Luottotappio polttopuista

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Avatar
Aakku
Viestit: 7322
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 11:35 am
Paikkakunta: Loimaa
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja Aakku »

rokkimatti kirjoitti: Pe Maalis 17, 2023 7:01 am Vai tarviaa ilolinnuille maksaa ennakkoon😅

Polttopuun ym.myynnissä, oli kauppa sitten kuititon tai ei , on syytä unohtaa sääli ja empatiseeraus.
Rahat näppiin tai tilille(helppo tarkistaa) niin tuote vaihtaa omistajaa.
Jos ilman kuittia pitäisi maksaa, niin varmasti en maksaisi, ennen kuin puut olisivat pihassa. Ei siinä tunteilu auta.
Terapiatraktori MF-135 1972 + Ålö etukuormaaja
-Masa-
Viestit: 1136
Liittynyt: Su Maalis 13, 2016 8:48 pm
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja -Masa- »

Aakku kirjoitti: Ke Maalis 15, 2023 5:51 pm Mitäs kun mulle on opetettu, että koskaan ei pidä maksaa etukäteen, vaan vasta sitten, kun tavara on postitettu, tai tuotu perille. Myyjäkin saattaa olla huijari.
Urpo kirjoitti: Ke Maalis 15, 2023 7:38 pm ”Huijarimyyjän tunnistaa siitä, ettei suostu lähettämään postiennakolla” . Näin mulle sanoi eräs ostaja kun menin vaatimaan torissa myymäni viidenkympin tavaran maksua etukäteen.
Postiennakko nostaa tuota postitushintaa jonkun verran, eli halvoissa tuotteissa tuo on jo jonkin verran hintaa nostava. Sitten taas jos maksat etukäteen, niin jos myyjä ei lähetäkään tai lähettää toisenlaisen tuotteen niin ostajalle tulee takkiin.
Itse olen yleensä ostanut tavaraa yksityisiltä siten, että maksanut rahat ennen lähetystä. Muutaman tuotteen olen myynyt postiennakolla asiakkaan halusta, mutta näissä tapauksissa lisähinta postiennakosta laitettiin tuotteen hintaan ja tämä oli ok ostajalle.
Sitten valitettavan yleistä on kuulemma noissa postiennakoissa, että luvataan kyllä ostaa postiennakolla, mutta eipäs noudetakaan pakettia. No paketti palautuu sinulle jossain vaiheessa mutta nyt myyjältä on kulunut aikaa ja rahaa ja ollaan taas alkupisteessä. Mutta kalliimmissa lähetyksissä tuo on kyllä ok "vakuutus".

Mutta ainahan voi ajaa maan toiselle puolelle tai jopa toiseen maahan ja ostaa tuotteen paikanpäällä. Mutta mites ostajan näkökulmassa varmistat, että setelit ei ole väärennettyjä :lol:
MF 4245 -98
JiiHoo
Viestit: 3327
Liittynyt: Su Heinä 09, 2006 11:45 pm
Paikkakunta: Kokkola/Alahärmä
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja JiiHoo »

Taannoin tein kuitillista halkokauppaa toimittaen ne asiakkaille traktorilla kippikärrykuormittain. 10mottia.
Ihmetystä riitti kun pyysin rahat kouraan ennenku nostin kipin. Sanoin että helpompi viedä pois jos rahaa ei löydykään. Tämä selvensi ja ymmärrystä riitti onneksi.

Eräälle sossun asiakkaalle möin Drone lennokin kauan sitte. 200€ alotusmaksu ja sitte maksusuunnitelma jolla toiset 200€ myöhemmin. Voitte arvata toimiko maksusuunnitelma muistutuksista huolimatta.
2v jälkeeen hän ehdotti että hän möisi laitteen ja maksaisi niillä. Sanoin että unoha koko juttu.
Tuli tehtyä diakoniatyötä.

Ylipäänsä on ihan eri kun joku koittaa huijata. Jos pyytäisi apua, viljaa, puita, rahaa, TODELLISEEN hätäänsä niin tottakai autan.

Ps.En järjestä ikkunaa sisään pakkasella. Taivaan Isä hoitaa asian katsomallaan tavalla :wink:
Mitä nuorena oppii, sitä vanhana kaipaa.
Hollo
Viestit: 961
Liittynyt: Ti Loka 29, 2013 8:33 am
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja Hollo »

Kai olen huijarimyyjä kun noin vuosi sitten möin Octavian kattotelineitä torissa niin yksi kaveri Raahen seudulta halusi ne ostaa matkahuollon bussiennakolla. Kun tuo bussiennakko ja pitkähkö paketti (yli 120 cm) aiheutti sen että lähetys maksoi yli puolet tavaran hinnasta niin pyysin ostajaa maksamaan lähetyskulut ennakkoon :roll: . Tämä onnistui ja kaupat saatiin tehtyä näin huijarimyyjän toivomalla tavalla!
Valmet 361 -63 (ex)
David Brown 885 -73
Hollola
-SS-
Viestit: 14546
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja -SS- »

Lähikaupoissa on setelin tarkistus. Sinne vain ostaja ja myyjä katsomaan, että raha on oikeata.

Myöskään verkkokaupoissa ei esim. Paypal ym. taida turvata aivan loppuun asti huijaustarkoituksessa liikkuvalta myyjältä. Ei ole merkitystä, onko ladannut Paypaliin rahan etukäteen vai käyttääkö korttia. Joka tapauksessa, jos tavara ei ole kelvollinen, on rahojen takaisin saaminen kiinni siitä, onko myyjää enää olemassa, ja haluaako Paypal hyvittää huijauksen. Lienee yleistä, että ihmiset eivät puhu verkkokaupassa sattuneista vahingoista samalla laajuudella kuin paikallisten kauppojen ja yksityisten kanssa sattuneista ristiriidoista.

Euroopanlaajuinen tavoite on luopua käteisen rahan käytöstä, esimerkiksi Ruotsissa alle sadasosa maksutoimeksiantojen rahasta liikkuu käteisenä. Monet kaupat ja kahvilat eivät Suomessakaan enää kykene antamaan satasen setelistä takaisin.

-SS-
Talumees
Viestit: 5839
Liittynyt: Ma Touko 12, 2014 10:35 am
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja Talumees »

-SS- kirjoitti: Pe Maalis 17, 2023 9:50 am Lähikaupoissa on setelin tarkistus. Sinne vain ostaja ja myyjä katsomaan, että raha on oikeata.
Toivottavasti kauppa laskuttaa tuosta palvelusta...
tumes
Viestit: 2608
Liittynyt: To Helmi 01, 2018 5:04 am
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja tumes »

kirjoitti: Ps.En järjestä ikkunaa sisään pakkasella. Taivaan Isä hoitaa asian katsomallaan tavalla :wink:
Juurikin näin,tilit tasoittuu ajan kanssa. En minäkään katso tarpeelliseksi lähteä väkivalloin mitään perimään mutta muutamalle on tullut sanottua että ei tämä minua jää niinkään vaivaamaan mutta Sinä saatat muistaa tämän lopun ikääsi...
MITÄ PIENEMPI VIKA SITÄ SUUREMPI LEKA
⚒️
-SS-
Viestit: 14546
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja -SS- »

Talumees kirjoitti: Pe Maalis 17, 2023 10:00 am
-SS- kirjoitti: Pe Maalis 17, 2023 9:50 am Lähikaupoissa on setelin tarkistus. Sinne vain ostaja ja myyjä katsomaan, että raha on oikeata.
Toivottavasti kauppa laskuttaa tuosta palvelusta...
Eiköhän se mahdollinen maksu ole ostajan ongelma, tarjoamansa rahan aitouden todistaminen ? Myyjä joutuu vastaamaan tarjoamansa tavaran käypäisyydestä, ostaja vaihdossa tulevan rahan käypäisyydestä.

Onhan näitä väärennöstapauksia ollut useampi sata seteliä vuosittain. Väärennetyt setelit todennäköisesti liikkuvat harmaassa kaupankäynnissä, kirppiksillä ja yksityisten välisessä kaupankäynnistä, koska vähittäistavarakaupoilla hyvin kattavasti on jo tarkistuslaite, jonka läpi ajetaan ainakin 20 ja 50 euron setelit, ja suuremmat.

Ostin tässä taannoin hiukan kalliimman ajoneuvon, pankkiautomaatista lypsetyillä 50 euron seteleillä, koska myyjä halusi näin. Jäi kyllä mieleen hankalana kauppana. En taida enää ryhtyä semmoiseen.

Heillä, joilla käteiskauppa käy isoillakin rahamäärillä luontevasti, on monia muitakin taitoja, jotka paljastuvat vähitellen, kun yhteistyö jatkuu vähänkin pitempään: jos joskus tarvitsee esimerkiksi vältellä haastetta ja ulosottomiestä, tällainen käteisasiantuntija on oikea henkilö neuvomaan vinkkejä.

-SS-
Varvikello
Viestit: 1742
Liittynyt: Su Loka 26, 2014 2:35 pm
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja Varvikello »

Se on se hellämielisyys joka ajaa antamaan velaksi. Tyypillä on vkl-reissun jäljiltä 10 astetta himassa, mulla vastaavasti 13-14. Lämmitä siinä sitten, ensin pikkupraasu ja ,myöhemmin täysi pesä ettei uunit hajoa.
Ei vaan aina järki riitä kuinka ihminen voi toimia. omaa metsää olis, olis aikaa ja työkaluja eikä voi polttopuita tehdä. Pari viikonloppua ojanpientaren lepikkoa kaataa niin siinä on jo paljon. Helppoahan se on kun myyjä antaa maksuaikaa ja ostaja jättää kylmästi maksamatta ja talonsa kylmäksi, ehdotin että vaikka kymppi kerrallaan maksais. Ei ole näkynyt fyrkkaa.
Oppirahojahan tässä maksetaan. Ei se perälauta enää aukea ennen maksua.
Energian hinnasta valitetaan ja onhan se arvokasta. Aika halvaksi se käy kun jättää laskut maksamatta.
Jumunen
Viestit: 4091
Liittynyt: Ma Joulu 21, 2009 5:41 pm
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja Jumunen »

Kyllä se niin vain on, että kun käy pimeätä (kuititonta) klapikauppaa, niin mahdollisuus siihen, että ostaja ei maksakaan puista, kasvaa merkittävästi. Ostaja tietää, ettei ainakaan käräjille asti asiaa viedä. Tietää toki senkin, että turha 'ostaa' seuraavaa kuormaa samalta myyjältä.
Lurkus
Viestit: 801
Liittynyt: To Marras 18, 2010 10:35 pm
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja Lurkus »

fiat-agri kirjoitti: To Maalis 16, 2023 11:34 pm
Aulispoika kirjoitti: Ke Maalis 15, 2023 8:35 pm
Aakku kirjoitti: Ke Maalis 15, 2023 5:51 pm
tumes kirjoitti: Ke Maalis 15, 2023 9:33 am Viisinumeroinen summa on varmaankin jäänyt maailmalle, yksi isompi tuli ajan kanssa ulosoton avulla mutta nyt on selkeä periaate. Raha tilille ja kama postittuu vasta silloin. I-zettle löytyy ja sehän on kätevä, ei perusmaksua vaan ainoastaan provikka myynnistä. Elämä opettaa.
Mitäs kun mulle on opetettu, että koskaan ei pidä maksaa etukäteen, vaan vasta sitten, kun tavara on postitettu, tai tuotu perille. Myyjäkin saattaa olla huijari.
Huorille maksetaan aina etukäteen.
Kannattaisiko jättää vaikka 20% maksu loppuun kun tavara on annettu Jos ennakkoon maksanut niin reklamoinnilla ei varmasti saa mitään takaisin. Voi olla vaikka liian iso kaliiberi

Kaupan kassat, prismat yms kuuluu myös näihin huoriin. Ottakaa raha vaan etukäteen. Kyllä niille klapeille ostaja löytyy siinä missä maidolle ja leivällekin:)
juntunen
Viestit: 952
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2014 12:45 am
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja juntunen »

Meillä täällä luotetaan ruokakaupan asiakkaisiin niin paljon että ei tarvitse maksaa etukäteen, tavarat on monesti jo pakattu kasseihin kun maksu suoritetaan.
Hankalaakin olisi jos pitäis etukäteen maksaa kun ei tiedä aina täsmälleen mitä aikoo ostaa ja mitä tulee summaksi ostoksille.
Jumunen
Viestit: 4091
Liittynyt: Ma Joulu 21, 2009 5:41 pm
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja Jumunen »

Takavuosina oli melko yleistä, että jotkut asiakkaat olivat mahastaan kiinni ruokakauppaan. Ostokset merkittiin kirjaan, ja maksoivat/lyhensivät sitten, kun saivat rahaa. Joskus kauppiaalle sitten tuli näistä luottotappioita.
JP
Viestit: 6518
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 9:11 am
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja JP »

kirjoitti:”Huijarimyyjän tunnistaa siitä, ettei suostu lähettämään postiennakolla” . Näin mulle sanoi eräs ostaja kun menin vaatimaan torissa myymäni viidenkympin tavaran maksua etukäteen.
Hmm. harvalla huijarilla on Torissa vuosia vanhaa käyttäjätunnusta :roll: ja mitä Torista joskus harvoin olen ostanut, kaikki ei vaan lähetä postiennakolla :mrgreen:
-SS-
Viestit: 14546
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja -SS- »

juntunen kirjoitti: Su Maalis 19, 2023 9:21 am Meillä täällä luotetaan ruokakaupan asiakkaisiin niin paljon että ei tarvitse maksaa etukäteen, tavarat on monesti jo pakattu kasseihin kun maksu suoritetaan.
Hankalaakin olisi jos pitäis etukäteen maksaa kun ei tiedä aina täsmälleen mitä aikoo ostaa ja mitä tulee summaksi ostoksille.
Vielä 1980- luvulla Itä-Berliinissä ja muuallakin ns. itäblokissa muistan joskus tehneeni ostokset paperilistalla, saatiin kuitti ksssalta ja maksettiin, ja vasta sitten sai mennä hakemaan tuotteita. Vähentäisi täälläkin juoksukaljojen hakijoita.

Kyllä näitä vahinkoja sattuu, vaikka poikkeuksetta tekisi kuitillista kauppaa. Vaikka olisi kuinkakin arvostettu paikallinen kyläpäällikkö, sieltä voi löytyä yllättäviä talousvaikeuksia, joista ei puhuta ulkopuolisille. Maksuajan pidentäminen on itsestään selvää, luottoa on ollut jo usean sukupolven ajan. Saatavien perään huutelua pidetään huonotapaisena, tai ainakin pikkumaisena.

-SS-
Hsippe
Viestit: 800
Liittynyt: To Heinä 26, 2018 10:01 am
Paikkakunta: Raasepori
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja Hsippe »

JP kirjoitti: Su Maalis 19, 2023 9:57 am
kirjoitti:”Huijarimyyjän tunnistaa siitä, ettei suostu lähettämään postiennakolla” . Näin mulle sanoi eräs ostaja kun menin vaatimaan torissa myymäni viidenkympin tavaran maksua etukäteen.
Hmm. harvalla huijarilla on Torissa vuosia vanhaa käyttäjätunnusta :roll: ja mitä Torista joskus harvoin olen ostanut, kaikki ei vaan lähetä postiennakolla :mrgreen:
Eipä se postiennakkokaan nyt 100% turvallinen ole. Pakettiinhan voi laittaa vaikka kiviä painoksi ja kun normisti sitä pakettia ei voi avata/tarkastaa ennen maksua niin se on siinä. Ja pikkulähetyksissä se postiennakon lisämaksu nostaa kuluja suhteettoman paljon.
P-E on myös myyjälle vähän riskaabeli, jos ostaja ei haekaan pakettia niin rahaa ei tule ja joudut maksamaan myös palautuksen postikulut. Näitä oharin tekijöitä on tietyissä ihmisryhmissä yllättävän paljon...
Avatar
Aprikoitselija
Viestit: 871
Liittynyt: Pe Touko 15, 2020 5:52 pm
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja Aprikoitselija »

Kävinpä kerran takavuosina pohjoisessa viikonloppuna valutalkoissa. Isäntä oli sopinut kylän kauppiaan kanssa sementin ym. tarvikkeiden saannista. Hänellä oli avain kaupan ulkovarastoon. Sieltä haettiin mitä tarvittiin, ja isäntä kertoi seuraavana arkipäivänä menevänsä kauppaan ja selvittävänsä laskun oman kirjanpitonsa mukaan.

Toisen kerran Keskipohjanmaalla. Paikallisessa kukkakauppassa viikonloppupalvelu pelasi niin, että kaupan eteisessä oli kimppuja ja rahalaatikko. Asiakas haki tarvitsemansa ja maksoi. Vain kerran yksi m-poika kaupitteli kylällä kimppua kiertäen talosta taloon. Kauppoja ei syntynyt. Kimppu löytyi myöhemmin maantienojasta.

Turun saariston eräässä postikonttorissa postimerkin myynti pelasi niin, että arkit ja kassalaatikko olivat esillä. Asiakas hoiti haun ja maksun. Virheitä kuulemma joskus tuli, mutta niitä oli kumpaankin suuntaan.

Nämä ovat esimerkkejä toimineista itsepalveluista. Ilmeisesti nykyään on ajat jo toiset.
Urpo
Viestit: 984
Liittynyt: La Helmi 14, 2009 11:33 am
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja Urpo »

Aprikoitselija kirjoitti: Su Maalis 19, 2023 2:27 pm

Toisen kerran Keskipohjanmaalla. Paikallisessa kukkakauppassa viikonloppupalvelu pelasi niin, että kaupan eteisessä oli kimppuja ja rahalaatikko. Asiakas haki tarvitsemansa ja maksoi. Vain kerran yksi m-poika kaupitteli kylällä kimppua kiertäen talosta taloon. Kauppoja ei syntynyt. Kimppu löytyi myöhemmin maantienojasta.
No mutta poikahan tietysti olisi kaupat tehtyään vienyt rahat provisiolla vähennettynä kauppaan. Ja lopputuloshan oli nyt ihan sama kuin että kauppias maanantaina olisi heittänyt myymättömän kimpun roskiin.
korsteeni
Viestit: 3357
Liittynyt: Ke Maalis 01, 2017 2:09 am
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja korsteeni »

Meidän kylän kukkakauppa toimii tänäkin päivänä noin, että iltaisin / sunnuntaisin ns. eteisessä on lähes kaikkea yleisintä kukkaa & kimppua erilaisiin tilanteisiin ja maksu tapahtuu kassalippaaseen. 8)
Varvikello
Viestit: 1742
Liittynyt: Su Loka 26, 2014 2:35 pm
Viesti:

Re: Luottotappio polttopuista

Viesti Kirjoittaja Varvikello »

korsteeni kirjoitti: Su Maalis 19, 2023 4:02 pm Meidän kylän kukkakauppa toimii tänäkin päivänä noin, että iltaisin / sunnuntaisin ns. eteisessä on lähes kaikkea yleisintä kukkaa & kimppua erilaisiin tilanteisiin ja maksu tapahtuu kassalippaaseen. 8)
Kesätyössä Askaisissa jätettiin ketjulla kiinni oleva kassalipas pöydälle. Siihen sitten mansikoita ja herneitä ostavat ohikulkijat maksoivat. Hinnasto oli seinällä mutta myös omantunnon mukaan sai maksaa tai jättää maksamatta.
Oli se niiden kulmien suurin marjatila niin niille tappio ohivedoista oli pienempi kuin pilaantuneista marjoista.
Vanhoja kuokkareiden kylmäkaappeja oli pihat väärällään että sai marjat säilöön ja niitä tarhoja oli lähes silmänkantamattomiin, etelärinteillä.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], Google [Bot], Semrush [Bot] ja 6 vierailijaa