2-tahti öljyä vois käyttää myös oluen tai viinin terästeenä.
Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
-
- Viestit: 1478
- Liittynyt: Ke Maalis 15, 2006 7:41 pm
- Paikkakunta: Iisalmi
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Kubota B 5001 DT
-
- Viestit: 12931
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Saattaisi mennä meillä oluen massatuotanto ihan seis, jos valmistuksessa olisi sama lainsäädäntö määräämässä, kuin Saksassa:
Saksa juhlii 500-vuotiasta olutlakia – ihan kaikki eivät laista pidä
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista ... 23928.html
https://panimoliitto.fi/tutustu-meihin/ ... teet/olut/
Saksa juhlii 500-vuotiasta olutlakia – ihan kaikki eivät laista pidä
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista ... 23928.html
Eli suorastaan hävettävän helppoa on säätää makuja ja alkoholipitoisuuttakin keinotekoisesti ja saada silti suuretkin määrät sattumaan tulemaan aina juuri samanlaista litkua eikä tarvitse odotella käymisprosesseja ja niiden onnistumista juuri prikulleen:Toisin kuin kilpailijamme, saksalaiset panimot eivät käytä keinotekoisia makuaineita, entsyymejä tai säilöntäaineita
https://panimoliitto.fi/tutustu-meihin/ ... teet/olut/
Lager (saks. varasto) viittaa sellaisiin oluttyyppeihin, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja on siksi melko pitkä.
Tekemällä virheistä oppii.
-
- Viestit: 9772
- Liittynyt: La Marras 24, 2007 1:44 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Aha. Eipä noissa eurooppalaisissa bulkki-oluissa mitään eroa ole suomalaisiin. Pirkka olut on kyllä sellaista kuraa että siinä on varmaan valmistusprosessissa oiottu.
-
- Viestit: 12931
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Tarkalleen ottaen, tuo Reinheitsgebot ei enää ole edes laki vaan sen on Saksassa korvannut yleinen oluenvalmistuslaki ja EU-säännöt.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Reinheitsgebot
Nykyisissä laeissa ja säännöissä sen paremmin kuin entisissäkään, ei kielletä ulkopuolisen alkoholin lisäämistä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Reinheitsgebot
Nykyisissä laeissa ja säännöissä sen paremmin kuin entisissäkään, ei kielletä ulkopuolisen alkoholin lisäämistä.
Tekemällä virheistä oppii.
-
- Viestit: 12931
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Yksi oikaisumahdollisuus piilee pastörointimenetelmissä varsinkin tölkkioluen valmistuksessa. Normaali oluen seisottamis- ja käymisvaihe kestää neljästä kuuteen viikkoa ja lasipulloissa seisottaminen vielä päälle. Kun pastöroidaan sopivasti jo alkuvaiheessa saadaan maku muistuttamaan pitkään seisotettuja ja varastoituja olutlaatuja. Tölkit voidaan nimittäin kuumentaa täytettyinä vielä erikseen tai täyttämisen jälkeen seisottaa tarvittavan pitkään kuumana ja näin on kertalaakista putkistosta heti myyntikelpoista mukamas olutta kansalle: https://www.landschafftleben.at/lebensm ... r-brauerei
Toinen pastörointi ja samalla mahdollinen käymisenkin seisautustekniikka on johtaa olut toisesta tankista kuumennusputkea pitkin toiseen tankkiin. Putkimatkallaan olut kuumennetaan 30 sekunniksi 70 asteiseksi ja sen jälkeen jäähdytetään nopeasti ennen toiseen tankkiin johtamista. Mikä olisikaan kustannusoptimaalisempaa, kuin tässä vaiheessa filtteröidä ja maustaa sekä lisätä sopiva määrä tislealkoholia ja pistää samantien tölkkeihin ja pulloihin ja myydä heti kylmettyään juopoille?Vor allem für die Abfüllung in Dosen wurde Bier früher oft pasteurisiert, moderne Abfüllanlagen machen das nicht mehr notwendig. Beim Pasteurisieren wird das fertig abgefüllte Bier in der Dose länger als bei der Kurzzeiterhitzung heiß gehalten, was Biere sofort gealtert schmecken lässt.
Kypsytetäänkö Suomessa olutta suurtankeissa 4-6 viikkoa kirkastuakseen ja käydäkseen?
Tekemällä virheistä oppii.
-
- Viestit: 9772
- Liittynyt: La Marras 24, 2007 1:44 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Ainakin se yks tyyppi kerkes olla sielä olutsammiossa aika kauan ennenkuin löytyi. Onko sulla itselläs ongelmia alkoholin kanssa?
-
- Viestit: 636
- Liittynyt: To Maalis 04, 2021 5:53 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Onkos tää ny joku testi, kui salaliittoteoria puree masinisteihin?
"Ostetaanko alkoholiton raakajuoma säiliötavarana ulkomailta ja meillä pullotettaessa Alkon pulloihin vasta lisätään joku tietty prosentti raakaa alkoholia?"
Ja tää sit aiheuttaa suomalaisen viinapään "Tässäkö (monopolissa ja sen tuotantotavassa) syy meidän känniin tulemiselle ja känniongelmiin?"
Viini valmistetaan lisäämällä etanolia mehuun ja olut lisäämällä etanolia ja hiilihappoa... mihin? "Ilmeisesti raakaviini tuodaan maahan alkoholittomana "mehuna" ja pullotus on alkoholin lisäyksellä vasta kotimaassa ja oluttakaan ei käytetä tuottamaan alkoholia, vaan se lisätään pullotusvaiheessa samoin kuin hiilihappo."
Kait nää on vitsaillessaan kirjoitettuja juttuja, eihän kukaan tänne kännissä kirjoittele
Ja jos jollai sitä etanolia, spiritus fortista tms. on, suosittelen lantraamaan vedellä noin 40 prossaan useita päiviä ennen nauttimista, nääs vesi ja etonoli muodostavat vetysidoksia, jos sekoitat puolen litran putelin spritusta puoleen litraan vettä, niin tuloksena on 0,98 litraa 50 % (vol) viinaa. Jos vetysidoksia ei ole ehtinyt muodostua, niin drinkki haisee viinalle vaikka olisi laimeakin, sitoutumattomat etanolimolekyylit haihtuvat herkästi. Ja saavat aikaan änkyräkännin
"Ostetaanko alkoholiton raakajuoma säiliötavarana ulkomailta ja meillä pullotettaessa Alkon pulloihin vasta lisätään joku tietty prosentti raakaa alkoholia?"
Ja tää sit aiheuttaa suomalaisen viinapään "Tässäkö (monopolissa ja sen tuotantotavassa) syy meidän känniin tulemiselle ja känniongelmiin?"
Viini valmistetaan lisäämällä etanolia mehuun ja olut lisäämällä etanolia ja hiilihappoa... mihin? "Ilmeisesti raakaviini tuodaan maahan alkoholittomana "mehuna" ja pullotus on alkoholin lisäyksellä vasta kotimaassa ja oluttakaan ei käytetä tuottamaan alkoholia, vaan se lisätään pullotusvaiheessa samoin kuin hiilihappo."
Kait nää on vitsaillessaan kirjoitettuja juttuja, eihän kukaan tänne kännissä kirjoittele
Ja jos jollai sitä etanolia, spiritus fortista tms. on, suosittelen lantraamaan vedellä noin 40 prossaan useita päiviä ennen nauttimista, nääs vesi ja etonoli muodostavat vetysidoksia, jos sekoitat puolen litran putelin spritusta puoleen litraan vettä, niin tuloksena on 0,98 litraa 50 % (vol) viinaa. Jos vetysidoksia ei ole ehtinyt muodostua, niin drinkki haisee viinalle vaikka olisi laimeakin, sitoutumattomat etanolimolekyylit haihtuvat herkästi. Ja saavat aikaan änkyräkännin
-
- Viestit: 538
- Liittynyt: Ti Loka 07, 2014 2:20 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Ainoat viinit joihin lisätään alkoholia taitaa olla väkevät viinit kuten sherry ja vermutti. Muissa viineissä taisi olla jo Eu-tasolla määritelty, että viinin alkoholin täytyy olla rypäleistä käymisteitse syntynyttä. Alkoholia voi sitten kyllä lisäillä eri juomiin Suomessa, mutta voiko sitä sitten myydä viinin nimellä vai muulla, niin joku paremmin asioita tunteva varmaan tietää. Muistelisin, että muutama vuosi sitten käytiin Eu:ssa vääntöä siitä, mistä raaka-aineista voidaan tehdä tuotetta nimellä vodka. Pitäisi joku alkoholilaki tai Eu-asetus löytää, missä on määritelty ainakin kaupallisten tuotteiden nimikkeiden käyttö. Omatekoisista tuotteisra ei varmaan kiinnostunut, jos markkina löytyy vain tuotantolaitoksen perhepiiristä.
-
- Viestit: 310
- Liittynyt: Ma Huhti 19, 2010 12:03 am
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Vuosikymmeniin pulloissa ei ole ollut "alkon" leimoja. https://www.alko.fi/alko-oy/yritys/5-4-3-2-1-0#1998Superdextaaja kirjoitti: ↑To Touko 19, 2022 1:23 pm
Monessa viinipullossakin on Alkon leima, vaikka ei varmasti ole tuotantoa ulkomailla. I
1999
Alko Oy aloitti toimintansa itsenäisenä alkoholijuomien vähittäismyyntiyhtiönä. Yhtiön omistaa valtio ja se kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalaan ja valvontaan. Alko Oy on alkoholijuomien erikoisliikeketju. Alko ei valmista myymiään tuotteita vaan ostaa ne kotimaisilta tai ulkomaisilta tavarantoimittajilta.
-
- Viestit: 7724
- Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Mitäs ne oli,vinetto ja sorbus....silloin tällöin mietityttänyt nuo väkevät viinit,portviini ja mitä ne nyt sitten ovatkin nimeltään,miten se tehdään niiden alkoholi pitoisuus,kun eikö se käymisteitse ole rajallinen se alkoholipitoisuus.DF kirjoitti: ↑Su Touko 22, 2022 8:51 pm Ainoat viinit joihin lisätään alkoholia taitaa olla väkevät viinit kuten sherry ja vermutti. Muissa viineissä taisi olla jo Eu-tasolla määritelty, että viinin alkoholin täytyy olla rypäleistä käymisteitse syntynyttä. Alkoholia voi sitten kyllä lisäillä eri juomiin Suomessa, mutta voiko sitä sitten myydä viinin nimellä vai muulla, niin joku paremmin asioita tunteva varmaan tietää. Muistelisin, että muutama vuosi sitten käytiin Eu:ssa vääntöä siitä, mistä raaka-aineista voidaan tehdä tuotetta nimellä vodka. Pitäisi joku alkoholilaki tai Eu-asetus löytää, missä on määritelty ainakin kaupallisten tuotteiden nimikkeiden käyttö. Omatekoisista tuotteisra ei varmaan kiinnostunut, jos markkina löytyy vain tuotantolaitoksen perhepiiristä.
- Aprikoitselija
- Viestit: 1247
- Liittynyt: Pe Touko 15, 2020 5:52 pm
- Paikkakunta: Varsinais-Suomi, nykyään
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Keitettiinhän sitä heti sotien jälkeen pontikkaa ihmispaskastakin. Pimeän pullon ostajaa neuvottiin kaatamaan tuotetta pieni tilkka kämmenelle, hieromaan sitä sormella ja haistelemaan. Siitä kuulemma voi päätellä jotakin käytetystä raaka-aineesta.
-
- Viestit: 12931
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Joskus tuli kyllästyttyä nelosolueeseen, koska selvästi haisi ja maistui viinalle/alkoholille. Olihan se myös kalliimpaakin, niin baarissa riitti rahat pidempään kolmosoluella ja jopa pilsnerillä väliin. Ja ne maisuivatkin paremmilta viinakaljaan verrattuna. Tuoppioluen tankkeihin ja hiilihappopulloihin sain tutustua töiden kautta erinäisissä baariloissa ja ravintoloissa aikaisemmin. Välillä tuntui siltä, että se alumiinisäiliössä ollut hiilihapoton litku ei ole olutta nähnytkään.Jos vetysidoksia ei ole ehtinyt muodostua, niin drinkki haisee viinalle vaikka olisi laimeakin, sitoutumattomat etanolimolekyylit haihtuvat herkästi. Ja saavat aikaan änkyräkännin
Nykyäänhän jopa Saksassa oiotaan ja käytetään vaikka mitä tuotantoa nopeuttavia teknisiä ja kemiallisia keinoja ja raaka-ainekäsitelyä valmistaen erilaisia tiivisteitä oluen suurtuotantoa varten mm. humalasta. 60 eri ainesosaa on sallittujen listassa säilöntä, aroma ja väriaineista lähtien. Se hartaasti käytetty ja seisottamalla kypsytetty olut on ollut jo pitkään täyttä illuusiota etenkin oluiden alkuperämaissa, vaikka edelleen olisikin ainesosina ne kuuluisat pelkät vesi, mallas, humala ja hiiva.
Tekemällä virheistä oppii.
-
- Viestit: 1473
- Liittynyt: To Elo 30, 2007 8:54 am
- Paikkakunta: KYMI
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Saksalaiset ja ranskalaiset on vähän eri luokkaa noitten makuasioiden kanssa. Sakemannithan juo tisleensäkin lämpiminä, että mahdolliset virheet erottuu, kun kossu juodaan pakkasesta. Oluiden valmistusaineet on rajattu saksassa neljään, kun esim. belgialaiset heittää sekaan yrtit ja hedelmät maun takia. Joitain vuosia sitten Guinneskin laski tarjoilulämpötilaansa kun nuoriso uhkasi siirtyä limuviinoihin ja siideriin.
-
- Viestit: 12931
- Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
- Paikkakunta: Kuopio
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Ei itseasiassa enää ole. EU-lainsäädäntö on tuonut mukanaan sen, että nykyään on yhteensä 60 eri ainetta Saksassakin aromeista ja raaka-aineista säilöntäaineisiin, mitä saa olla. Tällä mahdollistetaan pitkä säilyminen kuljetuksia varten ja eri makusisältöisten oluiden valmistus mallasmakujen lisäksi.Oluiden valmistusaineet on rajattu saksassa neljään
Valmistuksessa käytetään lisäksi mm. muovigranulaattia ja yhdenlaista hiekkamineraalia selkeyttämistä varten, jotka filtteröidään pois ennen pullotusta. Muussa tapauksessa olut sameutuisi jo kolmen kuukauden kuluttua sen sijaan, että noiden avulla kestää kirkkaana ja myyntikelpoisena yli vuodenkin. Kirkastusta varten on kehitetty erityisiä sentrifuugeja ja separaattoreita filtteröinnin pikauttamiseksi suodattimien lisäksi.
Säilöntälisäaineet säästävät kustannuksia, kun pastörointikuumennuksessa voidaan säästää energiaa.
On olemassa jopa Bierbrand viinaa, mikä saadaan vierteen tislauksesta.
Veikkaan itse, että panimot käyttävät jotakin erityisen vahvasti käyvää perusvierrettä sokerilisäyksellä, josta johdetaan eri olutlaatuja poistamalla ja lisäämällä tiivisteinä aromeja ja hiilihappoa ja tislataan alkoholiakin talteen. Alkoholin lisääminen vierteeseen on mahdollista erillisenä siinä missä sen poistaminenkin tislaamalla. Tislaus- ja/tai pikapastörointivaiheessa saadaan kuumentamalla olueeseen kauan kypsytetyn maku samoin kuin vanhaan leipään tuoreen maku kuumentamalla. Mitä kuumennus- ja tislauskikkoja vakuumitislauksesta mikroaaltokuumennukseen käytetäänkään, ei ole julkista tietoa. Mutta mahdollisia nämä ovat ja suurteollisuus käyttää voiton maksimoimiseksi aivan varmasti kaikki pelikirjan kikat hyväkseen.
Tekemällä virheistä oppii.
- toyopet
- Viestit: 3242
- Liittynyt: Ma Elo 06, 2012 11:25 am
- Paikkakunta: Laukaa
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Panimoihin saattaa joskus päästä kierrokselle tutustumaan toimintaan, käy siellä esittämässä näkemykset.
It has three speed: here, there and gone...
-
- Viestit: 812
- Liittynyt: La Helmi 03, 2018 9:18 pm
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Beck:sin panimolla Bremenissä olen käynyt, tylsä paikka vierailla kun ei ollut kuin helkkarin isoja käymisastioita ja iso pullotuslinjasto. Varmaan nuo superdextaajan laitteet oli sitten piilotettuna 2. Maailmansodan aikaisiin tunneleihin, joihin oli sijoitettu vakuumitislauskoneet ja mikroaaltokuumentimet .
Pullotuslinjasto oli näkemisen arvoinen. Siellä ei ole mitään välivarastoja vaan homma toimi siten, että kun rekka ajoi pihaan, pullotuslinjasto käynnistyi ja pullotetut oluet pakattiin suoraan rekkaan. Ja tästä syystä linjan kapasiteetti oli melkoinen.
https://www.bremen.eu/tourism/activitie ... ks-brewery
Pullotuslinjasto oli näkemisen arvoinen. Siellä ei ole mitään välivarastoja vaan homma toimi siten, että kun rekka ajoi pihaan, pullotuslinjasto käynnistyi ja pullotetut oluet pakattiin suoraan rekkaan. Ja tästä syystä linjan kapasiteetti oli melkoinen.
https://www.bremen.eu/tourism/activitie ... ks-brewery
-
- Viestit: 1473
- Liittynyt: To Elo 30, 2007 8:54 am
- Paikkakunta: KYMI
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Tätä olen päässyt joskus maistelemaan. Niinkuin näissä wasser ja geist snapseissa suurin aromi tuli nenään. Muuten maistuu viinalta. Minun suu onkin tuohesta...Superdextaaja kirjoitti: ↑Ti Touko 24, 2022 11:57 am On olemassa jopa Bierbrand viinaa, mikä saadaan vierteen tislauksesta.
- Aprikoitselija
- Viestit: 1247
- Liittynyt: Pe Touko 15, 2020 5:52 pm
- Paikkakunta: Varsinais-Suomi, nykyään
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
On puolipakko uudistaa jo aiemmin sanomani. Omasta tuttavapiiristäni kuolivat olutjuopot ensin. Viinanlitkijät, kuten minä itsekin 81 v, kirjoittelemme täälläkin vielä, vaikka tietysti tarpeettomasti.
Olutjankkaus ei kuulu viinakeskusteluun.
Olutjankkaus ei kuulu viinakeskusteluun.
-
- Viestit: 1473
- Liittynyt: To Elo 30, 2007 8:54 am
- Paikkakunta: KYMI
- Viesti:
-
- Viestit: 7483
- Liittynyt: Ke Maalis 22, 2006 1:09 pm
- Paikkakunta: Kalsopohja/41660 TOIVAKKA
- Viesti:
Re: Suomessa valmistettujen alkoholijuomien viina
Muistakaa nyt kuitenkin nämä kaksi asiaa: Ei viina maullaan, eikä piiras näöllään, vaan se vaikutus.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 48 vierailijaa