Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
-
- Viestit: 960
- Liittynyt: To Heinä 26, 2018 10:01 am
- Paikkakunta: Raasepori
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Ja eikö ennen vanhaan Alkon Monopol konjakkikin pullotettu Suomessa? Kuten varmasti myös "lääkekonjakki" jota sai reseptillä Apteekista.
Lääkekonjakkia muuten tehdään edelleen eli kait sita apteekista sais jos vaan joku kirjoittais reseptin:
https://www.bernermedlab.fi/tuote/spiri ... -136b0125/
Lääkekonjakkia muuten tehdään edelleen eli kait sita apteekista sais jos vaan joku kirjoittais reseptin:
https://www.bernermedlab.fi/tuote/spiri ... -136b0125/
- Aprikoitselija
- Viestit: 1271
- Liittynyt: Pe Touko 15, 2020 5:52 pm
- Paikkakunta: Varsinais-Suomi
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Minulla sattuu olemaan n. 65 vuoden kokemus viinan ja sahdin valmistuksesta ja varsinkin sen omakohtaisesta käyttämisestä. Nuoruuden aikaiset kaljajuopot saivat ensin viinaportsuunansa täyteen.
Jos makuasiat ja -mieltymykset unohtaa, yksi terveyden ja humalan laadun selittävä tekijä jää.
Sikuna.
Mitä enemmän sikunaa juomassa on, sitä nopeammin tulee nauttijalle sönkkäys ja kaikenlaiset muutkin vaivat. Minua pakkasi hymyilyttämään, kun kerran laivan myymälässä kuuntelin Koskenkorvan konsulttia, joka mainosti tuotettaan sen makeuteen vivahtamisella. Kun se makeus tulee nimenomaan sikunasta viinassa.
Kannattaa muistaa, että oluessa on kaikki prosessissa syntynyt sikuna jäljellä. Jos olutta tislaa, saadaan viskin perusainetta. Tislatessa on tärkeä heittää ensimmäiset, hikitipat, pois tai käyttää ne erityistarkoituksiin puhdistuksissa liuottimen tapaan. Eri alkoholit irrottautuvat kiehumalla kukin omassa lämpötilassaan. Nämä ensimmäiset ovat niitä vaarallisimpia. Seuraavaksi lähtee se varsinainen haluttu tuote. Sen jälkeen ne raskaammat, butyyli- ja isobutyylialkoholit ja mitä niitä nyt onkaan. Ne ovat jotenkin öljyisiäkin. Tämä kuvaus on karkea, eivätkä torvesta tippuvat tisleet suinkaan tule yksi kerrallaan selvin rajoin.
Alkeellinen toinen selitysyritys asian: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sikuna%C3%B6ljy
Jos makuasiat ja -mieltymykset unohtaa, yksi terveyden ja humalan laadun selittävä tekijä jää.
Sikuna.
Mitä enemmän sikunaa juomassa on, sitä nopeammin tulee nauttijalle sönkkäys ja kaikenlaiset muutkin vaivat. Minua pakkasi hymyilyttämään, kun kerran laivan myymälässä kuuntelin Koskenkorvan konsulttia, joka mainosti tuotettaan sen makeuteen vivahtamisella. Kun se makeus tulee nimenomaan sikunasta viinassa.
Kannattaa muistaa, että oluessa on kaikki prosessissa syntynyt sikuna jäljellä. Jos olutta tislaa, saadaan viskin perusainetta. Tislatessa on tärkeä heittää ensimmäiset, hikitipat, pois tai käyttää ne erityistarkoituksiin puhdistuksissa liuottimen tapaan. Eri alkoholit irrottautuvat kiehumalla kukin omassa lämpötilassaan. Nämä ensimmäiset ovat niitä vaarallisimpia. Seuraavaksi lähtee se varsinainen haluttu tuote. Sen jälkeen ne raskaammat, butyyli- ja isobutyylialkoholit ja mitä niitä nyt onkaan. Ne ovat jotenkin öljyisiäkin. Tämä kuvaus on karkea, eivätkä torvesta tippuvat tisleet suinkaan tule yksi kerrallaan selvin rajoin.
Alkeellinen toinen selitysyritys asian: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sikuna%C3%B6ljy
-
- Viestit: 922
- Liittynyt: To Huhti 15, 2010 8:28 pm
- Paikkakunta: K-P
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Miksi olutta pitäisi tislata?
- toyopet
- Viestit: 3258
- Liittynyt: Ma Elo 06, 2012 11:25 am
- Paikkakunta: Laukaa
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
It has three speed: here, there and gone...
-
- Viestit: 12985
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Alkoholitonta olutta valmistetaan tislaamalla alkoholit pois tai nopeutetussa prosessissa pysäyttämällä käyminen esim. tappamalla hiiva kuumentamalla. Joku ekonomistisielu saattaa panimotalossa haluta valmistaa kaikki olutlaadut eri alkoholipitoisuuksineen juuri tällä nopeutetulla prosessilla. Sama liemi käy tällöin niin alkoholittoman kuin eri alkoholipitoisuuksisien oluiden myyntiin lisäämällä vain tarvittavat prosentit alkoholisäiliöstä eikä tarvitse tällöin odottaa ja mittailla käymisprosessia loppuun. Suomalaiselle oluttuntijalle merkkaa yleensä vain, kuinka litku kihahtaa kupoliin.
Tekemällä virheistä oppii.
-
- Viestit: 3588
- Liittynyt: Ke Maalis 01, 2017 2:09 am
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Oliko tämä tieto, vai jostain luettu ”laajennetun ajatusmaailman tietämä” aivopieru? linkki väittämään!?Superdextaaja kirjoitti: ↑La Touko 21, 2022 1:50 amAlkoholitonta olutta valmistetaan tislaamalla alkoholit pois tai nopeutetussa prosessissa pysäyttämällä käyminen esim. tappamalla hiiva kuumentamalla. Joku ekonomistisielu saattaa panimotalossa haluta valmistaa kaikki olutlaadut eri alkoholipitoisuuksineen juuri tällä nopeutetulla prosessilla. Sama liemi käy tällöin niin alkoholittoman kuin eri alkoholipitoisuuksisien oluiden myyntiin lisäämällä vain tarvittavat prosentit alkoholisäiliöstä eikä tarvitse tällöin odottaa ja mittailla käymisprosessia loppuun. Suomalaiselle oluttuntijalle merkkaa yleensä vain, kuinka litku kihahtaa kupoliin.
-
- Viestit: 1770
- Liittynyt: Ti Syys 25, 2007 9:56 pm
- Paikkakunta: P-savo
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Ihmettelin usein ja kyselin myyjiltäkin miksi alkoholiton olut on niin kallista. Joskus se on jopa alkoholillista kalliinpaa. Luulisi, että siitä ei ainakaan alkoholiveroa tarvitse maksaa. Ei myyjätkään oikein osanneet sanoa.korsteeni kirjoitti: ↑La Touko 21, 2022 1:54 amOliko tämä tieto, vai jostain luettu ”laajennetun ajatusmaailman tietämä” aivopieru? linkki väittämään!?Superdextaaja kirjoitti: ↑La Touko 21, 2022 1:50 amAlkoholitonta olutta valmistetaan tislaamalla alkoholit pois tai nopeutetussa prosessissa pysäyttämällä käyminen esim. tappamalla hiiva kuumentamalla. Joku ekonomistisielu saattaa panimotalossa haluta valmistaa kaikki olutlaadut eri alkoholipitoisuuksineen juuri tällä nopeutetulla prosessilla. Sama liemi käy tällöin niin alkoholittoman kuin eri alkoholipitoisuuksisien oluiden myyntiin lisäämällä vain tarvittavat prosentit alkoholisäiliöstä eikä tarvitse tällöin odottaa ja mittailla käymisprosessia loppuun. Suomalaiselle oluttuntijalle merkkaa yleensä vain, kuinka litku kihahtaa kupoliin.
Sitten kuulin radiosta juuri tuon perusteen, että alkoholiton maksaa sen takia niin paljon, että se tehdään alkoholipitoisesta, mistä otetaan alkoholi pois.
Hinnoittelu kaupan hyllyllä ei aina ole niin suoraviivaista, kuin asiakas ajattelisi:
Isolla volyymilla tehtävät bulkkituotteet saadaan halvaksi. Alkoholiton olut ei ole kovin iso bulkkituote, toisin kuin esim. Belgialainen alkoholipitoinen olut. Kotimaiset panimot tekee kaupoille "tukkuostostarjouksia". Eli jonkin olutmäärän oston yhteydessä pitää ostaa esim. limpparia tai muita panimon tuotteita. Jne..
oppia ikä kaikki
-
- Viestit: 12985
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
https://www.alko.fi/juoma-ruoka/juomati ... -valmistus
https://panimoliitto.fi/tutustu-meihin/ ... ong-drink/Alkoholin poistaminen oluesta.
1. Yksi yleisimmistä tavoista valmistaa alkoholitonta olutta on poistaa valmiista oluesta alkoholi. Kun valmiista oluesta tislataan alkoholi erilleen, haihtuu myös makuaineita, mutta niitä voidaan ottaa talteen ja palauttaa olueen.
2. Käymisen keskeyttäminen. Toinen yleinen tapa valmistaa alkoholitonta olutta on keskeyttää käymisprosessi. Käyminen voidaan myös keskeyttää tappamalla hiiva kuumentamalla tai suodattamalla hiiva pois. Juoma jää tällöin varsin makeaksi.
Tällä hetkellä Alkon verkkokaupassa alkoholittomia oluita on yli 40.
Long drink -juomien alkoholi on peräisin joko tislatusta tai ei-tislatusta käymisteitse
valmistetusta alkoholista.
Tekemällä virheistä oppii.
- Aprikoitselija
- Viestit: 1271
- Liittynyt: Pe Touko 15, 2020 5:52 pm
- Paikkakunta: Varsinais-Suomi
- Viesti:
-
- Viestit: 9811
- Liittynyt: La Marras 24, 2007 1:44 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Koskenkorvaan kyllä lisätään hieman sokeria maun pehmentämiseksi eli ei siinä mikään sikunaöljy maistu. Tai maistuu ne kaikissa viinoissa kun se puhdas etanoli on mautonta.
-
- Viestit: 12985
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
https://viinimaa.fi/artikkelit/viinitie ... n#bd4cdb37
Tuoda viinit alhaisella alkoholipitoisuudella tankkitavaralimpparina tullit ja verot kiertäen ja lisätä säätöviina tislealkoholina sopivat prosentit saavuttaakseen vasta kotimaassa.
Tehdä olut raaka-aine nopeasti seisauttamalla käyminen ja lisätä siihenkin säätöviina vasta pullotusvaiheessa. Alkoholiahan saa käyttämällä vaikka mistä. Sama raaka-aine kävisi kaikkien oluiden tuottamiseen alkoholittomista lähtien. Maustetaan vain hieman ja säädetään alkoholipitoisuus pullotuksessa ja lisätään hiilihappokin vasta sitten.
Tuoppikaljathan meidän baareissa tulee myös hanasta siten, että vasta lasiin laskiessa hiilihappo lisätään erillisestä painepullosta mukaan. On nopea laskea lasiin näin ja maistuu ja tuntuu ja näyttää kuin olisi tammitynnyristä mutta eipä vain ole. Ja sakki räyhää ja kaatuilee jo muutaman tuopin jälkeen.
Lähinnä itseä epäilyttää ainakin kaksi teknisesti mahdollista oikaisutapaa suomalaisten myyntijuomien tuotannossa.Viinintuottajat valmistavat viiniä ja pullottavat sen omalla valmistamollaan tai myyvät viinin eteenpäin niin sanottuna bulkkitavarana.
Tuoda viinit alhaisella alkoholipitoisuudella tankkitavaralimpparina tullit ja verot kiertäen ja lisätä säätöviina tislealkoholina sopivat prosentit saavuttaakseen vasta kotimaassa.
Tehdä olut raaka-aine nopeasti seisauttamalla käyminen ja lisätä siihenkin säätöviina vasta pullotusvaiheessa. Alkoholiahan saa käyttämällä vaikka mistä. Sama raaka-aine kävisi kaikkien oluiden tuottamiseen alkoholittomista lähtien. Maustetaan vain hieman ja säädetään alkoholipitoisuus pullotuksessa ja lisätään hiilihappokin vasta sitten.
Tuoppikaljathan meidän baareissa tulee myös hanasta siten, että vasta lasiin laskiessa hiilihappo lisätään erillisestä painepullosta mukaan. On nopea laskea lasiin näin ja maistuu ja tuntuu ja näyttää kuin olisi tammitynnyristä mutta eipä vain ole. Ja sakki räyhää ja kaatuilee jo muutaman tuopin jälkeen.
Tekemällä virheistä oppii.
-
- Viestit: 6376
- Liittynyt: Ma Touko 12, 2014 10:35 am
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Mitähän on nautittu?Superdextaaja kirjoitti: ↑La Touko 21, 2022 10:22 am Lähinnä itseä epäilyttää ainakin kaksi teknisesti mahdollista oikaisutapaa suomalaisten myyntijuomien tuotannossa.
Tuoda viinit alhaisella alkoholipitoisuudella tankkitavaralimpparina tullit ja verot kiertäen ja lisätä säätöviina tislealkoholina sopivat prosentit saavuttaakseen vasta kotimaassa.
Talviaika on NORMAALIAIKA, kesä aika ryssänaika!
-
- Viestit: 922
- Liittynyt: To Huhti 15, 2010 8:28 pm
- Paikkakunta: K-P
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Selvästi on olutkulttuurin peruasiat hakusessa. Tuossa vinkiksi erilaisia oluttyylejä, vai noita kaikkia saisi vain lisäämällä viinaa johonkin peruslitkuunSuperdextaaja kirjoitti: ↑La Touko 21, 2022 10:22 am
Tehdä olut raaka-aine nopeasti seisauttamalla käyminen ja lisätä siihenkin säätöviina vasta pullotusvaiheessa. Alkoholiahan saa käyttämällä vaikka mistä. Sama raaka-aine kävisi kaikkien oluiden tuottamiseen alkoholittomista lähtien. Maustetaan vain hieman ja säädetään alkoholipitoisuus pullotuksessa ja lisätään hiilihappokin vasta sitten.
https://olutopas.info/olutwiki/oluttyylit
-
- Viestit: 960
- Liittynyt: To Heinä 26, 2018 10:01 am
- Paikkakunta: Raasepori
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Joo paitsi että etanolin kanssa lutraaminen ei todellakaan kannata näissä käymistuotteissa. Tislatun viinan vero kaikissa vahvuus luokissa paljon suurempi kuin käymisteitse valmistetun. Ja se vero menee maksuun lisätään se viina missä vaiheessa tuotantoprossessia vain.Superdextaaja kirjoitti: ↑La Touko 21, 2022 10:22 am https://viinimaa.fi/artikkelit/viinitie ... n#bd4cdb37Lähinnä itseä epäilyttää ainakin kaksi teknisesti mahdollista oikaisutapaa suomalaisten myyntijuomien tuotannossa.Viinintuottajat valmistavat viiniä ja pullottavat sen omalla valmistamollaan tai myyvät viinin eteenpäin niin sanottuna bulkkitavarana.
Tuoda viinit alhaisella alkoholipitoisuudella tankkitavaralimpparina tullit ja verot kiertäen ja lisätä säätöviina tislealkoholina sopivat prosentit saavuttaakseen vasta kotimaassa.
Tehdä olut raaka-aine nopeasti seisauttamalla käyminen ja lisätä siihenkin säätöviina vasta pullotusvaiheessa. Alkoholiahan saa käyttämällä vaikka mistä. Sama raaka-aine kävisi kaikkien oluiden tuottamiseen alkoholittomista lähtien. Maustetaan vain hieman ja säädetään alkoholipitoisuus pullotuksessa ja lisätään hiilihappokin vasta sitten.
Tuoppikaljathan meidän baareissa tulee myös hanasta siten, että vasta lasiin laskiessa hiilihappo lisätään erillisestä painepullosta mukaan. On nopea laskea lasiin näin ja maistuu ja tuntuu ja näyttää kuin olisi tammitynnyristä mutta eipä vain ole. Ja sakki räyhää ja kaatuilee jo muutaman tuopin jälkeen.
Linkissä a-vero laskuri:
https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteis ... juomavero/
Esimerkkejä;
- Olut 4,7%; a-vero 1,78€/L / Etanolia lisäämällä tehty "olut" --> välituote 4,7%; a vero 5,01€/L (no eihän tätä kukaan edes tee)
- Kiljulonkero (=käymisteitse tehty lonkero) 5,5&; vero 1,98€/L / Oikea lonkero eli viina + limppari --> välituote; a-vero 5,01€/L
- Viini 12%; a-vero 4,21€/L; / Juomasekoitus 12% --> välituote; a-vero 5,01€/L
-
- Viestit: 12985
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Kyllä se silloin kannattaa, jos saadaan säästettyä aikaa ja valmistettua moninkertaisesti samassa ajassa myyntituotetta kuin odottamalla käymisprosessi loppuun. Samalla jää pois epävarmuus erän onnistumisesta. Tasalaatuista kamaa tulee tuutista vaikka kuinka paljon tällä tapaa eikä litku ole niin herkkä häiriöille ja muutoksille prosessissa.Joo paitsi että etanolin kanssa lutraaminen ei todellakaan kannata näissä käymistuotteissa.
Tekemällä virheistä oppii.
-
- Viestit: 9811
- Liittynyt: La Marras 24, 2007 1:44 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Tuolla tapaa vaan ei saada oikeaa ja oikeanmakuista olutta. Tuolla tavalla tehty oluthan maistuisi makealta kun ei hiiva tekisi sokerista alkoholia. Tee kotikaljaa ja lantraa siihen viinaa ja nauti makuelämyksestäSuperdextaaja kirjoitti: ↑La Touko 21, 2022 3:17 pmKyllä se silloin kannattaa, jos saadaan säästettyä aikaa ja valmistettua moninkertaisesti samassa ajassa myyntituotetta kuin odottamalla käymisprosessi loppuun. Samalla jää pois epävarmuus erän onnistumisesta. Tasalaatuista kamaa tulee tuutista vaikka kuinka paljon tällä tapaa eikä litku ole niin herkkä häiriöille ja muutoksille prosessissa.Joo paitsi että etanolin kanssa lutraaminen ei todellakaan kannata näissä käymistuotteissa.
- toyopet
- Viestit: 3258
- Liittynyt: Ma Elo 06, 2012 11:25 am
- Paikkakunta: Laukaa
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Tuon alkoholittoman oluen valmistus karkeasti hartwallin sivuilta:Superdextaaja kirjoitti: ↑La Touko 21, 2022 10:22 am https://viinimaa.fi/artikkelit/viinitie ... n#bd4cdb37Lähinnä itseä epäilyttää ainakin kaksi teknisesti mahdollista oikaisutapaa suomalaisten myyntijuomien tuotannossa.Viinintuottajat valmistavat viiniä ja pullottavat sen omalla valmistamollaan tai myyvät viinin eteenpäin niin sanottuna bulkkitavarana.
Tuoda viinit alhaisella alkoholipitoisuudella tankkitavaralimpparina tullit ja verot kiertäen ja lisätä säätöviina tislealkoholina sopivat prosentit saavuttaakseen vasta kotimaassa.
Tehdä olut raaka-aine nopeasti seisauttamalla käyminen ja lisätä siihenkin säätöviina vasta pullotusvaiheessa. Alkoholiahan saa käyttämällä vaikka mistä. Sama raaka-aine kävisi kaikkien oluiden tuottamiseen alkoholittomista lähtien. Maustetaan vain hieman ja säädetään alkoholipitoisuus pullotuksessa ja lisätään hiilihappokin vasta sitten.
Tuoppikaljathan meidän baareissa tulee myös hanasta siten, että vasta lasiin laskiessa hiilihappo lisätään erillisestä painepullosta mukaan. On nopea laskea lasiin näin ja maistuu ja tuntuu ja näyttää kuin olisi tammitynnyristä mutta eipä vain ole. Ja sakki räyhää ja kaatuilee jo muutaman tuopin jälkeen.
.Nykyisin alkoholitonta olutta voidaan valmistaa muutamalla eri tekniikalla, jotka kaikki säilyttävät maun laadukkaana.
Alkoholi poistetaan oluesta. Valmiista oluesta voidaan erotella alkoholi pois eri menetelmillä. Näin valmistetaan esimerkiksi Hartwallin Heineken 0,0. ja Lapin Kulta 0,0.
Oluen käymistä kontrolloidaan kuumentamalla. Hiivan käymistoimintaa voidaan kontrolloida kuumentamalla olutta tai suodattamalla hiiva pois. Tällä menetelmällä valmistetaan Hartwallin Karjala 0,0.
Oluen käymiseen vaikutetaan. Olut valmistetaan siten, että käymisprosessissa alkoholia syntyy vain vähän. Esimerkiksi kun oluen käymislämpötila pidetään matalana, jotkin hiivakannat tuottavat vähemmän alkoholia. Näin oluen lopullinen alkoholipitoisuus jää alhaiseksi.
Käytetään uusia hiivalajikkeita. Viime vuosina on pystytty kehittämään ja jalostamaan hiivalajikkeita, jotka tuottavat jo lähtökohtaisesti vain vähän alkoholia.
It has three speed: here, there and gone...
-
- Viestit: 12985
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Mielelläänhän kaljan kittaaja kuvittelee mielessään vain tanskalaisia panimokärrejä hevosineen ja isoja tammilankkusammioita hartaalla käymisellä hiivalajikkeiden kupliessa liemessä hiljalleen mutta veikkaan todellisuuden olevan rapakaljan tuotannossa aivan toisen. Panimolaitokset toki toitottavat näitä fiinimpiä tuotantotapoja.
Kuinka helppo ja nopeaa olisikaan tuolla menetelmällä valmistaa kaikki merkkioluetkin lisäämällä vain tislealkoholi ja hiilihapot vasta pullotusvaiheessa. Samat kojeet ja menetelmät käy, kuin mineraalivesien ja limujen valmistuksessa. Vai luuletteko mineraalivesien kuplimisen tulevan lähdevedestä, mitä pullottavat?
Minun maku ja juopumiskokemus kertoo aivan muuta. Niin tiskin takaa kuin edestäkin.Oluen käymistä kontrolloidaan kuumentamalla. Hiivan käymistoimintaa voidaan kontrolloida kuumentamalla olutta tai suodattamalla hiiva pois. Tällä menetelmällä valmistetaan Hartwallin Karjala 0,0.
Kuinka helppo ja nopeaa olisikaan tuolla menetelmällä valmistaa kaikki merkkioluetkin lisäämällä vain tislealkoholi ja hiilihapot vasta pullotusvaiheessa. Samat kojeet ja menetelmät käy, kuin mineraalivesien ja limujen valmistuksessa. Vai luuletteko mineraalivesien kuplimisen tulevan lähdevedestä, mitä pullottavat?
Tekemällä virheistä oppii.
-
- Viestit: 251
- Liittynyt: Ti Loka 27, 2020 5:37 pm
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Kunnon savolaine rolli.
-
- Viestit: 989
- Liittynyt: Ma Tammi 02, 2006 9:54 am
- Paikkakunta: Pirkanmaa
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Tuskin kannattaa tuoda Suomeen marjamehua ja tehdä siitä viiniä.
1. Viinissä on sen marjamehun sokeri käynyt alkoholiksi, ja sen säilyvyys on paljon parempi, kuin sokeripitoisen marjamehun.
2. Jotta tuote maistuisi viiniltä, niin siitä pitäisi poistaa se sokeri ennen alkoholin lisäämistä.
Tuo Suomessa pullotettu on siis säiliöissä/konteissa tms. tuotua ja täällä pullotettua viiniä, joka on käynyt viiniksi lähtömaassaan. Tuollaista saa niin halvalla, että kaikenlainen temppuilu on kannattamatonta.
Ja ajatus Suomen valtion omistaman ALKO Oy:n veronkierrosta on hieman humoristinen.
Ja oluet tehdään suurissa ruostumattomasta teräksestä tehdyissä sammioissa. Lienee helpompaa antaa sen maltaan hiilihydraattien käydä alkoholiksi, kuin ruveta temppuilemaan. Tuotekehityksellä tuota valmistusprosessia on kaiketi saatu nopeutettua (uudet hiivat, lämpötilakontrolli yms.) niin, että kyse on teollisesta prosessista. Ne isot tammitynnyrit ovat mainostajien juttuja.
1. Viinissä on sen marjamehun sokeri käynyt alkoholiksi, ja sen säilyvyys on paljon parempi, kuin sokeripitoisen marjamehun.
2. Jotta tuote maistuisi viiniltä, niin siitä pitäisi poistaa se sokeri ennen alkoholin lisäämistä.
Tuo Suomessa pullotettu on siis säiliöissä/konteissa tms. tuotua ja täällä pullotettua viiniä, joka on käynyt viiniksi lähtömaassaan. Tuollaista saa niin halvalla, että kaikenlainen temppuilu on kannattamatonta.
Ja ajatus Suomen valtion omistaman ALKO Oy:n veronkierrosta on hieman humoristinen.
Ja oluet tehdään suurissa ruostumattomasta teräksestä tehdyissä sammioissa. Lienee helpompaa antaa sen maltaan hiilihydraattien käydä alkoholiksi, kuin ruveta temppuilemaan. Tuotekehityksellä tuota valmistusprosessia on kaiketi saatu nopeutettua (uudet hiivat, lämpötilakontrolli yms.) niin, että kyse on teollisesta prosessista. Ne isot tammitynnyrit ovat mainostajien juttuja.
Asiaa tuntematta on helppo laukoa varmoja mielipiteitä.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], stoker ja 73 vierailijaa