Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
-
- Viestit: 12975
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Mistä Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina on oikein peräisin? Tuntuu, että meillä on ulkomaita huomattavasti enemmän känniääliöitä ihan pienenkin kaljan ja lonkeron juomisen seurauksena. Saksalaista olutta juodessa ei synny yhtä voimakasta vaikutusta, vaikka alkoholipitoisuus on joskus ainakin ilmoitettu jopa reilusti suuremmaksi, kuin Suomalaisten oluiden.
Viinit ja muutkin Alkon pulloissa olevat ihmetyttävät, eli kuinka nuo Alkon viinit ja muutkin alkoholijuomat oikein Suomessa valmistetaan? Ostetaanko alkoholiton raakajuoma säiliötavarana ulkomailta ja meillä pullotettaessa Alkon pulloihin vasta lisätään joku tietty prosentti raakaa alkoholia?
Ja seuraukset näkyvät sitten poliisin tilastoissa, kun ihmiset pannaan juomaan jotakin teollisuusliuottimeen verrattavissa olevaa.
Tässäkö (monopolissa ja sen tuotantotavassa) syy meidän känniin tulemiselle ja känniongelmiin?
Viinit ja muutkin Alkon pulloissa olevat ihmetyttävät, eli kuinka nuo Alkon viinit ja muutkin alkoholijuomat oikein Suomessa valmistetaan? Ostetaanko alkoholiton raakajuoma säiliötavarana ulkomailta ja meillä pullotettaessa Alkon pulloihin vasta lisätään joku tietty prosentti raakaa alkoholia?
Ja seuraukset näkyvät sitten poliisin tilastoissa, kun ihmiset pannaan juomaan jotakin teollisuusliuottimeen verrattavissa olevaa.
Tässäkö (monopolissa ja sen tuotantotavassa) syy meidän känniin tulemiselle ja känniongelmiin?
Viimeksi muokannut Superdextaaja, To Touko 19, 2022 11:22 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Tekemällä virheistä oppii.
-
- Viestit: 7525
- Liittynyt: Ke Maalis 22, 2006 1:09 pm
- Paikkakunta: Kalsopohja/41660 TOIVAKKA
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
No ei. Olen käynyt Koskenkorvan tehtailla Ilmajoella ja siellä on käytössä jatkuvan tislauksen menetelmä suomalaisesta viljasta. Tuskin lisätään teollisuusalkoholia mihinkään juotavaksi tarkoitettuun. Meidän umpiluinen visakallo imee vain niin herkästi alkoholia. Eivät vaan tarjonneet maistiaisia, vaikka muuten hyvä tarjoilu olikin.
-
- Viestit: 22710
- Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
- Paikkakunta: Juupajoki
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Etanoli on sama kemikaali oli se sitten teollisuusalkoholissa tai vodkassa.
Riippuvuusasiat ja haittavaikutukset tulee sitten geenien ja käyttömäärien mukaan
Osa suomalaisittainkin nimetyistä viinoista on tehty ulkomaisista tarpeista. kotona mm Tapio "suomalaisen viina" jonka valmistukseen käytetty ranskalaista vehnäviinaa.
Ongelmista on nyt vaan syytettävä sitä tahoa joka sen alkoholituotteen kurkkuunsa kumoaa. Nykyaikaisittain syypäätä turha hakea muualta tai ulkomailta.
Riippuvuusasiat ja haittavaikutukset tulee sitten geenien ja käyttömäärien mukaan
Osa suomalaisittainkin nimetyistä viinoista on tehty ulkomaisista tarpeista. kotona mm Tapio "suomalaisen viina" jonka valmistukseen käytetty ranskalaista vehnäviinaa.
Ongelmista on nyt vaan syytettävä sitä tahoa joka sen alkoholituotteen kurkkuunsa kumoaa. Nykyaikaisittain syypäätä turha hakea muualta tai ulkomailta.
Suomi kuuluu länsimaihin
-
- Viestit: 1770
- Liittynyt: Ti Syys 25, 2007 9:56 pm
- Paikkakunta: P-savo
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Hannu Lauerma selitti, että suomalaisilla esiintyy yleisesti geenivirhe, joka romahduttaa verensokerin laskuhumalassa. Tästä aiheutuu agressiivista käyttäytymistä. Neuvoi, että tällaiselle henkilölle kannattaa tarjota sokerpitoista juotavaa.
oppia ikä kaikki
-
- Viestit: 10594
- Liittynyt: To Maalis 15, 2007 1:36 pm
- Paikkakunta: Uusimaa
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Kyllä alkoholijuomissa on eroja.
Eräällä Välimerelle suuntautuvalla matkalla konetta joutui odottamaan hiukan pidempään ja seurueemme päätti poiketa Helsinki-Vantaan kentän yhdessä ravitsemusliikkeessä.
Tuli tilattua camparituoremehu, joka oli normisuomitasoa; appelsiinimehua, johon oli jollain minisormustimella annosteltu Camparitippa ja hinta toki myös perinteiseen tapaan astronominen.
Välilasku oli Amsterdamissa ja odotellessa otin samanlaisen juoman ihan leikillisessä vertailumielessä.
Hinta oli puolet Suomen hinnasta ja mausta sekä väristä päätellen appelsiinimehun lisäksi oli oikeasti lisätty Camparia, eikä mitattu sormustimellista, josta vielä osa kaadettu takaisin pulloon.
Perille päästyä piti kokeilla ranskalaista kulmabaaria ja tilata sieltä sama juoma.
Baarimestari kaatoi lasiin 2/3 Camparia ja kaatoi päälle lopun 1/3 tuoreista appelsiineista juuri puristamaansa appelsiinimehua. Hinta oli noin 1/3 Suomen hinnasta.
Tämä yksittäinen tarina, mutta mikäli alkoholi jotakuta vaivaa kotimaassa, niin vaiva ei helpota ulkomaan spiritusfortusta nauttimalla.
Eräällä Välimerelle suuntautuvalla matkalla konetta joutui odottamaan hiukan pidempään ja seurueemme päätti poiketa Helsinki-Vantaan kentän yhdessä ravitsemusliikkeessä.
Tuli tilattua camparituoremehu, joka oli normisuomitasoa; appelsiinimehua, johon oli jollain minisormustimella annosteltu Camparitippa ja hinta toki myös perinteiseen tapaan astronominen.
Välilasku oli Amsterdamissa ja odotellessa otin samanlaisen juoman ihan leikillisessä vertailumielessä.
Hinta oli puolet Suomen hinnasta ja mausta sekä väristä päätellen appelsiinimehun lisäksi oli oikeasti lisätty Camparia, eikä mitattu sormustimellista, josta vielä osa kaadettu takaisin pulloon.
Perille päästyä piti kokeilla ranskalaista kulmabaaria ja tilata sieltä sama juoma.
Baarimestari kaatoi lasiin 2/3 Camparia ja kaatoi päälle lopun 1/3 tuoreista appelsiineista juuri puristamaansa appelsiinimehua. Hinta oli noin 1/3 Suomen hinnasta.
Tämä yksittäinen tarina, mutta mikäli alkoholi jotakuta vaivaa kotimaassa, niin vaiva ei helpota ulkomaan spiritusfortusta nauttimalla.
-
- Viestit: 9803
- Liittynyt: La Marras 24, 2007 1:44 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Olipa kyllä melkoista pohdiskelua taas Se on suomalaisten geeneissä se viinanhimo ja on tutkittu että sinisillä silmillä ja taipumuksella alkoholismiin on yhteys.
Mieltymys viinalle on aikoinaan ollut pohjoista asuttavalle ihmisryhmälle ihan hyödyllinen ominaisuus.
Mieltymys viinalle on aikoinaan ollut pohjoista asuttavalle ihmisryhmälle ihan hyödyllinen ominaisuus.
-
- Viestit: 6679
- Liittynyt: Pe Helmi 17, 2006 12:00 pm
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Joo, kyllä se sieltä päästä on kiinni miten alkoholi vaikuttaa. Opiskelu- ja työelämässä tuli seurattua asiaa. Esimerkiksi usean vuoden aikana samat kurssikaverit käyttäytyi (lähes) aina samoin, jo edeltä tiesi ketkä alkoi haastamaan riitaa muutaman ryypyn jälkeen, toiset vaan tuli iloisiksi ja alkoi kertoa "hauskoja" tarinoita, eräät taas alkoi nuokkua ja herätettäessä olivat valmiita uusiin rientoihin. Sama oli työelämässä, aina ne samat tyypit joita piti välillä monenkin miehen voimalla pitää aloillaan etteivät pääse pahoja tekemään tai itseään telomaan.
-
- Viestit: 597
- Liittynyt: La Helmi 25, 2017 5:33 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Ai että kuulostaa hyvältä.mauri kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 1:14 pm Joo, kyllä se sieltä päästä on kiinni miten alkoholi vaikuttaa. Opiskelu- ja työelämässä tuli seurattua asiaa. Esimerkiksi usean vuoden aikana samat kurssikaverit käyttäytyi (lähes) aina samoin, jo edeltä tiesi ketkä alkoi haastamaan riitaa muutaman ryypyn jälkeen, toiset vaan tuli iloisiksi ja alkoi kertoa "hauskoja" tarinoita, eräät taas alkoi nuokkua ja herätettäessä olivat valmiita uusiin rientoihin. Sama oli työelämässä, aina ne samat tyypit joita piti välillä monenkin miehen voimalla pitää aloillaan etteivät pääse pahoja tekemään tai itseään telomaan.
Kyllähän se niin on että alkoholia on hyvä nauttia vain päihtymistarkoitukseen. Jos pitää pihistellä annoksissa niin onhan se ihan leikkimistä. Sen verran pitää olla juomaa ja aikaa että voi päihtyä huoletta ja seuraavana päivänä parannella oloa kuka mitenkäkin haluaa.
Kohtuus pitää tietysti olla kaikessa, niin ottaessa kuin ottamatta jättäessäkin, ei ole viisasta yli reagoida kumpaankaan suuntaan.
-
- Viestit: 12975
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Nämä väkevät viinat ovat asia ihan erikseen. Vaikka pystyisi noitakin tuottamaan vain vettä ja pirtua sekoittamalla. Itse tarkoitan nyt lähinnä lonkeroita ja oluita sekä viinejä. Monessa viinipullossakin on Alkon leima, vaikka ei varmasti ole tuotantoa ulkomailla. Ilmeisesti raakaviini tuodaan maahan alkoholittomana "mehuna" ja pullotus on alkoholin lisäyksellä vasta kotimaassa ja oluttakaan ei käytetä tuottamaan alkoholia, vaan se lisätään pullotusvaiheessa samoin kuin hiilihappo. Lonkero oluiden ulkopuolelta on tästä valmistustavasta oikein malliesimerkki. Saksassahan tuollainen on Reiheitsgebotin mukaisesti lainvastaista. Alkoholi pitää syntyä olueeseen käymisen kautta ja oluen valmistusraaka-aineina saa olla vain vesi, hiiva, ohramallas ja Humalakasvi. Ootteko koskaan ottanut känniä lääkepirtulla? On ihan eri vahva vaikutus kuin väkiviinalla vaikka sekoittaisi prosenttien mukaan yhtä vahvan juoman vedestä ja pirtusta. Tätä samaako meillä tungetaan olueeseen ja viineihin ja sakki on ihan tillin tallin täysin ylimääräisesti? Ei ulkomailla synny tappeluita baareissa edes suomalaisten kesken, vaikka ottavat siinä sivussa vähän muutakin doupingia mukana.MOP kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 11:21 am No ei. Olen käynyt Koskenkorvan tehtailla Ilmajoella ja siellä on käytössä jatkuvan tislauksen menetelmä suomalaisesta viljasta. Tuskin lisätään teollisuusalkoholia mihinkään juotavaksi tarkoitettuun. Meidän umpiluinen visakallo imee vain niin herkästi alkoholia. Eivät vaan tarjonneet maistiaisia, vaikka muuten hyvä tarjoilu olikin.
Viimeksi muokannut Superdextaaja, To Touko 19, 2022 3:31 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Tekemällä virheistä oppii.
-
- Viestit: 12975
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
-
- Viestit: 9803
- Liittynyt: La Marras 24, 2007 1:44 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Älä nyt höpise. Olutta ei kukaan tee sekoittamalla, eikä viinejä. Lonkero on sekoitus mutta huonommissa on käymisteitse valmistettua tuotetta pohjana. Ja mitä itse alkoholia nauttinut niin sekaisimmat olot tulee juuri viineistä, siidereistä ja tyyliin jostain kiljusta joihin syntyy käymisessä eniten kaikenmaailman sikunaöljyjä sun muuta.
-
- Viestit: 22710
- Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
- Paikkakunta: Juupajoki
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Voisi olla järkevää ottaa asioista selvää. Tosin jokseenkin vaikuttaa ettei ole mahdollista.Superdextaaja kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 1:23 pmNämä väkevät viinat ovat asia ihan erikseen. Vaikka pystyisi noitakin tuottamaan vain vettä ja pirtua sekoittamalla. Itse tarkoitan nyt lähinnä lonkeroita ja oluita sekä viinejä. Monessa viinipullossakin on Alkon leima, vaikka ei varmasti ole tuotantoa ulkomailla. Ilmeisesti raakaviini tuodaan maahan alkoholittomana "mehuna" ja pullotus on alkoholin lisäyksellä vasta kotimaassa ja oluttakaan ei käytetä tuottamaan alkoholia, vaan se lisätään pullotusvaiheessa samoin kuin hiilihappo. Lonkero oluiden ulkopuolelta on tästä valmistustavasta oikein malliesimerkki. Saksassahan tuollainen on Reiheitsgebotin mukaisesti lainvastaista. Alkoholi pitää syntyä olueeseen käymisen kautta ja oluen valmistusraaka-aineina saa olla vain vesi, sokeri, ohramallas ja Humalakasvi. Ootteko koskaan ottanut känniä lääkepirtulla? On ihan eri vahva vaikutus kuin väkiviinalla vaikka sekoittaisi prosenttien mukaan yhtä vahvan juoman vedestä ja pirtusta. Tätä samaako meillä tungetaan olueeseen ja viineihin ja sakki on ihan tillin tallin täysin ylimääräisesti? Ei ulkomailla synny tappeluita baareissa edes suomalaisten kesken, vaikka ottavat siinä sivussa vähän muutakin doupingia mukana.MOP kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 11:21 am No ei. Olen käynyt Koskenkorvan tehtailla Ilmajoella ja siellä on käytössä jatkuvan tislauksen menetelmä suomalaisesta viljasta. Tuskin lisätään teollisuusalkoholia mihinkään juotavaksi tarkoitettuun. Meidän umpiluinen visakallo imee vain niin herkästi alkoholia. Eivät vaan tarjonneet maistiaisia, vaikka muuten hyvä tarjoilu olikin.
Oluen valmistus nyt ei liity noihin sekoitteisiin mitenkään, viinit ei myöskään. Liköörit katkerot sun muut lienee vapaampaa menetelmät. Lonkeroahan on tunnetusti kahdenlaista, käymisteitse suoraan tai sitten alkoholi lisäämällä valmistettu. Siidereissä samoin, taisi tuolloin kun oli muotia "kyykkyviulu" eli Linda-siideri ja siiderien suosio nousi, tulla markkinoille nuo "spriiderit" eli alkoholi lisäämällä tehty eikä käymisteitse.
Itse toisinaan tykkään jonkun siiderinkin ottaa ja silloin omena tai päärynäsiideri, käymisteitse, mielellään noita brittiläisiä, miksei ranskalaisiakin, ja suodattamattomia.
Ipat ja muut pienpanimopipat on humalointikikkailuilla minulle yleensä juomakelvottomia tai ehkä sen yhden törpön saa alas väkisin. On hyviäkin oluita joihin ei ole tuota katkeruutta väkisin kikkailtu. Viimeksi oli maistelussa Kasteel Donker joka on vahvaa olutta mutta voi sanoa että sahtimainen, makeuttakin on. Enempi tykkään tummemmista oluista. Kotimaiset vaaleet laakerit, no Olvin tuotteet ja Karhu menettelee, Sandelssi on jo melkeinpä hyvää. Yleensähän ne tarttee olla kovin kylmiä ja pohjilla jano.
Suomi kuuluu länsimaihin
-
- Viestit: 597
- Liittynyt: La Helmi 25, 2017 5:33 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Heh, heh.Superdextaaja kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 1:23 pmNämä väkevät viinat ovat asia ihan erikseen. Vaikka pystyisi noitakin tuottamaan vain vettä ja pirtua sekoittamalla. Itse tarkoitan nyt lähinnä lonkeroita ja oluita sekä viinejä. Monessa viinipullossakin on Alkon leima, vaikka ei varmasti ole tuotantoa ulkomailla. Ilmeisesti raakaviini tuodaan maahan alkoholittomana "mehuna" ja pullotus on alkoholin lisäyksellä vasta kotimaassa ja oluttakaan ei käytetä tuottamaan alkoholia, vaan se lisätään pullotusvaiheessa samoin kuin hiilihappo. Lonkero oluiden ulkopuolelta on tästä valmistustavasta oikein malliesimerkki. Saksassahan tuollainen on Reiheitsgebotin mukaisesti lainvastaista. Alkoholi pitää syntyä olueeseen käymisen kautta ja oluen valmistusraaka-aineina saa olla vain vesi, sokeri, ohramallas ja Humalakasvi. Ootteko koskaan ottanut känniä lääkepirtulla? On ihan eri vahva vaikutus kuin väkiviinalla vaikka sekoittaisi prosenttien mukaan yhtä vahvan juoman vedestä ja pirtusta. Tätä samaako meillä tungetaan olueeseen ja viineihin ja sakki on ihan tillin tallin täysin ylimääräisesti? Ei ulkomailla synny tappeluita baareissa edes suomalaisten kesken, vaikka ottavat siinä sivussa vähän muutakin doupingia mukana.MOP kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 11:21 am No ei. Olen käynyt Koskenkorvan tehtailla Ilmajoella ja siellä on käytössä jatkuvan tislauksen menetelmä suomalaisesta viljasta. Tuskin lisätään teollisuusalkoholia mihinkään juotavaksi tarkoitettuun. Meidän umpiluinen visakallo imee vain niin herkästi alkoholia. Eivät vaan tarjonneet maistiaisia, vaikka muuten hyvä tarjoilu olikin.
Eipä tähän muuta kommenttia kuin että asioita voidaan tehdä monella eri tapaa, mikä se on sitten se oikea tyyli. Mikäpä se minä olen kommentoimaan kun en joka tyylia tunne.
- toyopet
- Viestit: 3260
- Liittynyt: Ma Elo 06, 2012 11:25 am
- Paikkakunta: Laukaa
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Onhan niissä alko leima, jos ne on alkon tilaamia. Ei kaikki valmistajat tee pelkästään jollain omalla sukubrändillä vaan ne tekee viiniä, mikä pullotetaan sitten tilaajan etiketillä, jos niin halutaan.Superdextaaja kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 1:23 pm Monessa viinipullossakin on Alkon leima, vaikka ei varmasti ole tuotantoa ulkomailla.
Se, että onko eri raaka-aineilla viinan valmistuksessa merkitystä, kun kaikki kuitenkin tislataan melko puhtaaksi tavaraksi ennen lopputuotteen vahvuiseksi laimennusta. Jossain sanotaan, että keliaakikoiden ei pitäisi juoda viljapohjaista viinaa mutta minun mielestä menee jo vähän sinne Rudolf Steinerin oppien suuntaan preparaateista ja veden muistista.
Oluissa on eroja eri maiden välillä ja yksi syy saattaa juuri olla niiden sisältämien sokerien määrä.
It has three speed: here, there and gone...
-
- Viestit: 9803
- Liittynyt: La Marras 24, 2007 1:44 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Alkoholijuomat sisältävät myös metanolia ja alkon sivuilta löytyy lista eri tyyppien sallituista määristä. Täysin puhdas etanolihan ei haise eikä maistu miltään eli se viinan haju ja maku on juuri niitä käymisessä syntyviä epäpuhtauksia. Jos ootte joskus juoneet riisiviinaa niin siinä on ihan eri tyyppinen haju ja maku.
-
- Viestit: 12975
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
En tarkoita vain etikettejä vaan myös Alkon palautuspulloihin pullotettuja ulkomaalaisia viinejä ja muita juomasekoituksia.Onhan niissä alko leima, jos ne on alkon tilaamia. Ei kaikki valmistajat tee pelkästään jollain omalla sukubrändillä vaan ne tekee viiniä, mikä pullotetaan sitten tilaajan etiketillä, jos niin halutaan.
Tarkkoja tietoja ei tunnu saavan mistään itse Suomalaisesta juomavalmistuksesta monopolin toimesta.
Korjasin tuon Reinheitsgebot sisällön aikaisempaan viestiini. Sokerihan tulee viljasta käymisprosessissa eli sitä ei siis saa lisätä tuon mukaan vaan hiivaa. Vesi, mallas, humala ja hiiva, siinä Saksassa sallitut raaka-aineet. Alkoholipitoisuutta ei myöskään saa säätää muuten kuin käymisprosessilla. Alkoholittomat oluet saa valmistaa niinkin, että alkoholi tislataan pois ja palautetaan olueeseen vain makuainesosat tislausprosessin yhteydessä. Mihin se oluesta pois tislattu alkoholi sitten päätyy, jää arvattavaksi.
Epäilen valmistuksessa säästettävän siinä missä mahdollista eli tavallisenkin oluen valmistusprosessi on mahdollista nopeuttaa seisauttamalla käyminen ja lisäämällä vain tarvittavat prosentit tislealkoholia pullotuksen yhteydessä.
Tekemällä virheistä oppii.
- toyopet
- Viestit: 3260
- Liittynyt: Ma Elo 06, 2012 11:25 am
- Paikkakunta: Laukaa
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Osa varmaan tulee isommissa tankeissa Suomeen ja pullotetaan täällä mutta todennäköisesti myös pullotetaan lähtömaassa, tilataan pullot sinne valmiiksi ja valmistaja pistää pulloon.Superdextaaja kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 3:46 pm
En tarkoita vain etikettejä vaan myös Alkon palautuspulloihin pullotettuja ulkomaalaisia viinejä ja muita juomasekoituksia.
...... Sokerihan tulee viljasta käymisprosessissa eli sitä ei siis saa lisätä tuon mukaan vaan hiivaa. Vesi, mallas, humala ja hiiva, siinä Saksassa sallitut raaka-aineet.
.....
Mutta rahtisäästöä tulee, kun vasta loppumarkkinoilla pistetään pulloon, ne pullot kun painaa aikalailla.
Oluessa se sokeripitoisuus tulee maltaasta siihen kantavierteeseen ja käymisprosessilla vaikutetaan lopputuotteen alkoholi- ja sokeripitoisuuteen.
It has three speed: here, there and gone...
-
- Viestit: 1992
- Liittynyt: Ma Loka 11, 2021 9:28 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Tietoa ei ole että tankeilla viiniä tuotais suomeen. Itse olen tuonut euroopasta pullotettua viiniä/viinaa suomeen. Uteliaille, sinetöidyt perävaunut. Kuormasta ei voi maistella, tulli avasi sinetit purkupaikalla ja valvottu purku. Itäiseen puuhamaahan olen ajanut vodkaa säiliöautolla.toyopet kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 4:34 pmOsa varmaan tulee isommissa tankeissa Suomeen ja pullotetaan täällä mutta todennäköisesti myös pullotetaan lähtömaassa, tilataan pullot sinne valmiiksi ja valmistaja pistää pulloon.Superdextaaja kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 3:46 pm
En tarkoita vain etikettejä vaan myös Alkon palautuspulloihin pullotettuja ulkomaalaisia viinejä ja muita juomasekoituksia.
...... Sokerihan tulee viljasta käymisprosessissa eli sitä ei siis saa lisätä tuon mukaan vaan hiivaa. Vesi, mallas, humala ja hiiva, siinä Saksassa sallitut raaka-aineet.
.....
Mutta rahtisäästöä tulee, kun vasta loppumarkkinoilla pistetään pulloon, ne pullot kun painaa aikalailla.
Oluessa se sokeripitoisuus tulee maltaasta siihen kantavierteeseen ja käymisprosessilla vaikutetaan lopputuotteen alkoholi- ja sokeripitoisuuteen.
-
- Viestit: 1219
- Liittynyt: Ma Loka 09, 2017 11:10 am
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Minulla on ollu käsitys että esim. Koskenkorva ym.väkevät viinat tehdään niin että tislataan rankki spriiksi ja sitten laimennetaan vedellä ja lisätään sokerit ym. mausteet. Eläkkeellä oleva tullin tarkastaja kertoi että on ollu aikoja jolloin "kotimainen" Kkoskenkorva sekoiteltiin puolalaisesta spriistä kun kotimainen tuotanto tökki.
takana loistava tulevaisuus
-
- Viestit: 10594
- Liittynyt: To Maalis 15, 2007 1:36 pm
- Paikkakunta: Uusimaa
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Ainakin jossain vaiheessa Alko pullotti viinejä Suomessa tuontitavarasta. Mikä tilanne on nyt, en tiedä.Pataässä kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 9:59 pm Tietoa ei ole että tankeilla viiniä tuotais suomeen. Itse olen tuonut euroopasta pullotettua viiniä/viinaa suomeen. Uteliaille, sinetöidyt perävaunut. Kuormasta ei voi maistella, tulli avasi sinetit purkupaikalla ja valvottu purku. Itäiseen puuhamaahan olen ajanut vodkaa säiliöautolla.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 38 vierailijaa