Long life pakoputket

Tänne kaikki aiheeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset

Valvojat: Jammu, sohvi

Vastaa Viestiin
Traktorimies
Viestit: 579
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 5:12 pm
Paikkakunta: Keski-Suomi
Viesti:

Long life pakoputket

Viesti Kirjoittaja Traktorimies »

muilla minkälaista kokemusta noista ikh:n longlife pakoputkista.

itse ostin aikoinaan 6610 sellaisen ja oli mielestäni todella äänekäs.

no nyt vuosia jälkeenpäin ostin tuohon fiattiin ( 80-90 ) kun vanha on niin hapero kans longlife putken ja on minusta hirveän paljon äänekkäänpi ku tuo alkuperäinen, onko muilla kokemusta, täytyy kai ostaa marjakankaalta parempi...
Macster
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Tammi 24, 2007 5:14 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Macster »

880 sai turbon äänet ikh:n putkella. Viheltää vitonen aivan hillittömästi.. Voimaa ei tosin tullu yhtään lisää, mutta eipähän putoile änkkärin kappaleet pakosarjaan.
Valumöltti
Viestit: 537
Liittynyt: Pe Tammi 20, 2006 7:54 am
Viesti:

Heppoisia ovat

Viesti Kirjoittaja Valumöltti »

Ostin n.4 vuotta sitten 502;seen Longlife putken. Pari vuotta kesti, kunnes hitsisauma murtui 3-pyttyisen tärinän takia pakosarjalaipasta. Nyt viimesyksynä murtui seuraava hitsisauma eli vaimenninosan ja alakäyrän välinen sauma.

Onneksi olin säästänyt vanhan putken osat, siitä otettiin alkukäyrä laippoineen jonka hitsautin "ammattihitsarilla" Longlifeen ja latasta kolme tukea ettei enää murtuisi. Oli muuten melkoinen painoero originaalin ja Lf käyrän välillä! Tuntuu tuo Longlife olevan ohutta materiaalia mikä selittänee isot äänet- itse en niinkään ole huomannut äänien koventuvan, paitsi että 502 kuulostaa nyt aivan selvästi turbokoneelta :P

Täytyy vielä mainita että alkuperäinen putki oli kestänyt yli 20 vuotta vaikka olikin pikkuisen taipunut metsäajon seurauksena.
Velu
Viestit: 3874
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2005 6:20 pm
Paikkakunta: Kajaani
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Velu »

361:een ostettiin aikanaan long-life putki. Oli se ainakin reilusti erilainen kuin alkuperäinen. Valmetista hävisi se vähäkin voima mitä siinä oli. Otin äänenvaimentimen auki ja rakenne oli selllainen, ettei siitä pakokaasu läpi pääse. Hieman avarrusta ja putki oli ihan toimiva. Olisi vain silloin pitänyt myös maalata. Tehtaan maalaus alkoi ruostua alle kuukauden käytöllä ja putki oli vuoden päästä puoliksi umpiruosteessa. Puoliksi siksi, että toinen puoli putkesta oli maalattu vähän paremmin. Ei jäänyt kovin laadukasta kuvaa.
kenny79
Viestit: 667
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 2:58 pm
Paikkakunta: karvia
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kenny79 »

Ostin tuossa viime kesänä 7700 voorttin long life putken, ja noin 0.5ha äestämisen jälkeen maaliista oli jäljellä noin 30%....
Quidquid latine dictum sit, altum videtur ;)
Jaahas
Viestit: 735
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 2:48 pm
Paikkakunta: Kärkölä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jaahas »

Joo,ei ne kamalan laadukasta kamaa tunnu olevan :roll:
-"Pääasia ei ole voitto,vaan hyvät palkinnot."
jagr
Viestit: 1396
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 2:40 pm
Paikkakunta: Kuusamo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jagr »

Viime kesänä laitoin 4600:een LongLife putken. Nyt on umpiruosteessa ja änkkärin alasauma jo alustavasti murtunut kun tuo kolmipyttyinen hytisee tyhjäkäynnillä melkoisesti. Ääntäkin riittää vaikka naapureille asti.
--JaGr
Ford 4610
retku
Viestit: 1654
Liittynyt: Su Tammi 01, 2006 7:46 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja retku »

fiatissa ei ole paha ääni vaikka se änkkäri olis tyhjä.

parempia noi tarvike putket on ku fiiun alkuperänen. alkuperänen ahistaa ja sulaa kovassa vedossa, sihti irtoaa ja tukkeaa putken tai sitte tippuu osia pakosarjaan.
Hasse
Viestit: 135
Liittynyt: To Helmi 02, 2006 7:38 pm
Paikkakunta: Lounais-Suomi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hasse »

Greenestä ostettu vaimennin on ollut 820 belkussa jo lähemmäs 10 vuotta.Maalaus on ainoa heikkous,olen sillointällöin sprayanut lämmönkestävällä.Ruoste ainoastaan pintaruostetta onneksi.
Greeneltä saat laadukkaamman putken.
Savaloja
Viestit: 1141
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 4:36 pm
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Savaloja »

165 Verkuun ostin Longlife putken 3 vuotta sitten. En ole huomannut äänessä eroja, maali on pysynyt eikä ruostetta. Aikamoisia laatueroja siis?

Yks tuttu osti 502:seen, parin kuukauden päästä ratkesi.
Se voittaa kellä on kuollessaan eniten romua
Admin
Viestit: 6092
Liittynyt: Ke Tammi 11, 2006 12:58 pm
Paikkakunta: Ilomantsi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Admin »

valmettiin ostettiin noin 10v sitten IKH:n putki. Toiminut on, en muista eroa entiseen, tosin huomasin että se on alkuperäiseen verrattuna kapeampi. Myös ahdistaa jonkin verran. Tuon huomasin vast äskettäin kun suoraputki paikoillaan linkosin. Ei hyydy huipuilla niin nopeasti :shock: , eli siis vääntää paremmin...

Nyt onkin rst putki suurimmaksi osaksi paikoillaan :wink:
Markkinoiden parhaimmat Wieska -lumilingot Kuuksenvaarasta. Soita 040-7306421 https://www.youtube.com/watch?v=IbiCOqk3fho
jiipee
Viestit: 10751
Liittynyt: Su Tammi 01, 2006 5:01 pm
Paikkakunta: Kanta-Häme
Viesti:

Re: Heppoisia ovat

Viesti Kirjoittaja jiipee »

Valumöltti kirjoitti:Ostin n.4 vuotta sitten 502;seen Longlife putken. Pari vuotta kesti, kunnes hitsisauma murtui 3-pyttyisen tärinän takia pakosarjalaipasta. Nyt viimesyksynä murtui seuraava hitsisauma eli vaimenninosan ja alakäyrän välinen sauma.
Mahtaisiko ne kestää paremmin, jos hehkuttaisi ne hitsit ympäristöineen kunnolla punahehkuun? Siinä pääsisi ainakin hitsien aiheuttamat jännitykset ainakin tasaantumaan. Voi toisaalta vetää laipan mutkalle, jos on kovin nuukasti ainetta käytetty ja maalatakin pitää uudestaan.

En tiedä auttaisiko, mutta tuli vaan tuommoinen vanha pakoputkihitsauksen konsti mieleen, eli jännityksenpäästö-hehkutus.
Valtra-Valmet-Massey-Ferguson-Mercedes-Benz
Jannel
Viestit: 167
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 3:28 pm
Paikkakunta: P-Pohojammaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jannel »

3 vuotta on Taavetissa ollu joku IKH:n putki eikä pahemmin oo ruostunu päältä. Näyttäs olevan pintana joku musta emaali? Äänet oli ensimmäiselle kunnon pyrylle asti melko pienetkin, mutta kun ahistin oikein lingon kinokseen niin lähti sisältä joku kuristinholkki irti. Äänet kasvo ja vedot parani! Meteli ei kumminkaan haitaksi asti kasvanu kun aina on peltorit kuiteski korvilla! Pysyy kopittomassakin korvat sulana.....
Jaahas
Viestit: 735
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 2:48 pm
Paikkakunta: Kärkölä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jaahas »

Onkohan muutkin ikh:n tuotteet samaa laatua :?: Hinnoiltaan eivät ole enää pitkään aikaan pärjänneet esim.Keskon varaosille :roll: :roll:
-"Pääasia ei ole voitto,vaan hyvät palkinnot."
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], ch, Google [Bot] ja 53 vierailijaa