Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.
PuuhaPate kirjoitti: ↑Ke Syys 11, 2019 7:11 pm
Suomalaisista oluista yleisin on lager ja siinä sikuna katsotaan virheeksi.
Toisinkuin esimerkiksi wiskyssä.
Ja oluen hiilihappo on tarkoitus muuttaa vaahdoksi ennen hörppimistä.
Muuten voi aiheuttaa vatsan turvotusta.
Miksi ihmeessä olutta pitäisi tislata?
Pitäisikö maitokin tislata jotta tietäisi mitä kuraa juo?
Tislattu vesikin on mautonta, ei sitä viitsi juoda.
Kaikenlaista hullutusta sitä kuuleekin...
Ostin eilen Highland Way wiskin, jestas mitä käsidesiä!!!
tarkotin että yrität tislauksen jälkeen juoda
myös sen mitä pannun pohjalle jää
sillä konstilla pääset selville
mitä kaikkee se olut sisällään pitää
Jumalaut oikein pelästyin kun emäntä kysyi että onko viikonloppuna mitään ralleja lähistöllä vois käydä kattelee pitkästä aikaa
Heti Kiti auki ja antaa vastaus että ei oo Heinolassa vasta parin viikon päästä....meniskö sitten mökille saunomaan ja maistelee romminloppua ja taivastelee aina vaan laskevaa viljanhintaa.
8400 kirjoitti: ↑To Syys 12, 2019 9:11 am
Mitä sillä on väliä mitä se sisältää? Sama ku sanois että jätä joulukinkku kuukaudeksi kuumaan autoon ja koita sitten syödä.
8400 kirjoitti: ↑To Syys 12, 2019 9:11 am
Mitä sillä on väliä mitä se sisältää? Sama ku sanois että jätä joulukinkku kuukaudeksi kuumaan autoon ja koita sitten syödä.
vertauksesi ontuu
ei olutta keittämättä panna .
Ai! Tislataanko se niinku kehotit tekemään?
Ostin äsken A-myymälästä tislattua olutta,
eli stout- whiskyä.
8400 kirjoitti: ↑To Syys 12, 2019 9:11 am
Mitä sillä on väliä mitä se sisältää? Sama ku sanois että jätä joulukinkku kuukaudeksi kuumaan autoon ja koita sitten syödä.
vertauksesi ontuu
ei olutta keittämättä panna .
No niin ontuu mutta varmaan aika moni ruoka tai juoma sisältää kaikenmoista moskaa jos siitä tislaa veden pois. Olut maistuu hyvälle eikä sopivina määrinä aiheuta krapulaa tai muutakaan haittaa joten ei kiinnosta. Nykyään tulee kyllä juotua mielummin muutama laatuolut kuin +10 kpl suomalaista bulkkikuraa, että onko ne sitten yhtään "terveellisempiä"
8400 kirjoitti: ↑La Syys 14, 2019 8:04 am
Nykyään tulee kyllä juotua mielummin muutama laatuolut kuin +10 kpl suomalaista bulkkikuraa, että onko ne sitten yhtään "terveellisempiä"
Mitäs se laatuolut sitten on? Kitkeräksi humaloitua pienpanimokuraa?
Karhu ja Olvi siinä on kaksi hyvää laatubulkkikuraolutta. Ale cockkin kelpaa jos on Tartossa pantua.
Meillä oli aikoinaan tumman oluen kausi, mutta niihin kyllästyi aika pian.
Varsinkin ruoan kanssa nuo tavalliset bulkkikurat ovat parhaita heti veden jälkeen.
Eivät peitä esimerkiksi hennon sienikeiton makua. https://www.tuopillinen.fi/2018/02/laat ... n.html?m=1
Taas on vapaata, (niinkuin kaikkina muinakin päivinä )
Tuli sukulaisia kyläilemään melkein tuhannen kilometrin päästä. Pihasauna lämpiää puilla ja tulee hiukkaspäästöjä. Illemmalla grillataan sitten hiukkaspäästöillä naudan pippuripihvejä ja huuhdellaan alas Chilen ja Ranskan viineillä sekä oluella. Taas on ilmastovouhotus-jalanjälki kohdallaan, olen pahoillani
PuuhaPate kirjoitti: ↑La Syys 14, 2019 10:41 am
Mitäs se laatuolut sitten on? Kitkeräksi humaloitua pienpanimokuraa?
Hyvä artikkeli. Itse pitäisin yhtenä laatuoluen kriteerinä ainakin sitä, ettei oluen valmistukseen ole käytetty mallastärkkelystä, josta se kevyt, mauton tai korkeintaan pahvin makuinen bulkkiolut tehdään. http://www.reittausblogi.info/2012/03/p ... kelys.html