Sunnuntai lepo-vai työpäivä

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

elk
Viestit: 1290
Liittynyt: To Helmi 26, 2015 4:58 pm
Viesti:

Re: Sunnuntai lepo-vai työpäivä

Viesti Kirjoittaja elk »

Samanlaisia päiviä ne kaikki on, voihan sitä välillä rauhallisesti ottaa, mutta eipä ole isoa merkitystä vaikka pitäs lepopäivää esim. keskellä viikkoa.
korjailija
Viestit: 5516
Liittynyt: Ke Syys 21, 2016 9:11 pm
Paikkakunta: Länsi-Suomi
Viesti:

Re: Sunnuntai lepo-vai työpäivä

Viesti Kirjoittaja korjailija »

Sellaisena lepopäivänä yritetään pitää ettei naapurit ainakaan häiriinny mistään tekemisestä. Joutilaana en osaa olla edes sunnuntaina ja välillä on sellaisia hetkiä että on ihan pakko tehdä myös sunnuntait raskaampiakin hommia.

Tuli mieleen sunnuntaitöistä kun naapurin isäntä kertoi että tämän paikan kirkkoherra otti oikein asiakseen viime sotien jälkeen käydä moittimassa rintamalta palanneiden miesten talonrakennuspuuhia sunnuntaisin kirkonmenojen jälkeen.
Tässä ihan muutaman sadan metrin päässä oli tällainen talonrakentaja sunnuntaina räjäyttelemässä kalliota perustuksia varten ja huomasi kun kirkkoherra taas tapojensa mukaan oli kävelemässä tästä ison peltoauken yli tuolle rakennuspaikalle.
Tämä tapahtui keväällä lumien sulattua.
Kaveri huomasi kirkkoherran saapuvan ja odotti että pääsee sopivalle etäisyydelle ja silloin sytytti langan ja huusi samalla kovaan ääneen että ampu tulee ja on lyhyt lanka.
Kirkkoherra oli kuulemma vetänyt samantien matalaksi saviseen peltoon :lol:
Räjähdyksen jälkeen oli noussut ylös ja painunut äkkiä takaisin savisena tulosuuntaan, ei kuulemma tätä kaveria käynyt enää häiritsemässä sunnuntaitöistä sen jälkeen.

Toki olisi hänenkin pitänyt ymmärtää että talot oli pakko saada valmiiksi ja kun muutenkin kuutena päivänä viikossa silloin painettiin töitä niin talon edistymiseksi oli sunnuntaitkin pakko tehdä töitä.
"Harrastelijan vika: halu oikopäätä yhdistää toisiinsa mielikuvitus ja tekniikka."
Johann Wolfgang von Goethe

Etiam si omnes, ego non
Labunaattori
Viestit: 65
Liittynyt: Su Marras 07, 2021 7:57 pm
Viesti:

Re: Sunnuntai lepo-vai työpäivä

Viesti Kirjoittaja Labunaattori »

Kirkonmenot.Pappi sunnuntain saarnassaan lausui moittien pyhäpäivän työnteosta; Kuka olla kulli ulkona! Pappi oli ruotsinkielinen, lause liittyi entisajan lohenkalastuksen ns kulkutusverkkoihin... Tämä juttu oli kauan sitten Erä-lehdessä.
kervinen
Viestit: 1473
Liittynyt: To Elo 30, 2007 8:54 am
Paikkakunta: KYMI
Viesti:

Re: Sunnuntai lepo-vai työpäivä

Viesti Kirjoittaja kervinen »

korjailija kirjoitti: Su Maalis 26, 2023 8:36 pm Sellaisena lepopäivänä yritetään pitää ettei naapurit ainakaan häiriinny mistään tekemisestä.
Tämän takia pitäisi asua vieläkin vähä syrjemmässä. Tosin keskellä kylääkin asuessa oli alkuun naapurina vanha mottimestari joka sanoi vaan tykkäävänsä kun moottorisaha soi aamusta alkaen. Naapurusto kun luonnollisen poistuman kautta nuoreni, alkoi sunnuntaitkin olla, ainakin ihan aamusta, pyhitetty levolle. Viikko- ja päivätyöllä kun on siunattu niin ei tarvi työssä käydä, vaan jos reissua tai muuta projektia pukkaa, niin kyllähän se sunnuntai menee vähä sitä pyöritellessä, eli pilalle.
sja
Viestit: 1692
Liittynyt: Pe Loka 06, 2006 9:09 am
Paikkakunta: KVS
Viesti:

Re: Sunnuntai lepo-vai työpäivä

Viesti Kirjoittaja sja »

jip59 kirjoitti: La Maalis 25, 2023 8:32 pm Päivätöissä käyville maanviljelyä harrastaville kuten mulle viikonloput ovat usein niitä viikon työntäyteisimpiä päiviä.
Jep, tosin onneks näin talvisin ehtii sunnuntaisinkin välillä huilaamaan :lol:
Valtra N141A-07
Valtra 6300 -02
Ursus 385-4 -80
Leyland 270 -75
Varvikello
Viestit: 1821
Liittynyt: Su Loka 26, 2014 2:35 pm
Viesti:

Re: Sunnuntai lepo-vai työpäivä

Viesti Kirjoittaja Varvikello »

kervinen kirjoitti: Ma Maalis 27, 2023 8:11 am Tämän takia pitäisi asua vieläkin vähä syrjemmässä. Tosin keskellä kylääkin asuessa oli alkuun naapurina vanha mottimestari joka sanoi vaan tykkäävänsä kun moottorisaha soi aamusta alkaen. Naapurusto kun luonnollisen poistuman kautta nuoreni, alkoi sunnuntaitkin olla, ainakin ihan aamusta, pyhitetty levolle. Viikko- ja päivätyöllä kun on siunattu niin ei tarvi työssä käydä, vaan jos reissua tai muuta projektia pukkaa, niin kyllähän se sunnuntai menee vähä sitä pyöritellessä, eli pilalle.
Mä asun aika syrjässä. Naapurustoa on nuorentunut ja jotkut talot on jätetty peruslämmölle. Kokonaan uusiakin asukkaita on tullut, ostaneet noita vanhoja taloja. Valituksia ei ainakaan ole kuulunut, edes toisen käden tietona vaikka saatan kesäaamuna alkaa sahailemaan jo kuuden maissa aamulla. Paremminkin niinpäin että naapurit saa esimerkin ja kimmokkeen kun joku pienkone laulaa. Niin monesti on käynyt että kun alan konehommiin, tovin päästä on parhaimmillaan kahdestakin talosta alkanut kuulua sahan tai ruohonleikkurin ääni, ettei se voi olla sattumaa. Paras sattumus oli muutama vuosi sitten kun lainasin lehtipuhallinta että sain kaksi isoa pihaa urakoitua puhtaaksi päivässä, naapurin eläkepappa tuli tuolta peltoaukean takaa oikein katsomaan että helikopteriko täällä on käynnissä :lol:
korsteeni
Viestit: 3569
Liittynyt: Ke Maalis 01, 2017 2:09 am
Viesti:

Re: Sunnuntai lepo-vai työpäivä

Viesti Kirjoittaja korsteeni »

Sellainen pulpahti mieleen tuosta varvikellon kirjoituksesta, että kyllähän osasi ärsyttää naapurusto (vaimoa oikein erityisesti), kun meillä oli muutaman vuoden toinen asunto taajamassa aika tiheään asutulla alueella ja jostain syystä viikonloppuisin ennen kukonlaulua aktivoitui alueen eläkeläiset joko nurmikonleikkuulle tai jotain muuta moottorimööpeliä huudattamaan :evil:

Että mikä helvetti siinä oli, että viikolla tai edes viikonloppuisin päivällä ei kuulunut oikein mitään, muutta annas olla sunnuntai aamu ja kello jotain 7 aamulla, niin jo oli aktiivista porukkaa :roll: Onneksi saatiin myytyä talo pois, niin oli jo unohtunut koko ärsytys :D
Eepee
Viestit: 6351
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 10:13 am
Paikkakunta: Keski-Suomi
Viesti:

Re: Sunnuntai lepo-vai työpäivä

Viesti Kirjoittaja Eepee »

Kyllä olis mukava, jos 80-90% kansasta saisi pitää sunnuntain lepopäivänä. Päivystykset ja pela-hommat vain hoideltaisiin. Mikä perkuleen pakko se on vaikka kauppoja aina auki pitää. Vähän herrasteltaisiin ja otettais kukin omalla tavallaan rauhallisesti. Joskus tämä s**tanallinen kilpajuoksu sais hiljentyä. Kansa vain tyhmenee, kun ei koskaan ole aikaa funtsia. Enstex.

Eilinen oli miulle mukava leposunnuntai. Rauhassa aamukahveet ja lörpöttelyä rouvan kaa pötköllään. Koiran kaa lenkki. Sitten pari tuntia harrastelua verstaalla, enskaan laittelin lämpökahvoja ynnämuuta. Kahveet. Pikkaisen hiihdon tölläämistä. Sitten läksin potkukelkkalenkille, joku 12 km, pirun hyvä keli siihen. Kunnon ruoka ja nokoset. Iltaharrasteena ilmapistoolin korjaus.Tätä ihminen tarvii välillä.
The idea is to die young as late as possible
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 18568
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Re: Sunnuntai lepo-vai työpäivä

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

Eepee kirjoitti: Ma Maalis 27, 2023 2:06 pm Kyllä olis mukava, jos 80-90% kansasta saisi pitää sunnuntain lepopäivänä. Päivystykset ja pela-hommat vain hoideltaisiin. Mikä perkuleen pakko se on vaikka kauppoja aina auki pitää. Vähän herrasteltaisiin ja otettais kukin omalla tavallaan rauhallisesti. Joskus tämä s**tanallinen kilpajuoksu sais hiljentyä. Kansa vain tyhmenee, kun ei koskaan ole aikaa funtsia. Enstex.

Niinpä.
Mutta se kun on, tämä aika.
Päätalomaista intoa ja "työ"hulluutta päivät läpeensä.
Haa, mutta niinpävan se hulluillakin hyvä edellä pakenee. Koskaan ole hyvä.
säästellen sippiin
Avatar
Aprikoitselija
Viestit: 1247
Liittynyt: Pe Touko 15, 2020 5:52 pm
Paikkakunta: Varsinais-Suomi, nykyään
Viesti:

Re: Sunnuntai lepo-vai työpäivä

Viesti Kirjoittaja Aprikoitselija »

Että ei ole aikaa..

Afrikkalainen kun tämän kerran kuuli, ihmetteli kauhiasti, että mihin se valkoinen mies on aikansa hukannut. Hänen mielestään aikaa on tarjolla loputtomasti, aina tulee uutta. Muuta ei tarvitse kuin vain istua majansa kynnykselle, ja ottaa sylikaupalla aikaa vastaan niin paljon kuin haluaa.

Tuota ajatusta olen näin eläkeläisenä pyrkinyt opettelemaan. Sen verran olen kai asiassa edistynyt, että joka kerta, kun herätyskellon joudun jonkun harvinaisemman asian vuoksi virittämään, tulee mieleen, että miksi, olikohan tämä nyt todella tarpeen.

Suomennettunakin löytyy erään tarkkailuun kyenneen saaripäällikkö Tuiaviin kirja nimeltä Papalangit. Siinä on ajatuksia herättävällä tavalla kuvailtu meikäläisten ajattelua toiselta kantilta. Ajan mittaamisessa hän pitää virheenä sekä kelloa että almanakkaa. Hänen mielestään ihmistä rasittaa se, että hän mittaa aikansa kulumista niin vuosissa, kuukausissa kuin tunneissa ja minuuteissakin. Ja huokailee vaikka että; voivoi, taas niin monta minuuttia on mennyt. Eikä ymmärrä, että uusia on taas jonossa tarjolla.

Itselle tuli tästä mieleen kuinka paljon ihmisen tyytyväisyyden kannalta olisi parempi, jos aikaa ei mitattaisi ollenkaan, ei viikonpäiviä, ei vuosia, eikä etenkään elinvuosia, ja mitä siitä seuraisi.. No, näissä nykyisissä raameissa tulen nyt tällä kertaa elämään lopun aikani.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Custom_76, Juhnu ja 35 vierailijaa