Rasvainen juttu

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Vastaa Viestiin
50R
Viestit: 764
Liittynyt: Pe Marras 27, 2009 9:06 am
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Rasvainen juttu

Viesti Kirjoittaja 50R »

Monikos katsoi eilen MOT:n? Mielenkiintoista tietoa rasva-apostolin suosituksista. Itse olen jo aikaa siirtynyt läskin ja rasvan syöjäksi terveydellisistä syistä. Onkos muilla kokemuksia rasvaisen ruuan vaikutuksista elämään?

Tuossa linkki arenaan. http://areena.yle.fi/video/1272481
Vääräkoski
Viestit: 3869
Liittynyt: To Maalis 22, 2007 10:31 am
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Vääräkoski »

Hyvä aihe MOT:illa! Keinotekoisten rasvojen (margariini) tiimoilta syntyy jatkuvasti uutta tutkimustietoa, joka kyseenalaistaa ko. tuotteen terveellisyysvaikutuksia. Henkilökohtaisesti olen ollut jo hetken aikaa siirtymässä mahdollisimman luonnonmukaisten ravintoaineiden käyttäjäksi (muun muassa eläinrasvan).
zape
Viestit: 921
Liittynyt: Su Marras 26, 2006 5:46 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja zape »

Onneksi olen koko ikäni syönä voita ja eläinrasvaa. Kyllä siitä tutkittiin ajat sitten ja eläinrasva voitti tutkimukset, mutta bisnes painana päälle ja ihmisiä halutaan lypsää rahat kolestroolilääkkeilä ja syöttää margariini paskaa. Aito puhas rasva hapettaa meidän elimistöä veressä ja poistuu 80 % pois, mut kasvisrasvat jää vyötärön kasvattajaksi.

Hyvä tapa laihduttaa on jättää hiilihydraatit pienelle osalle ja syödä enemän lihaa ja eläinrasvaa.
Antti Heikkilä jo pitkään puhuna eläinrasvan puolesta.
sohvi
Viestit: 3887
Liittynyt: Su Helmi 10, 2008 3:19 pm
Paikkakunta: vihti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sohvi »

Nyt oli MOTn juttu täyttä asiaa. Useemman vuoden oon asiaa penkonu, ja päntänny kaiken mualiman tutkimuksia. Voita, punaista- taikka lehmäntissimaitoa, ja kuohukermaa meillä käytetään hyvänä energian lähteenä. Vitamiinit, hivenet ja kivennäiset tulee kotimaisista marjoista ja vihanneksista. Ulkolaisia tehotuotettuja hebelmiä menee todella vähän. Sitte kohtuullisesti lihaa ja rillimakkaraa. Ukko saa kalaa syödä myös, ite oon allerginen. Leipää ei oikeestaan syödä, todella harvoin joku viipale. Tämä mun kakkosdiabeteksen takia, en halua lääkkeitä siihen. Peruna on palannut ruokavalioon, kun sokeritasapaino on alkanut sen kestämään. Mutta vihanneksia enemmälti kuitenkin. Ne on niin hyviä, kun lilluttaa voissa ja kermassa :lol: .
Ihmisen solukalvo rakentuu siitä kolestrolista, hermosto ja hormoonit tarvitsevat sitä myös. Siksipä maksa sitä valmistaa ahkerasti. Kasvilla on erilainen solukalvo, siinä on selluloosaseinämät. Runsas kasvirasvan käyttäminen aiheuttaa jatkuvan pienen tulehduksen elimistössä, ja edesauttaa näin autoimmuunisairauksien syntyä ja pahenemista.
Runsaalla eläinrasvalla ja niukalla hiilihydraatilla olen parantunut täysin korkeasta verenpaineesta, kihdistä, korkeista maksa-arvoista, rytmihäiriöistä, nivelpsoriaasiksesta. Kakkosdiabetes on, mutta ei tarvi lääkitystä, kun syön oikein. Astmapiippua menee edelleen ajottain. Mutta melkoinen lääkearsenaali oli tulossa lääkäriltä. Nesteenpoisto, betasalpaaja, solumyrkky, kortisoonivoide, statiinit, metformiini...ja suolaton, mauton, rasvaton ruokavalio. Pyh, sanon minä, ja haen jääkaapista metvurstia 8)
www.sohvinkulma.fi
International McCormick B 414 vm 1961 työkone
Ford Super Major 5000, isännän lelu : )
V361
Viestit: 6663
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2005 8:17 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja V361 »

Sohvin perheessä toteutetaankin sitten keittokirjaa jonka kaikki reseptit alkavat lauseella "Otetaan puhdas valmistusastia, puoli kiloa voita ja litra kermaa....)

Voin tähän laittaa rantakalan teko-ohjeen jota kaikki sen kuullessaan kauhistelevat...olen itse joskus pikkunössinä tätä syönyt mutta silloin oli suuhuni liian rasvaista, johtui ilmeisesti siitä että en saanut aikuisten "suunhuuhdinvettä...."

Sopiva määrä kalaa, esim. siikaa, mutta kyllä muukin laji kelpaa.
4-5 isoa perunaa
4-5 isoa sipulia
hieman pippuria ja suolaa
0.5 kg voita

Valmistus, nuotiolla tietysti....
Kalat perataan, perunat kuoritaan ja lohkotaan
Perunat kattilan pohjalle, vettä sen verran että perunat peittyvät
Kiehutetaan niin että perunat ovat puolikypsiä
Lisätyään kalat, sipulisilppu/renkaat ja mausteet kerroksittain
Keitetään (siis kalat eivät ole vedessä mutta pidä huoli että kattilan pohjalla on vettä) kunnes kalat ovat melkein kypsiä
Lisätään voi siivuina kalojen päälle, annetaan voin sulaa hiljaisella tulella lämmittäen
Kun voi on sulanut on rantakala valmista
Lautaselle kalaa, sipulia, kattilan pohjalta pari perunan lohkoa ja tietysti lientä.
Juomaksi jotain sopivan "hapanta" joka huuhtoo liiat rasvan maut pois suusta....
Manuel

Viesti Kirjoittaja Manuel »

Noinhan se vähän menee mitä Sohvi kirjoitti. Lisäisin vielä että ellei tauti tapa niin lääkkeet viimeistään.

Usein joku lääke aiheuttaa jotakin johonka myös tarvitaan oma lääkkeensä. Vähitellen niiden määrä kasvaa.

Kun margariinit ilmestyivät markkinoille alkoi voin mollaus. Alettiin tuottamaan erilaista "täsmätutkimusta" jota lehdet levittivät.

Kalan paistan voissa, vaikka muuten käytän vain vähän rasvoja. Jos mennään ihmisen kehityksessä tarpeeksi kauas, ehkä miljoonia vuosia, niin ihmisten ravinto koostui kerätyistä juureksista ja kalasta. Ne ovat usein ne viimeiset mitä vatsa pystyy käsittelemään kun alkaa tulla ongelmia.
asfalttiviljelijä
Viestit: 3735
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 10:13 pm
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja asfalttiviljelijä »

zape kirjoitti:Onneksi olen koko ikäni syönä voita ja eläinrasvaa. Kyllä siitä tutkittiin ajat sitten ja eläinrasva voitti tutkimukset, mutta bisnes painana päälle ja ihmisiä halutaan lypsää rahat kolestroolilääkkeilä ja syöttää margariini paskaa. Aito puhas rasva hapettaa meidän elimistöä veressä ja poistuu 80 % pois, mut kasvisrasvat jää vyötärön kasvattajaksi.

Hyvä tapa laihduttaa on jättää hiilihydraatit pienelle osalle ja syödä enemän lihaa ja eläinrasvaa.
Antti Heikkilä jo pitkään puhuna eläinrasvan puolesta.
Ei ole tullut katsottua MOTtia kun ei ole televisiota, mutta pitää katsoa areenalta.

Olen yli 2 vuotta noudattanut VHH-ruokavaliota ja ihan menestyksellisesti. Nyt on kuitenkin kolesteroli alkanut kohota ja se on tarkkailussa, koskaan aikaisemmin ei ole moista ongelmaa ollut. Pitänee ruveta ongelman aiheuttajaa kartoittamaan.
tommi
Viestit: 5942
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 5:12 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tommi »

sohvi kirjoitti: Ihmisen solukalvo rakentuu siitä kolestrolista, hermosto ja hormoonit tarvitsevat sitä myös. Siksipä maksa sitä valmistaa ahkerasti. Kasvilla on erilainen solukalvo, siinä on selluloosaseinämät. Runsas kasvirasvan käyttäminen aiheuttaa jatkuvan pienen tulehduksen elimistössä, ja edesauttaa näin autoimmuunisairauksien syntyä ja pahenemista.
Mitenkähän hevoset ja jänikset, lehmät sekä lampaat pysyy hengissä kun ne ei saa mistään eläinrasvoja?

Veikkaan että tässäkin asiassa on vielä paljon ihmisellä opittavaa.
Manuel kirjoitti:Jos mennään ihmisen kehityksessä tarpeeksi kauas, ehkä miljoonia vuosia, niin ihmisten ravinto koostui kerätyistä juureksista ja kalasta. Ne ovat usein ne viimeiset mitä vatsa pystyy käsittelemään kun alkaa tulla ongelmia.
Itse vaikkaan tätä aika lähelle oikeaksi.
Fordson Major Diesel -56 Fordson Super Major Manuel 2703E -62 Fordson Super Major Weatherill -62 Ford 5000 +Vammas kersantti -75 BM Volvo T600 -71 + Ponsse S15 vaunu Sampo Rosenlew 500 -79 Case IH mx4230 -96 Valtra T120 -05
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 15986
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

Manuel kirjoitti:Jos mennään ihmisen kehityksessä tarpeeksi kauas, ehkä miljoonia vuosia, niin ihmisten ravinto koostui kerätyistä juureksista ja kalasta.

http://www.google.fi/search?q=kivikaude ... art=0&sa=N
säästellen sippiin
sohvi
Viestit: 3887
Liittynyt: Su Helmi 10, 2008 3:19 pm
Paikkakunta: vihti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sohvi »

Kivikauden ruokavalio on ihan hyvä, ja varmaan useimmille sopiva.
Tommi, kasvisyöjillä on erilainen aineenvaihdunta. Ihminen on sekaravinnon syöjä. Eri elikoilla on hassuja eroavaisuuksia, esimerkiksi ihminen ja hamsteri ovat ainoita eläimiä, jotka eivät osaa valmistaa itse c-vitamiinia, se on saatava ravinnosta.
www.sohvinkulma.fi
International McCormick B 414 vm 1961 työkone
Ford Super Major 5000, isännän lelu : )
MF165Multi
Viestit: 1692
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 5:21 pm
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja MF165Multi »

Eikös kehityksemme lähtenyt apinosta sen takia, että esi-isämme olivat raadon syöjiä ja keksivät pedoilta tähteeksi jääneiden gnuiden (gnuu on puhvelin kaltainen otus, siitä myös Linux puolella Gnu vapaa lisenssi ja periaate sekä symbolit) luiden rikkomiseen työkalua, kiveä. Ravitseva luuydinneste oli nannaa aivoille ja niiden kehitykselle.

Sitten tulen keksimisen raadot jäivät vähemmälle ja ruokavalio koostui rasva- ja valkuaispitoisesta ravinnosta huonompien hiilihydraattien jäädessä vähemmälle (esim Atkinson dieetti yms.).

Oletteko huomanneet, kaikkia kevyttuotteita ostavat lihavat. Niitä kevyttuotteita syömällä on taas hetkenpäästä nälkä. Perimällä on vaikutusta ja olen itse kanssa ylipainoinen, vaikka pystyn edelleen metsurihommiin. Pidän kasvisruoista, mutta kokeilin aivan lähiaikoina olla ilman hiilareita, eikä paino noussut, vaikka söin rasvaa ja proteinipitoista ruokaa. Voimaakin löyty kuntosalilla enemmän suurempien painojen muodossa. :)

Nykyään pyrin käyttään oliviöljyä tai voita ruuan valmistukseen. Ainoat kevyttuotteet on enää limpsat, koska niissä on aivan turhaa sokeria eli hiilareita ja 17% Olterman juusto, kun syön sitä paljon.

Meissä on eroja. Se mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle ja siksi näitä ihmediettiäkin on varmaan tuhansia erilaisia. -Kohtuus kaikessa on ehkä se paras yleisohje ja varo kaikkia valkoisia pitkälle jalostettuja tuotteita, kuten sokeria, pastaa ja valkoista leipää.

Ja sitten se paras linkki, älkää säikähtäkö vaikka tittelinä on veteraaniurheilija, on myös lääkäri ja tietoa meille kaikille. Käsitellään myös MOT-ohjelmaa, jota en pystynyt näkemään täältä ulkomailta edes Yle Areenan kautta:

http://sundqvist.blogspot.com/
tommi
Viestit: 5942
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 5:12 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tommi »

Tässä voi olla jotakin totta:

http://www.tiede.fi/keskustelut/histori ... 45884.html

Itse olen laiha, enkä koskaan ole käyttänyt mitään margariineja taikka light-tuotteita. Maidonkin juon rasvaisena, ja karkit ynnä pullat muut sokerisena. Perunaa ja viljoja syön paljon, sekä kalaa.

Mitenkähän sairastellen intiaanit eli kun ruojakkeet poltteli piippua ja söi pottuja?
Fordson Major Diesel -56 Fordson Super Major Manuel 2703E -62 Fordson Super Major Weatherill -62 Ford 5000 +Vammas kersantti -75 BM Volvo T600 -71 + Ponsse S15 vaunu Sampo Rosenlew 500 -79 Case IH mx4230 -96 Valtra T120 -05
kaitsur
Viestit: 2164
Liittynyt: Su Helmi 12, 2006 8:30 am
Paikkakunta: Oulun eteläinen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kaitsur »

Kun olen aamupuuron keitto vuorossa, niin aina laitan kiivun voita sekaan, sitten ihmetellään porukalla, että miten iskän keittämä puuro on niin makoisaa.
Paska luistaa paremmin kun syö voita.
________________________________________________
Same Explorer 65 -86
NH
Viestit: 8762
Liittynyt: To Maalis 15, 2007 1:36 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja NH »

Kuuntelin ohjelman sivukorvalla, mutta mainittiinko ohjelman loppupuolella kolmen uusimman kansainvälisen tutkimuksen lopputuloksen olevan samansuuntaisesti seuraava: lihaa ( ei eläinperäistä rasvaa ) syömällä kolesteroli ei nouse ja paras rasva on oliiviöljy, rypsiöljyn ollessa tietyin rajoituksin myöskin suositeltavaa?
V361
Viestit: 6663
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2005 8:17 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja V361 »

Näissä keskusteluissa hypätään välillä ei aidalta seipääseen vaan jopa aidan toiselle puolelle....

Ennen kivikautta ihmispopulaation ravinto koostui kasviksista ja jonkun muun tappamista eläimistä, kivikaudella ja pitkään sen jälkeenkin sekaravinnosta jossa kalalla ja lihalla oli jo huomattava osuus. Vielä viime vuosisadalla mm. inuitit söivät huomattavasti enemmän lihaa ja nimenomaan rasvaa kuin kasviksia....

Ei se ole ongelma syökö voita, läskiä ja kermaa.
Ongelma on se että niitä syödään liikaa...
Ihminen ei enää elä niin että kuluttaa sen mitä ravintoa saa.

Ennen tapahtui ns. luonnonvalintaa, ammoisina aikoina jalan tai käden katkeaminen, kylkiluiden murtuminen tms. tapaturma saattoi aiheuttaa kyseisen henkilön kuoleman, ei välttämättä edes komplikaatioiden seurauksena vaan yksinkertaisesti sen vuoksi että ei pystynyt metsästämään ruokaa. Jos sairastui johonkin eikä elimistö pystynyt sairautta torjumaan niin kuoli.
Nykyään on samoihin sairauksiin tehokkaat lääkkeet ja ja säilyt hengissä jatkamassa sukua ja viemässä geeniperimääsi eteenpäin. Eli pitkässä juoksussa lääketieteen kehitys, ennen kuin se kehittyy niin pitkälle että ihmisen perinnöllisiä sairauksia pystytään geenitekniikalla parantamaan, itse asiassa huonontaa ihmisen "laatua"...
Luonnon monimuotoisuudesta ja sopeutumiskyvystä kertoo myös se, että on kehittynyt lääkkeille vastustuskykyisiä virus- ja bakteerikantoja
zape
Viestit: 921
Liittynyt: Su Marras 26, 2006 5:46 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja zape »

V361 kirjoitti:
Ei se ole ongelma syökö voita, läskiä ja kermaa.
Ongelma on se että niitä syödään liikaa...
Ihminen ei enää elä niin että kuluttaa sen mitä ravintoa saa.
Tuskin se ongelma on siinä, että syödään liikaa läskiä ja voita. Taitaa monella jäädä yhteen lämpimään ateriaa ja sit puputetaan välipaloja, jotka on kaikee muuta kuin eläinrasvoja. Kun syö kahdesti päivään kunnon lämpimän ruuvan, ei siinä tarte ylimääräsiä välipaloja, ihmisen ruuvan sulatus pelaa ja polttaa tehokkaamin. Kaikeen tehokkain aika ruokaa polttaa on nukkuissa ja aamulla elimistössä on päivää kohdin tarvittavat hivenaineet käytettäväksi.

Toisekseen eläinrasvojen ym laatu heikentenyt vuosien saatossa, tämä tehomaatalous tuo huonot poulet esiin. Sit kaikilla ihmisillä ei pelaa ruuvansulatus, tuolla niskarankassa häiriötekijää, sillä tulee erilaisia allergioita ym, jotka rajottaa syömistä.

Eläimillä esim lehmä on märehtijä, tuskin sen tarvii popsii eläinrasvoja, mut osa eläimistä syö pienempiä eläimiä ja kasvisravintoa. Samaa sanottiin Mot:ssäkin ihminen parhaiten polttaa, kun on kasviksia ja eläinrasvaa yhdessä. Näihän tuo järejjälkin ajatellen on, sopivasti kumpaakin, silloin saadan kaikkee, rasvat voitelee ja hapettaa lihaksia, kasviksista hivenaineita, ym. Suolankäyttöö ei pitäs rajottaa, se yksi tärkeä hiven aine eläimille ja ihmiselle, etekin jodi pitonen suola, kilpirauhanen tartee jodia. Samoin valkea sokeri, ei siinä tarte pihistellä, kahviin sokeria vaan ja samoin marjoihin. Ihminen tartee sitäkin, monta muutakin ainetta eläikseen, mut nämä kaupallisen alan E-koodit eli kemialiset säilöntä aineet ei kuulu ihmis ravintoon. Itse ostan mielumin suolan avulla säilöttyjä ruokia, jos vain löytyy...
kaitsur
Viestit: 2164
Liittynyt: Su Helmi 12, 2006 8:30 am
Paikkakunta: Oulun eteläinen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kaitsur »

Äkikseltään tuntuisi, että ratkaisu ruuan määrään selviäisi jollain kulutusmittauksella, on varmaan valtavia eroja mitä eri ihmiset kuluttaa normaaleissa päivärytmeissään.
Lautanen pitäisi täyttää nimenomaan sen kulutuksen mukaan.
________________________________________________
Same Explorer 65 -86
kaitsur
Viestit: 2164
Liittynyt: Su Helmi 12, 2006 8:30 am
Paikkakunta: Oulun eteläinen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kaitsur »

Juu, vaakahan on, mutta toimii melkoisella viiveellä, kulutus olisi hyvä tietää jo ladatessa lautaselle ruokaa :shock:
________________________________________________
Same Explorer 65 -86
Manuel

Viesti Kirjoittaja Manuel »

Tuolla tiedepalstan keskustelussa oli enemmän luuloja kuin tietoa. Kun kirjoitin kalasta ja juureksista oli siis kysymys ajasta paljon kauempaa kuin kivikaudelta. Ehkä lähinnä jostain alkuihmisestä.

Jo kivikaudella tuli viljan viljely Suomeen. N. 4-5000 vuotta sitten. Vanhoja säilöntätapoja lihalle oli upottaa kaltioon, savustaa tai kuivata. Kuivattua poroa on monella pohjoisen reissulla ollut mukana. Vähän sitkeältä se tuntuu aluksi, mutta säilyy. Intiaaneilla oli pemmikaaninsa.

Se talven ruoka oli hankittava varastoon, usein juuri kuivattua kalaa, myöhemmin suolattua. Viljaa, lihaa, marjoja ja juureksia. Nauris oli ennen perunan tuloa Suomeen. Ehkä jossain määrin karjaakin.
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 15986
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

kuussatanen kirjoitti:
tumes kirjoitti:Tahi ajatelkaas että oliko
sata vuotta sitten ihmisten lääkekaapeissa montaakaan rohtoa
ja mitä siellon nyt ?
no kait ainakin paremmalla väellä oli rohtoja ja jotkut niistä tehosivatkin. Köyhät sitten joutuivat säveltelemään jotain nokkosuutetta vaivoihinsa ja kuolivat silti nuorina.
Mut yhteiskunnan kehittyessä alettiin ajattelemaan, että köyhempiäkin pitää hoitaa ja terveydenhoitojärjestelmä kehittyi voimakkaasti. Tarvittiin myös lääketeollisuus ja elintason kohotessa siinäkin alkoi liikkua suuret rahat.
Kun otetaan tunne ja empaattisuus pois asiasta ja sanotaan suoraan:
lääketeollisuuden ja erilaisten tutkimus-ja hoitomuotojen kehittyminen lisättynä ihmisten hyvinvoinnin/tietoisuuden lisääntymisellä,
ovat johtaneet siihen, ettei luononvalinta enää toimi samoin ihmisen ja hänelle tärkeiden eläinten ja kasvien osalta, kuin menneinä aikoina.
Silloin luonto karsi rankalla kädellä, mutta jäljelle jääneet olivat sitten niitä kestävimpiä karjuja.
Nyt pärjää huonoimillakin eväillä ja jopa pöljäilemällä eri asioiden kanssa
säästellen sippiin
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], eepi, havi, Hazuu, kale, M320N, Urpo, ylioyja ja 84 vierailijaa