Uutisia karppaajille

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Vastaa Viestiin
sohvi
Viestit: 4584
Liittynyt: Su Helmi 10, 2008 3:19 pm
Paikkakunta: vihti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sohvi »

Kappas, tähän asti on kiven kovaa väitetty, että karppaamisesta ei ole olemassa mitään vakavasti otettavia tutkimuksia :lol: . Ja hätätilassa kaivetaan aina vanha kunnon Atkins haudasta. Voi poloja. Alkaa konstit vähenee. Ympäristön rasittuminen, ja blaabblaab. Entäs ne riisipellot ja soijakasvustot? No joo. Sille ei vaan voi mitään, että karppaamalla ihminen voi paljon paremmin ja se auttaa hyvin moniin elintasosairauksiin. Mediamyllytys ei siinä vaiheessa vaikuta suuntaan, ei toiseen. Ja yhä useamman lähipiirissä on joku alkanut kukoistamaan karppaamalla...sen uskoo kun näkee. Ei tarvi olla uskovainen etes :lol:
www.sohvinkulma.fi
International McCormick B 414 vm 1961 työkone
Ford Super Major 5000, isännän lelu : )
kuussatanen
Viestit: 5292
Liittynyt: To Helmi 15, 2007 10:29 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kuussatanen »

Aijai :D

Mut eihän tuossa uutisessa kerrottukaan, etteikö karppailijakin voisi laihtua.
Oikeastaan kyse oli vain siitä, minkä hinnan lihateollisuuden mannekiinina esiintymisestä joutuu maksamaan.
Jammu
Viestit: 22819
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jammu »

No minkä hinnan, mainitut "laskelmat" varmaan voisi laittaa myös näkyville?

"Ruotsin Radion laskelmien mukaan vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta aiheutuu kaksi kertaa niin suuri rasite ympäristölle kuin virallisten ravintosuositusten mukaisesta ruuasta"

Ruotsin radio on ilmeisesti tällä saralla pätevöitynyt tutkimuslaitos?

Pakkohan niiden jostakin rahoitus on saada. Eri asia sitten on laulavat tai ovat laulamatta niiden lauluja joiden lihaa ja maitoa syövät. Turha luulla että paikallinen TeeHooäLlä tai diabeettesjärjestö rahaa antaisi "vääräuskoiseen" tutkimukseen.

Turha se on meidän pohjolan pikku kansan surra ja olla aina esimerkkinä. Vaikka kuinka täällä nurkkiamme varjelemme, kiinalaiset tulee ja jyrää meitin ja paskoo päälle, siinä sitä pelon aihetta on jos jotakin haluaa pelätä.

Osa Hesarinkin jutuista on lähdekritiikitöntä tuubaa - liekö tämänkin jutun ponsi omassa pullantuputtajayhteisössä. Pakko se on pitää koko ajan ääntä virallisten suositusten puolesta.
Suomi kuuluu länsimaihin
olliki
Viestit: 9524
Liittynyt: To Marras 08, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Ruovesi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja olliki »

Kehittäisivät vielä sellaisen "karppaaja+" dieetin, jossa saisi syödä myös runsaasti hiilihydraatteja, eli ennen kaikkea perunaa ja kunnollista leipää, niin minäkin alkaisin ihan justiinsa. Muuten karppauksessa ei tuntuisi olevan mitään vikaa. Saa syödä siankylkisiivuja ja läskisoosia ja pihvitkin sallitaan ja ... uskalla tässä kaikkia muita herkkuja edes ajatella. :idea: Ei maar, pitää mennä jääkaapille.
Ford 6610, -82
Ford 6640, -96
kuussatanen
Viestit: 5292
Liittynyt: To Helmi 15, 2007 10:29 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kuussatanen »

Ruotsin radiokin saattaa toki olla lääketehtaiden kanssa salaliitossa, mutta se ei kuulosta kovin todennäköiseltä.
Käry tuossa on nyt käynytkin ihan muilla.

Mut on hyvä, että vielä joku taho uutisoi ja toivon mukaan monipuolisesti, jottei meidän tarvitse pipo silmillä huhujen varassa hurahtaa milloin mihinkin koukkuun.
sohvi
Viestit: 4584
Liittynyt: Su Helmi 10, 2008 3:19 pm
Paikkakunta: vihti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sohvi »

Ruotsin radion selvityksen mukaan... tämä alkaa todella vakuuttavasti. Olisipa mukava nähdä tämä selvitys kokonaisuudessaan, lähdeviitteineen päivineen. Niin kyyniseksi olen tullut, etten mihinkään tutkimukseen usko, pelkän toimittajan tekemän selostuksen pohjalta. Mutta eihän tuossa oikeastaan mitään tietoa ollut. Varmasti liha- ja maitoteollisuus on aikojen saatossa teettänyt paljonkin tutkimuksia. Valiolla näitä on takavuosilta useampia. Niissä todistetaan, ettei suurimolekyylinen maitorasva ole suinkaan haitaksi ihmisen terveydelle. Noista ilmastovaikutuksista nyt voi sanoa mitä vaan... jos niitä alkaa noudattamaan, niin lähtisin siitä, että jokainen saisi perustaa autotalliinsa masiinan millä valmistaa omista jätteistään energiaa. Tällä energialla kulkisi myös auto. Ylijäämä syötettäisiin verkkoon, ja siitä saisi rahaa. Kaasu ja shköautojen verotus poistettaisiin. Aurinkopanelien ja tuulimyllyjen hankintaa tuettaisiin valtiollisesti. Tekoruokien, eli einesten valmistaminen kiellettäisiin. Lähiruokaa käytettäisiin kunnallisissa palveluissa...ja karppaaja saisi syödä lihaa ja voita, kuten tähänkin asti. Johan nyt, kun kasvihuonevihannesten syöntikin on jo demonisoitu. Mitä sitä pitäisi pupeltaa?? Leipää?? ja maailma pelastuu. Lääkkeitä lisäksi, eikä ikää ehtisi kertyä kovin paljon. Vanhuusongelma ratkaistaisiin samalla. Kansa olisi helposti käsiteltävää aivotonta massaa, pierukaasuista pullistunutta valkoista höttöä.
www.sohvinkulma.fi
International McCormick B 414 vm 1961 työkone
Ford Super Major 5000, isännän lelu : )
NH
Viestit: 10594
Liittynyt: To Maalis 15, 2007 1:36 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja NH »

Yleisesti tieteellisissä tutkimuksissa, joissa on kaupallisia rahoittajia, rahoituksen reunaehdoissa on tavallisesti määrittelyt rahoittajan vaikutusvallasta asettaa tutkimuskriteerejä ja toisaalta estää rahoittajille mahdollisesti epäedullisten tulosten julkistaminen.

Lopputuloksena julkaistut, kaupallisesti rahoitetut, tutkimukset pääsääntöisesti ovat aina myönteisiä rahoittajan liiketoiminnan suuntaan.

Mikäli ennalta asetetuista kriteereistä huolimatta tulos olisi rahoittajalle negatiivinen, niin tutkimusta ei yleensä, rahoitussopimuksen nojalla, julkisteta.

Paras tae tieteellisen tutkimuksen puolueettomuudesta on se, että sillä ei ole kaupallista rahoittajaa ja tutkijat eivät ole tutkimusalan kaupallisten toimijoiden palkkalistoilla.
pela
Viestit: 738
Liittynyt: Pe Loka 17, 2008 3:55 pm
Paikkakunta: Lappi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pela »

Myös yliopistoissa yhteiskunnan rahoilla tehtävää perustukimustakin vaivaa negatiivisen tuloksen harha eli tiedelehdet (joita sitten sopulimedia lainaa)
valitsevat usein julkaistavaksi postiivisen tuloksen. Tutkijat taas haluavat päästä siteraattaviksi laatulehtiin ja tarjoavat niille mielummin positiivisia tuloksia koska uskovat että negatiivisella tuloksella ei pääse läpi. Koska negatiivinen tulos ei pääse läpi se jää pölyyntymään yliopiston kirjastoon unholan laaksoon.
Jammu
Viestit: 22819
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jammu »

Ei tuossa ole uutista nimeksikään, samaa tyhjää tynnyriä rummuttavat.

Vaikka olenkin töissä lähellä ilmastonmuutostutkimuksen ydintä, kyseenalaistan hommaa myös itse melko lailla - ihmiset ei aina tajua että on olemassa tiedettä ja tiedepolitiikkaa. Jos haluaa tehdä tiedettä, on sen useimmiten tiedeyhteisöissä oltava tiedepolitiikan linjan mukaista jotta rahoitustakin hommalle saa. Rahoitustahan tarvitaan tutkimuslaitteiden ostoon, henkilöstön palkkaamiseen, monissa tutkimuslaitoksissa "overheadien" maksuun eli laitoksen infra kuten it osasto yms ottaa päältä. samoin nimekkäissä julkaisuissa kuten Nature ja Science artikkelien julkaisu maksaa.

Siitä olen yhtä mieltä että saastuttaa ei saa sekä kasvihuonekaasuilla on lämmittävä vaikutus ilmakehään. Mutta ilmakehän mekanismit kun ei ole 100% tiedossa ja moniin malleihin liittyy kymmenien prosenttien epävarmuus, on aikamoista venäläistä rulettia, että joku instanssi kuten vaikkapa tämä IPCC tai hallitukset tekevät kovin lyhytnäköisiä rajoittavia tempauksia. Malleihin liittyy vielä tilastojen manipulointia jopa eräässä kaikkien tuntemassa sektoritutkimuslaitoksessa. En nyt halua leimaa otsaan joten en selitä tarkemmin. Jokainen tehnee omat päätelmänsä, tästäkin löytyy googlaamalla...

Yksi typeryyden muoto on nyt fukushiman jälkeisessä ajassa tuo hiilivoiman uudelleenkäyttöönotto - ihmisiä kuolee hiilen kaivamisessa sekä sitten päästöistä johtuen hiilen poltossa tulevii hiukkasiin paljon enemmän mitä ydivoiman käyttö tappaa. Muutama kuollut Japanisssa saa aikaan Euroopan energiapolitiikassa sen, että satoja kuolee hiilivoimalan päästöihin. Tässä ei vielä huomioida vaikutusta ympäristöön ja ilmastoon...

Tuo Hesarin juttu on vaan sitä perus bullshittijuttua vailla kunnon lähdeviitettä, homman uskottavuus tulee "päälehden" imagosta, ovat virallinen totuus.

Mutta onhan siellä jonkinlainen linkki ruotsalaiseen alkuperäisjuttuun, kävin sen lukasemassa, tsekkappa Sohvi se. Siinä on oikein lukujakin esitetäväksi.
Suomi kuuluu länsimaihin
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 18754
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

Ihmisen pitää syödä sitä mikä tuntuu hyvältä.
Näin elämästä voi nauttia myös ruokaillen sen ajan kuin elää.

Joku saa säväreitä pelkistä rehuista, toinen lihasta,
kolmas syö mitä eteen tulee.
Kaikki elävät aikansa ja kuolevat sitten pois.


Ihmisen pitää syödä elääkseen, mutta kun tämä nykyaika on mitä on,
niin myös ruoan suhteen ollaan "kiimoissaan" vähän joka suuntaan.
Yksipuolinen ruokajumaluusoppi ja markkinavoimat kuultavat läpi monesta eri lähteestä.
säästellen sippiin
kuussatanen
Viestit: 5292
Liittynyt: To Helmi 15, 2007 10:29 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kuussatanen »

ihmehitsari kirjoitti:
Yksipuolinen ruokajumaluusoppi ja markkinavoimat kuultavat läpi monesta eri lähteestä.
Niinhän se on.
Mut aina joskus käy noinkin, että suurella rahalla kärähtää perskarvat.
Jammu
Viestit: 22819
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jammu »

kuussatanen kirjoitti:
ihmehitsari kirjoitti:
Yksipuolinen ruokajumaluusoppi ja markkinavoimat kuultavat läpi monesta eri lähteestä.
Niinhän se on.
Mut aina joskus käy noinkin, että suurella rahalla kärähtää perskarvat.
Niinpä, toivon ainakin lääkekytköslaitosten kärvähtämistä, osittainen jaloilla äänestys on jo kovaa vauhtia käynnissä, Puskakin joutuu jo hiukan tulemaan puskasta ja antamaan vhh-muotiin sopivia lausuntoja.

Toivon myös että geenimuunnellun viljelyn rounduppikuppi menee piakkoin nurin. Ei ole ratkaisu mihinkään ruokapulaan, enneminkin ratkaisu monsanton osakkaiden voiton maksimointiin. olihan tuosta glyfosaatin haitoista juttua lehdissä hiukan, aiheesta on suomalaistutkimus, mutta homma vaikeni sitten nopeasti, mitään isompaa keskustelua siitä ei tullut.

Ei mulla sinänsä rounduppia vastaan mitään ole, oiva konsti kun muu ei auta, mutta jatkuvalla syötöllä minusta sitä ei pitäisi ruutata, vaan viimeisen pakon edessä. Pelkkä viljan viljely ja kevyempien muokkausmenetelmien suosinta ja suorakylvö kerryttää helposti rikkaruohoa. Kunnon viljelykierto ilman rikkaruohoa kerryttävää kesannointia nurmiviljelyineen olisi järkevää - kyntö on myös rikkaruohon torjuntaa.
Suomi kuuluu länsimaihin
Teknokraatti
Viestit: 89
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2005 8:52 pm
Paikkakunta: V-S
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Teknokraatti »

Hiiteen kaikenlaiset dieetit, niitä ei tarvita. Ainoa oikea tapa laihtua on kuluttaa enemmän kuin syödä.
Rasva on aine jolla ihmiskroppa taltioi energiaa pahanpäivän varalle. Rasvan varastointiin ei tarvita rasvaa, siihen riittää kasvikset, marjat yms. (vertaa karhu), mutta ihmiskroppa kun tarvitsee muutakin kuin energiaa, sen pitää siksi syödä monipuolisesti kaikkea.
Sellaista kuin sityihminen ei ole olemassakaan, joka tulisi toimeen pelkillä kasviksilla (vegaani) tai ilman hiilihydraatteja (karppaaja). Sityihmiseksi ei myöskään voi muuttua tuosta vaan, siihen kuluu satojatuhansia vuosia ennen kuin geeniperimään tulee muutoksia. Eikä perimään tule nykymenolla muutoksia, kun aitoa luonnonvalintaa ei ihmiskunnassa, ainakaan länsimaisessa yhteiskunnassa, tapahdu.
Ihminen on joutunut ennen tehomaataloutta hankkimaan ravintonsa luonnosta, johon kului lähes koko valveillaoloaika. Tarkoitan tehomaataloudella sitä aikaa jolloin ihmisen aika ei kulu pelkästään ruuan hankintaa, vaan voi vaikka istua kaljalla suurimman osan elämästään paikallisessa baarissa ja silti jatkaa elämäänsä.
Huonoina aikoina kropan rasva otetaan käyttöön eli rasvaa aletaan muuntaa sokeriksi lihasten käyttöön. Tämä on normaalia, mutta keinotekoisesti, välttäen hiilihydraatteja, syntyy lopulta sairaanloinen tila ja karppaajasta tuleekin potilas. No potilas sairastaa tietenkin yhteiskunnan piikkiin eli veronmaksajat maksavat hoidon. Parempi olisi laittaa hieman vähemmän sitä monipuolista ruokaa suuhun, kumitossut jalkaan ja lähteä lenkille, jos ei muuten energiat kulu.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ketoosi_(tila)
jusape
Viestit: 3500
Liittynyt: Ti Touko 03, 2011 10:56 pm
Paikkakunta: Yläne
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jusape »

Tänpäivän Turun Sanomis oli asiasta kans artikkelii...
Ihmeitä tehdään päiväs, mahdottomat vaatii kaks
Nuffit DM4-54, Univ Four-61, 460T EVO III ( ~300hp ) -64,
GMC 6-71 -65 (Detroit Diesel), Allis-Chalmers TL20D-60
USA GM autoja vuodesta -90 + Muuta roipetta

http://WWW.NUHVI.NET
http://WWW.KONEKANSA.NET
Jammu
Viestit: 22819
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jammu »

Aina sitä jostakin pitäisi tuntea syyllisyyttä. Joko lehmät pieree ilmakehän tuusan nuuskaksi kun syöt lihaa ja maitoa tai sitten valtion kassaan huolella haalitut veroeurot menee karppaajien uudelleenlihottamiseen.

Perusta oma missio, siihen ei tarvita tiedettä taakse vaan voi saarnata mitä mieleen juolahtaa :lol:

ruoansulatus ja energiankulutus ei ole niin yksioikoista. Yhdellä voileivän energiamäärällä juoksee maratonin. Kuinka monta maratonia sitä päivässä sitten pitäisi juosta, muitten hommien ohella että "kuluttaa enemmän kuin syö".

Kyllä se ratkaisu yhtälöön piilee makroravinteiden saannin suhteissa käänsi tai väänsi asiaa sitten tai näin. Toki liika on liikaa kaikessa :roll:

Niin se TS juttu oli tämä: http://www.ts.fi/teemat/kuluttaja/250031.html

"............– Öljyn käyttöä ei pidä pelätä lihomisen pelossa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että runsasrasvainen ruokavalio ei välttämättä lihota, jos ruokailutavat ovat muuten kunnossa. Öljyä tuleekin muistaa käyttää päivittäin ruoanlaitossa ja nauttia myös kuumentamattomana. Voitakin voi käyttää maltillisesti. Jos rasvaa kartetaan liikaa, syödään niiden sijaan liian hiilihydraattipitoista ruokaa ja saadaan samalla liian vähän kuituja ja liikaa sokeria."
Viimeksi muokannut Jammu, Ke Elo 31, 2011 5:57 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Suomi kuuluu länsimaihin
Ajomies
Viestit: 28307
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Äänekoski
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ajomies »

On tää ny ihan kauheeta kun ei kaikkia pöperöjä tutkita tieteellisesti, joutuu "sokkona" syömään ihan mitä vaan epäterveellistä moskaa.
Kaikki on turhaa jopa turha tietokin.
Konekansa.fi
kuussatanen
Viestit: 5292
Liittynyt: To Helmi 15, 2007 10:29 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kuussatanen »

Teknokraatti kirjoitti:Hiiteen kaikenlaiset dieetit, niitä ei tarvita. Ainoa oikea tapa laihtua on kuluttaa enemmän kuin syödä.
Jos tällaiset, moneen kertaan kymmenien (osittain kenties satojenkin) vuosien aikana tutkitut ja havaitut tosiasiat pidettäisiin mielessä, niin ei ihmisiltä saisi huijattua rahoja (ja toisinaan terveyttäänkin) monenlaiset näennäistieteilijät sidosryhmineen.
Nyt puhutaan esim. karpaajista, mutta aikojen kuluessa on nähty valtava määrä vaikka minkämoista ruoka-aatetta, mut ei niitä tänään kukaan muista. Eikä tätäkään päivää muisteta huomenna.
On hyvin harvinaista, että media julkaisee näin näkyvästi tällaisen huijauksen, sillä kuluttajille tavallisesti kerrotaan sitä, mitä he haluavat uskoa todeksi.
Mut saattaahan toki olla, että Ruotsissa yhteiskunnan hallinnoima media on meikäläistä vastaavaa paremmin hereillä.
tommi
Viestit: 6082
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 5:12 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tommi »

Tuo nyt on ihan maalaisjärjellä ajateltavissa oleva fakta, että yletön lihan mässäily lisää lääketehtaiden kysyntää monessakin mielessä, ja tuotta valtavat hiilipäästöt.

Rintasyöpä

Vatsasyöpä

Antibioottiliha
Viimeksi muokannut tommi, Ke Elo 31, 2011 6:19 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Fordson Major Diesel -56 Fordson Super Major Manuel 2703E -62 Fordson Super Major Weatherill -62 Ford 5000 +Vammas kersantti -75 BM Volvo T600 -71 + Ponsse S15 vaunu Sampo Rosenlew 500 -79 Case IH mx4230 -96 Valtra T120 -05
Vääräkoski
Viestit: 3869
Liittynyt: To Maalis 22, 2007 10:31 am
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Vääräkoski »

Teknokraatti kirjoitti: Tämä on normaalia, mutta keinotekoisesti, välttäen hiilihydraatteja, syntyy lopulta sairaanloinen tila ja karppaajasta tuleekin potilas. No potilas sairastaa tietenkin yhteiskunnan piikkiin eli veronmaksajat maksavat hoidon.
Millaisia sairauksia hiilihydraattien vähentäminen aiheuttaa?
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Kuuskakkone ja 22 vierailijaa