuksia voi tehdä vai onko se tie jo tukittu?
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 16184
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

Köyhän ei oo hyvä millonkaan. Jos ei oo näläkä, ni sittä paskattaa.
Tätä viisautta vältellen olen koettanut pystytellä sopivan köyhänä, koskapa ylimaallisen vauraanakin elellessä on omat huolensa ja murheensa.

Tänään oli aika hyvä päivä, niin ilman kuin muunkin suhteen. "Bisnekset" luisti kuin itsestään ja virapelitöitä tiedossa. Näin se kesäloma toimii, kun sen oikean kooohtaaa...
säästellen sippiin
Galaxy
Viestit: 255
Liittynyt: Ma Heinä 15, 2013 9:53 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Galaxy »

ihmehitsari kirjoitti:Köyhän ei oo hyvä millonkaan. Jos ei oo näläkä, ni sittä paskattaa.
Tätä viisautta vältellen olen koettanut pystytellä sopivan köyhänä,
Eipä tuota maallista itselläkään ole kuin sen verran, että murheet saa, mutta tuloja ei ollengan, kun pitää kaikki tuotot kipata takaisin, jotta pääoma kasvaisi. Kauheeta köyhäilyä ja penninvenytystä :)

Tietoinen valinta.


Onneksi on tuo eläke 8)
veikri-3
Viestit: 3150
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 5:51 pm
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja veikri-3 »

Viimeinen lomaviikko lopuillaan,lomaa vain 2vk.Perheenkanssa karavanmatkalla 4vrk ja kesämökillä loput.Tulin nyt talvipaikalle,kun ilmat viileni.

Herukat mustikat ja vadelmat poimittu ja emäntä aloittaa mehustamisen.Eilen iltasella panin 25 l kotiviiniä porisemaan ja tänään keitän ketsuppia.Ylisvuotisten poltopuiden tekosavottaa aloittelen,jos huvittaa.Rankakasa on jo laanilla,pinonpohjien tekoa ja koneiden haalimista lainasta kotiosoitteeseen.

Eipä tässä sen kummempia,kahvia naamariin ja ulos :lol:
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 16184
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

Tulevia aatellessa tuli mieleen; paljonko tarvitaan kauransiementä hehtaarille jotta hyvä tulisi?
säästellen sippiin
Customi
Viestit: 2625
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 8:46 pm
Viesti:

Koululaisten kaahailevat vanhemmat aiheuttavat..

Viesti Kirjoittaja Customi »

Taas koulut alkavat ja kiireiset lapsiaan kouluun kuljettavat vanhemmat kaahaavat koulujen lähistöillä itsekin ja aiheuttavat vaaratilanteita! Sitten samat vanhemmat kirjoittavat yleisönosastoihin ja soittavat radio-ohjelmiin jne. että pitäis poliisin valvoa niitä kaahareita koulujen lähistöillä!
Ensiksi tulee mieleen, miksi niitä lapsia täytyy viedä jo hyvinkin läheltä autolla kouluun? Miksi ei voi lähteä pikkuisen aikaisemmin jo kotoa, että ehtisi itsekin vielä ajoissa töihin turhia kaahaamatta, vaikka lapsen/lapset veisikin matkalla kouluun? Mistähän tullut sekin tapa, että hätävilkut vaan päälle koulujen lähellä ja pysähdytään jopa keskelle tietä jättämään lapset pois autosta? Kun kattelee noita nykyajan koululaisia, ei se pieni kävely-/pyöräilymatka kerran pari/pv monellekaan lainkaan pahaa tekisi!


http://yle.fi/uutiset/poliisi_suojatie_ ... la/6760985
Galaxy
Viestit: 255
Liittynyt: Ma Heinä 15, 2013 9:53 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Galaxy »

Lounaassa trooppinen sadekausi.

Pitääs lähtee lanaamaan santateitä kun sade vähän pehmitti. Kun sais tän sohvan irti selästä ensin.

-------

-rapeet 200 kg panisin kauroja maahan

-sama huomio alakoululasten vanhemmista ylinopeuden suhteen koulun lähistöllä.

-hyvä kesä ollut. Kunto on kestänyt tehdä enemmän kuin vuosiin kun velvoitteita vähensin itseltäni raakasti alkuvuodesta. Ai häpi.
kuussatanen
Viestit: 5297
Liittynyt: To Helmi 15, 2007 10:29 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kuussatanen »

En noita Ritu-tytön juttuja ihan täyspäisinä pidä, mut kun nyt kuitenkin höpöjulkaisuja vilkaisin, niin tällainen tosi hauska haastattelu sattui silmiini. Haastateltava muusikko on ihan toista maata, kuin meillä niin yleisenä esiintyvä ruplakumartajalaji:

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=8519
olliki
Viestit: 9479
Liittynyt: To Marras 08, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Ruovesi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja olliki »

Eilen aamulla ihmetykseni oli suuri, kun piti kopistaa laiturin vieressä olevasta katiskasta kissalle päivittäinen särkiateria. Katiskassa vikuroi ankerias. :shock:
Sitten katiska kiireesti maalle ja tarvikkeita hakemaan. Vasara ja naula, kapula, puukko, sanomalehti, suolaa ja suolausastia. Ankerias sanomalehden kanssa tiukkaan otteeseen ja kalautus päähän. Sitten kärmes naulalla pään läpi puuvajan seinälle roikkumaan ja pieni viilto hännän päästä noin 5cm etäisyydelle kohtaan, jossa näkyi sykkivä suoni. Kun veri oli valunut pois ja liike lakannut, vatsa auki ja suolet ulos. 750gr / 68cm loirake oli yön yli suolassa ja tänään aamulla savuun ja olipa taas kerran herkkua pöydässä. Nyt minusta tuli meidän perheessä toinen, joka on pyydystänyt itse ankeriaan. Kissa oli ensimmäinen. Sen saalista ihmeteltiin muutama vuosi sitten monen hengen voimin, mutta näkyy noita eksyvän kotirantaan asti. Olen toki ankeriaita käsitellyt aiemminkin, mutta tämä oli ensimmäinen itse pyydetty.
Ford 6610, -82
Ford 6640, -96
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: 450DT, Ajomies, arv, ekolandia, Jorde, puavo 85, ylioyja ja 46 vierailijaa