Tunkista taas kertaalleen

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Varvikello
Viestit: 1821
Liittynyt: Su Loka 26, 2014 2:35 pm
Viesti:

Tunkista taas kertaalleen

Viesti Kirjoittaja Varvikello »

Tuli pitkästä aikaa tarvetta pullotunkille. Noita on tossa jokunen kappale, halpaa uudehkoa ja kallista vanhaa. Yksi projektitunkki muistui mieleen. Remontti jäi kesken peppurei'än hävitessä. Muistaakseni täältä lueskelin että otetaan se kumitulppa, läpivientikumin näköinen, pois ja siitä lotkotetaan hydeöljyä sisään vaikka tippakannulla. Systeemi sylkee liikoja ulos ja ilmaantuu käytössä. Tänään otin yhden vielä vanhemman pullotunkin käyttöön ja siinäkin sitä vikaa että ylhäällä ihan vaan millin liikkeitä vaikka kuormaa ei ollut käytännössä mitään. Alas laskiessa sylki "huohottimesta" öljyä pihalle, oikeastaan jalustalle josta trasselilla pyyhintä ja tukko tulipesän sytykkeeksi.

Olen käsittänyt että pullotunkki täytetään siitä kumitutin aukosta. Ilmakuplat haittaa eli pitää antaa tunkin "tekeentyä", käytellä sitä vaikka tyhjänäkin. Laskun ruuvin ja proppusysteemin jos avaa niin sieltä tulee jousta ja kuulaa päin silmikkoa eikä sitä enää kuntoon saa.

Mulla on nyt toi yksi nurkkaan jäänyt vaiheessa. Oliko 20t. Käyttöä olis rakennuksen noston merkeissä. Tota fiksaamista tehdessä kävin päivittäin nostamassa omalla vivullaan tunkin niin ylös kuin se nousee ja omalla kropan painolla, laskun avattuani taas leskenut. Sen "kumitutin" onnistuin kadottamaan. Mikä sellaisen nimi oikeasti on, läpivienti se ei ole kun se pissii vissiin ulkoreunoiltaan. Jokapaikanteipillä mä suojasin sen aukon ettei nyt ainakaan vieras-esineitä menis sisään.
Kiva toi ois kuntoon saada kun siinä pitäs voimaa olla. Yks suulikin nostettu tolla.
Toki jos jotakuta kiinnostaa niin tuo halvaantunut ja puolikuntoinen tunkki olis tarjolla. Lisäksi käsikammella juuri pyörivä mankeli ja lattahihnalla käyvä betonimylly josta masinisti tekee nykyaikaisen. Kulmavaihteet sunmuut löytyy, pölkyt jalustana. Tilavuus on jotain ihan muuta kuin joku bauhausin peltikone. Tää pyörittää isoja kiviä ja on oikeesti lattahihnalla vedetty. Kestänee ydinräjähdyksenkin.
dolores
Viestit: 120
Liittynyt: Ti Helmi 10, 2015 12:42 am
Viesti:

Re: Tunkista taas kertaalleen

Viesti Kirjoittaja dolores »

Youtube'sa oli video pullotunkin huollosta.Saattaa olla vieläkin,kannattaa etsiä.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 39 vierailijaa