Sähköä Lämmöstä!

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

rautakasa
Viestit: 2078
Liittynyt: La Maalis 30, 2019 6:09 pm
Paikkakunta: Savommua tai Pohjoinen
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja rautakasa »

Millä tuo aparaatti toimii? Kuinka pitkä sen oletettu käyttöikä on? Millaista huoltoa se vaatii ja kuinka usein? Mitkä ovat käyttökustannukset tuotettua lämpö/sähkökilowattituntia kohti?
Von Stirling
Viestit: 24
Liittynyt: To Maalis 25, 2021 4:15 pm
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja Von Stirling »

Pelletillä ja mikrohakkeella, pelletillä on toimintavarma, hakkeessa pitää kiinnittää huomiota tasalaatuisuuteen ja kosteuteen kosteus ei saisi olla yli 10%.
Sanoivat että riittää puhdistus 2krt/vuodessa.
Käyttökustannuksista sen verran että 7kWt + 1kWe tulee 1,9kg pellettiä, nopealla googlailulla löytyi 145€_500kg säkki
Siitä kun laskee ((145€/500kg)*1,9kg)/(7+1kW) = 0,069€/kWh
Jos lasketaan hyötysuhdetta niin kotimaisen pelletin energiasisällön ollessa 4,75
siitä kun laskee (8kWh/(4,75kWh/kg * 1,9)= hyötysuhde 89% laitevalmistaja ilmoittaa kokonaishyötysuhteeksi > 95%
mistä tämä ero johtuu en nyt nopeasti osaa sanoa mutta otan selvää, epäilen että heidän käyttämä pelletti on selvästi köyhempää, energiasisällöltään 4,4kWh/kg energiasisällöllä tulisi tuo yli 95% hyötysuhde.
Mutta tämähän on positiivinen tieto jos tarjolla onkin enemmän tehoa samalla määrällä tai pienempi kulutus vaikka ei tuo 7 senttiä/kWh pahalta kuulosta, on alle meidän alueen sähkönsiirron + veron hinta :D
rautakasa
Viestit: 2078
Liittynyt: La Maalis 30, 2019 6:09 pm
Paikkakunta: Savommua tai Pohjoinen
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja rautakasa »

Mites kun siinä on pyöriviä osia, eikö ne vaadi mitään huoltoa? Ja polttoaineen syöttö?

Lämmöntuotossa maalämpöpumpulla pääsee samaan hintatasoon vielä 28 snt/kWh sähkön hinnalla (jos oletetaan, että COP=4 eli ei tarvita kauhean kuumaa vettä). Sähköä siitä ei tietysti saa. :(
-SS-
Viestit: 15608
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja -SS- »

rautakasa kirjoitti: To Heinä 28, 2022 1:15 pm Mites kun siinä on pyöriviä osia, eikö ne vaadi mitään huoltoa? Ja polttoaineen syöttö?

Lämmöntuotossa maalämpöpumpulla pääsee samaan hintatasoon vielä 28 snt/kWh sähkön hinnalla (jos oletetaan, että COP=4 eli ei tarvita kauhean kuumaa vettä). Sähköä siitä ei tietysti saa. :(
Jollakin 2-3-sylinterisellä paikallisdieselmoottorilla pystynee ajamaan ehkä 20000 tuntia, Miten Stirlingin peruskorjausväli ? Tavallisten dieselmoottorien peruskorjaukset varmaankin on helpompi toteuttaa sitten vuosien kuluttua, kun osia ja osaamista löytyy laajemmin.

Jos jotain automaattista pelletti / hakelämmitysjärjestelmää on rakentamassa, sähköntuotannon ymppääminen puoliväkisin siihen systeemiin tuntuu ehkä vähän liioittelulta, koska kun sähkölämmitys on kiinteistön kuviosta pois, eipä sitä sähköä juurikaan kulu, ainakaan A+-luokan kylmälaitteissa. Vedenkeittimet ja ruuanvalmistuslaitteet kannattaa korvata puuhellalla. Pesukoneet kuumavesiliitäntään. Harrastuksena tuo mainittu stirlinglaitteisto on mainio, ja monia kiinnostaakin sellainen ihmevempele. Mutta ei Stirling tyhjästä energiaa luo.

Enemmän kannattanee kiinnittää huomiota sähköä harakoille tuhlaaviin toimintoihin, ja sitä kautta keskittää huomio tärkeimpään energiasyöppöön, eli lämmitykseen. Automaattiset hakelämmitykset kuumine käyttövesineen näkyvät olleen naapureilla jo lähes neljäkymmentä vuotta, nyt viljankuivurihakekontit ovat ilmestyneet sinne joukkoon. Yksi hakelämpökeskus-navetta on minun aikanani palanut.

-SS-
Von Stirling
Viestit: 24
Liittynyt: To Maalis 25, 2021 4:15 pm
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja Von Stirling »

Toki syöttö ja hiiliruuvi tarvitsevat jonkinlaista huoltoa ja aikanaan sitten remonttia, oletettavasti laakereiden rasvausta ja jollain kohtaa ruuvin vaihto jos ja kun kierre kuluu liiaksi, aikaikkuna se varmaan riippuu pitkälti materiaaleista, niin polttoaineen kuin ruuvienkin.
Stirlinggeneraattori yhdistelmän vähimmäiskäyttöikä on 50.000 tuntia mutta todellisuudessa on enemmän ja siis täysin huoltovapaa (ei pyöriviä osia) jos siis puolet vuodesta sitä käyttäisin niin vähintään 11 vuotta olisi huoltovapaata elämää mottorilla ja generaattorilla.

Alla käyttöikään liittyvä juttu pääpiirtein microgenin nettisivuilta.
Jo yli 46.000 tuntia pyörinyt laite on asennettu saksaan 2012, mutta pysähtynyt hiukan sen jälkeen Toukokuussa 2021, mutta juurisyynä ei ollut generaattori vaan laitesuunittelu jossa lämmönvaihtimen kondenssivesi pääsi valumaan polttimeen ja aiheutti vauion, kyseessä oli ensimmäisiä versioita Remehan laitteista joissa oli tuo samainen generaattori, samaiseen moottorin vaihtoivat uuden keraamikauluksen ja lämpöparin (liekkö lämmönvastaanotin) ja laite on taas pyörimässä ja luulisi olevan yli 50.000 tuntia mittarissa. https://www.microgen-engine.com/news-information/

Näitä generaattoreita on siis jo tuhansia käytössä maakaasusovelluksissa kotitalouksissa nyt sitä on vain alettu soveltamaan puukaasuun.
Eikä se minun mielestäni ole mitään väkisin ymppäämistä jos vähän ämpäriä isommalla lisälaitteella saat tuotettua sähköä vaivattomasti ja kohtuullisen edullisesti, vielä kun se on valmiiksi integroitu kokonaisuuteen jonka saan mahtumaan talon liiteriin, 8m2 tilaan jossa on kolmella sivulla 80cm ovat joista 2 aukeaa sisällepäin (vanhaan pannuhuoneeseen ja taloon sisälle yksi ulos)

Oma tavoite on tuottaa omista metsästä siivottavista puista sopivaa polttoainetta jolloin uskon että kWh hinta laskee selvästi pellettiin verrattuna, mutta aloitan kuitenkin pelletillä.
Tulevaisuudessa laitteeseen on tulossa mahdollisuus kaasuttaa biomassan seassa myös muita jätteitä kuten nykyisin energiajätteeseen meneviä muoveja, sitä ainankin nykyään on tarjolla reilusti.
Superdextaaja
Viestit: 12929
Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja Superdextaaja »

SS:
Jos jotain automaattista pelletti / hakelämmitysjärjestelmää on rakentamassa, sähköntuotannon ymppääminen puoliväkisin siihen systeemiin tuntuu ehkä vähän liioittelulta, koska kun sähkölämmitys on kiinteistön kuviosta pois, eipä sitä sähköä juurikaan kulu,
Tuo on kyllä aika totta, jos laitteisto maksaa kymppitonniluokkaa ja yli ja on ennestään jo liittymän kautta sähköverkosta sähköt taloudessa.
Kun taas mietitään kokonaan uuden talon rakentamista, voi tuollaisella teknologialla olla kokonaan liittymättä siirtomaksumonopolin maksumieheksi. Toisaalta, jos omaa sähköntuotantoa on ylimääräisesti, haluaisi sen kohta myydä sähköverkkoon ja se ei taas onnistu ilman liittymää. Vai onko olemassa pelkkiä myyntiliittymämahdollisuuksia?
Tekemällä virheistä oppii.
sköne
Viestit: 1770
Liittynyt: Ti Syys 25, 2007 9:56 pm
Paikkakunta: P-savo
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja sköne »

,[/quote]
Toisaalta, jos omaa sähköntuotantoa on ylimääräisesti, haluaisi sen kohta myydä sähköverkkoon ja se ei taas onnistu ilman liittymää. Vai onko olemassa pelkkiä myyntiliittymämahdollisuuksia?
[/quote]
Jos omalla kaapelilla myy naapurille.
oppia ikä kaikki
-SS-
Viestit: 15608
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja -SS- »

Omankaan metsän hake ei ole ilmaista, se on myyntikelpoista tavaraa sinänsä. Jos lähtee siitä että lämmittää satoja ja taas satoja eristämättömiä neliöitä, on homma tuomittu joka tapauksessa kustannustasoltaan korkeaksi.

Hakkeesta muutenkin tulee seuraava hintakuplainen tuote koska suuret energiankäyttäjät poistuvat öljystä ja maakaasusta bioenergiaan.

Tuontipelletti on ollut ehkäpä epäluonnollisen edullista, venäläinen hake on vastannut noin viidesosaa Suomen energiahakkeesta.

Tällä inflaatiotasolla sen stirlingin tai muunkin bioenergialaitoksen käynnissäpitäminen kohta lienee halvempaa kahdenkympin euroseteleillä kuin hyvänlaatuisella hakkeella.

-SS-
sköne
Viestit: 1770
Liittynyt: Ti Syys 25, 2007 9:56 pm
Paikkakunta: P-savo
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja sköne »

-SS- kirjoitti: To Heinä 28, 2022 10:06 pm Omankaan metsän hake ei ole ilmaista, se on myyntikelpoista tavaraa sinänsä. Jos lähtee siitä että lämmittää satoja ja taas satoja eristämättömiä neliöitä, on homma tuomittu joka tapauksessa kustannustasoltaan korkeaksi.

-SS-
Lämmittämisessä kannattaa muistaa, että lämmityksen tarve on sama, kuin ulos karannut lämpö. Joo tiedän, että taloja ei saa homeisiksi eristää ja pulloksi muovittaa mutta oikeasti voidaan parantaa talojen eristystä.
oppia ikä kaikki
mauri
Viestit: 6624
Liittynyt: Pe Helmi 17, 2006 12:00 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja mauri »

sköne kirjoitti: To Heinä 28, 2022 9:26 pm ,
Jos omalla kaapelilla myy naapurille.
[/quote]

Tästä on ennenkin täällä keskusteltu. Verkkoyhtiöillä on monopoli.
Mutta kun akkutekniikka kehittyy niin voihan sitä hankkia siirrettävän akuston tai mieluummin kaksi. Niistä toinen on naapurilla käytössä ja toinen sähköntuottajalla latauksessa, vaihdetaan kun on tarpeen. Kokoluokka voi olla kulutuksen mukaan, joillekin riittää 1 kWh, toisille taas 10; 100 tai 1000 kWh on käypänen. Tuo pienin on vielä ihmisen kannettavissa (esimerkiksi huono energiavarasto 12 V; 50 Ah lyijyakku sisältää n. 0,6 kWh ja painaa reilusti alle 20 kg) suuremmat sitten vaikka ha peräkärriin tai siirtolavakonttiin.

Tai rajanaapureilla voisi sähkövarasto olla rajalla ja molemmilla on siihen oma kaapeliyhteys, onkohan samanaikainen lataus/purkaus kiellettyä verkostotoimintaa?
Entäpä moottori-generaattori. Energiansiirto tapahtuu rajan yli mekaanisesti akselilla ja ei ole sähköverkkobisnestä.
sköne
Viestit: 1770
Liittynyt: Ti Syys 25, 2007 9:56 pm
Paikkakunta: P-savo
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja sköne »

mauri kirjoitti: To Heinä 28, 2022 10:19 pm
sköne kirjoitti: To Heinä 28, 2022 9:26 pm ,
Jos omalla kaapelilla myy naapurille.
Tästä on ennenkin täällä keskusteltu. Verkkoyhtiöillä on monopoli.
Mutta kun akkutekniikka kehittyy niin voihan sitä hankkia siirrettävän akuston tai mieluummin kaksi. Niistä toinen on naapurilla käytössä ja toinen sähköntuottajalla latauksessa, vaihdetaan kun on tarpeen. Kokoluokka voi olla kulutuksen mukaan, joillekin riittää 1 kWh, toisille taas 10; 100 tai 1000 kWh on käypänen. Tuo pienin on vielä ihmisen kannettavissa (esimerkiksi huono energiavarasto 12 V; 50 Ah lyijyakku sisältää n. 0,6 kWh ja painaa reilusti alle 20 kg) suuremmat sitten vaikka ha peräkärriin tai siirtolavakonttiin.

Tai rajanaapureilla voisi sähkövarasto olla rajalla ja molemmilla on siihen oma kaapeliyhteys, onkohan samanaikainen lataus/purkaus kiellettyä verkostotoimintaa?
Entäpä moottori-generaattori. Energiansiirto tapahtuu rajan yli mekaanisesti akselilla ja ei ole sähköverkkobisnestä.
[/quote]

Pitää olla sellainen kaapeli ja naapuri, että ei tule muut viisastelemaan.
oppia ikä kaikki
tane II
Viestit: 5294
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 2:05 pm
Paikkakunta: Salo
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja tane II »

Von Stirling kirjoitti: Ke Heinä 27, 2022 11:13 am Alkuun lämpötehosta:
Talot ovat tietenkin erilaisia, muutenkin kuin kooltaan. Jos nyt oletetaan, että tuo 150 m² ja 377 m³ talo olisi lämmöneristykseltään 70-luvun tasoa (lähinnä siksi, että sille löytyy summittaiset mitoitusohjeet Romppasen taskukirjasta :wink:), tarvittava lämpöteho olisi suuruusluokka 20 W/m³ eli n. 7,5 kW (todellinen mitoitus kuitenkin tehdään huonekohtaisesti, huomioiden huoneen sijainti ja käyttötarkoitus). Kyseinen CHP-laite sopisi siis varsin hyvin tuollaiselle talolle, ainakin jos talossa lisäksi on esim. varaava takka. Vuotuinen lämmitysenergian tarve, sisältäen käyttöveden, olisi II-vyöhykkeellä 50 kWh/m³ eli 18850 kWh. Tuntuu aika realistiselta arviolta tuon ikäiselle ja kokoiselle talolle, öljynkulutuksena siis 2000 litran luokkaa.
Von Stirling kirjoitti: Ke Heinä 27, 2022 11:13 am Sähkötehosta.
Ko. CHP-laite tuottaa maksimiteholla sähköä n. 14,3 % lämpötehosta. Tuotetun sähkö- ja lämpöenergin suhde tuskin on ainakaan suurempi, jolloin päädyttäisiin enintään 2700 kWh:n vuotuiseen sähkön tuottoon. Sillä tuskin voi ainakaan taloudellisesti perustella laitteen hankintaa.
tane II
Viestit: 5294
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 2:05 pm
Paikkakunta: Salo
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja tane II »

mauri kirjoitti: To Heinä 28, 2022 10:19 pm Tästä on ennenkin täällä keskusteltu. Verkkoyhtiöillä on monopoli.
Mutta kun akkutekniikka kehittyy niin voihan sitä hankkia siirrettävän akuston tai mieluummin kaksi. Niistä toinen on naapurilla käytössä ja toinen sähköntuottajalla latauksessa, vaihdetaan kun on tarpeen. Kokoluokka voi olla kulutuksen mukaan, joillekin riittää 1 kWh, toisille taas 10; 100 tai 1000 kWh on käypänen. Tuo pienin on vielä ihmisen kannettavissa (esimerkiksi huono energiavarasto 12 V; 50 Ah lyijyakku sisältää n. 0,6 kWh ja painaa reilusti alle 20 kg) suuremmat sitten vaikka ha peräkärriin tai siirtolavakonttiin.

Tai rajanaapureilla voisi sähkövarasto olla rajalla ja molemmilla on siihen oma kaapeliyhteys, onkohan samanaikainen lataus/purkaus kiellettyä verkostotoimintaa?
Entäpä moottori-generaattori. Energiansiirto tapahtuu rajan yli mekaanisesti akselilla ja ei ole sähköverkkobisnestä.
Onko tuo monopoli ehdoton? Jotain poikkeuksihan on pienille laitoksille, mutta koskivatko ne vain sähkömarkkinoita, pätevyysvaatimuksia yms.?
Von Stirling
Viestit: 24
Liittynyt: To Maalis 25, 2021 4:15 pm
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja Von Stirling »

tane II kirjoitti: Pe Heinä 29, 2022 12:51 am
Von Stirling kirjoitti: Ke Heinä 27, 2022 11:13 am Alkuun lämpötehosta:
Talot ovat tietenkin erilaisia, muutenkin kuin kooltaan. Jos nyt oletetaan, että tuo 150 m² ja 377 m³ talo olisi lämmöneristykseltään 70-luvun tasoa (lähinnä siksi, että sille löytyy summittaiset mitoitusohjeet Romppasen taskukirjasta :wink:), tarvittava lämpöteho olisi suuruusluokka 20 W/m³ eli n. 7,5 kW (todellinen mitoitus kuitenkin tehdään huonekohtaisesti, huomioiden huoneen sijainti ja käyttötarkoitus). Kyseinen CHP-laite sopisi siis varsin hyvin tuollaiselle talolle, ainakin jos talossa lisäksi on esim. varaava takka. Vuotuinen lämmitysenergian tarve, sisältäen käyttöveden, olisi II-vyöhykkeellä 50 kWh/m³ eli 18850 kWh. Tuntuu aika realistiselta arviolta tuon ikäiselle ja kokoiselle talolle, öljynkulutuksena siis 2000 litran luokkaa.
Von Stirling kirjoitti: Ke Heinä 27, 2022 11:13 am Sähkötehosta.
Ko. CHP-laite tuottaa maksimiteholla sähköä n. 14,3 % lämpötehosta. Tuotetun sähkö- ja lämpöenergin suhde tuskin on ainakaan suurempi, jolloin päädyttäisiin enintään 2700 kWh:n vuotuiseen sähkön tuottoon. Sillä tuskin voi ainakaan taloudellisesti perustella laitteen hankintaa.
Mukavaa että perehdyit hiukan lämmitystehontarve-aiheeseen että kaikki ymmärretään ajan ja tehon yhteivaikutus energiamäärään. Myös mitoituksen vaikutus hyötysuhteeseen on hyvä tiedostaa, koska omakotitalon lämmitys on yksi niistä mitkä yleisten ohjeiden mukaan täytyy mitoittaa huipputehotarpeen (esim. 2-3 viikon pakkasjakso vuodessa), johtaa tämä puulämmityksessä yleensä huonompaan kokonaishyötysuhteeseen. Vertauksenta vaikkapa kiihdytysauton huipputeho verrattuna vaikka toyota timangiin jolla kuljetetaisiin sama määrä terästä kuin kiihdytysautolla ja sama matka ainoastaan aika muuttuisi... jos kiihdytys auto kuluttaa 60-70l polttoainetta 305m matkalla voi tästä pelkästään jo päätellä että hyötysuhteet ajoneuvoissa eroavat huimasti. Hyötysuhde on siis myös aikaan (käyttöasteeseen) sidonnainen. Tätä taaseen voin verrata omaan nykyiseen lämmitysmuotoon, lämmitän tehokkaalla puukattilalla nopeasti suurenmäärän vettä, vähän sama kuin ajaisin kiihdytysautolla kauppaan vaikka aika riittäisi Timangilla kaupassa käymiseen.

On totta että en ole hankkimassa laitetta taloudellisista syistä, suurin syy on mielenkiinto uutta laitetta kohtaan joka soveltaa 200v vanhoja keksintöjä (stirling ja puunkaasutin) ja toinen syy on kyllästyminen polttopuiden tekemiseen ja mättämiseen jo lopun edellä olevaan lämmityskattilaan joka pitäisi uusia. Kattilan on tarkoitus siis eläköityä mutta on vielä varalla "tosipaikan tullen"

Toivon kuitenkin saavani 3000-3500kwh/v sähköenergiaa lämmityksen sivutuotteena vähintään seuraavat 10-15 vuotta.
Tulevaisuus sitten näyttää kuinka käy energianhinnan. Luulen että sähköstä tulee "uusi öljy" kun sähköautot kiilaavat markkinoille väkisin, ja luulen myös että nykyiset polttoaine ja ajoneuvolla liikkumiseen liittyvät verot, siirtyvät jossain muodossa sähkön kuluttajien maksettavaksi. Uskon että noin viidenvuoden kulutta laite alkaa näyttämään oikeasti varteenotettavalta ja taloudellisestikin perusteltavissa olevalta hankinnalta.
Mutta nyt takaisinmaksuaika on pitkä jos yrittää "kuolettaa" kokolaitteen, täytyy muistaa se että harva lämmityslaite maksaa itseään ollenkaan takaisin, yleensä tuppaa olemaan aina kulupuolella vaikka olisi kuinka hyvä lämpöpumppu tai kattila. Tuommoinen 25k€ hankinta tuntuu monesta todella kovalta ja sitähän se on, mutta uudisrakentajalle jolle uusi sähköliittymä maksaisi vaikka 15k€ silloin joku 35k€ paketti jossa olisi energiapankki aurinkopaneelit ja lämmityslaite+generaattori voisi olla jo houkuttelevakin, Jäisi maa tai ilmalämpöpumppu investointikin pois.
-SS-
Viestit: 15608
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja -SS- »

Investoinnin maksuajasta:

No tämän talon muurari rakensi tuon tiilimuurin 74 vuotta sitten, investointina melko pitkälle ajalle jakautunut. Kyllä tuo vielä meikäläisen hautaan vie. Perikunta uusikoon sitten.

Kun kerroksessa on neljä varaavaa tulisijaa keskellä olevan savupiipun ympärillä, lämmitystarpeen säätö on helppoa. Jos villapaidassakin alkaa hiukan kylmä puistattaa laittaa toiseenkin pesään muutaman klapin palamaan.

Ne nykystandardin mukaiset kymmenen tonnin kivikasat antavat tasaista lämpöä harvakseltaan ladaten, suojan aikana voi joutua tuulettamaan hiukan enempi, mutta työvoimantarve on pienin. Nämä pienemmät varaavat uunit joutuu lämmittämään useammin, mutta siinä on se etu, että jos viikolla on poissa, pääsee talolle tullessa nopeammin uunilämmön hyväilemäksi.

Sekin tuossa 1600- luvulta peräisin olevassa varaavan uunin tekniikassa on hyvää, että siinä päästään korkeisiin hyötysuhteisiin mainostamatta ja somehehkuttamatta; siitä asiasta ei tarvitse edes mainita. Hyvin kohtuullinen sylyksellinen, latoo ajatuksella ja säätää ilmat palotapahtumalle sopivaksi, eikä käy koko ajan leipomassa siellä luukkujen sisällä, niin uuni on lämpimänkuuma, pelti kiinni ja unohtaa asian päiväksi- kahdeksi.

Vuoden päästä nokisutari löytää vaaleat palopinnat uunista ja hiukan lentotuhkaa piipusta.

-SS-
korjailija
Viestit: 5516
Liittynyt: Ke Syys 21, 2016 9:11 pm
Paikkakunta: Länsi-Suomi
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja korjailija »

Tällainen Micro CHP tuli vastaan aihetta vähän tutkiessa lisää http://www.ecoconcept.fi/micro-chp/
"Harrastelijan vika: halu oikopäätä yhdistää toisiinsa mielikuvitus ja tekniikka."
Johann Wolfgang von Goethe

Etiam si omnes, ego non
korjailija
Viestit: 5516
Liittynyt: Ke Syys 21, 2016 9:11 pm
Paikkakunta: Länsi-Suomi
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja korjailija »

Jokos tämä laite on Von Stirlingillä jauhamassa lämpöä ja sähköä?
"Harrastelijan vika: halu oikopäätä yhdistää toisiinsa mielikuvitus ja tekniikka."
Johann Wolfgang von Goethe

Etiam si omnes, ego non
Von Stirling
Viestit: 24
Liittynyt: To Maalis 25, 2021 4:15 pm
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja Von Stirling »

Ei ole vielä. Valmistajalla tuli ensin viivytyksiä saada elektroniikka komponentteja, sen jälkeen valmistaja halusi laittaa minun yksikkööni jalommasta materiaalista tehdyn lämmönvastaanottimen koska koeajoyksiköissä huomattu vakio maakaasukäyttöön tarkoitetussa vastaanottimessa syöpymistä puukaasulla jo keskipitkällä aikavälillä. Sen valmistumista ja saamista generaattorivalmistajalta odotettiin sitten pitkään…
Mutta viimeinkin Tiistaina tällä viikolla laite lähti matkaan valmistajalta, uskoisin sen ensiviikolla saapuvan.
Kerkeän vielä tasoittamaan ja maalaamaan rempatun tilan johon se on tarkoitus asentaa (juuri äsken hain rautakaupasta maalit)
Aikaa tosin menee vielä jonkun aikaan että saan laitteen toimimaan. Aloin vasta nyt etsimään sopivaa invertteriä ja energiavarastoa, näissäkin tuntuu olevan pitkiä toimitusaikoja… ja vaikea valinta muutenkin.
Onneksi on vielä vuoden edullinen sähkösopimus voimassa joten viimeistään siihen mennessä pitäisi olla paneelit ja CHP käytössä.
kkuula
Viestit: 1141
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2011 7:05 pm
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja kkuula »

Eikait näissä muuta ongelmaa ole kuin laitteiston hinta suhteessa käyttöikään jolloin tuotetusta sähköstä tulee melko kallista. Tosin tällähetkellä sähkön hinta on korkealla mutta kuinka pitkään?
JiiHoo
Viestit: 3349
Liittynyt: Su Heinä 09, 2006 11:45 pm
Paikkakunta: Kokkola/Alahärmä
Viesti:

Re: Sähköä Lämmöstä!

Viesti Kirjoittaja JiiHoo »

Löytykö sopiva invertteri ja sähkövarasto?
Jos ei niin voin ehkä auttaa. Näitä on tullu tehtyä. Laita spostia; info@vesijaenergia.fi
En tavallisesti myy yksityisille mutta voin tehä poikkeuksen kun on kiinnostava aihe.
Mitä nuorena oppii, sitä vanhana kaipaa.
Kiitollisuus tuo onnellisuutta.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: ari, Bing [Bot], Google [Bot], Kema, sajo67 ja 28 vierailijaa