Verenkiertohäiriökö?

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Jäärä
Viestit: 3760
Liittynyt: Ti Touko 17, 2016 3:19 pm
Paikkakunta: Oulu, ainakin ajoittain
Viesti:

Re: Verenkiertohäiriökö?

Viesti Kirjoittaja Jäärä »

kervinen kirjoitti: To Touko 25, 2023 8:34 am
Velman kirjoitti: To Touko 18, 2023 4:13 pm Joo kotona rauhassa mitatessa tulee matalammat arvot kuin terkkaris tms. mitattaessa. Jännityksesksi sitä sanovat vaikka en sellasta ainakaan itsestäni huomaa.
Mut joo tosiaan jo reilu 10 v sitten sanoivat rannemittarin antavan vähän mitäsattuu arvoja, on han nuo voineet tietysti kehittyä. Käsivarsi versio on luotettavampi. Terkkarissa testattiin oman mittarin toimivuus aikanaan.
Tämä on todettu. Muorille löivät verenpainelääkityksen TK:ssa, ostettiin kotiin mittari ja lääkkeet jäi hyllyyn.
Vaikka verenpaineen mittaaminen on eräs yksinkertaisimmista lääketieteellisistä mittauksista, siinäkin on helppo tehdä virheitä. Ensinnäkin mitattavan pitäisi istua ja ottaa vasen käsivarsi paljaaksi sekä rauhoittua 15–20 minuutiksi ennen mittausta. Hänen tulee vielä pitää tämä aika kännykkä taskussa sekä suu ja silmät kiinni, eikä edes ajatella mitään verenpainetta kohottavaa (esimerkiksi Majorin väljiä kampiakselin laakereita, naapurin hehkeää emäntää tai bodari-isäntää).

Verenpaine on syytä mitata sydämen korkeudelta pariin kertaan pitäen riittävä tauko välillä. Nykymittarit pitävät kalibrointinsa verraten hyvin, mutta olisi hyvä myös silloin tällöin pitää mittauskinkerit, jossa verrataan useammalla mittarilla saatuja tuloksia keskenään.
Kyllä se siitä.
mauri
Viestit: 6624
Liittynyt: Pe Helmi 17, 2006 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Verenkiertohäiriökö?

Viesti Kirjoittaja mauri »

Jäärä kirjoitti: La Touko 27, 2023 12:29 pm Vaikka verenpaineen mittaaminen on eräs yksinkertaisimmista lääketieteellisistä mittauksista, siinäkin on helppo tehdä virheitä. Ensinnäkin mitattavan pitäisi istua ja ottaa vasen käsivarsi paljaaksi sekä rauhoittua 15–20 minuutiksi ennen mittausta. Hänen tulee vielä pitää tämä aika kännykkä taskussa sekä suu ja silmät kiinni, eikä edes ajatella mitään verenpainetta kohottavaa (esimerkiksi Majorin väljiä kampiakselin laakereita, naapurin hehkeää emäntää tai bodari-isäntää).
Juuri noin. Esimerkiksi heti kiihkeän masinisti-palstalle kirjoittelun jälkeen mitattuna saa korkeita lukemia. Itse mittaan aamuisin ja iltaisin, kolme mittausta peräkkäin muutaman minuutin väliajoin. Näistä kirjaan alhaisimman mittauskerran sys/dia/pulse lukemat ja kellonajan. Mittauksia olen tehnyt v. 2019 elokuusta lähten, mittarina Omron M3. Hyvinä päivinä on lukemat luokkaa 120/80/50 ja allekin. Lääkityksenä Emconcor 5 mg, 1 tabletti aamuisin. Reseptissä mainittu tavoite verenpaineelle on alle 140/90.
Velman
Viestit: 5151
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 9:46 pm
Paikkakunta: Satakunta
Viesti:

Re: Verenkiertohäiriökö?

Viesti Kirjoittaja Velman »

Nuo "mittausvirheet" suljetaan ainakin osin pois juuri useammalla mittauksella ja pitkän ajan seurannalla vasta tulee päätöksiä lääkityksestä. Ja kaikille neuvotaan kyllä nuo ohjeet mittauksista tai siis kaikille jotka terveydenhuollossa asian takia ovat asioineet.
On myös huomattava että rasittuneena, jännityneenä tms tehdyt mittaukset nostavat verenpainetta, eivät laske, joten riski "vääristä tuloksista" ei niin haittaa.
korsteeni
Viestit: 3568
Liittynyt: Ke Maalis 01, 2017 2:09 am
Viesti:

Re: Verenkiertohäiriökö?

Viesti Kirjoittaja korsteeni »

Minulla ei tahdo oikein onnistua nuo 10min rauhoittumiset, kun tahtoo tulla miljoona asiaa heti mieleen mitä pitäis tehdä ja tässä vain paikallaan istutaan 😬 :lol: Yleensä ensimäinen mittaus on alhaisin, vaikkakin koholla tavoitteesta ja tulokset pahenee mittausten edetessä (paikoillaan jököttäessä)
Avatar
rattori
Viestit: 11063
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 12:11 pm
Paikkakunta: Ylä-Savo
Viesti:

Re: Verenkiertohäiriökö?

Viesti Kirjoittaja rattori »

Ei ole väliä kummasta kädestä. Kunhan yleensä samasta.
------------
tractors
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: 856XL, Deippa, Kuuskakkone, Mpaseppä ja 46 vierailijaa