Lakkoa pukkaa

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Vastaa Viestiin
jamsidedown
Viestit: 90
Liittynyt: Ti Joulu 27, 2016 9:53 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja jamsidedown »

Ei taida mennä politiikan puolelle, eikä taida ketjua vielä olla...
Mitä mieltä ootte hoitajalakosta, onko vaatimukset kohdallaan tässä vaiheessa?
Lakko-oikeus on tietysti oltava, mutta meikäläisen silmään ja korvaan tuntuu kovilta nuo vaateet. Työtään arvostan kovasti, ei siitä ole kyse, mutta muutaman omakohtaisen, ja sukulaisten kautta saadun kokemuksen perusteella tuo valtavan työtaakan alituinen korostaminen tuntuu hieman liioiltellulta. Näistä sitten lisää jos keskustelua viriää....
masina
Viestit: 1279
Liittynyt: Ma Maalis 27, 2006 9:42 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja masina »

Naisvaltainen ala. Valitus liian pienestä palkasta ja liian suuresta työmäärästä ei yllätä ketään. :mrgreen:
Hsippe
Viestit: 871
Liittynyt: To Heinä 26, 2018 10:01 am
Paikkakunta: Raasepori
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja Hsippe »

Niin, toisaalta...
Aika paljon paremmin palkatut UPM:n paperimiehet (ja naiset) on olleet lakossa jo pitkään eli kaipa se hoitureillakin olis oikeus hakea palkanlisää?
masina
Viestit: 1279
Liittynyt: Ma Maalis 27, 2006 9:42 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja masina »

Hsippe kirjoitti: Pe Huhti 01, 2022 11:57 pm Niin, toisaalta...
Aika paljon paremmin palkatut UPM:n paperimiehet (ja naiset) on olleet lakossa jo pitkään eli kaipa se hoitureillakin olis oikeus hakea palkanlisää?
Entäs muut sitten???
SPS1975
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 8:52 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja SPS1975 »

Paperimiehet/naiset sahaavat sujuvasti omaa oksaansa, heillä on lienee ollut iät ja ajat parempi palkka kuin muilla vastaavilla aloilla ja omat, jopa omituiset, lisänsä siihen päälle, kuten lauantain saunaraha ja joulun kinkkuraha, mutta ihmiselle kun ei mikään riitä, vaaditaan niin kauan lisää ja lisää, kunnes huomataan että kaikki paperitehtaat onkin siirretty ulkomaille halvemman työvoiman maihin ja työttömyys on tosi asia. Hoitajien työ on tärkeää ja toisinaan varmastikin raskasta, siksi siitä onkin paikallaan saada kohtuullinen korvaus, mutta nyt vaatimukset taitavat olla hieman yläkanttiin ja yhtenä perusteena on käytetty sitä että isompi palkka tekisi alasta houkuttelevamman työpaikan. Minusta tuo alan houkuttelevuus tulisi korjata siten että työolosuhteet pyrittäisiin muuttamaan inhimillisiksi, työsuhteet vakituisiksi ja muutaman viikon, pahimmillaan muutaman päivän pätkäsopimukset kiellettäisiin. Oletan että mukava työ vähän pienemmälläkin palkalla on houkuttelevampi kuin paskaduuni isommalla palkalla, tietenkin motivaatioita on monenlaisia, mutta asiakaspalvelu hommissa työssään viihtyvä iloinen ihminen on paljon parempi kuin hampaat irvessä vain rahan perässä ramppaava henkilö.
jenkula
Viestit: 178
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 1:05 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja jenkula »

Kyllä pelkkä raha ei riittäs mulle jos työ muuten tympeetä.
nakki
Viestit: 633
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 10:19 pm
Paikkakunta: päijät-häme
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja nakki »

Ainahan se on väärä aika lakkoilla, jonkun mielestä. Aikaa on kyllä ollu muuttaa niitä palkkoja ja etenkin työ oloja Vuosia. Ainoastaan oikea halu on puuttunut. Ollaan odotettu sitä halpa työvoimaa ulkomailta. Päälliköiden palkoilla vain taivas rajana, ja ainoa asia tuntuu olevan millä saadaan työläisestä kaikki irti. Mutta viime kädessä pääliköiltäkin lähtee työt alta. Varmaan hoito puolella kovimmilla ne tunnolliset työntekijät, ja osa sitten lusmuaa. Ainakin tämän kuulee monen suusta. Itse en siis työskentele kyseisellä alalla.
mtalo
Viestit: 1587
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2017 1:54 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja mtalo »

SPS1975 kirjoitti: La Huhti 02, 2022 6:57 am Paperimiehet/naiset sahaavat sujuvasti omaa oksaansa, heillä on lienee ollut iät ja ajat parempi palkka kuin muilla vastaavilla aloilla ja omat, jopa omituiset, lisänsä siihen päälle, kuten lauantain saunaraha ja joulun kinkkuraha, mutta ihmiselle kun ei mikään riitä, vaaditaan niin kauan lisää ja lisää, kunnes huomataan että kaikki paperitehtaat onkin siirretty ulkomaille halvemman työvoiman maihin ja työttömyys on tosi asia. Hoitajien työ on tärkeää ja toisinaan varmastikin raskasta, siksi siitä onkin paikallaan saada kohtuullinen korvaus, mutta nyt vaatimukset taitavat olla hieman yläkanttiin ja yhtenä perusteena on käytetty sitä että isompi palkka tekisi alasta houkuttelevamman työpaikan. Minusta tuo alan houkuttelevuus tulisi korjata siten että työolosuhteet pyrittäisiin muuttamaan inhimillisiksi, työsuhteet vakituisiksi ja muutaman viikon, pahimmillaan muutaman päivän pätkäsopimukset kiellettäisiin. Oletan että mukava työ vähän pienemmälläkin palkalla on houkuttelevampi kuin paskaduuni isommalla palkalla, tietenkin motivaatioita on monenlaisia, mutta asiakaspalvelu hommissa työssään viihtyvä iloinen ihminen on paljon parempi kuin hampaat irvessä vain rahan perässä ramppaava henkilö.
Tässä on asiaa. Virsi menee aina niin, että kauhean vastuullista ja raskasta yms. Ja ratkaisuksi tarjotaan sitten palkan korotusta. Eikö oo ihan tutkimuksia, että palkan korotus lämmittää pari kuukautta ja niin se vaikuttaa olevan omasta kokemuksestakin.

Vaatimushas oli käsittääkseni 2%+3.6% jokaisena seuraavana 5 vuotena, mikä tarkoittaa 31% korotusta nykytasosta. Peruspalkka on 2500€/kk ja oliko lisien kanssa mediaani jotain päälle 3000€. Palkan korotuksella saataisiin 1000€ lisää kuukausipalkkaa. Tämähän on aika raju pyynti.

Sitten verrattiin "saman koulutuksen" käyneisiin insinööreihin, jotka saivat keskimäärin 800€ enempi kuukaudessa. Onko kauhean validi vertaus, kun enin osa insinööreistä työskentelee yksityisellä sektorilla ja aika moni insinööri toimii esimiesasemassa. Järkevämpää olisi verrata johonkin perus kunnaninsinöörin palkkaan. Ja sitten vielä unohtuu yksityiseen sektoriin verrattaessa, että julkisella puolella on melkein 3 viikkoa pidempi vuosiloma.

Jos hoitajat saisi näin kovan korotuksen, seuraavaksi olisi vuorossa lähihoitajat, opettajat, kaupan kassa yms. Luultavasti näitten alojen palkkaerot olisi pakko pitää vakiona eli sinne tulisi myös korotuspaineita.
Jammu
Viestit: 21788
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja Jammu »

Ei kannata verrata kunnaninsinööriin, pienemmässä paikassa voi olla laaja vastuualue ja myös edimistehtävä..
Suomi kuuluu länsimaihin
mtalo
Viestit: 1587
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2017 1:54 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja mtalo »

Jammu kirjoitti: La Huhti 02, 2022 8:48 am Ei kannata verrata kunnaninsinööriin, pienemmässä paikassa voi olla laaja vastuualue ja myös edimistehtävä..
Siksi yritinkin laittaa sinne eteen "perus" :D

Eli tarkoitin paikkaa, jossa olisi paljon perusinsinöörejä, jotka vastaavat pienestä kokonaisuudesta. Kaikki mutkikkaammat jutut päättää jokin yli-insinööri (vrt. lääkäri).
JariS
Viestit: 877
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 1:57 pm
Paikkakunta: Humppila
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja JariS »

Palkkaa pakko nostaa koko alalla, muuten loppuu hoitajat, eikä työtä saada mielekkääksi nykyisellä työntekijämäärällä, mikä aiheuttaa lisäkuormaa nykyisille hoitajille.

Jos palkkausta ei saada nyt kohdalleen, työntekijäkato on raju, eikä hoitajia saa alalle takaisin kovinkaan helposti, sillä työntekijäpula vähän joka alalla ja töitä löytyy.

Viimeiset kaksivuotta ovat olleet erityisen raskaista alalle ja on vaadittu lisää joustoa jokapuolelta, vaan kiitoksella ei elä.

Tarkoitushakuista nuo palkankorotus vaateet nostaa julkiseen keskusteluun, jotta saadaan paheksuntaa ja kateutta, mikä näkyy kaikissa tällaisissa keskusteluissa, alasta riippumatta. Jos jotain aikoo saada, pitää reilusti pyytää, koska ikinä ei saa pyydettyä.

Menisivät oikeasti lakkoon, niin saisivat asiansa kerralla kuntoon, muutama raato voisi sivutuotteena syntyä, mutta muuta konstia ei ole, se on jo vuosien varrella nähty.

Naurettavaa tuo jokavuotinen paperimiesten mukaanotto näihin keskusteluihin.
Viimeksi muokannut JariS, La Huhti 02, 2022 8:57 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ferguson TED -52
Ursus 385 -76
tumes
Viestit: 2860
Liittynyt: To Helmi 01, 2018 5:04 am
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja tumes »

Hoitajien palkkoja verrataan aina paperimiesten palkkoihin vaikka minusta hoitajien palkkoja pitäisi verrata lääkärien palkkoihin. Yksityisen keikkalääkärin veloitus on jopa 25 tuhatta egee per kk eli tällaisen epäsuhdan myötä en ihmettele hoitajien vaatimuksia.
Toisekseen Ruotsi, Norja ja arabimaat ovat kovasti houkuttavia hoitajille, työtä vähempi ja palkka suurempi, Suomi kuitenkin antaa koulutuksen eikä ilmiö ole vähenemään päin.
Kuitenkin kysymys voi olla suurempi kuin palkkataso eli nyt mitataan sitä miten paljon tämä yhteiskunta arvostaa yleensäkin koko hoito- tai hoiva-alaa.
MITÄ PIENEMPI VIKA SITÄ SUUREMPI LEKA
⚒️
mtalo
Viestit: 1587
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2017 1:54 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja mtalo »

Ehkä ei oo järkevää verrata yksityisen keikkalääkörinkään palkkaan :mrgreen:

Mua vähän hämmentää tämä palkkakeskustelu, kun kyse on kuitenkin julkisen puolen taulukkopalkka ja eikai siihen oo mitään rajuja muutoksia ole tullut. Eikö palkka ole ollut tiedossa jo alalle hakeutuessa, kuinka se vasta nyt on havaittu?

Työ on raskasta, mutta vastuu on vähän suhteellista. Eihän sairaanhoitaja ole vastuussa muustakuin omasta tekemisesta eli antaa sen verran lääkettä kuin määrätty. Lääkäri vastaa sitten käräjillä mahdollisesta hoitovirheestä, onko annettu hoito ollut tarkoituksen mukaista yms.
mtalo
Viestit: 1587
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2017 1:54 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja mtalo »

Mutta ehdottomasti koronan tuomista lisähaasteita olisi pitänyt antaa erityiskorvaus, esim. Ylimääräinen kuukauden palkka bonuksena. Tosin olisko se kuulunut antaa kaikille vai ainoastaan infektio-osastolle?
mtalo
Viestit: 1587
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2017 1:54 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja mtalo »

tumes kirjoitti: La Huhti 02, 2022 8:56 am Toisekseen Ruotsi, Norja ja arabimaat ovat kovasti houkuttavia hoitajille, työtä vähempi ja palkka suurempi, Suomi kuitenkin antaa koulutuksen eikä ilmiö ole vähenemään päin.
Luultavasti palkkataso on paljon houkuttelevampi myös insinööreille ja muillekkin työntekijöille. Suomessahan on perinteisesti ollut duunarien palkat korkeita ja koulutettujen matalia verrattuna muihin länsimaihin. Eli meillä on pienet palkkaerot.
masina
Viestit: 1279
Liittynyt: Ma Maalis 27, 2006 9:42 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja masina »

Mielestäni suuri epäkohta eri alojen kesken on nuo erilaiset työehdot ja vapaiden määrä.

Julkinen sektori syö jo nyt niin paljon veroeuroja, ettei sitä ole kyllä varaa enää lisätä.
Toki verovaroista saa palkkansa moni yhteiskunnan toimimisen kannalta turha tutkija tai asiantuntija. Näitä pitäisi karsia ensimmäisenä.
mtalo
Viestit: 1587
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2017 1:54 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja mtalo »

Hoitajakatoon pitäisi reagoida laittamalla ensin työolot kuntoon. Sairaalan jäykkä ja hierarkinen kulttuuri pitäis saada vaihtumaan ja se ei vaihdu sillä, että ylempiin virkoihin tulee aina oman talon väkeä. Ja kaikista suurimmat virat on poliittisia nimityksiä.

Mä olisin jotenkin toivonu sitä Sipilän hallituksen kaavailemaan yksityistä sektoria kirittämään. Luultavasti siellä oltaisiin ymmärretty, että työntekijöitä pitää käsitellä fiksusti, koska tuovat heille rahaa. Julkisella puolella työntekijät on vain kuluja ja sitä kalliimmaksi sairaalalle tulee, mitä useampi potilas saadaan hoidettua.
zukka
Viestit: 7526
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2019 9:02 pm
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja zukka »

mtalo kirjoitti: La Huhti 02, 2022 9:02 am Ehkä ei oo järkevää verrata yksityisen keikkalääkörinkään palkkaan :mrgreen:

Mua vähän hämmentää tämä palkkakeskustelu, kun kyse on kuitenkin julkisen puolen taulukkopalkka ja eikai siihen oo mitään rajuja muutoksia ole tullut. Eikö palkka ole ollut tiedossa jo alalle hakeutuessa, kuinka se vasta nyt on havaittu?

Työ on raskasta, mutta vastuu on vähän suhteellista. Eihän sairaanhoitaja ole vastuussa muustakuin omasta tekemisesta eli antaa sen verran lääkettä kuin määrätty. Lääkäri vastaa sitten käräjillä mahdollisesta hoitovirheestä, onko annettu hoito ollut tarkoituksen mukaista yms.
Itsekin ihmettelen tuota että eikö ennen kouluttautumista ja töiden aloittamista ole palkkatasot olleet tiedossa?
Nyt on alkanut kaduttamaan ja pyydetään todella isoja korotuksia.

Monella alalla tarvii olla tietynlainen ihminen jos siellä aikoo pitkään viihtyä, itsestä ei hoitoalalle olisi koska lähtökohtaisesti vihaan ihmisiä :mrgreen:
Ei kaikista ole taksiakaan ajamaan tai tekemään tietokoneella ohjelmistoja.
mtalo
Viestit: 1587
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2017 1:54 pm
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja mtalo »

Julkisen puolen palkat on hankalia, kun on melkein samat koko maassa. Palkka, jolla ei Helsingissä tule toimeen, on oikeen mukava sivummalla. Vasta oli juttua lastenhoitajien palkoista, joka oli 1800€/kk ja muutaman kympin sisällä sama koko maassa.

Mä kyllä näkisin fiksuimmaksi, että sairaalat, jossa on pulaa työntekijöistä nostaisi palkkaa sen verran, että ongelma poistuisi. Mutta eihän tällainen palkkojen nostaminen sopisi edes ammattiyhdistysliikkeelle, koska kaikkien pitää saada sama.
Miksa
Viestit: 291
Liittynyt: Ma Huhti 19, 2010 12:03 am
Viesti:

Re: Lakkoa pukkaa

Viesti Kirjoittaja Miksa »

SPS1975 kirjoitti: La Huhti 02, 2022 6:57 am Paperimiehet/naiset sahaavat sujuvasti omaa oksaansa, heillä on lienee ollut iät ja ajat parempi palkka kuin muilla vastaavilla aloilla ja omat, jopa omituiset, lisänsä siihen päälle, kuten lauantain saunaraha ja joulun kinkkuraha,
Saunalisähän on lauantailisä. Nimitys ja alkuperäinen käytäntö juontaa juurensa 6-päiväisen työviikon ajalta. Maksetaan launtaiaamukuudesta sunnuntaiaamukuuteen on noin 4,5 euroa/tunti

Mitens sitten hoitajilla kunnallisella puolella. Siellä maksetaan 20% launtaikorvaus lauantaina 6-18 välillä ja su korvaus 100% alkaa tippumaan la klo 18.00 alkaen.

Paperimies ilmeisesti saa su aamuöllä 00-06 sekä su, että saunalisää palkkaansa.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Eerik ja 18 vierailijaa