GPS-häirintä????

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

tippiwatti
Viestit: 708
Liittynyt: Pe Loka 14, 2016 10:44 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja tippiwatti »

Ai eikö pysty?
No miksköhän niitä asiaan tarkoitettuja laitteita on myytävänä tuolla netissä?

Valokaapelin osalta sitä yhteyttä ei pysty liittämään ojasta ylös kaivamalla,mutta valmiista liitoskohdasta se on ihan yksinkertaista hommaa minkä osaa asiasta suht tietämätönkin.
Sellainen laite lähettää sen valokaapelin tiedon vaiks langattomasti eteenpäin.
Tai haluttaessa siihen samaan verkkoon ja tietylle koneelle...

Päättäjät ilmeisesti pitävät kansalaisia tyhminä (taikka rikollisia) ,mut ikävä kyllä heti kun valtio yrittää rajoittaa jotakin,niin keinot asiaan ovat valmiina jo muutama tunti (tai minuutteja) sen päätöksen jälkeen.
Joku voi tietysti vaan kansalaisliikkeen nimissä estää tolpalta tulevaa tietoliikennettä menemästä valtion palvelimelle,mut mitäs jos asialla onkin toisenlainen ihminen kuka analysoi sitä verkkoliikennettä ihan eri tarkoituksella?
Siis tiedon rikollisessa hyödyntämistarkoituksessa.

Kukas siitä vastaa?
Berner ja Sipilä?

Kannattais ajatella ennenkuin toteuttaa mitään yhtä typerää asiaa ja typerällä tavalla.
Toivotaan,että niiden tolppien ja valtion palvelimien välisiin yhteyksiin puuttuvat ovat ainoastaan päättäjiä vastaan,eivätkä muulla asialla...
Tolpasta tulevan radioliikenteen osalta asialle ei voi tehdä paljoa muuta kuin estää sen.
Itse tietoon käsiksi pääseminen on/olisi jo vaikeampaa/mahdotonta,mut nämä nuijat menivät liittämään niitä tolppia kaapeliyhteyksiin...
Varvikello
Viestit: 1821
Liittynyt: Su Loka 26, 2014 2:35 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja Varvikello »

tippiwatti kirjoitti:kaikki kaapelin/pikkukylillekin vedetyn valokuidun kautta kulkeva on turvassa?
Ilmankos jokaiselle suomalaiselle pitäisi taata megan yhteys ja kaapelinvetoa tuetaan rankalla kädellä. Täti ja serkut asustavat vierekkäin ja samalla vedolla ottivat joka taloon kuidun. 2000€/talo ja kaivuutyöt omalla kaivinkoneella, lapiotyötä hartiapankilla jne. kustannuksien säästämiseksi. Maksettavaa sitä on tuossakin mut samalla saadaan hyvää runkoverkkoa valvontaakin varten.

Vedän foliohattuani syvemmälle korvien päälle.
tippiwatti
Viestit: 708
Liittynyt: Pe Loka 14, 2016 10:44 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja tippiwatti »

Tottakai on ollut tiedossa,että nopeusvalvontatolppia ja kelikameroita on ollut aikaisemminkin valokuidussa/kaapeliverkossa,mutta se asia ei ole liiemmälti kiinnostanut.
Siksi,et ylinopeussakko on pääosin itse aiheutettua ja kelikameroiden liikennelaskennassa ei ole välitetty/käytetty hyväksi yksityiseen ihmiseen kohdistuvaa dataa.

No nythän asia muuttui kertaheitolla kun sillä puututaan kansalaisoikeuksiin,eli vapaaseen liikkuvuuteen seuraamalla kansalaisia ja myymällä sitä tietoa eteenpäin.

Siks asiaa tietenkin vastustetaan.
Ja kaikilla mahdollisilla keinoilla.

Suomen eduskunta/hallituskin kauhistelee tuollaisten asioiden toteuttamista muissa maissa ja on ehdottomasti sitä mieltä,että sellainen rikkoo ihmisoikeuksia ja on sitä kautta täysin tuomittavaa toimintaa mitä harrastetaan ainoastaan diktatuureissa tai asiaan verrattavissa olevissa "yhden puolueen"-yhteiskuntajärjestelmissä.
Seuraavaksi asiassa tulee ilmoitus KAIKKIIN autoihin asennettavasta "sirusta" (sen sisältämästä pikkuboxista) minkä "kelikamera" tunnistaa aina ohi ajaessa ja se tarkastaa et onko "palvelupaketti" maksettu.
Eihän sellainen ole seurantaa tai kansalaisoikeuksien rikkomista/rajoittamista? Eihän?
Tai ei ole niin väliksi jos joku australialainen sijoitusyhtiö laskuttaa siitä huonokuntoisen pikkutien käytöstä kauppaan/verotoimistoon mennessä?
Siinä vaiheessa varmaan pitää alkaa perustamaan osuuskuntia millä ne veronmaksajien jo kertaalleen maksamat tiet saadaan ostettua takaisin kansalaisten hallintaan?
Paskapuhettako?
No nykyisen tilanteenhan piti olla täysin mahdotonta scifiä vielä viis vuotta sitten...

Muissakin LÄNSIMAISSA toki voi yksityistää tien/sen kunnossapidon ja laittaa tietullit.
Mutta siellä on sentään mahdollisuus valita hitaampi reitti ja ajaa ohi.
Meillä asiasta tehdään koko maan kattavaa ja se vielä muutoinkin kalliin liikkumiseen kohdistuvan verotuksen lisäksi.

Ei kannata ihmetellä jos tässä maassa tulee joskus jonain päivänä v.1918 verrattavissa oleva kapina mikä tehdään ihmisten tappamisen sijaan verkossa.
Sellaiseen nääs voi osallistua jokainen kotoa käsin ja kyllä siinä saadaan tämän kokoinen valtio täysin polvilleen viikoiksi tai haluttaessa kuukausiksi.
Vuosiksikin jos kantti vaan kestäisi jokaisella asiaan osallistuvalla.
tippiwatti
Viestit: 708
Liittynyt: Pe Loka 14, 2016 10:44 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja tippiwatti »

Varvikello kirjoitti:
tippiwatti kirjoitti:kaikki kaapelin/pikkukylillekin vedetyn valokuidun kautta kulkeva on turvassa?
Ilmankos jokaiselle suomalaiselle pitäisi taata megan yhteys ja kaapelinvetoa tuetaan rankalla kädellä. Täti ja serkut asustavat vierekkäin ja samalla vedolla ottivat joka taloon kuidun. 2000€/talo ja kaivuutyöt omalla kaivinkoneella, lapiotyötä hartiapankilla jne. kustannuksien säästämiseksi. Maksettavaa sitä on tuossakin mut samalla saadaan hyvää runkoverkkoa valvontaakin varten.

Vedän foliohattuani syvemmälle korvien päälle.
Tuli nyt sanottua valtioon/päättäjiin kohdistuvan kiukun voimalla vähän "liian" kovasti.
Normaali tietokoneen käyttäjä voi olla suht huoleti niinkuin tähänkin asti.

Johonkin verkkoon/laitteen nettiliikenteeseen käsiksi pääseminen tai sen verkon liikenteen estäminen on eri asia kuin saman saaminen selväkieliseksi/salasanojen poimiminen sieltä seasta tms.
Onhan tämäkin kone verkossa ja voisin toki seurata verkonseurantaohjelmalla kaikkien koneiden verkkoliikennettä mihin tämä on yhteydessä.
Omalta osaltani.
Ihan omankin tietoturvan vuoksi,jos epäilisin,et tällä koneella on jotain ylimääräistä.
Mut ei sillä yksilöimättömällä tiedolla ja minun/palvelimen välisellä tiedolla pysty sinänsä tekemään mitään.

Joku liikenteenvalvontatolppa on eri asia,kun sen liikenteen pystyy erottamaan muusta ja sitten JOKU VOI halutessaan sen nimenomaisen kohteen osalta sotkea verkkoliikenteen/estää/pysäyttää/sotkea sen datan.
Taikka joku asian enemmän tai vähemmän osaava voi "hyökätä" sitä kohdetta vastaan.
Tietenkin jonkun vastustaessa valtiota se muu nettiliikenne jostain kylältä voi hidastua/katketa kokonaan,mut seurauksethan ovat tavallaan vastaavat kuin gps:kin kohdalla.

No,joo.
Jos joku pääsee käsiksi ihan fyysisesti asennettavalla laitteella dataan ennen palveluntarjoajaa,ni kai se on aika vakava asia.
Mut luultavammin asiaan isketään etsimällä verkosta niitä tolppia/valtion palvelimia ja häiritsemällä niiden liikennettä tavalla tai toisella.
Hämmästyisin kovasti jollei kukaan tekisi mitään eli vastustaisi valtion (nykyisen hallituksen) mielivaltaista toimintaa.
Ihmisillä alkaa olemaan muutenkin jo kuppi täysi ja tällaiset toimenpiteet saavat ylivuotoa aikaiseksi tai suorastaan niin et kuppi menee nurin...

Vallan vaihtuminenkaan ei sitten auta asiaan,vaan tulevat perivät edeltäjien teot kaikenlaisena kiusana asialle.
Ja tottakai entistä osaavampana; parin vuoden kuluttua tuollaista osataan vastustaa vielä tehokkaammin kuin heti alkuun ja siinä on enemmän kansalaisia mukana.
Kokemuksen mukaan osa päättäjistä ja virkamiehistäkin.
Nekin kun ovat aina vastustaneet epäoikeudenmukaisia (puoluekurilla tehtyjä,pienessä porukassa päätettyjä) lakeja,mitä on sittemmin kumottukin yleisen kansalaistottelemattomuuden vuoksi : )
Pöljä
Viestit: 229
Liittynyt: Ti Helmi 18, 2014 10:58 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja Pöljä »

Jos olen yhtään ymmärtänyt, pöljä kun olen, ministeri B. yrittää ratkoa sitä tulevaa tilannetta kun kaikki ajavat sähköautoilla. Silloin ei polttoaineen hintaan voi enää lisätä "tienkäyttömaksua" niin kuin tähän asti. Mielestäni satelliittiboxi on ainoa ja järkevä tapa jakaa tienpidon kustannukset niille jotka teitä käyttävät. Satelliitti ja gps näkevät ajatko moottoriteitä vai hiekkateitä, paljonko ajat, ajatko ruuhkasuomessa aluella jossa on toimiva joukkoliikenne, vai haja-asutusalueella jossa on pakko omistaa auto. Melko paljon kattavampi järjestelmä kuin moottoriteiden tietullit. Onko tippiwatilla joku fiksumpi tapa jakaa tulevaisuuden tienpidon kustannukset? Nykyisin ollaan menossa siihen että rahamiehet ajelee tesloilla ja tankkaa ilmatteeksi esim kauppakeskusten töpseleistä ja köyhä kansa maksaa bensasta aina vaan enemmän.

Vaikea nähdä tässä sen suurempia salaliittoteorioita.
tippiwatti
Viestit: 708
Liittynyt: Pe Loka 14, 2016 10:44 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja tippiwatti »

Pöljä kirjoitti:Jos olen yhtään ymmärtänyt, pöljä kun olen, ministeri B. yrittää ratkoa sitä tulevaa tilannetta kun kaikki ajavat sähköautoilla. Silloin ei polttoaineen hintaan voi enää lisätä "tienkäyttömaksua" niin kuin tähän asti. Mielestäni satelliittiboxi on ainoa ja järkevä tapa jakaa tienpidon kustannukset niille jotka teitä käyttävät. Satelliitti ja gps näkevät ajatko moottoriteitä vai hiekkateitä, paljonko ajat, ajatko ruuhkasuomessa aluella jossa on toimiva joukkoliikenne, vai haja-asutusalueella jossa on pakko omistaa auto. Melko paljon kattavampi järjestelmä kuin moottoriteiden tietullit. Onko tippiwatilla joku fiksumpi tapa jakaa tulevaisuuden tienpidon kustannukset? Nykyisin ollaan menossa siihen että rahamiehet ajelee tesloilla ja tankkaa ilmatteeksi esim kauppakeskusten töpseleistä ja köyhä kansa maksaa bensasta aina vaan enemmän.

Vaikea nähdä tässä sen suurempia salaliittoteorioita.
Oletko koskaan kuullut sellaisesta kuin sähkön etäluettava kulutusmittari?
Minulla on ainakin sellainen tuossa eteisessä ja siitä lähtee kerran vrk radiopulssi tuonne minulle sähköä myyvälle yhtiölle.
Samanlaisen voi laittaa sähköautoonkin 12V tekniikalla niin,et se lähettää kulutustiedot sähköyhtölle ja sähköyhtiö välittää laskutustiedon valtiolle ja siitä maksetaan sitten valtion haluamat ja määräämät maksut.
Mitkä tietenkin kasvavat ajanmittaan sähköautokannan lisääntyessä,mutta...

Huoltoasemakin joutuu tilittämään polttoaineveron valtiolle.
Lakisääteisesti.
Miks sähköyhtiökin ei voisi tehdä niin?
Sanokaa yksikin syy?

Sähkön käytön lukemiseen tarvittavat laitteistot tietysti maksaa auton omistaja;tavalla tai toisella.
Joko auton hinnassa tai jälkiasennuksena niinkuin muunkin osalta.
Ja maksetaanhan joka kodissa (tai taloyhtiön jakelukeskuksessa) olevasta etäluentatekniikastakin ja sen ylläpidosta sähköyhtiölle; vai kuvitteleeko joku,et nuo ovat ilmaiseksi annettuja lahjoja?

Siis jos päättäjillä olisi halua asiaan.
Mut ei tietenkään ole,kun se liikenteen seuranta-palvelubisnes ja siihen kerran ryhtyessä rajoittamattomat seuranta/laskutus/seurantatietojen myynti yksityisyrityksille saadaan aikaiseksi,niin siitä ei voi peruuttaa takaisin.

Mut kapina siitä tulee joka tapauksessa.
Muutama tuhat asiaan aktiivisesti osallistuvaa ihmistä pystyvät sotkemaan/estämään koko toiminnan.
Tai jos nyt ei kokonaan,niin häiriöistä kumminkin aiheutuu niin suhteettoman suuria kustannuksia,että se käytännössä estää sellaisen toiminnan.
Mites pitkään se laiton paikallisradiotoiminta muuten jatkui?
Viranomaisien estämisyrityksistä huolimatta. Kymmenen vuotta?
Ja olisi tietysti jatkunut pidempääkin,mut valtio joutui antamaan asiassa periksi.
Sen silloisen asiaa koskevan laittoman omakustannuslehden jakelumääriä en enää muista,mutta kun mukana olivat radio -ja tvliikkeet/maahan tuojat/lieveilmiöiden/yleisen kansalaistottelemattomuuden seurauksena muutakin radioliikennelakia rikkovat mukana,niin alakanttiin arvioitu määrä on 5000 kansalaisen paikkeilla?

Tiesitkö muuten,että asiaa edesauttoivat lainkuuliaiset perheen isät/äiditki?
Joko maksamalla laitteita tai sulkemalla silmänsä sillä pihalla olleelta 30m korkealta radiomastolta.
Taikka varastossa olevilta kannettavilta vehkeiltä mitkä toimivat korvessa kuusen latvaan vietävällä lähetysantennilla.
Taidat nyt elää jossain pumpulissa ja/tai aliarvioida kansalaisten päättäväisyyttä?

Ja siten jokainen rehellinenkin ja ns. normikansalainen autolla ajavakin tietysti ajaa "ilmaiseksi" ilman seurantaa.
Ulkopuolisille "ennalta estämättömille äkillisille" syille ei nääs voi mitään...

Samoin tietysti kaikki raskasliikennekin ja muut yritykset.
Mut niitä tosiaan käy sääliksi; ne kun tietysti investoivat valtion systeemeihin omassa bisneksessään ja maksavat niistä hinnaston mukaisia maksuja.
Jos satellittiseuranta tulisi käyttöön,niin silloin kaikki metsäyhtiöiden/muiden kuljetusyritysten satojen miljoonien systeemit lakkaavat toimimasta tai pätkivät niin pahasti,että niistä tulee hyödyttömiä.
m_kane
Viestit: 3573
Liittynyt: Ti Syys 27, 2011 3:43 pm
Paikkakunta: Jovensuu
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja m_kane »

Eipä se valokuidun "kaappaaminen" sieltä tolpasta nyt ihan niin yksinkertaista ole. Joka päätelaitteelle tulee oma dedikoitu kuitu, joka on sitten reititetty keskuksessa mikä minnekin. Siellä tolpassa ei tosiaankaan ole kaikkien käyttäjien kuitua pääteltynä. Sitäpaitsi, asiaa tosin tutkimattomana, epäilen, että harvalle tolpalle on kuitua kaivettuna. Eiköhän nuo liikennöi langattomasti pääsääntöisesti. Aiemminhan kamera vain tallensi ylinopeudet ja ne purettiin sitten ihan piuhalla sieltä kamerasta.
Belarus 825 turbo shitbox
tippiwatti
Viestit: 708
Liittynyt: Pe Loka 14, 2016 10:44 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja tippiwatti »

Oletko koskaan kuullut sellaisesta kuin sähkön etäluettava kulutusmittari?
Minulla on ainakin sellainen tuossa eteisessä ja siitä lähtee kerran vrk radiopulssi tuonne minulle sähköä myyvälle yhtiölle.
Samanlaisen voi laittaa sähköautoonkin 12V tekniikalla niin,et se lähettää kulutustiedot sähköyhtölle ja sähköyhtiö välittää laskutustiedon valtiolle ja siitä maksetaan sitten valtion haluamat ja määräämät maksut.


Vastaavan voi tietenkin laittaa peräboxiin niin,et se luetaan vaan kerran kk/vuosi katsastusasemalla ja lasku tulee kulutuksen mukaan.

Koko kansaa koskeva on vaan tekosyy autoilun perusmaksujen yksityistämiselle.
Maksut tietenkin nousevat pelkästä kulupohjaisesta liikevoittoperusteiseksi ja kaikkea siihen liittyvää voi lisätä niin paljon kuin mihin mielikuvitus riittää.
Miks vapaaehtoisesti esim. navigaattoreiden kautta/perusteella myytävät bisnekset eivät riitä?

No siks,kun siihen ei voi pakottaa koko kansaa.
Päättäjät tietenkin haluavat,et töissä/kaupassa käyntiinkin liittyvä liikkuminen yksityistetään ja sillä sitten voidaan tehdä IHAN MITÄ TAHANSA bisnestä mitä operaattori vaan sattuu keksimään.
Ensiks alkuun voidaan tietysti sanoa,et ei niitä tietoja myydä yksilöimättöminä ilman auto/henkilökohtaisina tietoina,mut kyllä myydään jossain vaiheessa ja jonain vuonna sellaisen salliva laki tulee voimaan.

Eikö voi; tiedättekö edes kuinka monelle taholle tästäkin netin käytöstä menee tieto ja nimenomaan myyty tieto?
Ei se minua haittaa.kun tiedän asian ja osaan estää sen jos haluan,mut siitäkin vakuutettiin alkuun,et "mitään ei mene minnekään"...
Ja kysehän on vapaaehtoisesta käytöstä?
Ei nettiä ole pakko käyttää.
Tai jos asiaan on "pakko",niin silloin voi käyttää pelkästään viranomaiskäytössä olevia, pankin tms. sivuja mistä ei ainakaan toistaiseksi ole sallittua myydä mitään tietoja yksityisille yrityksille/kaupallisiin tarkoituksiin.
Tai laskuttaa viranomaispalveluista/kansalaisoikeuksista mitään lisämaksuja entisten lisäksi.

Mut aika monen ihmisen on pakko pitää omaa autoa joko työssäkäynnin tai muun syyn vuoksi.
Sen lisäksi yksityisten yritystenkin liikkumistietoja voitaisiin alkaa myymään jollekin epämääräiselle taholle?
Tai laskuttamaan siitä? Siinä tapauksessa asiasta maksetaan hyllyhintoina.
Maksetaan tälläkin hetkellä,mut se on kuljetusliikkeen maksama polttoainevero,eikä jonkun valtion pakottamaan seurantaan liittyvän yritysketjun liikevoitto.
tippiwatti
Viestit: 708
Liittynyt: Pe Loka 14, 2016 10:44 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja tippiwatti »

m_kane kirjoitti:Eipä se valokuidun "kaappaaminen" sieltä tolpasta nyt ihan niin yksinkertaista ole. Joka päätelaitteelle tulee oma dedikoitu kuitu, joka on sitten reititetty keskuksessa mikä minnekin. Siellä tolpassa ei tosiaankaan ole kaikkien käyttäjien kuitua pääteltynä. Sitäpaitsi, asiaa tosin tutkimattomana, epäilen, että harvalle tolpalle on kuitua kaivettuna. Eiköhän nuo liikennöi langattomasti pääsääntöisesti. Aiemminhan kamera vain tallensi ylinopeudet ja ne purettiin sitten ihan piuhalla sieltä kamerasta.
No nythän tuli sitten asiantuntijatietoa.
Nimenomaan ne langattomat yhteydet on kaikkein helpoimpia estää.
Scannaa vaan tolpan läheltä ne lähtevät taajuudet ja sitten "joku voi unohtaa" mustikassa käydessä lähimetsään sen taajuuden blokkaavan akkukäyttöisen laitteen/kannettavan tietokoneen em. lisälaitteella...
Ai salattuja yhteyksiäkö?
Ei sillä ole merkitystä,kun eihän sillä sisällöllä ole merkitystä kuin valtiolle/firmoille mille se sen tiedon myy.
Pienikin virhe lähetettävässä signaalissa sotkee koko datan.

Taajuuden vaihdot eivät kannettavan osalta auta,kun asiaan tietenkin koodataan nimenomaan siihen tarkoitukseen tehty ohjelma.
Ai etteikö joku osaisi? Vilkaisepas esim. Linuxin vapaan koodin (ammattitasonkin) ohjelmia mitkä on kehittänyt ihan yksittäinen ihminen taikka joku vapaamuotoinen "yhteisö" ?

Tätä ketjua lukevat muutkin kuin masinistit ja "pojathan" ovat jo scannaamassa niitä taajuuksia,tekemässä asiaan soveltuvaa graafisesti toimivaa/suoraan tikulta ilman tietämystä käynnistyvää ohjelmaa.
Tai oikeammin tällä ketjulla ei ole mitään merkitystä koko asiaan.
Ne asiat suunnitellaan/tehdään/neuvotaan ihan muilla foorumeilla mihin en ota kantaa.

Vastaavan suhteen menetettiin "radiokieltolain" osalta viis kertaa tavallisen työmiehen kk-ansion arvoisia laitteita valtiolle.
Ja muutaman päivän kuluttua "pojilla" oli uudet.
Luuletko,et nyt ei olis varaa menettää 50e kannettavaa/akkuja/muutaman kympin blockeria?
Yksityisesti tai yhteisöllisesti maksettuna?

Ja em. osalta maahantuojat/alan liikkeetkin sponssasivat asiaa...
tippiwatti
Viestit: 708
Liittynyt: Pe Loka 14, 2016 10:44 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja tippiwatti »

Nopeusvalvontatolppien osalta kukaan ei ole viitsinyt tehdä asialle mitään,kun nehän eivät riko kansalaisoikeuksia/perustuslakia/ihmisten oikeudentuntoa.

Joku on voinut kännipäissään käydä rikkomassa jonkun tolpan laittamalla sen fyysisesti palasiksi/maalaamalla linssit.
Muttta se ei kuulu tähän asiaan ollenkaan ja siks kukaan ei ole viitsinyt/halunnut neuvoa sellaisia sällejä siinä asiassa.
Ylinopeuden ajaminen ja liikkumisen seuraaminen/niiden tietojen myyminen yksityisille yrityksille (eli perusoikeuksien) rikkominen/yksityistäminen eivät ole ihan samoja asioita?

Mut kyllä niitä voimavaroja löytyy; niitä ei vaan ole haluttu kohdistaa liikenteeseen kohdistuvan lain rikkomiseen tai sellaisen rikkomisesta selviämiseen ilman seuraamuksia.

Kansalaisten liikkumisen YKSITYISTÄMINEN on ihan eri asia.
Ja voimavaroja/asiantuntemusta käytetään sen mukaisesti.
Ihan hyvällä omalla tunnolla tulevia lakeja rikkoen ja asiaan valmistautuen.
Siis jos sellaisia lakeja tulee.

Ja valvontaahan ei ainakaan vielä tule nopeusvalvontatolppiin,mutta tieliikenne/kelikameroissa se valmius on jo.
Rekisterikilvenseurantaa ei vielä ennen kyseisen lain voimaantuloa,mutta sehän on varsin helppo lisätä asiaan.
Tai muu esim. 10v. sisäisellä virtalähteellä toimivan lakisääteisesti asennettavan "sirun" ---> alle luottokortin kokoisen laitteen seuranta.
Ai eikö sellaisia ole?
No puhelimessa ainakin ja esim. minulla on Nordean tunnuslukulaite mikä sovellettuna mahdollistaisi tie -ja aluekohtaiset tullit/tiemaksut.
Ja tuskinpa minä olen niin erinomaisen viisas,etteikö ideaa olisi keksitty jo valtion taholta/etteikö sitä suunniteltaisi....

Siihen ei tarvita kuin ohjelmistopäivitys/olemassa olevan ohjemiston käyttöönotto; siis fyysinen asiaan tarvittava tekniikkahan niissä on jo olemassa.
Siru/lähiluentatekniikkaa lukuunottamatta,mutta siinähän ei ole mitään vaikeaa.
Ei ainakaan perusominaisuuksilla.
Loput voi seurata rekisterikilvestä...

Keskusteltiinko tässä nyt kahdesta eri asiasta?
Kommentoin kyllä kumpaakin,et hällä väliä :)
olliki
Viestit: 9524
Liittynyt: To Marras 08, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Ruovesi
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja olliki »

Vähän turhan monisanaisia nuo tippiwatin kommentit. Tulisi paremmin luetuiksi vähän lyhempinä.
Ford 6610, -82
Ford 6640, -96
m_kane
Viestit: 3573
Liittynyt: Ti Syys 27, 2011 3:43 pm
Paikkakunta: Jovensuu
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja m_kane »

tippiwatti kirjoitti:No nythän tuli sitten asiantuntijatietoa.
Nimenomaan ne langattomat yhteydet on kaikkein helpoimpia estää.
Scannaa vaan tolpan läheltä ne lähtevät taajuudet ja sitten "joku voi unohtaa" mustikassa käydessä lähimetsään sen taajuuden blokkaavan akkukäyttöisen laitteen/kannettavan tietokoneen em. lisälaitteella...
Ai salattuja yhteyksiäkö?
Ei sillä ole merkitystä,kun eihän sillä sisällöllä ole merkitystä kuin valtiolle/firmoille mille se sen tiedon myy.
Pienikin virhe lähetettävässä signaalissa sotkee koko datan.

Taajuuden vaihdot eivät kannettavan osalta auta,kun asiaan tietenkin koodataan nimenomaan siihen tarkoitukseen tehty ohjelma.
Ai etteikö joku osaisi? Vilkaisepas esim. Linuxin vapaan koodin (ammattitasonkin) ohjelmia mitkä on kehittänyt ihan yksittäinen ihminen taikka joku vapaamuotoinen "yhteisö" ?

Tätä ketjua lukevat muutkin kuin masinistit ja "pojathan" ovat jo scannaamassa niitä taajuuksia,tekemässä asiaan soveltuvaa graafisesti toimivaa/suoraan tikulta ilman tietämystä käynnistyvää ohjelmaa.
Tai oikeammin tällä ketjulla ei ole mitään merkitystä koko asiaan.
Ne asiat suunnitellaan/tehdään/neuvotaan ihan muilla foorumeilla mihin en ota kantaa.

Vastaavan suhteen menetettiin "radiokieltolain" osalta viis kertaa tavallisen työmiehen kk-ansion arvoisia laitteita valtiolle.
Ja muutaman päivän kuluttua "pojilla" oli uudet.
Luuletko,et nyt ei olis varaa menettää 50e kannettavaa/akkuja/muutaman kympin blockeria?
Yksityisesti tai yhteisöllisesti maksettuna?

Ja em. osalta maahantuojat/alan liikkeetkin sponssasivat asiaa...
Mitähän sinä höpiset. En jaksanut kovin syvällisesti lukea koko viestiä. Otin kantaa siihen , kun väitit nimenomaan valokuidun olevan helppo "kaapata" tolpan päästä. Se ei todellakaan ole niin.
tippiwatti kirjoitti:Ne tolpat ovat muuten melkoisen iso tietoturvaongelma silloin jos ne on liitetty valokuituun/muuhun kiinteään verkkoon.
Sieltä tolpan kautta pystyy hakkeroimaan/kaappaamaan minuuteissa kaiken kuidun/muun kaapelin kautta kulkevan nettiliikenteen auki. Eli koko porukan keitä siellä kaapelin päässä on...
Kerrotko kuinka sieltä napataan se kaikki valokuidussa kulkeva liikenne? Äläkä turhaan viitsi vedota asian lainvastaisuuteen. Laita vaikka linkki johonkin sivustoon, jossa asia avataan, kun mainostit niitä olevan. Samalla logiikalla runkokuidun liikenne olisi helppo kaapata jokaisesta kotiliittymästä, johon kuitu on vedetty.
Langattomien yhteyksien estämisestä/häiritsemisestä en sanonut mitään, se totta kai on helppo tehdä halvoillakin laitteilla. Eri asia on, kuka viitsii tolpan yhteyksiä käydä blokkaamaan.
Muutenkin tippiwatin kirjoituksista paistaa melkoinen vainoharhaisuus ja netistä hankittu "tietämys".
Ja kyllä, pidän itseäni jonkintasoisena asiantuntijana tässä asiassa. Kuitenkin koko aikuisikäni olen tietoliikenneyhteyksiä ollut rakentamassa ja suunnittelemassa, 90-luvun alusta lähtien.
Belarus 825 turbo shitbox
Jammu
Viestit: 22648
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja Jammu »

Eipä taida kovin moneen asiaan tässäkään maassa olla fyysisesti erillisiä valokuitu tai kuparikaapeli saati mobiiliverkkoja.

Hyvin kriittistäkin dataa kulkee eri tavoin salattuna fyysisesti samassa verkossa kuin tavallisen kuluttajankin dataa, voi olla eri virtuaaliverkkoja jne. Jos välistä nappailee paketteja kryptattua dataa niin kuka niistä kovin helposti mitään järkevää parsii
??
Suomi kuuluu länsimaihin
m_kane
Viestit: 3573
Liittynyt: Ti Syys 27, 2011 3:43 pm
Paikkakunta: Jovensuu
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja m_kane »

Jammu kirjoitti:Eipä taida kovin moneen asiaan tässäkään maassa olla fyysisesti erillisiä valokuitu tai kuparikaapeli saati mobiiliverkkoja.

Hyvin kriittistäkin dataa kulkee eri tavoin salattuna fyysisesti samassa verkossa kuin tavallisen kuluttajankin dataa, voi olla eri virtuaaliverkkoja jne. Jos välistä nappailee paketteja kryptattua dataa niin kuka niistä kovin helposti mitään järkevää parsii
??
Ei toki dedikoituja linjoja ole kuin isommilla firmoilla käytössä.
Valokuidussa data kulkee kuitenkin päätelaitteelta kuitukeskittimelle omassa kuidussaan. Sieltä se sitte voidaan reitittää miten operaattori haluaa.
Belarus 825 turbo shitbox
tippiwatti
Viestit: 708
Liittynyt: Pe Loka 14, 2016 10:44 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja tippiwatti »

No katsotaas miten käy.

Meillehän on tulossa tavallaan testikäyttöön normiauton mopoautojen 45km/h ajonopeuteen rajoittava systeemi ja sen toimittajana/ylläpitäjänä on IHAN yllättäen joku pulju millä on yksinoikeus koko systeemiin/järjestelmään/laitteisiin.
Testialusta.
Koko kansalle.
Mut ei siinä mitään;niin se on meillekin keitä päättäjillä on aikomus rahastaa mielensä mukaan ja rikkoa siinä samalla perustuslaillisia kansalaisoikeuksia.
Kyseisen firman pomo esitti yhtenä esimerkkinä murtovarmuudesta,et laitteiston boxin kansi ilmoittaa avaamisesta/kaikki liittimet ovat suojattuja ja johdot yksvärisiä/ilmoitus niiden katkaisusta menee palvelimelle.

Juu...u.
Niissä yksvärisissä johdoissa/datakaapelissa on varmaankin joku päällyste päällä?
No siitä pääsee piikeillä (vaikka erikseen sitä varten valmistetuilla) läpi ja silloin voi lukea dataa mikä menee (valtion yksinoikeus-puljun) boxilta polttoaineensuihkutukseen/sitä ohjaavaan boxiin.
Kuinka kauan semmosen murtamiseen/väärän tiedon syöttämiseen menee?
Viikko?
Vaiko kaks?
Muutama kuukausi?

Itse en tietenkään toivo,et teinit saisivat autonsa kulkemaan aina halutessaan kovempaa mitä laki sallii,mut kun tuo on sitten tulossa meillekin.
Eli "murtajia" on vielä paljon enemmän kuin nuoriso.
Tosin veikkaan,et kyllä ne 15-16-vuotiaat ja lähellä niitä olevat ehtivät ensin...
Mut jolleivat ehdi niin asiaa murtavat muutkin ihan sen vuoksi,ettei samaa pysty soveltamaan koko Suomeen/kaikkiin kansalaisiin.

Terveisiä vaan sen gps/gsm-boxin kehittäjälle; sellainen on todella hieno keksintö niiden osalta ketkä haluavat maksaa asiasta.
Ja maksavat vapaaehtoisesta palvelusta.
Jos ja kun sellaisesta tulee valtiovallan määräämää pakkoa,niin ikävä kyllä ne teidän vehkeenne eivät kestä murtamatta siihen systeemiin suunnattuja/sen murtamiseen kohdistettuja voimavaroja...
Ei teillä ole edes mitään mahdollisuutta.
Eikä anneta.

Samalla TEILTÄ menee sitten sekin bisnes mitä teillä on nyt ja OLISI tulevaisuudessa;et tervemenoa vaan...
tippiwatti
Viestit: 708
Liittynyt: Pe Loka 14, 2016 10:44 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja tippiwatti »

Epäilettekö sitä mitä sanoin?
No sanokaas nyt edes YKSI laite tai ohjelmisto mitä ei ole murrettu silloin kun niin halutaan tehdä?
Me valtion nurkkaan ajamat saadaan vielä kaiken lisäksi tukea tuolta maailmalta.
Eli ensimmäinen laitteisto mikä tulee pakolliseksi Suomen valtion toimesta sellaiseen käyttöön lähetetään tietenkin samantien maailmalle.
Sen hakkeroimisen nopeuttamiseksi/mahdollisen ohituspiirin valmistuksen ennakointiin.
Eli jollain ministeriön masinoimalla pikkupuljulla ei ole pienintäkään mahdollisuutta estää asiaa.

Ei onnistu.
Ja se aloitetaan heti siltikin,vaikka kyseessä olisi ns. mopoautot....
Perukoot sitten sen lain ja muutokset.

Kyseinen uutisissa mainittu firma ei nyt aavista mihin sotkeutui?
Niilltä kun menee samalla se perusbisneskin;muualla kuin autoritäärisissä/diktatuurisissa valtioissa.
Ja osin sielläkin kun me näytetään miten helppoa se systeemi on hakkeroida sekä laite-että ohjelmistotasolla.

Mut kannattais miettiä ennenkuin alkaa tekemään päättäjien kanssa mitään kansalaisen perusoikeuksia/Suomen perustuslakeja rikkovia sopimuksia/bisneksiä.
Mopoautojen osalta saatetaan ajatella,että on kyse vaan nuorison/mopoautojen valvonnasta?
Ja alle 18-vuotiaita/heidän liikkumistaan saisi niin ollen valvoa valtion toimesta gps-seurannalla mitä vielä varmistettaisiin gsm:llä.?
Vanhemmat vastaavat siitä asiasta,ei valtio.
Kommunistisissa diktatuureissa valtio on ottanut sellaisia tehtäviä,mut me kait kumminkin asutaan toistaiseksi demokraattisessa Suomi-nimisessä valtiossa?

Siks valtion kanssa tehtävät autojen seurantaan/nopeusseurantaan jne. liittyvät yksinoikeus -tai muut vastaavatsopimukset estetään heti alkuunsa.
Siltä osin ihan oma vika jollei ole moraalia ja raha/yksinoikeus on tärkeämpää...
tippiwatti
Viestit: 708
Liittynyt: Pe Loka 14, 2016 10:44 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja tippiwatti »

Epäilijöille; se uutisissa mainittu firma ei ole millään tavalla valmistautunut mihinkään mistä kerroin.
Ei ne heidän asiakkaansa ole hyökänneet sitä omaa palveluaan vastaan.
Tuskin kukaan haluaisi hakkeroida sitä mistä maksaa?
No nyt sinnepäin tuleekin yllätyksenä,että vaikka Suomen valtio asiakkaana maksaa,niin loppukäyttäjät eivät halua maksaa/eivätkä käyttää koko palvelua.

Siks se selittely suojauksista oli tasoa; "kaikki heidän boxiltaan lähtevät johdot ovat samanvärisiä" :D
Kyseisestä uutisesta (liikenneministeriön suunnitelmista) tietämättömille: se puljun johtaja väitti,et sitä heidän rajoitintaan ei saa pois päältä/sitä ei saa huijattua nopeuden osalta kun liittimet ovat suojattuja/johdot samanvärisiä.

Minua ja samaa mieltä olevia ei kiinnosta antaa kellekään teinille oikeutta ajaa ylinopeutta,vaan pelkästään se,ettei kyseinen systeemi tule koskaan toimimaan kunnolla....
Eli liikenneministeriön/valtion pakkoseuranta estetään/poistetaan käytöstä.
Koski se sitten ketä hyvänsä tai minkä ikäistä Suomen kansalaista tahansa.
m_kane
Viestit: 3573
Liittynyt: Ti Syys 27, 2011 3:43 pm
Paikkakunta: Jovensuu
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja m_kane »

tippiwatti kirjoitti:Epäilettekö sitä mitä sanoin?
No sanokaas nyt edes YKSI laite tai ohjelmisto mitä ei ole murrettu silloin kun niin halutaan tehdä?
Kyllähän näitä on. Esimerkiksi conax tai viaccess maksukanavien salaus. Toki maksukortteja jaetaan netissä, mutta se ei ole salauksen kräkkäämistä vaan jollakulla on oltava maksettu kortti. Toinen hyvä esimerkki on tiedostojärjestelmien salaukset ja vaikkapa kryptovirukset jotka salaavat kiintolevyn.
Kyllä nykyään on helppo tehdä salaus, jota ei pysty purkamaan. Se tosin vaatii yleensä, että käytetään muuttuvia salausavaimia. Offlinenä toimivat salaukset yleensä on murrettavissa kun avain vain löytyy, kuten blueray-levyillä käytetty aacs.
Belarus 825 turbo shitbox
Superdexta-64
Viestit: 3521
Liittynyt: Ti Joulu 27, 2005 5:59 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja Superdexta-64 »

Olen Tippiwatin kanssa kyllä täysin samaa mieltä tuosta yksityisyyden myymisestä bisneksen alttarille. Tämän kaiken seurannan lisäksi voidaan autoa etäohjata tarpeen vaatiessa kunhan saavat autonvalmistajien kanssa systeemit integroitua.
Jos on verot tms. maksamatta laitetaan auto etänä stoppiin tai jos olet ajamassa tielle josta et ole tietullia maksanut niin auto pysähtyy jne. variaatioita on useita ja päällimmäisenä varmasti tuo datan myynti bisneksiin ja sitä kautta valtavat tulot tietyille tahoille. Nythän nämä kevytautot ovat hyvä testikenttä mutta siitä voi tulla valheellinen "tuntu" toimivuudesta kun ei koske kaikkia kansalaisia, vielä. :roll:
Hyvänä esimerkkinä uudet traktorit ja muu raskasliikenne. Softan päivitys voidaan lopettaa koska vaan ja siinähän sitten olet toimimattomalla traktorilla pellolla :lol: :lol: tätähän ei moni ymmärrä että kun ostat uuden traktorin niin et silti omista boksien softaa.
Teslan akkupäivitykset oli hyvä esimerkki hurrikaanien aikaan rapakon takana.
Ford 6610 -88
Pöljä
Viestit: 229
Liittynyt: Ti Helmi 18, 2014 10:58 pm
Viesti:

Re: GPS-häirintä????

Viesti Kirjoittaja Pöljä »

Tässä on vähän samaa höpinää kuin tutkanpaljastimet ennenvanhaan. Niistäkään ei pitänyt jäädä kiinni. Uskon, että jos boxin arvoja muutetaan, on siihen sisäänrakennettu ominaisuus joka ilmoittaa "isolle veljelle" että asetuksia on muutettu ja että kone kiertää yli maksimin ja gps huomaa heti että nopeus on noussut yli sallitun.

Tää on sitä uutta yhteiskuntaa jossa valvonta pelaa ja aika paljon voidaan valvoa jo nyt ihmisten tekemisiä. Eduskunta viimekädessä antaa raamit sille kuka valvontadataa saa ja miten sitä käytetään. Kaupungilla olevat valvontakamerat auttavat rosmojen kiinnisaamista. Moottoriteillä huomataan jo nyt jos joku kaahaa kahtasataa. Ei haittaa niitä jotka haluavat maksaa siitä että infra pysyy kunnossa ja tien käyttäjää veloitetaan vain todellisen käytön mukaan. Tähän asti jokainen maalla asuva Jussi on maksanut mottoriteiden rakentamisesta ja ylläpidosta vaikkei niitä käytäkään. Verrattuna kaikkiin vapaaehtoisiin kauppojen etukortteihin, facebookiin ym. ym. uskoisin että vaimo ei tulevaisuudessakaan pääse tarkistamaan ajamiani reittejä. Sen sijaan S-kortilla tehdyt ostokset hän näkee tarkalleen. Ja mitä hölmöjä tulee laitettua Fb:n kaiken kansan töllisteltäväksi.

Keskustelun alkuosassa Tippiwatti kertoi salaisesta kansanliikkeestä joka perusti yksityisiä radioasemia jokaiseen niemeen ja notkelmaan. Samoin oma lehtikin on ollut näillä kapinallisilla. En usko että kyseisten radioasemien ohjelmantarjonta on ylittänyt uutiskynnystä. Luulisin että arvokkaat lähettimet ovat jo ruostuneet pusikoissa. Mutta se kapinallisten lehti, pää-äänenkannattaja. Laittaisitko pari vanhaa numeroa näkyville, niin nähtäisiin mikä oli/on kapinaliikkeen ideologia.Voisi olla kiinnostavaa luettavaa millainen oli meininki radiomonopolin aikaan.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], hevyvani, ylioyja ja 42 vierailijaa