ESAB LDA 275

Tänne kaikki aiheeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset

Valvojat: Jammu, sohvi

Jukesi
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Maalis 27, 2017 2:13 pm
Viesti:

ESAB LDA 275

Viesti Kirjoittaja Jukesi »

Aloitellaan uusi aihe otsikon koneesta.
Hankin tuollaisen jokin aika sitten. Joitain pieniä korjauksia on tullut tehtyä, kuten nollajohtimen irroitus suojamaasta, euroadapteri ja hienosäätökytkimen pari viimeistäkin pykälää toimivaksi ja yleistä putsausta.
Eilen taistelin MEB 20 lankurin kanssa. Vaihdoin euroliitinadapterin, mutta suojakaasua en saanut tulemaan. Tätä selvitellessä tuli putsattua poltinkaapeliliitoksen muovipalikka. Vaihdoin o-renkaat ja putsasin kontaktipinnat.O-renkaat oli aika huonot, mutta ilmeisesti adapteri ei vaan ollut perillä asti ja kaasu ei päässyt adapterin aukkoihin. Ilmeisesti tästä syystä myöskään rele ei vetänyt liipasinta painettaessa.
Jännitteitä mittaillessa huomasin, että langansyöttölaite ei näköjään olekaan suojamaadoitettu :shock: vaan ohjainkaapelin kautta tulee vain 42V vaihtovirta ja pääkontaktorin ohjaus? (Luonnollisesti kevi käytetty viimeksi mainittuun :wink: ) Tämä ei varmasti ole ollut aikanaan ongelma, mutta...
Yritin tutkia kuinka maadoitus on toteutettu vastaavissa tapauksissa, mutta en oikein mitään löytänyt?

Löytyykö keneltäkään mitään ohjekirjaa yms. tästä koneesta, ESAB tarjoaa eioota, samoin Mr. Google.
Jukesi
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Maalis 27, 2017 2:13 pm
Viesti:

Re: ESAB LDA 275

Viesti Kirjoittaja Jukesi »

Tuli irroitettua 10-asentoinen valintakytkin, ja näytti ainakin yhden koskettimen liukuva osa olevan jumissa, jotain tahmeaa, ehkä suoja-ainetta on suihkutettu kytkimen päälle, ja aine on päässyt myös kytkimen sisään. Kasaamisen jälkeen mittasin tyhjäkäyntijännitteitä, niin pari pienintä pykälää pudotti jännitettä enemmän kuin muut. Pitää tarkistaa, tuliko johtimet kytkettyä sittenkin väärin, vai jumittaako jonkin vaiheen kosketin 1- ja 2- alueella.

Lankurin suojamaadoituksesta, eli sitähän ei ilmeisesti tarvita, koska sinne syötetään vain suojajännitettä (<50VAC, <120VDC).:oops:

Edit. Virtakytkimellä oli ilmeisesti yksi vaihejohdin huonosti kiinni, koska irtosi, kun otin kytkimen irti. Mittasin tyhjäkäyntijännitteet uudelleen, nyt jännite muuttui tasaisin portain valintakytkimen eri asennoissa.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], Meedio, mtj, rölli ja 39 vierailijaa