Käynnistysongelma Peugeot Boxer 2.0 HDI vm.2004

Tänne kaikki aiheeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset

Valvojat: Jammu, sohvi

GhostRrr
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Kesä 26, 2019 8:43 pm
Viesti:

Käynnistysongelma Peugeot Boxer 2.0 HDI vm.2004

Viesti Kirjoittaja GhostRrr »

Hei,

Kaipaan apua viisaammilta:

Ostin raksapakuksi pari vuotta sitten 148 tkm ajetun Boxerin ja siinä onkin ollut yhtä sun toista jo parin vuoden aikana mutta nyt ilmeni jotain, mitä en ole saanut korjattua:

Ajoin toissapäivänä tontilta kotiin ja matkalla syttyi moottorin punainen vikavalo. Tyhjäkäyntiin ei vaikuttanut mitenkään, mutta kun vähän enemmän laittoi kierroksia tuntui kuin kone olisi käynyt epätasaisesti ja pientä tikitystäkin kuului. Turbossa ei kuitenkaan tuntunut vikaa, koska voima oli tallella. Ajoin auton kilometrin verran kotiin sammutin ja kokeilin pariin otteeseen käynnistää ettei siinä ole mitään vikaa ja käynnistyi hienosti. Seuraavana päivänä minun piti hakea varastolta tavaraa, joka sopi vain pakuun ja uhkarohkeasti pienen parkissa testailun ja koneen nesteiden tarkistuksen jälkeen uskalsin lähteä ajoon , koska matkaa oli vain 3kilometriä ja oli pakko kun varaston vuokra-aika päättyy. Lähdin kiihdyttämään kahdeksankympin alueella ja 70 kilometrissä tunnissa kone hyytyi totaalisesti ja sammui ja teki ns. konejarrutuksen kun painoin kaasua tavanomaisen ajon tapaan. Kun auto sammui ja liikkui vielä starttasin uudestaan ja se lähti käymään. Linkutin auton takaisin kotipihaan ja nyt se pyörittää hienosti, mutta ei starttaa ja vikavalo pysyy. Minulla on "halppis" vikakoodin lukija jolla olen kaikkien autojen viat selvitellyt melkein vuosikymmenen aina audista fiat:iin, mutta tästä autosta se ei antanut vikakoodia vaikka lukikin järjestelmää ja lukijan ohjeiden mukaan on yhteensopiva(samoja lukijoita myydään edelleen motonetissä).

Kun nyt starttaa riittävän pitkään vikavalo sammuu silmänräpäykseksi, auto hörähtää käymään neljäsosasekunniksi, muttei kuitenkaan käy ja vikavalo syttyy uudelleen.

Nyt mittarissa 168 tkm. Nokkahihnan kotelo purettu, ja nokka näyttäisi päällisin puoli hyvältä. Vaihdoin jo polttoainesuodattimen (en ilmannut, koska ajattelin ilmaavan itsestään, kun joskus diesel loppunut, lisäsin vain tankkiin ja melkein heti lähti käymään.)

Olen lukenut nyt korkeapainepumpun päällä olevasta johtoliittimen löysyydestä tyyppivikana, joka vika ei vaikuttanut olevat. Onko muita ajatuksia mikä vika voisi olla?

Viisaammat auttakee!
Jammu
Viestit: 18577
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Re: Käynnistysongelma Peugeot Boxer 2.0 HDI vm.2004

Viesti Kirjoittaja Jammu »

Tossa tutulla firmalla suunnilleen tuon ikäinen uutena ostettu boxer. Kilometriä reilu 250tkm. Eka kone tuli kiertokanki kurkisteleen tämä toinen kone ei käy kuumalla eikä kylmällä säällä. Parasta aikaa siihen on joku anturi vaihdossa sekä moottorin ohjaus boksi. Kiinnostavaa tuleeko kuntoon. Näyttää olevan noissa ja saman sukuisissa normaalia että useampi merkkivalo palaa taulussa.

Moottori vikavalo ilmeisesti kuuluu palaa. Ajossa hyytyilee, auttaa kun vetää sivuun sammuttaa ja käynnistää. Ajonestolaite saattaa estää käynnistyksen. Odottelu auttaa tai konepellin pudotus kiinni.

Onnittelut hankinnasta :?:
normaaliaika on ihmisen parasta aikaa
Mika 82
Viestit: 6790
Liittynyt: Su Marras 09, 2014 5:39 pm
Paikkakunta: Karuna
Viesti:

Re: Käynnistysongelma Peugeot Boxer 2.0 HDI vm.2004

Viesti Kirjoittaja Mika 82 »

Kait se pienemmän riesan tie olisi saada sellaisen lukijan nokkaan, joka saa tiedot ulos.
Itellä oli -04 pösö tuolla koneella. Alkoi startit venymään ja kerran ei startannut lainkaan. Paine liian alhainen.
Turha tarkkuus on teknistä tietämättömyyttä.
I see something wrong and fix it with
my hands (Anthrax)
Fordson major diesel -56
Case IH 685 XL -87
Joitakin 2 pyöräisiä, veneitä ja pienkoneita.
maotsetung
Viestit: 98
Liittynyt: Ma Syys 03, 2018 9:01 pm
Viesti:

Re: Käynnistysongelma Peugeot Boxer 2.0 HDI vm.2004

Viesti Kirjoittaja maotsetung »

Korkeapainepumpun määränsäätöventtiili yleinen ongelma kyseisessä laitteessa,livedatasta näkee starttaushetken rampin paineen/mitä ohjainlaite haluaa paineen olevan. Kaikilla halppistestereillä ei näe välttämättä,suurennuslasilla voi koittaa tutkia määränsäätöventtiilin kärjessä olevaa sihtiä että onko tukossa/kulunut. Toinen tyyppivika oli jo uutena moottorinohjainlaitteen kampa täynnä silikoonikiisseliä.Ei saa pois kun purkamalla liittimet ja brake cleanerilla liottamalla ja varovasti paineilmaa.Onko myös tarkistettu tankkipumpun toiminta starttihetkellä?
GhostRrr
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Kesä 26, 2019 8:43 pm
Viesti:

Re: Käynnistysongelma Peugeot Boxer 2.0 HDI vm.2004

Viesti Kirjoittaja GhostRrr »

Kiitos vastauksista,

Tutkin edellä mainitut asiat ja ilmloitan miten käy.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ja 18 vierailijaa