Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, valmet_500

Vastaa Viestiin
Smirkelimies
Viestit: 334
Liittynyt: 10.06.2019, 15:12
Viesti:

Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja Smirkelimies » 07.08.2019, 21:59

Huvittavaa käydä kunnan jäteaseman hyötyjätepisteessä kun tullaan viereen tapittamaan ja syynäämään joka purnukka ja kalikka mitä sinne varovasti tarjottelee. Kaipa siellä ois muuten kaikki sikin sokin, mutta välillä otteet on kuin DDR:stä. Sitte jos huomaa vaikka jonkun hyvän naulattoman polttopuun lavalla, hyvä etteivät lyö näpille, ei saa ottaa ehdottomasti, ne on nyt kunnan roskia! :o

Joo, ymmärrän että kyllästettyä puuta ei saa ottaa ettei vanhanaikainen tuju kylläste palaudu kiertoon ja jotkut vois hamstrata vaikka viallisia sähkövermeitä kirppiksille. Mutta ettei yhtä puun kalikkaa saa ottaa...Kysyin piruuttani että saako ottaa puhdasta puuta jos laittaa naulasta vaihtarina, no ei saa.

Joskus sai ottaa puhdasta puuta ilmatteeksi, sitte sai kun maksoi 40 euron paikkeilla kärrykuormasta ja ny näyttää olevan täyskielto.

Vois luulla että jos saavat ilmaseksi puuta jonka myivät, pitäis puusta maksaa sitte lahjavero

Yks työkaveri oli joskus kaatopaikalla kesätöissä, työnjohtajan kopissa oli kuulemma karmeet pinot dyykattuja pornolehtiä.

Jammu
Viestit: 17042
Liittynyt: 08.01.2010, 22:39
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja Jammu » 07.08.2019, 22:25

Jäte astiassa ollen on lain mukaan jätehuollon omaisuutta.

Itsellä ei ole ollut ongelmia paikallisella jäteasemalla, on osannut toimia. Jotain on lähtenyt paluu kuormassa ei siitä ole urputettu.

Aikoinaan akut ei olleet lukitussa kontissa. Laatikko ei juuri ehtinyt täyttyä. Ilmeisesti viikolla ne meni hyvin pukeutuvien hankkeisiin
Kormikilla mennään :D

jussi77
Viestit: 2061
Liittynyt: 14.10.2008, 12:18
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja jussi77 » 08.08.2019, 07:39

Toisen romu, toisen aarre. Varmaan löytyisi varaosia sieltä mihin sähkölaitteet viedään. EIpä siellä kontissa kovin pitkään kehtaa viipyillä .

ZET
Viestit: 1906
Liittynyt: 12.07.2006, 17:29
Paikkakunta: Petäjävesi
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja ZET » 08.08.2019, 08:15

Joo, siinä tapahtuu kummallinen arvonnousu. Eli kun se ryönä tai romu on sinun käsissäsi se on arvotonta tai arvo on jopa negatiivinen; saatat joutua maksamaan jotta pääset siitä eroon. Mutta anna olla kun hellität siitä irti ja laitat sen sinne romulavalle niin se on heti arvokasta raaka-ainetta. Kummallista.

Smirkelimies
Viestit: 334
Liittynyt: 10.06.2019, 15:12
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja Smirkelimies » 08.08.2019, 08:41

Kerran tarvittiin venekerhon tönölle kyllästettyä lautaa. Ajeltiin kaatikselle ja mätettiin tavaraa kyytiin, hyvin sitä terassilautaa olikin tarjolla. Sitte kurvattiin kaatiksen kopille ja sanottiin että otettiin lautaa. Ukkeli kysyi, onko se puhasta. Vastattiin hymyssä suin että kaikki on kyllästettyä. Kaatisukkeli sanoi että viekääpä takaisin, ei sitä saa ottaa. Ongelmajätettä, nääs (ja hirmu vaarallistahan se terassilatauta onkin).

No, me ajettiin suupielet alaspäin takaisin kyllästetyn kasalle. Tuumailttin että laitetaan pikkusen puhdasta puuta kyllästettyjen päälle, sitte ne ei huomaa. Ja siitte takas kopille. Kaatisukkeli sanoi että kauharattorissa vaaninut tarkkailija oli soittanut radiopuhelimella että me vaan naamioitiin se kyllästetty kuorma. :oops:

Eikun takas kasalle. Edellisellä koppireisulla maksettiin jo jotain siitä kuormasta. Päätettiin että ny mennään. Ajettiin vauhdilla kaatisukon kopin ohi, puomit oli onneksi ylhäällä. Kukaan ei ole onneksi perään kysellyt. :o

Kotona kupla otassa vähän kuuklettelin, mitä järkee tässä on. Ennen oli kyllästetty semmosilla aineilla jotka voi olla haitallisia ihokosketuksissa, ne halutaan pois kierrosta. Mutta ilmeisesti esim terassilautaa on aina kyllästetty suht kesyillä aineilla, luulisin. Jotkut sähköpylväät voi olla aika myrkyillä imetetty.

Olen kuullut että yhelle tyypille oli jopa kaatikselta soitettu kotiin,. Oli käsketty palauttaa kaatikselle sieltä lavalta otettu ruohonleikkuri, oli katsottu valvontakameran otosta josta kauhea anastus oli ilmennyt. Tyyppi oli vienyt toisen leikkurinromun lavalle ja homma oli sillä kuitattu. ajeli sitte kaatisleikkurilla tyytyväisenä.

jiipee
Viestit: 6886
Liittynyt: 01.01.2006, 17:01
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja jiipee » 08.08.2019, 08:58

Parikymmentä vuotta sitten vein täyden sekakuorman auton peräkärryllä kaatopaikan lajittelupisteelle. Tyhensin omat romut eri lavoihin. Kestopuulavalla huomasin, että joku oli tuonut tuskin yhtäkään kesää käytetyt vihreästä puusta tehdyt terassilaatat, n. 90x90 senttiä kierrätykseen. Laattoja oli iso kasa ja lastasin ne kaikki tyhjään kärryyn, kantavuus juuri ja juuri riitti.

Vaakaneiti vähän ihmetteli punnitustulosta, kun yhdistelmä painoi poistuessa enemmän kuin tullessa. Hieman hän ojensi minua siitä, että saa ottaa, mutta pitää käydä välipunnituksella. Hän veloitti erotuksen mukaan normaalisti, mutta vähemmän maksettavia kiloja tuli, kun oli paluukuorma päällä. Silloin sai ottaa, nyt on varmaan tiukemmat säännöt.

Niitä terassilaattoja on muuten meillä edelleen käytössä, eli varsin pitkäikäisiä ovat olleet. Kai ne jonkun silmään oli sattuneet tai tullut ostettua aika paljon liikaa, kun lähes uutta tavaraa oli kaatopaikalle kärrätty.
Lahjoita tietokoneesi ylimääräinen teho sairauksien tutkimiseen: http://attbot.org

Trasseli
Viestit: 146
Liittynyt: 12.02.2019, 17:46
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja Trasseli » 08.08.2019, 09:30

Juuri näin miten jussi77 sanoi: toisen romu, toisen aarre. Parikin kertaa olen bongannut hyötyjätepisteen elektroniikkalavalla vanhaa hifi-kamaa. Laitteita ajalta kun ne olivat vielä korjattavissa. Sormet on syyhynnyt, mutta kyllä tosiaan vieressä valvotaan, ettei mitään lähde kyytiin.

Viimeksi tuli hirveä intos työntekijän kanssa kun vein maalattuja painekyllästetystä tehtyjä pihakalusteita lavalle. Väitti kivenkovaan, että ei ole painekyllästettyjä, vaikka kyllä oikeasti olivat. Lopulta luovutti ja uskoi, mutta tuntui että helpommalla olis päässyt kun ois polttanut ne kokossa. Myös palautetut öljy/glykoli/maalipurkit tutkitaan tarkkaan.

Kaikki johtuu tietty niistä muutamasta hienosta yksilöstä, jotka koittaa välttää jätemaksun kippaamalla kaiken mahdollisen sekajätteen hyötylavoille.

Mika 82
Viestit: 5688
Liittynyt: 09.11.2014, 17:39
Paikkakunta: Karuna
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja Mika 82 » 08.08.2019, 09:33

Hieman tämä on ristiriidassa sen asian kanssa, että jätteen määrää pitäsi vähentää ja vanhaa korjata/uudelleenkäyttää ennen lopullista hylkäämistä.

Toisaalta jos kaatopaikalla olisi "avoimet ovet", niin kyllä siitäkin ongelmia saattaisi koitua.
Mutta hieman pelisilmää henkilökunnalta, niin kaikki olisi tyytyväisiä.
Turha tarkkuus on teknistä tietämättömyyttä.
I see something wrong and fix it with
my hands (Anthrax)
Fordson major diesel -56
Case IH 685 XL -87
Joitakin 2 pyöräisiä, veneitä ja pienkoneita.

manner
Viestit: 1221
Liittynyt: 28.12.2018, 00:00
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja manner » 08.08.2019, 10:51

Se on kielletty mm. Käytännön syistä ja lieve-ilmiöiden vuoksi. Eli työntekijät joutuu tekemään asioita joka ei kuulu heidän työnkuvaansa. Eli paimentamaan idiootteja jotka ajelee porttien ali yli ohi ja varmaan läpikin. Sekoittaa lajitellut läjät, varastaa enemmän kuin jaksaa kantaa ja nekin mitä ei saisi ottaa ja minkä kieltoon voi olla hyvä syy. Sitten ne samat tomppelit vielä kylillä huutelee että työntekijät varaa ne kamat omiin pisneksiinsä. Yksi luku on jopparit, annat luvan yhdelle annat kaikille. Yhdellä on hiasen persiissä 47 mopedia ja tilaa olisi vielä yhdelle ruohonleikkurille mutta sen saikin joppari b. Sitten ne tappelee keskenään ja työntekijöiden kanssa kokemastaan vääryydestä miksi tuo saa ton vaikka mun pitäisi. Pitäisi kaikki tavara purkaa suoraan jyrän eteen mutta silloinkin joku hullu lähtee pelastamaan jotakin ennenkuin menee pilalle.

PuuhaPate
Viestit: 8993
Liittynyt: 04.09.2014, 18:34
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja PuuhaPate » 08.08.2019, 11:24

Nykyään tavara pitää kierrättää, ja "kierrätyksellä tarkoitetaan jätteiden hyötykäyttöä uusien tuotteiden valmistuksessa. Kierrätys vähentää yleensä neitseellisten raaka-aineiden ja energian kulutusta, minkä vuoksi se on ympäristöä säästävä ratkaisu".
Vanhan ja hylätyn tavaran ottaminen uudelleen alkuperäiseen, tai sovellettuun, käyttöön on arveluttavaa ja joskus jopa tuomittavaa, vähentäähän se jo kauppatasetta tai jotakin.
Täytyy olla nykyaikainen ja ymmärtää kierrätyksen arvo. Kaikki vaan heti rouheeksi ja sulattoon! :|

imppu
Viestit: 7120
Liittynyt: 17.05.2006, 16:15
Paikkakunta: Cat shaisse Hill
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja imppu » 08.08.2019, 12:01

Eikun heti ostelemaan käytetyt autot pois liikenteestä ja lahjoittamaan kusarille silputtavaksi.
...eihä siinä sitten mitään, ajattelin....

Jammu
Viestit: 17042
Liittynyt: 08.01.2010, 22:39
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja Jammu » 08.08.2019, 16:06

Mika 82 kirjoitti:
08.08.2019, 09:33
Hieman tämä on ristiriidassa sen asian kanssa, että jätteen määrää pitäsi vähentää ja vanhaa korjata/uudelleenkäyttää ennen lopullista hylkäämistä.

Toisaalta jos kaatopaikalla olisi "avoimet ovet", niin kyllä siitäkin ongelmia saattaisi koitua.
Mutta hieman pelisilmää henkilökunnalta, niin kaikki olisi tyytyväisiä.
No asiaa voi miettiä siltä kantilta että myöhäistä on rypistää siinä vaiheessa kun tavara on jäteasemalla

Sitä ennen tavaraa on voinut tarjota esim somessa roskalava ryhmissä tai sitten kysellä em ryhmissä jos jollakin on tarpeellista annettavaksi.

Itse olen mm huonekaluja ja rakennustarvikkeita ottanut ja antanut ko ryhmien kautta.
Kormikilla mennään :D

Mika 82
Viestit: 5688
Liittynyt: 09.11.2014, 17:39
Paikkakunta: Karuna
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja Mika 82 » 08.08.2019, 16:21

Jammu kirjoitti:
08.08.2019, 16:06
Mika 82 kirjoitti:
08.08.2019, 09:33
Hieman tämä on ristiriidassa sen asian kanssa, että jätteen määrää pitäsi vähentää ja vanhaa korjata/uudelleenkäyttää ennen lopullista hylkäämistä.

Toisaalta jos kaatopaikalla olisi "avoimet ovet", niin kyllä siitäkin ongelmia saattaisi koitua.
Mutta hieman pelisilmää henkilökunnalta, niin kaikki olisi tyytyväisiä.
No asiaa voi miettiä siltä kantilta että myöhäistä on rypistää siinä vaiheessa kun tavara on jäteasemalla

Sitä ennen tavaraa on voinut tarjota esim somessa roskalava ryhmissä tai sitten kysellä em ryhmissä jos jollakin on tarpeellista annettavaksi.

Itse olen mm huonekaluja ja rakennustarvikkeita ottanut ja antanut ko ryhmien kautta.
Voi olla, että tuo fase olisi hyvä kanava tavaran jakamiseen, itsellä ollut kohta 10 vuotta taukoa sieltä.
Torissa olen joskus tavaraa antanut ja aika vaikeeta se on ollut. Tosin syrjäinen sijainti ei varmaan houkuttele ajamaan 50km 10€ tavaran takia.

Mutta jos vaikka ajattelisin, että veisin jotain romua kaatopaikalle ja joku sen sieltä poimisi tarpeeseen, olisin vain tyytyväinen. Että meni tarpeeseen.

Itse en ole ottanut kierrätysasemalta muutakuin yhden moottorisahan. Mainitsin kyllä asiasta henkilökunnalle ja hieman nihkeesti vastasi, että ei oikein saisi ottaa. Sanoin vain, että kato tonne suuntaan vähän aikaa ja lähin menee. Ihan hyvä saha oli. Tämä oli tietty siviilissä.
Töissä näkee aika paljon oikeesti hyvää kamaa, mutta silloin ei uskalla sooloilla, kun se muutaman kympin säästö on kuitenkin aika pieni, jos duuni menee.
Turha tarkkuus on teknistä tietämättömyyttä.
I see something wrong and fix it with
my hands (Anthrax)
Fordson major diesel -56
Case IH 685 XL -87
Joitakin 2 pyöräisiä, veneitä ja pienkoneita.

Jammu
Viestit: 17042
Liittynyt: 08.01.2010, 22:39
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja Jammu » 08.08.2019, 16:40

Se on totta että antaminen on vaikeampaa kuin vaikkapa kahdella eurolla myynti. Passiivi sakkia reagoi annetaan ilmoituksiin
Kormikilla mennään :D

Avatar
Osmo_
Viestit: 6638
Liittynyt: 26.01.2013, 16:10
Paikkakunta: Huittinen
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja Osmo_ » 08.08.2019, 20:06

Joskus nuorempana pelastin jäteasemalta C-64:n. Mutta mitä maamiesseuran kanssa hoidan metalliromun keruuta niin onhan se perseestä jos joku käy lavalla. Joskus olen katsonut säälien sinne kun on ollut jotain arvokasta, mutta en syö kuormasta. Ne on seuran yhteisiä.
Pikkusällinä serkun tykönä rantaan koottiin aina juhannuksena näyttävä kokko. Yhtenä suvena meillä oli majaprojekti ja me kannettiin reilu kilsan päästä fillarin päällä jätepuuta. Parhaiten on jäänyt mieleen noin metrin halkaisijaltaan oleva vahva ja tiivistä, pinnoitettua lastulevyä oleva pyöreä pöytälevy. Painoi ihan kerpeleesti.
-Ozmo da Discovibrator-
Kun juoksen tai kävelen, perse määrää sävelen
https://www.facebook.com/riponiementalo/
International 584, 784 4x4 turbo+Solid 2100
Case IH 895
David Brown 900, 996+Esa 2000
Nuffield 4/65
Massey-Ferguson 187

Talumees
Viestit: 3174
Liittynyt: 12.05.2014, 10:35
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja Talumees » 08.08.2019, 20:19

Osmo_ kirjoitti:
08.08.2019, 20:06
Mutta mitä maamiesseuran kanssa hoidan metalliromun keruuta niin onhan se perseestä jos joku käy lavalla. Joskus olen katsonut säälien sinne kun on ollut jotain arvokasta, mutta en syö kuormasta. Ne on seuran yhteisiä.
Mä siivosin jokunen vuosi sitten romuja ja oli kuuskosken lava pihassa niin sieltä koitettiin tavaraa hakea, kysyin sitten että mitä maksaa kun romut on mun ennen kuin vaakan läpi on menny. Vittuiluahan siitä tuli kun ei omavalmiste klapisirkkeliä saanut viedä... :lol:

Mika 82
Viestit: 5688
Liittynyt: 09.11.2014, 17:39
Paikkakunta: Karuna
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja Mika 82 » 08.08.2019, 20:42

Talumees kirjoitti:
08.08.2019, 20:19
Osmo_ kirjoitti:
08.08.2019, 20:06
Mutta mitä maamiesseuran kanssa hoidan metalliromun keruuta niin onhan se perseestä jos joku käy lavalla. Joskus olen katsonut säälien sinne kun on ollut jotain arvokasta, mutta en syö kuormasta. Ne on seuran yhteisiä.
Mä siivosin jokunen vuosi sitten romuja ja oli kuuskosken lava pihassa niin sieltä koitettiin tavaraa hakea, kysyin sitten että mitä maksaa kun romut on mun ennen kuin vaakan läpi on menny. Vittuiluahan siitä tuli kun ei omavalmiste klapisirkkeliä saanut viedä... :lol:
Tuollainen tilanne, että jos 4H tai vastaava kerho kerää romua, ja näkee jotain kiinnostavaa, voisi ihan ottaa yhteyttä järjestävään tahoon ja kysyä saako viedä, jos maksan?
Ja vaikka olisi tupla tai tripla hinta, mitä romu-ukko maksaa, olisi se luultavasti silti halpa.
Turha tarkkuus on teknistä tietämättömyyttä.
I see something wrong and fix it with
my hands (Anthrax)
Fordson major diesel -56
Case IH 685 XL -87
Joitakin 2 pyöräisiä, veneitä ja pienkoneita.

PuuhaPate
Viestit: 8993
Liittynyt: 04.09.2014, 18:34
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja PuuhaPate » 08.08.2019, 21:08

Romun etsiminen roskiksesta, tuo jännittävä kansanperinnetapa.
Onhan jopa presidenttimme moisesta kansanperinteen ylläpidosta
tavattu.
Joskus tuntuu siltä, että nykyisin sitä yritetään kieltää ihan vain
kateuden takia. Ajattele nyt, jos joku voi jotenkin hyötyä sinun pois
heittämästäsi roinasta ja ihan ilmaiseksi!!
Pari kuolinpesän taulua ja lautas satsin sain oikein luvan kanssa pelastaa lavalle
joutumiselta.
Oikeasti osoittautuivat ihan rahan arvoisiksi. Samanlaisia löytöjä tulee
joskus kirppareiltakin.
On se sääli ajatella että ne olisi menneet jätteenpolttoasemalle.

sohvi
Viestit: 3688
Liittynyt: 10.02.2008, 15:19
Paikkakunta: vihti
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja sohvi » 08.08.2019, 22:44

Bongasin kaatikselta kirkkaan keltaisen täysin siistin retro kattolampun. Tyhmänä menin kassalta kysymään, jotta saako sen ottaa. Sain luvan, kun lupasin sähköistää uudestaan. Hymy hyytyi, kun selän takaa kuului klirrr....idiootti äijä heitti lampun rikki lavan laitaa päin. Vieläki vit.. Harmittaa se ääliö
www.sohvinkulma.fi
International McCormick B 414 vm 1961 työkone
Ford Super Major 5000, isännän lelu : )

jiba
Viestit: 1161
Liittynyt: 24.05.2012, 14:12
Viesti:

Re: Roskia ei saa ottaa kaatopaikalta

Viesti Kirjoittaja jiba » 08.08.2019, 23:17

Mika 82 kirjoitti:
08.08.2019, 20:42
Talumees kirjoitti:
08.08.2019, 20:19
Osmo_ kirjoitti:
08.08.2019, 20:06
Mutta mitä maamiesseuran kanssa hoidan metalliromun keruuta niin onhan se perseestä jos joku käy lavalla. Joskus olen katsonut säälien sinne kun on ollut jotain arvokasta, mutta en syö kuormasta. Ne on seuran yhteisiä.
Mä siivosin jokunen vuosi sitten romuja ja oli kuuskosken lava pihassa niin sieltä koitettiin tavaraa hakea, kysyin sitten että mitä maksaa kun romut on mun ennen kuin vaakan läpi on menny. Vittuiluahan siitä tuli kun ei omavalmiste klapisirkkeliä saanut viedä... :lol:
Tuollainen tilanne, että jos 4H tai vastaava kerho kerää romua, ja näkee jotain kiinnostavaa, voisi ihan ottaa yhteyttä järjestävään tahoon ja kysyä saako viedä, jos maksan?
Ja vaikka olisi tupla tai tripla hinta, mitä romu-ukko maksaa, olisi se luultavasti silti halpa.
meillä päin kylä seurojen romukeräys paikoilla. ihan ilmotettu että saa ottaa tarpeeseensa kasasta.
järellä ovat miettineet se on ihan sama jos joku ottaa muutaman kilon eestä rahallisestihan tuo on vain muutamia centtejä. nosta keräyksistähän jää ehkä muutama kymppi tonnilta.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Eepee, Mutteri Matti, RS, zukka ja 52 vierailijaa