Voi

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

MF165SMP
Viestit: 636
Liittynyt: To Maalis 04, 2021 5:53 pm
Viesti:

Re: Voi

Viesti Kirjoittaja MF165SMP »

-SS- kirjoitti: To Marras 24, 2022 11:31 pm
Antsuko kirjoitti: To Marras 24, 2022 10:54 pm Emäntä joskus leipoo vegaaneille kelpaavaa käyttäen margariinia voin sijaan. On kuulemma hankalaa löytää margariinia, jossa ei olisi kärryrasvaa...
Onneksi meillä ei ole kuin yksi vegaani perheriennoissa, ja tuovat omat tarpeet mukanaan, eivät halua aiheuttaa vaivaa. Se on ihan OK, On kauempana suvussa keliakiaa sairastavia ja kovin allergisia, niin joutuu valmiiksi jo sulkemaan suurimman osan ruoka-aineista pois, jos rippijulia tai semmoisia, niin vegaanikin vielä siihen soppaan, sehän ei ole mikään sairaus eli terveyssyy, niin ruuanlaitosta vastaavalla menee kyllä silloin hermo, ja syystä.

Silloin jos itsekseni olen ja tulevat käymään, on minulla aika hyvä valikoima V-merkillä varustettuja tuotteita tarjottavaksi. Kauratuotteita maidonkorvikkeita Flooraa härkisjuttua ja ruisleipää tietenkin. Ja Annas pepparkakor. En sentään ole täysin sikahirviö.

Vieläpä jos olisi kosher ja halal poissulkevina ehtoina, eipä vettä ja keitettyä riisiä kummempaa voisi tarjoilla.

-SS-
Tää näkyy kait vain Hesarin tilaajille, mut enhä mie osaa kuvaa muutenkaan tänne kopsata
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2 ... 13641.html
"Entä onko meillä mitään sellaista missä ei ole mitään?" :lol:
Varvikello
Viestit: 1821
Liittynyt: Su Loka 26, 2014 2:35 pm
Viesti:

Re: Voi

Viesti Kirjoittaja Varvikello »

Mua ei kiinnosta mitä kaverit syö. Siskot ja ruokavieraat syö punaista lihaa. Yhdelle Sallalle voin tehdä erikseen ja kinpassa että saa ilman lihaa. Muuten toivotan pihalle. Täällä syödään energiaa.
Antsuko
Viestit: 1384
Liittynyt: To Maalis 17, 2016 9:55 am
Viesti:

Re: Voi

Viesti Kirjoittaja Antsuko »

MF165SMP kirjoitti: Pe Marras 25, 2022 12:16 am
Antsuko kirjoitti: To Marras 24, 2022 10:54 pm Emäntä joskus leipoo vegaanihörhöille kelpaavaa käyttäen margariinia voin sijaan. On kuulemma hankalaa löytää margariinia, jossa ei olisi kärryrasvaa...
Tää näkyy kait vain Hesarin tilaajille, mut enhä mie osaa kuvaa muutenkaan tänne kopsata
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2 ... 13641.html
"Entä onko meillä mitään sellaista missä ei ole mitään?" :lol:
(klik)
Jammu
Viestit: 22648
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Re: Voi

Viesti Kirjoittaja Jammu »

sohvi kirjoitti: To Marras 24, 2022 11:57 pm En tiedä, kuvittelenko, mut voi on nykyään kovempaa kuin ennen. Vaikka pöydälläkin on ollut kupissa, niin aika tönkköä. No, paistamiseen sitä enimmäkseen meneekin. Mutta pottumuusiin kun aimo kimpaleen nakkaa, niin ei se meinaa liueta siihenkään. Kuumaa muussia kuitenkin. Pitää kokeilla muuta valmistajaa. Maito onkin jo vuosia ollut sitä villin lehmän maitoa. Alkaisivatkohan valmistamaan voita...juustoportti meinaan
Voi olla, itse nostan voilaatikon pöydälle esim. aamulla heti kun pistää kanamunaa kiehumaan ja kahveen tekeentyyn, pehmiää siinä pöydässä, sitten taas takas jääkaappiin.

Kaippa tota tarttis vähentää kun nyt LDL oli 4.6, vaimokin yhden mittauksen kolesterolia säikähti ja osti benekoolirasian - syömättä se siltä jäi, antoi eteenpäin. Mikseipä söisi vaikka tummelia, olis varmaan sama suutuntuma ja maku. Jos voi koituu isoksi ongelmaksi niin jätän sitten levitteet tykkänään pois, muutenkin tuota leipää tulee puputettua säännöllisesti ainoastaan aamuisin toki jos soppaa on niin sopan kans omatekoinen ruisleipä ja voita päällä on hyvää. Muuten ei noita leikkeleitä ja juustoja ei tuu säännöllisesti leivälle laitettua. Se on aamulla pala ruisleipää, 7min keitetty kananmuna, hyvä kerros voita ja palanpainikkeeks pari kuppia tummapaahtosta pannukahvia mustana.
Suomi kuuluu länsimaihin
Sirkkeli ja 8 sormea
Viestit: 7721
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
Viesti:

Re: Voi

Viesti Kirjoittaja Sirkkeli ja 8 sormea »

Armeijassa,kun oltiin talvella telttailemassa,niin voileipä syötiin silleen että,välillä haukattiin leivästä ja toisen kerran voinapista,samaan suulliseen.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Belco, Bing [Bot], JiiSPee, Kardaani, Mazaman, tiko, Tjsal, Tumppi 865 ja 36 vierailijaa