Habanero

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

aaretti
Viestit: 877
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 8:44 am
Paikkakunta: Lemi
Viesti:

Habanero

Viesti Kirjoittaja aaretti »

Tuli ostettua rasiallinen Habaneroja. Maistelin vähän "reunasta". Hyvin tuntuu lämmittävän. Nam nam! Pitemmän aikaa on tehnyt mieli moista kokeilla ja nyt sitten pitäis saada jotain reseptejä jotta pääsis vähän syventämään näitä kulinaristisia nautintoja.
Mahtaako masinisteilla olla hyviä tulisia ruokaohjeita? Pysytään nyt kuitenkin maltillisissa rajoissa ettei samaa ateriaa tarvitse irvistää kahta kertaa :D

Ite kun en ole mikään kokkikolmonen niin mielellään melko seikkaperäisiä "asennusohjeita" kaipailisin

Suuta polttaen
Ari
KÖRMY
Viestit: 1195
Liittynyt: Su Helmi 12, 2006 7:50 pm
Paikkakunta: Itä-Suomi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja KÖRMY »

Aamusella kun istuu pöntöllä ja perse hörppii pytystä vettä niin ei voi välttyä ajatukselta että habaneron limakalvoja stimuloiva vaikutus on nautinnollisempi ruoansulatuselimistön alku- kuin loppupäässä.
Viisas tyhmä :shock: on viisaampi kuin tyhmä viisas. :mrgreen:
spark

Viesti Kirjoittaja spark »

Siivuta pari habaneroa kossupulloon ja anna tekeytyä viikko pari, ja nauti 8)
Jarkko
Viestit: 7074
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 1:14 am
Paikkakunta: Pohojammaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jarkko »

spark kirjoitti:Siivuta pari habaneroa kossupulloon ja anna tekeytyä viikko pari, ja nauti 8)
Silloinko ei perse hörpi vettä pytystä, vaan jokin muu? :wink:
Konekansa.fi
Komia on aina komia. Komiat pärijää aina. Kyllä kaikki saa - komiat saa vaan ensin!
Hoopo
Viestit: 396
Liittynyt: Ti Touko 22, 2007 10:16 am
Paikkakunta: Liminka
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hoopo »

Tuossahan alakaa jo olleen reseptiä :)
w_cubjr
Viestit: 45
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 10:49 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja w_cubjr »

Kortonkia vaatis käsitellessä sun sormet. Ei saa käpälistä pesemälläkkään pois sitä ainetta. Habanero on tosi hyvän makuinen, tosin aikas tulinen. Mulla purkis kuivattuna.
Viimeksi muokannut w_cubjr, Pe Huhti 01, 2011 11:33 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
No hö.
aaretti
Viestit: 877
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 8:44 am
Paikkakunta: Lemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja aaretti »

Joo, maku on ihan mainio. Ei olis niitä reseptejä?
Ari
w_cubjr
Viestit: 45
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 10:49 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja w_cubjr »

Ei oo mulla reseptejä. Kuivasin joskus uunissa ja jauhoin sitten. Sirotellen sitte ruokaan vaikka tulis hiki 8)
No hö.
Ukko-BB
Viestit: 179
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 11:46 am
Paikkakunta: Keskipohjanmaa
Viesti:

jälkiruoka

Viesti Kirjoittaja Ukko-BB »

Iso tölkki hedelmäsäilykettä sokeriliemessä.

Hedelmät siivitään sokeriliemestä....lisätään sokeria...ja Triplesex tyyppistä likööriä

Kuumennetaan liemi habaneerojen kanssa liki kiehuvaksi ( jokainen vastaa ite habaneerojen käytöstä )

Rakennetaan annos:

kuumaa lientä kipon pohjalle desi / tyyppi
kermajäätelöä...maku sitruuna ( jos maustaminen menee pieleen on ruunamaineenolo)

lisätään hetelmät annokseen ..

ja musiikkina :
http://www.youtube.com/watch?v=o1RE6Qdl ... re=related
w_cubjr
Viestit: 45
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 10:49 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja w_cubjr »

No feelings? Tarttis kuiteski pienen :D
No hö.
aaretti
Viestit: 877
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 8:44 am
Paikkakunta: Lemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja aaretti »

Aamullisen istunnon perusteella annostusta voi lisätä :D
Ari
Jumunen
Viestit: 4348
Liittynyt: Ma Joulu 21, 2009 5:41 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jumunen »

Jos käytössäsi on puilla toimiva tulisija, niin sytytä se. Kun tuli palaa iloisesti, niin nakkaa habanerot sinne päällimmäisiksi. Saat edes jotain hyötyä ostoksestasi.
ultimate welder
Viestit: 4191
Liittynyt: Su Huhti 13, 2008 10:00 pm
Paikkakunta: 39750
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ultimate welder »

aaretti kirjoitti:Aamullisen istunnon perusteella annostusta voi lisätä :D

Annostusta lisättäessä muista jäähdyttää huussipaperirulla pakastimessa! :)
piko
Viestit: 380
Liittynyt: Pe Marras 05, 2010 10:52 pm
Paikkakunta: vihti
Viesti:

habanero

Viesti Kirjoittaja piko »

laita kanankoipia vuokaan sinne habaa pilkottuna ja riisiä ja vettä riisi alimmaiseksi ja uuniin njam!
meni syteen tahi saveen mut näpit pitää saada rasvaseksi!
PeterPan
Viestit: 33
Liittynyt: La Marras 14, 2009 6:27 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PeterPan »

Tässä ei tule ruoka ohjeita, mutta ruokaan liittyvä kuitenkin. Habanero tarkoittaa myös havannalaista (henkilönä). Fidel Castro oli pitänyt puhetta havannalaisella torilla ja sanonut: " Kenenkään kuubalaisen ei tarvitse mennä nälissään nukkumaan". Väkijoukosta oli kuulunut: " Mutta minun on nälkä". Fidel oli vastannut: "Älä mene sitten nukkumaan..."
Vauhtivaunu
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 9:24 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Vauhtivaunu »

Eihän habanero ole vielä mitään tulista. Kun on haukannut Naga Morich-nimeä kantavaa Capsicum Chinense-lajiketta alkaa olla hajulla siitä mitä on tulinen.

Tunnetta on vaikea kuvailla, mutta kylmäksi se ei jätä ketään.

Mihin ruokaan Naga sitten sopii on oikeastaan vaikeampi juttu, koska sen tulisuus tahtoo tulla kaiken yli.
borg
Viestit: 6813
Liittynyt: La Elo 02, 2008 1:14 am
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja borg »

Sitten kun habaa on kyllin ja habanero maistuu maidolta, niin muistuttaisin taas näistä mainioista treenituotteista, joita on saatavana toleranssin kehittämiseksi:

Ass Reaper aka"Perseen kuolemanenkeli":

Kuva

http://www.hotsauceworld.com/index.html
noniin
Viestit: 117
Liittynyt: Pe Maalis 04, 2011 4:32 pm
Paikkakunta: Joutseno
Viesti:

Viesti Kirjoittaja noniin »

Oranssia habaa menee jonkin verran vuodessa. Omani kasvatan itse ja kuivatan. Kuivatut habat jauhan huhmareessa hienoksi ( huhmare sitten pesukoneeseen ennen muuta käyttöä ) ja sekoitan olympia-sulatejuustoon. Suhteella 1 haba / 100g juustoa. Sitä sit leivän päälle. Muuten laittelen kuivattua / tuoretta chiliä marinadeihin, keittoihin, salsoihin, murekkeisiin jne.. Määrät löytyy vain kokeilemalla, riippuu tolkun paljon omasta kapsaisiini-vasteesta. Kaveri syö habaneroja raakana samalla kun katselee telkkaria ja toiset meinaa kuolla tabasco-kastikkeesta. Mitään vaarallista tai vahingollista niissä ei kuitenkaan ole.

t. chilifriikki :)
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 18654
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

Vauhtivaunu kirjoitti: Mihin ruokaan Naga sitten sopii on oikeastaan vaikeampi juttu, koska sen tulisuus tahtoo tulla kaiken yli.
Islantilaisen perinneherkun,( hapatettu hai), kanssa natsais ehkä jopa saletisti
säästellen sippiin
ripa luisu
Viestit: 1691
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2008 9:48 pm
Paikkakunta: seinäjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ripa luisu »

kannattaa katsoa alkua pitemmälle varsinkin sitä loppupäätä:
http://www.youtube.com/watch?v=z1fwTaBMJEk
ford 4000 -75
Konekansa.fi
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: 856XL, aarne, Jiitek, jkohvakk ja 68 vierailijaa