Yamaha perämoottorin peräöljyn vaihto

Tänne kaikki aiheeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset

Valvojat: Jammu, sohvi

Mika 82
Viestit: 7903
Liittynyt: Su Marras 09, 2014 5:39 pm
Paikkakunta: Karuna
Viesti:

Re: Yamaha perämoottorin peräöljyn vaihto

Viesti Kirjoittaja Mika 82 »

Tein pientä huoltoa kaverin vanhaan koneeseen. Ainakin 11 vuotta mennyt suht vähillä huolloilla. Perästä tuli jonkunverran kirkasta vettä, ehkä puolisen desiä, jonka jälkeen kirkasta öljyä. Ollut pari vuotta ajamatta. Tässäkohtaa voisi sanoa, että ehkä hieman useammin olisi voinut vaihtaa.
Vesipyörän vaihdan samalla, vaikka olisi se ehkä vielä tovin mennyt, kun kaikki siivetkin tallella. :wink:
Turha tarkkuus on teknistä tietämättömyyttä.
I see something wrong and fix it with
my hands (Anthrax)
Fordson major diesel -56
Case IH 685 XL -87
Joitakin 2 pyöräisiä, veneitä ja pienkoneita.
MF165SMP
Viestit: 658
Liittynyt: To Maalis 04, 2021 5:53 pm
Viesti:

Re: Yamaha perämoottorin peräöljyn vaihto

Viesti Kirjoittaja MF165SMP »

NH kirjoitti: Ke Elo 10, 2022 11:31 am Ainakin Mobilin aspa väitti jokunen vuosi sitten, että heidän tuubissa myytävä "Outborad Gear Oil " on samaa kuin Mobilube-hd-80w-90 ja monessa merkkihuollossakin on isommat astiat täynnä speksit täyttäviä tavallisia GL4 tai GL5 voimansiirtoöljyjä huollettaviin moottoreihin.

Mikäli joku stefa on perässä falskannut, ei tyhjennysruuvin irroituksella ulos tule vettä, vaan himmeää joskus myös kermamaista öljyvesiemulsiota.

Alle kympillä, kuten joku jo edellä kirjoitti, voi ottaa varman päälle.
Kyl Monitra toimii ihan hyvin peräöljynä. Mitä on "vedeltä suojaava lisäaine" :lol: - olen käsittäny et se öljy itessään on vedeltä suojaava aine. Ja vuotavastefaisen kermaperämerkurin kokemuksella sieltä tulee kermaa ulos eikä se ees pakkasessa riko vaihteiston kuorta.

Mutta - jos kone on pitkään käyttämättömänä, öljy ja vesi voi kait erottua ja silloin ens lorahtaa vettä ja pakkanen voi myös särkeä paikkoja.

Tolla Merkurin peräöljyn litrahinnalla (60 €) https://wavemotor.fi/tuote/gear-lube/ saapi 20 litraa Monitraa. Mut totta puhuen, kyse on enemmän periaatteesta, siitä kuinka ns. jälkimarkkinointi riistää tyhmää kuluttajaparkaa :roll:

Vähä sama juttu ko Laakkosen merkkihuollossa auton kaukon (avaimeton käynnistys) patterinvaihto, joka huollon lisätyönä maksaa 17 euroa sisältäen pariston. Itte asjassaa ko. nappi (CR 2032) maksaa n. 0,5 euroa ja löytyy esim. joka S-marketin valikoimasta, vaihto neuvotaan auton ohjekirjassa ja kestää alle minuutin.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Saapiska, sja ja 74 vierailijaa