huolettaako koskaan traktorin kestävyys?

Tänne kaikki aiheeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset

Valvojat: Jammu, sohvi

poweri
Viestit: 3114
Liittynyt: Ke Loka 30, 2013 4:10 pm
Viesti:

Re: huolettaako koskaan traktorin kestävyys?

Viesti Kirjoittaja poweri »

Meillä ollut huoletonta kun noita kasari fordeja kolme, kaikki ollut pitkään lyhin omistussuhde jo sekin 10v pisin 35v eli uudesta asti. Kaikki ylittäneet odotukset toki tulee vähän tunteja kaikissa alle 10th mutta pikkutilan viljelykäytössä plus muut työt joka vuosi.
Vanhoissa koneissa kyse vähän tuuristakin millaisella ennen ollut ja millainen ryskääjä olet itse ja pysyykö työkalut ja rasvarässi yhtään kädessä.
Kasari foordeissakin aika hakeminen että sen hyvinpidetyn löytää eivät yleensä myynnissä, hirveitä ulkona säilöttyjä romuja näkee joskus myynnissä enkä ottais pihalleni kun kaikki paskana.
Mökkireissulla käyn joskus Juvalla Vehmaan kartanossa kahvilla ja kartanon puodissa, samalla tulee tepasteltua piha läpi ja emäntä haluaa moikkaa lehmät jotka näkee navetan sivuovista. Pihalla on vuodesta toiseen apekärryn edessä 4000 fordi joka hurjassa kuosissa mutta aina vaan töissä, jotain letkua ja laturia siihen on välillä vaihdettu mutta pitkään on palveluksessa, pesemättä ollut yli 20v koska naavaa kasvaa hytin ja konepellinreunassa, käyttöarvoa arvostaavat ja saattanut olla talossa uudesta asti. Fendejä isoilla pyörillä liikkuu pihalla muutoin.

Suuret tilat ovat automatisoitujen tietotekniikkaa täyteen ahdettujen kiinalaisilla komponenteilla sikamaiseen hintaan koneilla kusessa, sellainen on juttujen haiku kun kuuntelee mitä ylläpito maksaa ja mitä se maksaa tulevaisuudessa kun halvaantuu kerran päivässä johki. Moni on jo imuroinut markkinoilta hyviksi todetut ysäri 2000 luvun jontikat ja valtrat esim 8000 sarja koska niissä on riittävästi ominaisuuksia nykytyöhön ja esim 120ke niitä saa 3-4 kpl versus uusi. Vanhempia koneita pystyy kotiverstaassakin parsii ja kun on useampi kone ei ne kaikki hajoa samaan aikaan joten työt jatkuu.
Nyt näyttää että kaipuu wanhanliitonkoneisiin on kova koska nykykehitys ei ole tervettä, kaikkea vikaantuvaa sullotaan lisää joka paikkaan. Paikkonaittaminen merkkikorjaamoon väistämätön kovaan hintaan.
Yksi tuttu hakkaa valmetteja kuntoon töikseen, kertoi että samat paikat niistä porsii ja sellaisen 8000 sarjan peruskorjaussarjan saa 10ke jolla painaa menee monta vuotta isollakin tilalla. Se on todella halpaa jos vaan eturivin MTK ego jaksaa vanhassa hytissä olla muutaman viikon vuodessa.
Onneks ei tarvitse investoida maatalouteen siitä taas tänä iltana iltarukouksessa kännyt ristiin.
8400
Viestit: 9799
Liittynyt: La Marras 24, 2007 1:44 pm
Viesti:

Re: huolettaako koskaan traktorin kestävyys?

Viesti Kirjoittaja 8400 »

Nyt on poweri asian ytimessä
Sirkkeli ja 8 sormea
Viestit: 7782
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
Viesti:

Re: huolettaako koskaan traktorin kestävyys?

Viesti Kirjoittaja Sirkkeli ja 8 sormea »

Omatkin toimet vaikuttaa traktorin kestävyyteen,ajoin hytin oven puuhun kiinni,lasi pirstaleiksi,lasin sais uuden mutta,kun meni ovi solmuun, :evil:
Silloin kun,tämä sattui,soitinkin siinä varsin pian tuttavalleni,pienessä kiukussa,vaikka eihän se vahinko nyt,hänen syynsä ollut,sanoin että,nyt pannaan muutamaksi päivää työt seis,eikä tehdä mitään muuta,kuin juodaan kaljaa.....
Deippa
Viestit: 2144
Liittynyt: Ti Maalis 11, 2008 7:24 am
Paikkakunta: Oulun laitamilla
Viesti:

Re: huolettaako koskaan traktorin kestävyys?

Viesti Kirjoittaja Deippa »

Auttoko kaljan juonti oven korjaamisessa? :roll:

Ja oma vastaus otsikon kysymyjkseen: Aina. Siksi koitankin omia vehkeitä aina hieman sääliä, jos niissä voi tulla kallista remonttia. Sitten toisarvoisilla kaluilla voi särkemisenkin uhalla tehä, jos vahinko ei ole suuri ja suhteellisen helposti korjattavissa saavutettavaan hyötyyn nähden. Monet koneista/työkaluista on kuitenkin työntekoon tarkoitettu, että aika paljonhan ne kestääkin loppupeleissä. Jopa väärin käyttöä.
Ei (muiden) riemulla rajaa kun Deerellä ajaa :D
JD 6200 -97
Arpe
Viestit: 1539
Liittynyt: Ma Kesä 09, 2014 10:35 pm
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Re: huolettaako koskaan traktorin kestävyys?

Viesti Kirjoittaja Arpe »

poweri kirjoitti: To Maalis 30, 2023 4:14 pm Suuret tilat ovat automatisoitujen tietotekniikkaa täyteen ahdettujen kiinalaisilla komponenteilla sikamaiseen hintaan koneilla kusessa, sellainen on juttujen haiku kun kuuntelee mitä ylläpito maksaa ja mitä se maksaa tulevaisuudessa kun halvaantuu kerran päivässä johki. Moni on jo imuroinut markkinoilta hyviksi todetut ysäri 2000 luvun jontikat ja valtrat esim 8000 sarja koska niissä on riittävästi ominaisuuksia nykytyöhön ja esim 120ke niitä saa 3-4 kpl versus uusi. Vanhempia koneita pystyy kotiverstaassakin parsii ja kun on useampi kone ei ne kaikki hajoa samaan aikaan joten työt jatkuu.
Nyt näyttää että kaipuu wanhanliitonkoneisiin on kova koska nykykehitys ei ole tervettä, kaikkea vikaantuvaa sullotaan lisää joka paikkaan. Paikkonaittaminen merkkikorjaamoon väistämätön kovaan hintaan.
Tää on tätä nykypäivää.
Pääosin nuo uudet huippukoneet, on sitten kyseessä se tilan suurin ja uusin traktori, urakoitsijan kaivinkone, tai kuljetusliikkeen kuorma-auto ovat huoltosopimuskoneita. Osaltaan jo sen takia, että etädiaknostiikkasopimukset sitä edellyttää.
Hyväähän siinä on se, että huoltokulu on kiinteä, ei tule yllätyksiä ja ite ei tarvii puuttua, huonoa tietysti se, että maksaa pitää.

Nuo tilan kakkos ja kolmos traktorit halutaan sit monasti olevan sellasia, mitä pystyy itse pitämään kunnossa. Nää on usein just niitä 6000 ja 8000 sarjan Valtroja ja muita saman ikäluokan edustajia. Tää varmaan osaltaan selittää myöskin näiden huimia hintapyyntöjä, näille on kysyntää.
Silloin kun uusin ei toimi, voidaan hiukan tinkiä mukavuudesta ja tehdä työt vanhalla ja varmalla.
porhaltaja
Viestit: 1474
Liittynyt: La Joulu 01, 2018 1:41 pm
Viesti:

Re: huolettaako koskaan traktorin kestävyys?

Viesti Kirjoittaja porhaltaja »

Taisin ekana keväänä kun meillä oli uraa tarvitseva traktori sitä ureaa tankkiin kaataessa kirota että pitää hommata 8400 Valmetti niin ei tarvitsisi urean kanssa läärätä. Onhan noissa vuosituhannen vaihteen koneissa puolensa, mutta kuten olen moneen kertaan todennut niin ainakaan Valmettiin ei kaikkia (sähkö)osia saa. Ja tuo sähköosien saanti tulee varmasti olemaan tulevaisuudessa ongelma, kun nämä nykyiset koneet missä sähköä on ovat tarpeeksi vanhoja.
anzu63
Viestit: 446
Liittynyt: Su Tammi 23, 2011 12:43 pm
Paikkakunta: Ulvila/Satakunta
Viesti:

Re: huolettaako koskaan traktorin kestävyys?

Viesti Kirjoittaja anzu63 »

Ei huolestuta koska massikka kestää maailman tappiin ja on pieniruokanen.
Kyllä sitä töitä pian tekis, ajatukset ne on kun ajan vie. :o
Sirkkeli ja 8 sormea
Viestit: 7782
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
Viesti:

Re: huolettaako koskaan traktorin kestävyys?

Viesti Kirjoittaja Sirkkeli ja 8 sormea »

Deippa kirjoitti: Pe Maalis 31, 2023 10:58 am Auttoko kaljan juonti oven korjaamisessa? :roll:

Ei kun,olis alunperinkin ollut parempi pysyä vaan,siinä kaljassa,niin olis voinut jäädä ovi ja se oven lasi ehjäksi.....se on vaan sillä tavalla että,kun ei mitään tee,niin silloin ei mitään satu....
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Arpe, Bing [Bot], Google [Bot], jarikos, jussi77 ja 39 vierailijaa