Kellfri ATV kavurin hydrauliöljy-vuoto HUOM!!i

Tänne kaikki aiheeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset

Valvojat: Jammu, sohvi

Vastaa Viestiin
suippo10
Viestit: 14
Liittynyt: Su Huhti 08, 2018 7:34 pm
Viesti:

Kellfri ATV kavurin hydrauliöljy-vuoto HUOM!!i

Viesti Kirjoittaja suippo10 »

Toisissa posteissa jo kerroin, mutta nyt omalla aiheellaan(kin).

Minulla ja lukuisilla muilla on alkanut vuotamaan Hydrauliöljyä kaivurin Hydrauliöljy-täyttöputken juuresta.
Kyseinen putki värisee kaivurin moottorin käydessä, ja miltei takuuvarmasti alkaa vuotamaan jossain vaiheessa.

Olin yhteydessä Kellfriin asiasta, ja uudempi asiakaspalvelija ei ollut kuullut ongelmasta mitään, toinen, jonka kanssa aiemmin asiasta juttelin sanoi vian "olevan tuttu".
Ongelman yleisyydestä huolimatta ei tehdas ole korjannut asiaa, vaan uudetkin kaivurit tulevat samanlaisina kuin nyt ongelmoivat, eli mitää tuentaa ei ole laitettu pitkän täyttöputken värinän-, ja sen myötä potentiaalisen saumamurtumisen -> öljyvuodon välttämiseksi.

Omalla lapparilla lapioitu about 50-70 tuntia (taitaa olla 3v vanha), kohtuu kalliiksi tulee jos varaosana uuden rungon hankkii (abt. 1500€, ilman mahdollisia alennuksia), ei kannata moista lapion runkoa hankkia, tai ainakin putken tuenta tulee hoitaa kuntoon jos kortti sallii hankinnan, esim. penkin alla olevaan levyyn joku tuki...

Milläs fixaat?
- No joo, Kellfrin henkilö sanoi, ettei hitsaamalla tule hyvää, vaan kehotti käyttämään kemiallista metallia tai muuta öljyn kestävää massaa.

- Joku on hitsannut/hitsauttanut, jopa Kellfrin piikkiin. Mitkähän on pitempiaikaiset kokemukset?

- Kuulin myös, että joku on asentamassa erillistä öljysäiliötä. Sehän olisi kunnon ratkaisu, huomioiden MetsäMiehen öljyvuoto, jossa puomin laipan (tms.) liepeiltä alkoi vuotamaan H-öljyä...
Mielellään kokemuksia, kuvia ja vinkkejä erillisen öljysäiliön käyttöön ottajalta!

Kiva olisi kuulla, kuinka monella on öljyt alkanut vuotamaan, eli laittakaa tietoa niin saa jotain mielikuvaa kuinka "tuttu" vika on.

MUTTA, Uuteen-, tai vielä vuotamattomaan moottorilapioon KANNATTAA laittaa kunnon TUENTA ko. öljy-putkelle!!
nuc-64
Viestit: 2954
Liittynyt: To Huhti 04, 2013 9:28 pm
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Kellfri ATV kavurin hydrauliöljy-vuoto HUOM!!i

Viesti Kirjoittaja nuc-64 »

Kuten jo toiseen topicciin kirjoitin, niin hitsautin Kellfrin piikkiin. En laittaisi mitään pikakorjausta, eli kemiallista metallia, en usko että kestää tärinää, jokin Belzona tms, voisi näistä olla ainoa, jota uskaltaisin kokeilla.Tuohon tuli erittäin hyvä ja siisti sauma ja hitsauksen tehneellä kaverilla on kyllä myös polttonestesäiliöiden rakentamiseen oikeuttavat luvat kunnossa. https://www.metallityopohja.fi/ En usko, että pettää koskaan, kun samalla tehtiin tuenta. Täyttöputken ympärillä on putkiklemmari, johon on yhdistetty latasta tehty tukirauta, johon on saatu jäykkyyttä lämmittämällä ja kiertämällä sitä 90° spiraaliksi. Tämä rauta on sitten kiinnitetty penkin alustaan toisesta päästään. On kaivettu paljon korjauksen jälkeen, eikä ole ollut ongelmia, useita kymmeniä tunteja vähintäänkin, ellei toista sataa tuntia peräti.
jenkula
Viestit: 244
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 1:05 pm
Viesti:

Re: Kellfri ATV kavurin hydrauliöljy-vuoto HUOM!!i

Viesti Kirjoittaja jenkula »

Menen viikonloppuna puuhatontille ja voin ottaa kuvia erillisen säiliön toteutuksesta,siitä en mene takuuseen että osaan tänne kuvia laittaa?
suippo10
Viestit: 14
Liittynyt: Su Huhti 08, 2018 7:34 pm
Viesti:

Re: Kellfri ATV kavurin hydrauliöljy-vuoto HUOM!!i

Viesti Kirjoittaja suippo10 »

Kiitos vastauksista!


Kellfri itse ei ottanut oikein mitään kantaa osallistumisesta korjaustalkoisiin, lienee tullut niin monta yhteydenottoa, että tulisi kalliiksi...
Hitsauksesta eilen puhelimessa oleva asiantuntija (ollut Kllfrillä kolmisen kuukautta) sanoi ettei onnistu, jää kuulemma "ilmakuplia" saumaan, ...?
Toisaalla on ollut puheita vastaavan korjauksesta hitsaamalla, imuria käyttäen. Imurilla pieni alipaine sisäpuolelle tms., jolla saadaa "höyryt" pois palokohdasta.
Käväisen jossain välissä asiantuntijan pakeilla, josko hän lausuu oman näkemyksensä.

P.S, samanlaisen pannan minäkin laitoin omaan putkentorrakkaan, mutta olisi pitänyt laittaa heti uutena.

Sen vuoksi, toivon että jotain kanavaa myöten jokainen onnellinen/onneton Kellfri ATV-lapion ostaja voisi välttää saman ongelman, joka ainakin mahdollistaa ongelman syntymisen.
Vinkkasin sitä uudellle Kellfriläiselle, eli että vinkkaisivat asiasta jollain lailla ostajia.
Ei syttynyt ajatukseen, lienee huonoa markkinointia, ja julkaisisivat myös julkisesti ko. vian olevan tyyppivian -> joku saattaisi ottaa yhteyttä kuluttajasuojaan.
Meinaankysyä sieltä, katsoin että minun lapparin valmistuspäivä on 3-2020. Ennakkotapauksissa vastaavanoloisista asioista ei esim. vuoden takuu ei merkitse valmistajan/maahantuojan/myyjän vastuun katkeamisesta.

Btw, Jenkula, voisitko laittaa kuvia minulle sähköpostiin: suippo10(kissanhäntä)gmail.com?
Mielestäni mielenkiintoinen ja ainakin kestävä hanke!

/Suippo
JP
Viestit: 6678
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 9:11 am
Viesti:

Re: Kellfri ATV kavurin hydrauliöljy-vuoto HUOM!!i

Viesti Kirjoittaja JP »

Selkeä vika ollu jo ostettaessa, Kellfri velvollinen korjaamaan tuon virhevastuun nojalla vaikka varsinainen takuu olisikin jo ummessa :wink:

https://www.kuluttajaliitto.fi/materiaa ... -ja-takuu/

Sitäpaitsi ei EU alueella ole sellaista kuin vuoden takuu, EU edellyttää että kaikissa tuotteissa mitä EU alueilla myydään on kahden vuoden takuu. Piste.

"EU-lainsäädännön mukaan elinkeinonharjoittajan on annettava kuluttajalle vähintään 2 vuoden takuu (lakisääteinen takuu / virhevastuu) siltä varalta, että tuote on virheellinen tai se ei näytä samalta tai toimi siten kuin etukäteen on kerrottu. Joidenkin EU-maiden kansallisessa lainsäädännössä voidaan edellyttää pidempiä takuuaikoja."
https://europa.eu/youreurope/business/d ... dex_fi.htm
Pataässä
Viestit: 1942
Liittynyt: Ma Loka 11, 2021 9:28 pm
Viesti:

Re: Kellfri ATV kavurin hydrauliöljy-vuoto HUOM!!i

Viesti Kirjoittaja Pataässä »

Onnistuu hitsata, Jos arveluttaa niin hitsipilillä sauma punahehkuiseksi niin öljy palaa pois. Sauman avaus ja hymyillen hitsaamaan. Oli joskus lauma pölliautoja ja harvase kuukausi joku säiliö hitsattavana. Polttoainetankit hitsattiin tankki täynnä.
jenkula
Viestit: 244
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 1:05 pm
Viesti:

Re: Kellfri ATV kavurin hydrauliöljy-vuoto HUOM!!i

Viesti Kirjoittaja jenkula »

Kyllä onnistuu hitsaus ainakin hetkellisesti, ite laitoin uuden hydraulisäiliön. Tässä koneessa tuntuu olevan voimaa liikaa ajatellen rungon rakennetta,ainahan se heikoimmasta kohtaa väsyy ja hajoaa kun oikein koville pistää.
Pataässä
Viestit: 1942
Liittynyt: Ma Loka 11, 2021 9:28 pm
Viesti:

Re: Kellfri ATV kavurin hydrauliöljy-vuoto HUOM!!i

Viesti Kirjoittaja Pataässä »

jenkula kirjoitti: Pe Syys 23, 2022 8:07 pm Kyllä onnistuu hitsaus ainakin hetkellisesti, ite laitoin uuden hydraulisäiliön. Tässä koneessa tuntuu olevan voimaa liikaa ajatellen rungon rakennetta,ainahan se heikoimmasta kohtaa väsyy ja hajoaa kun oikein koville pistää.
Ei ole hitsauksessa "Hetkellistä". Perusaineet sulatetaan yhdeksi teräkseksi, niin on lopullista. Puikko ja mig liimaus on eri juttu, mutta se on ammattitaidon puutetta.
suippo10
Viestit: 14
Liittynyt: Su Huhti 08, 2018 7:34 pm
Viesti:

Re: Kellfri ATV kavurin hydrauliöljy-vuoto HUOM!!i

Viesti Kirjoittaja suippo10 »

Kiitos jälleen keskusteluun osallistuneille!

Täytyy selvitellä sekä korjausta, että Kellfrin talkoisiin osallistumista.
Kellfriä en jätä pois kuvioista, koska ostaessani kaivuria, pyysin tietoja mahdollisista "rakenteellisista ongelmista", joita ei kuulemma ollut (tietenkään;-).
Laitoin Kellfrille heidän oman reklamaatiolomakkeen, ja sieltä tuli ensin myyjän vastine, ja kun kysyin onko hän oikea henkilö vastaamaan Kelfri-yrityksenä asiasta virallisesti, se kävi Ruåtsissa, ja sama vastaus sieltäkin.

Kellfrin vastaus reklamaatioon:
"Paikkaa halkeama kemiallisella metallilla (käyköhän purukumi;-), htsaus ei onnsitu, koska jää ilmakuplia, alueella olevan öljyn vuoksi.
Toinen vaihtoehto oli ostaa puoleen hintaa runko (749€)".

Sinällään ok, mutta alle kahden vuoden /50-60-tunnin välein moinen tulee kalliiksi.
VALLANKIN kun on selkeästi ongelma, jonka kohtaa kaikki ne kaivurit, joissa ei ole hoidettua ö-putken tuentaa kuntoon.
Tämä ongelma on ollut tiedossa jo pitkään, ihmetyttää ettei tehdasta ole pyydetty lisäämään tuommoinen 5€ tuki jo siellä.
Myynnissä ja tehtaalta tulee EDELLEEN samaa RUNKOA, ilman tuentaa.
Toivottavaasti Kellfri nyt informoi uusia asiakkaita tai hoitaa tuennan kuntoon...

Korjaus, kun vuoto alkanut:
Hitsaus olisi helpoin ratkaisu, kunhan vain löydän ammattitaitoisen hitsarin.
Hiukan skeptinen olen kuitenkin hitsauksesta (ja vallankin kemiallisesta metallista), myöskin sen vuoksi että Kellfri sanoo ettei se ole lopullinen ratkaisu (hitsausta on kompensoitu ainakin yhdelle ongelmasta kärsineen osalla, hym...).
Uskon kuitenkin kaikkien onnistuneiden hitsausten lopputulokseen, paino asiassa on AMMATTITAITO...

No juu, sain hienoja kuvia Jenkulalta(?) (MSR?), jossa hän on asentanut ulkoisen säiliön kavitaattoriinsa.
Pyysin lisätietoja, mikä säiliö, mistä jne...
Btw Jenkula.
Saanko liittää kuvasi tänne (jos onnistun) tai ehken mielessä olevaan YouTube videoon (kunhan saan siihen aikaa)?

No juu, venyy ja paukkaa nämä kirjoitukseni, mutta jatkan riittävän loppuun asian virallisen selvityksen Kellfrin kanssa Kuluttajaliiton avustuksella.
Aion myös muutoin jatkaa ongelmasta informointia, esim. kommentoimalla jälleenmyyjien sivuilla, antamalla palautetta, jossa kerron laitteessa olevan suunnitteluvirheen, ja ongelman ehkäisimisen.
(Laitoin jo Kellfriä jälleenmyyvää TALOON.COM:n. Siellä on kommenttini, jossa lyhyesti kerrotaan tästä "ominaisuudesta".

En luota KEllfriin, että hoitavat asian kuntoon, ainakaan ennen kuin havaitsevat että kannattaa. Kuluttajasuoja saa lausua asiasta sanansa, zekkaan sen...

Niin, lopuksi, ei tuo kaivuri ihan täysi susi, ja toisissa tapauksissa Kellfri on mallikkaasti hoitanut mm. kahden hydraulisylinterin takuu asiat!!!
Kaivelee sillä, ja helpottaa kun on saatavilla.
Minulla olisi vielä jonkin verran maanrikkomista ja hiekan lastausta jäljellä, toivottavasti saan omani kuntoon, tavalla tai toisella.

T. Suippo
jenkula
Viestit: 244
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 1:05 pm
Viesti:

Re: Kellfri ATV kavurin hydrauliöljy-vuoto HUOM!!i

Viesti Kirjoittaja jenkula »

Lisää vaan kuvat,otat sitten paremmat omasta asennuksesta,minulla oli kiire päästä kuopimaan. Lisättäköön että minun ^lapion^ vuoto on sieltä puomin ja rungon liitoksesta,ei varmana tule kestämään mitkään hitsailut/metallit siinä kun koneen kiusaa äärirajoille.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Google [Bot], Kuuskakkone, Vallu 405 ja 40 vierailijaa