Voi
-
- Viestit: 7813
- Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
- Viesti:
Re: Voi
En ole vuosiin käyttänyt voita leivän päällä,melkeimpä vallan oivariinia,lähinnä sen vuoksi,kun se on aina jääkaapista otettuna,helposti levitettävää,voita toki löytyy jääkaapista,ruuanvalmistusta varten.
Pitääpä välillä kokeilla,miltä voi leivän päällä maistuu.
Etelän matkoilla on käytetty irlantilaista voita.
Pitääpä välillä kokeilla,miltä voi leivän päällä maistuu.
Etelän matkoilla on käytetty irlantilaista voita.
-
- Viestit: 7905
- Liittynyt: Su Marras 09, 2014 5:39 pm
- Paikkakunta: Karuna
- Viesti:
Re: Voi
Jääkaappikylmästä voista saa juustohöylällä näppärästi leivälle levitettä
Oivariinia täälläkin normaalisti käytetään.
Oivariinia täälläkin normaalisti käytetään.
Turha tarkkuus on teknistä tietämättömyyttä.
I see something wrong and fix it with
my hands (Anthrax)
Fordson major diesel -56
Case IH 685 XL -87
Joitakin 2 pyöräisiä, veneitä ja pienkoneita.
I see something wrong and fix it with
my hands (Anthrax)
Fordson major diesel -56
Case IH 685 XL -87
Joitakin 2 pyöräisiä, veneitä ja pienkoneita.
-
- Viestit: 4543
- Liittynyt: La Syys 05, 2015 2:26 pm
- Paikkakunta: Tyrwää city
- Viesti:
Re: Voi
Normaalisti en käytä mitään levitettä leivän päällä - juusto ja kinkun siivu riittää.
Silloin harvoin, kun laitan rasvaa, niin joko Oivariinia tai ehtaa voita. Sinällään makueroa en ole voiden välillä huomannut.
Silloin harvoin, kun laitan rasvaa, niin joko Oivariinia tai ehtaa voita. Sinällään makueroa en ole voiden välillä huomannut.
Porakorven Akseli se pornokuvan näytti siinä oli hämähäkki väärin päin.
Samperi kun marraskuukin meni risaseksi, Tupakkia poltettiin ja kiroiltiin . . .
Samperi kun marraskuukin meni risaseksi, Tupakkia poltettiin ja kiroiltiin . . .
-
- Viestit: 15657
- Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
- Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
- Viesti:
Re: Voi
Valion voita olen käyttänyt mm. paistamisessa ja puurossa, mutta vähäsuolaisempaa Oivariinia leivälle. Tuossa Halikon marketissa on vähintään neljää eri voita, on Arlan, Valion, Juustoportin ja tanskalaisen Thisen voita. Semmoista Gourmet-merisuolavoita on myös.
Valion voita löyty voimakassuolaista, normaalisuolaista ja suolatonta. Sitten löytyy Eila-voita laktoosittomana. Ja luomuvoita tietenkin. Eli vähintään viittä sorttia.
Arlalla löytyy ainakin normaalisuolainen malli ja vähäsuolainen laktoositon voi. Eli vertailu voi olla vaikeaa, kun tuotteet samallakin valmistajalla vaihtelevat voimakkaasti. Voin värikin on vuodenajasta riippuvainen. Laidunkaudella saattaa voissa olla kirkkaampi väri. Tuorerehu taas antaa oman arominsa, jos juureksia ja naatteja on ollut paljon lehmän ruokavaliossa, voi jopa tuntua lievä kaalimainen haju.
-SS-
Valion voita löyty voimakassuolaista, normaalisuolaista ja suolatonta. Sitten löytyy Eila-voita laktoosittomana. Ja luomuvoita tietenkin. Eli vähintään viittä sorttia.
Arlalla löytyy ainakin normaalisuolainen malli ja vähäsuolainen laktoositon voi. Eli vertailu voi olla vaikeaa, kun tuotteet samallakin valmistajalla vaihtelevat voimakkaasti. Voin värikin on vuodenajasta riippuvainen. Laidunkaudella saattaa voissa olla kirkkaampi väri. Tuorerehu taas antaa oman arominsa, jos juureksia ja naatteja on ollut paljon lehmän ruokavaliossa, voi jopa tuntua lievä kaalimainen haju.
-SS-
- Aakku
- Viestit: 8296
- Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 11:35 am
- Paikkakunta: Loimaa
- Viesti:
Re: Voi
Vuositarkastuksessa kolestroli oli vähän koholla. Leivän päällä oli yleensä maustettua sulatejuustoa voin korvikkeena ja päällä kinkkua ja juustoa. Ne jätin kertaheitolla pois ja tilalle leivän päälle ainoastaan Benecolin kevyt levitettä ja jotain tomaattia joskus. Tykästyin tuohon Benecoliin niin paljon, että ei oikein mikään muu enää maistu. Kokeilin jotain muutakin terveysrasvaa, mutta maku oli kehno.
Itse voita ei varmaan vuosikymmeniin ole tullut käytettyä muuhun, kuin ruoan laittoon.
Itse voita ei varmaan vuosikymmeniin ole tullut käytettyä muuhun, kuin ruoan laittoon.
Terapiatraktori MF-135 1972 + Ålö etukuormaaja
-
- Viestit: 6681
- Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 9:11 am
- Viesti:
Re: Voi
Paistamisessa ja leipomisessa sitä voita täälläkin käytetään muutoin mennään ns. kevyimmillä levitteillä.
Mielestäni Valion voi räiskyy pannulla paistaessa paljon enemmän kuin esim. Arlan minkä jäljiltä liesi on ihan siisti, vettäkö siihen on sotkettu
Mielestäni Valion voi räiskyy pannulla paistaessa paljon enemmän kuin esim. Arlan minkä jäljiltä liesi on ihan siisti, vettäkö siihen on sotkettu
-
- Viestit: 15657
- Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
- Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
- Viesti:
Re: Voi
Leipälevitteinä Benecolit, Floorat, Keijut ym. täyskasvirasvalevitteet ovat suutuntumaltaan kuin käsivoidetta. Nyt ovat kasvirasvalevitteiden valmistajat laittaneetkin vähän voita mauksi.
Huomioikaa myös, mitä levitettä on kaupassa jaettavien leipänäytteiden päällä ? Useimmiten Oivariinia eikä limaista Keijua !
Ns. kevytlevitteet ja kasvilevitteet ovat kovetettuja, vaikka nykyään kuulemma sillä tavalla kovetettuja, että ovat suorastaan ihmeterveellisiä, eli nesteenä juokseva monityydyttämätön rasva yllättäen muodostuukin tukevan kovaksi kuin taikaiskusta ? Kasviöljyistä aikaansaatu tyydytetty rasva lienee samalla tavalla epäilyttävää terveydelle kuin maitorasvakin. Paitsi että maitorasvalla ei ole voitu todistaa suoranaista sairastuttavaa vaikutusta, käristerasvalla, kuten rasvakeittimissä, vaikka olisi kasvisrasvaakin, sen sijaan on todistettu terveysvaikutuksia. Voita ei juuri voi ylikuumentaa, rypsiöljyä voi ajaa sata astetta kuumempana, se haju on epämiellyttävä, jos pirttiin astuu, kesken rypsiöljyllä paiston.
Transrasvatkin niputettiin aikanaan samaan nippuun, vaikka on olemassa melko suurella väestöjoukolla tehtyjä analyysejä, joissa ei ole löydetty nimenomaan maitorasvojen transrasvoista pitävää yhteyttä sydäntauteihin.
-SS-
Huomioikaa myös, mitä levitettä on kaupassa jaettavien leipänäytteiden päällä ? Useimmiten Oivariinia eikä limaista Keijua !
Ns. kevytlevitteet ja kasvilevitteet ovat kovetettuja, vaikka nykyään kuulemma sillä tavalla kovetettuja, että ovat suorastaan ihmeterveellisiä, eli nesteenä juokseva monityydyttämätön rasva yllättäen muodostuukin tukevan kovaksi kuin taikaiskusta ? Kasviöljyistä aikaansaatu tyydytetty rasva lienee samalla tavalla epäilyttävää terveydelle kuin maitorasvakin. Paitsi että maitorasvalla ei ole voitu todistaa suoranaista sairastuttavaa vaikutusta, käristerasvalla, kuten rasvakeittimissä, vaikka olisi kasvisrasvaakin, sen sijaan on todistettu terveysvaikutuksia. Voita ei juuri voi ylikuumentaa, rypsiöljyä voi ajaa sata astetta kuumempana, se haju on epämiellyttävä, jos pirttiin astuu, kesken rypsiöljyllä paiston.
Transrasvatkin niputettiin aikanaan samaan nippuun, vaikka on olemassa melko suurella väestöjoukolla tehtyjä analyysejä, joissa ei ole löydetty nimenomaan maitorasvojen transrasvoista pitävää yhteyttä sydäntauteihin.
-SS-
-
- Viestit: 4406
- Liittynyt: Ke Elo 05, 2020 1:40 pm
- Paikkakunta: Lohja
- Viesti:
Re: Voi
Käytän leivän päällä hyvin ohuesti laktoositonta voita. Enimmäkseen Valion mutta silloin tällöin Arlaa. Valion Eilaa saa vaan useimmiten niissä pikkupaketeissa mutta mökkipaikkakunnalla on ollut Arlaa isossa paketissakin.
Voita käytän siksi, että se on kaikista vähiten prosessoitua verrattuna muihin levitteisiin.
En ole erityisiä makueroja huomannut Valion ja Arlan laktoosittomien voiden välillä. Makukokemukseen vaikuttaa moni muuttuja ja pitäisi erikseen tehdä testi, jotta voisi havaita erot.
Voita käytän siksi, että se on kaikista vähiten prosessoitua verrattuna muihin levitteisiin.
En ole erityisiä makueroja huomannut Valion ja Arlan laktoosittomien voiden välillä. Makukokemukseen vaikuttaa moni muuttuja ja pitäisi erikseen tehdä testi, jotta voisi havaita erot.
Fordson Major Diesel -57, työkone
Fordson Major Diesel -57, entisöinti
Fordson Power Major -59, entisöinti
Fordson Major 1958 kaivurialustaprojekti
ARA AK 131 C 1979
Fordson Major Diesel -57, entisöinti
Fordson Power Major -59, entisöinti
Fordson Major 1958 kaivurialustaprojekti
ARA AK 131 C 1979
-
- Viestit: 658
- Liittynyt: To Maalis 04, 2021 5:53 pm
- Viesti:
Re: Voi
Joskus yli viiskytä vuotta sitten käytettiin voita leivän päällä, pitihän voivuoria madaltaa.
Mutta nyt jo pari kolkytä vuotta on mennyt ilman levitteitä, ruisleivälle salaatinlehti jos sopan kans, aamusella leivälle makkaraa, juustoa tai jos hyvin käy, graavikalaa (nii ja se salaatinlehti päällimmäiseks ettei sormet tahriinnu).
Mutta silti voita kuluu, ahvenavileet pitää paistaa voissa kuten myös hailit. Jos kalasoppa ei oo lohesta, ni siihen voita kunnon kökkö, samoin pottumuussiin. Letun tai ainakin blinin paistossa kantsii käyttää kirkastettua voita eli ens voi sulatetaan ja erotetaan hera pois.
Laktoosittoman voin päälle en ymmärrä ainakaan laktoosi-intolerantikkojen osalta. Voi on pääosin rasvaa ja herassa vähän laktoosia mut laktoosin määrä on alle 1% eikä monikaan edes sataa grammaa voita kerralla syö
Kirkastettu voi on laktoositonta vaikka ite voista laktoosia ei olisi poistettu.
Laktoosiallergikot tietysti välttävät, mutta onneksi tuo on harvinainen tauti verrattuna intoleranssiin joka johtuu siitä ettei laktoosi pilkkoudu ja imeydy.
Tietyst kauppa kiittää jos ostetaan kalliimpaa laktoositonta vaihtoehtoa
Mutta nyt jo pari kolkytä vuotta on mennyt ilman levitteitä, ruisleivälle salaatinlehti jos sopan kans, aamusella leivälle makkaraa, juustoa tai jos hyvin käy, graavikalaa (nii ja se salaatinlehti päällimmäiseks ettei sormet tahriinnu).
Mutta silti voita kuluu, ahvenavileet pitää paistaa voissa kuten myös hailit. Jos kalasoppa ei oo lohesta, ni siihen voita kunnon kökkö, samoin pottumuussiin. Letun tai ainakin blinin paistossa kantsii käyttää kirkastettua voita eli ens voi sulatetaan ja erotetaan hera pois.
Laktoosittoman voin päälle en ymmärrä ainakaan laktoosi-intolerantikkojen osalta. Voi on pääosin rasvaa ja herassa vähän laktoosia mut laktoosin määrä on alle 1% eikä monikaan edes sataa grammaa voita kerralla syö
Kirkastettu voi on laktoositonta vaikka ite voista laktoosia ei olisi poistettu.
Laktoosiallergikot tietysti välttävät, mutta onneksi tuo on harvinainen tauti verrattuna intoleranssiin joka johtuu siitä ettei laktoosi pilkkoudu ja imeydy.
Tietyst kauppa kiittää jos ostetaan kalliimpaa laktoositonta vaihtoehtoa
-
- Viestit: 15657
- Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
- Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
- Viesti:
Re: Voi
Makkaroissa saattaa olla suolaa ja transrasvoja sekä nitriittejä moninkertaisesti enemmän kuin voissa, samoin laadukkaissa rasvaisissa juustoissa voi olla lähes saman verran rasvaa kuin esimerkiksi 60% oivariinissa. Juustoa menee usein vaan paljon paksumpi siivu kuin veitsellä voita levittäessä.
-SS-
-
- Viestit: 3585
- Liittynyt: Ti Syys 27, 2011 3:43 pm
- Paikkakunta: Jovensuu
- Viesti:
Re: Voi
Oletko saanut kolesterolia alas benecolilla? Itellä sukurasitteena vähän koholla oleva kolesteroli ja lääkkeet ei oikein tunnu sopivan mitkään. Liikaa sivuvaikutuksia. Käytän kyllä aika vähän rasvaa leivän päällä kotona, mutta ehkä tuolla pientä vaikutusta voisi olla?Aakku kirjoitti: ↑To Marras 24, 2022 4:09 pm Vuositarkastuksessa kolestroli oli vähän koholla. Leivän päällä oli yleensä maustettua sulatejuustoa voin korvikkeena ja päällä kinkkua ja juustoa. Ne jätin kertaheitolla pois ja tilalle leivän päälle ainoastaan Benecolin kevyt levitettä ja jotain tomaattia joskus. Tykästyin tuohon Benecoliin niin paljon, että ei oikein mikään muu enää maistu. Kokeilin jotain muutakin terveysrasvaa, mutta maku oli kehno.
Itse voita ei varmaan vuosikymmeniin ole tullut käytettyä muuhun, kuin ruoan laittoon.
Belarus 825 turbo shitbox
-
- Viestit: 1483
- Liittynyt: Ke Maalis 15, 2006 7:41 pm
- Paikkakunta: Iisalmi
- Viesti:
- ETS
- Viestit: 733
- Liittynyt: Ke Maalis 06, 2013 3:39 pm
- Paikkakunta: L-virta
- Viesti:
Re: Voi
Eipä ole tullut huomattua, kun voita ei ole tullut käytettyä sen jälkeen, kun markkinoille tuli Voimariini, joka sitten muuttui Oivariiniksi (kun sitä voi-sanaa ei saanut siinä nimessä käyttää) eikä sitä ennenkään muuta kuin Valiovoita. Ruuan valmistuksessakaan ei meillä voita käytetä, vaan rypsiöljyä tai joskus oliiviöljyä ja leivonnassa leivontamargariiniä.
-
- Viestit: 15657
- Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
- Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
- Viesti:
Re: Voi
Onneksi meillä ei ole kuin yksi vegaani perheriennoissa, ja tuovat omat tarpeet mukanaan, eivät halua aiheuttaa vaivaa. Se on ihan OK, On kauempana suvussa keliakiaa sairastavia ja kovin allergisia, niin joutuu valmiiksi jo sulkemaan suurimman osan ruoka-aineista pois, jos rippijulia tai semmoisia, niin vegaanikin vielä siihen soppaan, sehän ei ole mikään sairaus eli terveyssyy, niin ruuanlaitosta vastaavalla menee kyllä silloin hermo, ja syystä.
Silloin jos itsekseni olen ja tulevat käymään, on minulla aika hyvä valikoima V-merkillä varustettuja tuotteita tarjottavaksi. Kauratuotteita maidonkorvikkeita Flooraa härkisjuttua ja ruisleipää tietenkin. Ja Annas pepparkakor. En sentään ole täysin sikahirviö.
Vieläpä jos olisi kosher ja halal poissulkevina ehtoina, eipä vettä ja keitettyä riisiä kummempaa voisi tarjoilla.
-SS-
-
- Viestit: 4575
- Liittynyt: Su Helmi 10, 2008 3:19 pm
- Paikkakunta: vihti
- Viesti:
Re: Voi
En tiedä, kuvittelenko, mut voi on nykyään kovempaa kuin ennen. Vaikka pöydälläkin on ollut kupissa, niin aika tönkköä. No, paistamiseen sitä enimmäkseen meneekin. Mutta pottumuusiin kun aimo kimpaleen nakkaa, niin ei se meinaa liueta siihenkään. Kuumaa muussia kuitenkin. Pitää kokeilla muuta valmistajaa. Maito onkin jo vuosia ollut sitä villin lehmän maitoa. Alkaisivatkohan valmistamaan voita...juustoportti meinaan
www.sohvinkulma.fi
International McCormick B 414 vm 1961 työkone
Ford Super Major 5000, isännän lelu : )
International McCormick B 414 vm 1961 työkone
Ford Super Major 5000, isännän lelu : )
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 47 vierailijaa