Netti tökkii

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Vastaa Viestiin
traktori754
Viestit: 1831
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 8:26 pm
Viesti:

Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja traktori754 »

Netti (elisa) toimi vanhalla reitittimella hyvin, huavei b715s 23c 4g verkossa. elisa sitten soitti että turvalisuus riski. Möi mulle sitten zte mc888. 5g verkko toimii kylla kaapelilla suoraan yhteen vanhaan dell läppäriin, älytelkkari wifi ja myös pleikkari yhtä aikaa, kaikki suht lähellä.

No sitten hp läppäri, tökkii, tökkii. väärä sää kaikki tökkii, pätkii, kirjaudu uudestaan nettiin,

Pakotin zte pysymään 4g verkossa. rauha maan päällä usko tai älä, kaapelilla sen 80mega, wifi reilusti yli sata megan vauhtia, mutta se hp, tökkii. No äly luurin wifillä toimii, vaikka puhelin toisessa päätä taloo. Onko se zte heikko lähetys vai hp heikko vastaanotto, silti siinä välissä pätkii?

Se zte ei välttämättä ideaalisessa paikassa, mutta se dell joka on sohvan vieressä vähän määrää sen.

Se huavei, jos palomuurit toimii, ei kai nyt niin vaaralista sen vanhan käyttö, vielä?

Onko vinkejä?
Ford-enemmän kuin pelkkä hyvä Traktori
Avatar
Jagmi
Viestit: 153
Liittynyt: Ma Tammi 02, 2023 12:12 am
Paikkakunta: Jyväskylän seutu
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja Jagmi »

Täälläkin oli sama tötterö jokin vuosi sitten, kun poistivat kuparin, ja hain tilalle erilaisia yhteyksiä.
Omastamielestäni 4G oli vakaampi toiminnaltaan kuin 5G, jonka masto näkyi ikkunasta. Kaistaahan siinä myydään kännyjen taajudelta?

Kaapelilla pitäisi toimia noiden yhteys parhaiten (CAT6). Onko wifi-siirto molemmissa 5GHz taajudella...


Onneksi täällä saatiin meidän kadulle riittävän joukko, ja saatiin kuitu.
traktori754
Viestit: 1831
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 8:26 pm
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja traktori754 »

Joo, 5ghz näkyy olevan sen wifi. Sen huawein ja puhelimesta herzit en tiedä. Ja masto näkyy ainakin pimeässä valot näkyy puitten seassa.
Ford-enemmän kuin pelkkä hyvä Traktori
Heka
Viestit: 571
Liittynyt: Ma Elo 07, 2017 12:03 pm
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja Heka »

Itsellå elisan 5g ja nykyään huomannut että usein on huonoja hetkiä ettei tahdo toimia, muutama teams palaveri jäänyt tekemättä kun ei yhteys mökillä olekkaan toiminut. Suunitelmissa vaihtaa, kunhan keksis mikä parempi ja sais olla halvempikin.
Jorde
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Joulu 30, 2020 12:35 pm
Paikkakunta: Napapiirin paremmalla puolella
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja Jorde »

Itellä ollut useampia vuosia Elisan mobiilinetti kotireitittimessä ja sen kans piti taistella vähän väliä. Nyt ollut Dna:n vastaava joka toimii paljon paremmin ja on nopeampi kuin Elisa vaikka yhtä nopeat liittymät.

Puheluissa taas Elisa toimii huomattavasti paremmin kuin Dna kun tuli testattua Dna:n liittymää pari viikkoa.
m_kane
Viestit: 3594
Liittynyt: Ti Syys 27, 2011 3:43 pm
Paikkakunta: Jovensuu
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja m_kane »

Mobiilinetin toimivuus on niin paikka ja liittymäkohtainen asia että sen selvittäminen palstalla on erittäin vaikeaa. Esimerkiksi 5g-teknologia tulee tällä hetkellä matalalla 700 mhz:n että korkealla 3500 MHz taajuudella. Matala taajuus kantaa hyvin sisätiloihin mutta sen nopeus ei ole 4g:tä parempi, päinvastoin. Korkea 3509Mhz taajuus taas sisältää kaistanleveyttä aivan eri tavalla mutta se ei kanna sisätiloihin kunnolla vaan yleensä vaatii ulkomodeemin. Voidaankin sanoa että jos tukiasema ei ole aivan vieressä 5g:ssä on erityisen tärkeää että on ulkomodeemi. 4G taajuudet ovat selkeästi matalemmat ja kantavat paremmin sisätiloihin, mutta luonnollisesti 4G on ruuhkaisempi. Monesti sisätiloissa oleva modeemi käyttää 800 mhz:n taajuusaluetta joka on kaikkein ruuhkaisin sekä jo lähtökohtaisesti kaikkein hitain.
Nykymodeemit tukevat toki useamman taajuuden yhtäaikaista käyttöä jolloin niitä yhdistelemällä saadaan monesti reilusti nopeutta. Mutta nämä ovat niin masto-, liittymä-, kuin modeemikohtaisia asioita että ne pitäisi paikan päällä tutkia mikä kombinaatio on paras.
Lisäksi 5G verkko ei ole tällä hetkellä standalone.verkko vaan se käyttää 4g:tä signalointiin ja vain dataa siirretään 5G yli.

Ulkomodeemilla on yleensä 5g-verkossa saavutettavissa helposti yli 500 Mbs nopeuksia mikäli tukiasema on järkevällä etäisyydellä ja päästään hyödyntämään 3500 mhz:n taajuuskaistaa. Yleensä tukiaseman täytyy olla tietysti maastosta paljonkin riippuen alle kolmen kilometrin etäisyydellä modeemista. Huonoissa paikoissa tuo korkea taajuusalue kuolee jo kilometrissä.

Pelkkä ulkoantenni ei 5G verkossa yleensä Anna toivottuja tuloksia koska korkeat taajuudet vaimenevat antennikaapelissa erittäin voimakkaasti. Siksi itse modeemi on järkevintä sijoittaa ulos.

Kysyjän tapauksessa jos muut laitteet toimivat hyvin uudella reitittimellä vika on todennäköisesti wi-fi yhteydessä. Vanhassa purkissa oli todennäköisesti vain 2.4 ghz wi-fi joka on hitaampi kuin 5 ghz:n wi-fi mutta sen kantama on huomattavasti parempi. Noissa yhdistelmäreitittimissä on myös se ongelma että wi-fi antennit ovat tyypillisesti aika heikot. Epäilisin että kyse on siitä että HP käyttää nyt 5 ghz:n wifiä entisen 2.4 ghz:n sijaan ja on kantoalueen rajamailla. Yleensä nuo yhdistelmälaitteet tekevät erilliset wifiverkot 2.4 ja 5 ghz:n taajuusalueelle jolloin kannattaa kokeilla sitä 2.4 ghz:n verkkoa. Kaupunkialueella tuo taajuus on usein niin tukossa että sekin aiheuttaa ongelmia mutta maaseudulla tätä ongelmaa tuskin lienee.
Belarus 825 turbo shitbox
juntunen
Viestit: 3435
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2014 12:45 am
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja juntunen »

Voin kyllä suositella ulkomodeemia. Jos haluaa hiukan arvailla saisiko ulkomodeemilla nopean yhteyden niin laittaa sen 5G sisämodeemin ulos mieluiten hiukan ylemmäs ja sille puolelle taloa, josta on suora yhteys operaattorin mastoon.
Itse kokeilin viime syksynä ja latausnopeus oli 150 Mbits/s. Nyt ulkomodeemilla päästään lähemmäs 300Mbits/s.
Kunhan jossain vaiheessa laitan televisioantennille maston, pitää kokeilla saisiko siihen asennettuna vielä paremman yhteyden mobiiliverkkoonkin.
jarikos
Viestit: 4505
Liittynyt: Ke Elo 05, 2020 1:40 pm
Paikkakunta: Lohja
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja jarikos »

traktori754 kirjoitti: Ma Huhti 15, 2024 6:31 pm Netti (elisa) toimi vanhalla reitittimella hyvin, huavei b715s 23c 4g verkossa. elisa sitten soitti että turvalisuus riski. Möi mulle sitten zte mc888. 5g verkko toimii kylla kaapelilla suoraan yhteen vanhaan dell läppäriin, älytelkkari wifi ja myös pleikkari yhtä aikaa, kaikki suht lähellä.

No sitten hp läppäri, tökkii, tökkii. väärä sää kaikki tökkii, pätkii, kirjaudu uudestaan nettiin,

Pakotin zte pysymään 4g verkossa. rauha maan päällä usko tai älä, kaapelilla sen 80mega, wifi reilusti yli sata megan vauhtia, mutta se hp, tökkii. No äly luurin wifillä toimii, vaikka puhelin toisessa päätä taloo. Onko se zte heikko lähetys vai hp heikko vastaanotto, silti siinä välissä pätkii?

Se zte ei välttämättä ideaalisessa paikassa, mutta se dell joka on sohvan vieressä vähän määrää sen.

Se huavei, jos palomuurit toimii, ei kai nyt niin vaaralista sen vanhan käyttö, vielä?

Onko vinkejä?
Minulla on yksi HP:n läppäri, joka mökillä käyttäytyy erikoisesti langattoman tukiaseman kanssa. Nettinopeus riippuu täysin siitä, mihin suuntaan läppärin kansa on tukiasemaan nähden. Vasemmalla sivulla tökkii pahiten mutta oikealla sivulla taas ei ollenkaan ja saa hyvät nopeudet. Jos tukiasema on takana, niin silloinkin toimii.

Tasan sama setuppi on kotona eikä vastaavaa ilmiötä esiinny. Voisi kuvitella tuon jotenkin johtuvan mökillä pienemmästä tilasta ja se aiheuttaisi heijasteita.
Fordson Major Diesel -57, työkone
Fordson Major Diesel -57, entisöinti
Fordson Power Major -59, entisöinti
Fordson Major 1958 kaivurialustaprojekti
ARA AK 131 C 1979
Pietro
Viestit: 88
Liittynyt: To Joulu 29, 2016 9:36 am
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja Pietro »

Jorde kirjoitti: Ti Huhti 16, 2024 9:14 pm Itellä ollut useampia vuosia Elisan mobiilinetti kotireitittimessä ja sen kans piti taistella vähän väliä. Nyt ollut Dna:n vastaava joka toimii paljon paremmin ja on nopeampi kuin Elisa vaikka yhtä nopeat liittymät.
Samoin jatkuvaa taistelua, ja tulikin kärsittyä pitkään Elisan kanssa kun osan aikaa toimi hyvin ja hyvällä nopeudellakin, mutta monta kertaa viikossa mykistyi ja jumi totaalisesti eikä ongelmaan löytynyt ratkaisua Elisan kanssa. Nyt on jo muutaman vuoden ollut DNA ja hyvin on toiminut. Verkkokin muuttui ensin yhteisverkoksi, ja sittemmin täällä rajaseudulla "leikki" 5G:ksi ja vaihdoin luurin 5G:hen ja hyvin on sekin toiminut. Seuraavaksi pitänee räknäillä 4G reitittimen vaihtamista 5G aikaan kun sen 4G liittymän määräaika päättyy.
Antti Perätalonen
Viestit: 72
Liittynyt: Pe Kesä 15, 2012 1:42 am
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja Antti Perätalonen »

Mielenkiintoinen keskustelu. Pari vuotta sitten Elisa keräsi täältäpäin puhelinkaapelit pois ja oli hankittava 4g yhteys. Sorruin ostamaan Elisan kalliin ZTE 4g reitittimen siinä uskossa, että kantavat vastuun yhteyden toimivuudesta, kun on heidän reitittimensäkin. Yhteys katkeili jatkuvasti ja telkaarit muut nettilaitteet putosivat yhtenään pois netistä.

Reklamoin toistuvast Elisalle, mutta tuloksetta. Joskus sain jonkun vähän paremmin perillä olevan henkilön langan päähän, joka kuitenkin sotkeutui selityksiinsä ja suuttui niin, että kehoitti vaihtamaan operaattoria.

Ostin lopulta kokeeksi TP-Linkin Deco Mesh 4g reitittimen ajatuksena, että sisäverkkoakin vois jokus vahvistaa. Nyt tämä TP-Link on toiminut aika moitteetta. Läppärit, tabletti, telkkarit ja ilmalämpöpummppu ovat pysyneet käytännössä katkotta netissä. Samsungin telkkari silloin tällöin menettää nettiyhteytensä vaikka sisäverkon yhteys nyttää olevan päällä. Syytä en ole keksinyt, mutta perhe on oppinut yksinkertaisen korjauksen. Töpseli irti ja laskee viiteen ja telkkari takaisin päälle. Ei käy kovin usein.

Sekä Elisa että Telia möivät samaa reititintä, mutta Elisa oli ohjelmoinut sinne jonkun oman käyttöliittymänsä. Teliasta en tiedä. Joka tapauksessa näin maallikkona päättelen, että Elisa tieten möi asiaa tuntemattomille "manurea".
juntunen
Viestit: 3435
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2014 12:45 am
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja juntunen »

Antti Perätalonen kirjoitti: Ke Huhti 17, 2024 8:16 pm Mielenkiintoinen keskustelu. Pari vuotta sitten Elisa keräsi täältäpäin puhelinkaapelit pois ja oli hankittava 4g yhteys. Sorruin ostamaan Elisan kalliin ZTE 4g reitittimen siinä uskossa, että kantavat vastuun yhteyden toimivuudesta, kun on heidän reitittimensäkin. Yhteys katkeili jatkuvasti ja telkaarit muut nettilaitteet putosivat yhtenään pois netistä.

Reklamoin toistuvast Elisalle, mutta tuloksetta. Joskus sain jonkun vähän paremmin perillä olevan henkilön langan päähän, joka kuitenkin sotkeutui selityksiinsä ja suuttui niin, että kehoitti vaihtamaan operaattoria.

Ostin lopulta kokeeksi TP-Linkin Deco Mesh 4g reitittimen ajatuksena, että sisäverkkoakin vois jokus vahvistaa. Nyt tämä TP-Link on toiminut aika moitteetta. Läppärit, tabletti, telkkarit ja ilmalämpöpummppu ovat pysyneet käytännössä katkotta netissä. Samsungin telkkari silloin tällöin menettää nettiyhteytensä vaikka sisäverkon yhteys nyttää olevan päällä. Syytä en ole keksinyt, mutta perhe on oppinut yksinkertaisen korjauksen. Töpseli irti ja laskee viiteen ja telkkari takaisin päälle. Ei käy kovin usein.

Sekä Elisa että Telia möivät samaa reititintä, mutta Elisa oli ohjelmoinut sinne jonkun oman käyttöliittymänsä. Teliasta en tiedä. Joka tapauksessa näin maallikkona päättelen, että Elisa tieten möi asiaa tuntemattomille "manurea".
Onko tämä ulkomodeemilla?
Jos ei ole niin suosittelen kyllä kokeilemaan ulkomodeemia koska korkeammat taajudet eivät ikkunoista ja talon rakenteista tule kunnolla läpi ja vaimentavat ne matalampiakin taajuuksia.
Antti Perätalonen
Viestit: 72
Liittynyt: Pe Kesä 15, 2012 1:42 am
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja Antti Perätalonen »

Ei ole Deco ulkomodeemi. Tuntuu toimivan sisällä kekellä taloa ok, vaikka kenttä on suht. vaatimaton.

Kokemukseni vaan aiheutti päähänpinttymän, että tuo Elisan peukaloma ZTE on minun olosuhteissani kelvoton, kun pätkii ja sekoittaa wifi yhteydet miten sattuu. Ei auttanut mitkään ip kiinnityksetkään. TP-Link lähti toimimaan lähes heittämällä. Toki senkin käyttöliittymä vanhaan nähden on typistetty asetusmahdollisuuksiltaan.
traktori754
Viestit: 1831
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 8:26 pm
Viesti:

Re: Netti tökkii

Viesti Kirjoittaja traktori754 »

Vähän aavistin että muillakin saattaa olla haasteita tän kanssa. Jostain syystä nytten jopa hp läppäri jopa toimii katkeamatta. Siis se johtuu nytten wifi herkyydestä. Esm projektori joka ainoastaan wifi, pysyy katkeamatta 2160p ssä, vaikka se on jonkin matkan päästä mokkulasta, myös noi live suoratoistot.

Harkitsen tp linkin ostoa, harmi nytt saamattomutta, ei kai nyt toi zte enää voi kai palauttaa elisalle ja nyt "osamaksulla" maksaa, elämä on.

Sen purkin sijoitus siihen ikkunaan mistä melkein masto näkyy, että saa sen 5g. Jospa ton näköinen kuin tp linkki, saman näköinen kuin se toimivana poistettu turvalisuusriski huavei b715s, pystyis ylläpitämään wifin talossa.

Ja vaimolla joku vanhempi nokian kännykkä missä ei ole "mokkula" ominaisuutta, mä tiedän että se toimii sekin, syö akkua puhelimesta, mutta laturiahan on lähellä kun kuitenkin kotona ollaan.

Täs nyt kans päivitin tää dell 6400 uuden akun ja uuden kovalevyn, jospa wifi jutut lähtis toimii ja ei olis niin kiinteä.
Ford-enemmän kuin pelkkä hyvä Traktori
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 19 vierailijaa