Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Tänne kaikki aiheeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset

Valvojat: Jammu, sohvi

maustevoi
Viestit: 2
Liittynyt: Su Heinä 25, 2021 10:34 pm
Viesti:

Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja maustevoi »

Moi,

Harkitaan kaivurin ostoa kahden raksaprojektin ajaksi ja voisi sitä vuokrata siinä samalla.
Millainen hyvä kaivuri peltotontille? Pitäisi kaivaa noin 500m tietä pellolle, sitten muutama pelikentän (tyyliin jalkapallokentän pohjat) ja talon sekä autotallin pohjat. Lisäksi pienen lautahökötyksen eli talon voisi purkaa (60m2).
Onko tähän tarkoitukseen 8-10t kone paras ?
Minkä verran korjaukset maksaa ? Ne teetettäisiin ammattilaisilla, mahdollisesti vähennyksiin vuokratuloista.

Mitä merkkejä suosittelisitte? Itse ajattelin lisäksi että voisi omien kaivurihommien lisäksi käyttää ammakuskia ja kallista konetta lisäksi tontilla tuon oman koneen lisäksi niihin hommiin, mihin vaaditaan oikeaa osaamista.

Millä rahalla saa jo hyvän laitteen? Näitä rotokauhoja tms. ei varmaan tarvitse, kun jos niille tarve ottaa ammattilaisen paikan päälle..
SPS1975
Viestit: 565
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 8:52 pm
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja SPS1975 »

Nyt sanoisin näillä pohja tiedoilla että ei ehkä ole paras ajatus tuo kaivinkoneen osto.Koneen vuokraus eteenpäin on myös huono idea mikäli koneen kunnostus ja huoltotyöt eivät suju itseltä,ei tarvi kummoista korjauksen tarvetta tulla vuokrausreissulla,kun huoltomies velottaa sen hoitamisesta moninkertaisesti hankittuun vuokraan nähden ja korvauksen saaminen vuokralaiselta voi olla vaikea homma.Tähän pätee hyvin se vanha sanonta ettei vehkeet lainatessa parane..Myöskään kaivinkoneella työskentely ei ole aivan sitä että istutaan koneeseen ja aletaan heiluttelemaan vipuja,se on loppujen lopuksi aika monimutkaista hommaa ja vaatii harjoittelua ja tietynlaista silmää ennen kuin pellosta alkaa pallokenttää muodostumaan.Koneen merkit ja mallit on sitten ihan makuasioita,kaikilla koneilla laiskan lapiomiehen voittaa,mutta pelkkään kaivamiseen ympäripyörivä telakone lienee pätevin ja traktorikaivuri on taas kaivuominaisuuksiltaan hieman rajoitteisempi,mutta muutoin monikäyttöisempi.Kannattanee alkuun vaikka vuokrata joku kaivinkone viikonlopuksi, kokeilla miltä se homma tuntuu,pyrkiä juttelemaan jonkun tutun kanssa jolla on kokemusta koneista,sen jälkeen miettii tarkkaan asiaa kaikilta kanteilta ja jos näiden toimien jälkeen edelleen on pakottava polte kaivinkoneen ostoon,niin sitten ostohousut jalkaan ja konekaupoille.
zukka
Viestit: 5745
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2019 9:02 pm
Paikkakunta: 04460/15880/17220
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja zukka »

Koneen merkki on makuasia, itse hankkisin tuossa kokoluokassa varmaan yanmarin kumitelan koska niissä on paljon tarjontaa.
Koko on varmaan ihan riittävä jos itse aikoo kaivella omaan tahtiin eikä aikataulua ole minuutilleen tehty,mutta saisihan se isompikin kone olla 500 metrin tien teossa.

Huoltojen ja korjauksien hintoja ei voi sanoa etukäteen.
Mitä isompi kone niin sitä kalliimmat osat usein ja alkaa osat jo painamaankin.

Jossakin 5-7 tonnin luokassa saa omasta mielestä 20k paikkeilla hyviä koneita kun hetken seuraa nettiä. Ei välttämättä paljoa enempää maksa tuo vähän painavampi.

Vuokrakäyttöön en suosittele laittamaan jos sillä itsekin pitää tehdä hommia ja koneen toimia. Sitten omien projektien jälkeen vuokraus on varmaan ihan ok,mutta siltikin remontit ja huollot kannattaisi tehdä itse.
Bensat:
Dodge Dart -66
Ford Fiesta -04
Dieselit:
MB C200 CDI A-06
MB Vito 115CDI -06
David Brown 950 -58
Kubota KH60 -90
Bobcat 631 -79
MB ML 270 CDI A -02

https://youtube.com/channel/UCn9o-3YQkjN-a6u0qUYF11Q
Juho M-P
Viestit: 2399
Liittynyt: Ma Touko 20, 2019 11:42 pm
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja Juho M-P »

Ei järkeä.

Ja jälkeenvuokraus tyssää rototiltin puutteeseen. 8t koneessa on pakko olla nykypäivänä rototiltti.
Fordson Power Major
Zetor 4340 1996+Quicke 620
Chevrolet AC International 4d 1929
Ford F600 1955
GAZ 53a V8 1974
Plus 60/70lukujen Opeleita
maustevoi
Viestit: 2
Liittynyt: Su Heinä 25, 2021 10:34 pm
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja maustevoi »

Jaa a. Oisko niin ettei olis järkeä sitten kuitenkaan...
Fiilis on että saattaisi olla. Laitteita sinällään osaan ajaa, kun maalta itsekin kotoisin ja metsäkärryjä yms. ajellut..
Tuntuisi vaan että olis melko paljon käyttöä omalla 3ha tontilla ja samoin veljellä sitten. Sitten myyntiin esim 3000e halvemmalla ja silti olis itsensä haukkunut?

Parit hyvät kokemukset olen lukenut.
Mistä lienee tuon korjaamisen/huoltamisen oppii? Muita vehkeitä (autot, kelkat, mp) yms. on tullut kyllä rassattua muttei kaivurin, vaikka ajanut olenkin.

Kuvittelin saavani luokkaa enemmän kuin 5000e säästöt kaivelemalla itse, mutta voi olla että ei tulisikaan..

Tutkin silti yanmareita.
Viil@ri
Viestit: 634
Liittynyt: To Tammi 17, 2019 2:11 pm
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja Viil@ri »

Vähintään kallistuva kauha olis hyvä olla. Pyöritettävällä mukavampi täytellä kaivantoja ja pyyhkiä pintoja. Omasta mielestä koneen koko sais olla vähintään 12t noihin hommiin. Hinta kyllä karkaa jonnekkin 30k paikkeille, että saa vehkeen jota ei tarvii rassata kokoajan. Traktorikaivuri olis monipuolisempi. Hitaampi kylläkin kaivamiseen. Tommosilla kaivuilla ja purku-urakoilla kuorma-autollekkin saattaa tulla tarvetta jonkun kerran
Perceiver
Viestit: 801
Liittynyt: La Maalis 24, 2018 11:59 am
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja Perceiver »

Kun tehtävät työt on jokseenkin selvillä, niin urakkatarjouspyyntö muutamalta yrittäjältä olisi mielestäni järkevä vaihtoehto. Kun työn hinta vieraalla teetettynä on selvillä, voi sen jälkeen arvioida sen tekemistä itse.

Kokenut ja osaava kaivuriyrittäjä tehokkaalla koneella saa paljon tulosta aikaan verrattuna vasta-alkajaan. Kun hommat on tehty, lähtee kone mahdollisine murheineen ja korjaustarpeineen tontilta. Pahimmassa tapauksessa omaksi hankittu kone voi aiheuttaa muutaman tonnin korjauskustannuksen, eikä niitä välttämättä pysty itse korjaamaan, ainakaan puutteellisilla taidoilla ja työkaluilla.

Kannattaisi nyt kriittisesti tarkastella onko kyseessä vain halu omistaa ja ajaa kaivuria. Itsellänikin on 3 tonnin hyvä pikkukaivuri, mutta otin suosiolla isompaan hommaan naapurin yrittäjän 15 tonnin koneineen.
JURO
Viestit: 3156
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 8:30 pm
Paikkakunta: Lohja
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja JURO »

Omassa koneessa on se hyvä että on paikalla kun tarvii. Usein vaikea sovittaa aikataulua vieraan kanssa. Pienetkin hommat voi tehdä just silloin kun tarvii. Isoja koneita tarjoillaan pihakoneiksi. Itellä 1,5 t sillä saa paljon aikaiseksi tosin hitaasti. Minusta 3-5t olis riittävä kumitela puskulevyllä ja kallistajalla. Hinta olis siedettävä samaten varaosat, niitä kuitenkin tarvii. Ja sitten se ilo että saa itse kaivaa.
Viil@ri
Viestit: 634
Liittynyt: To Tammi 17, 2019 2:11 pm
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja Viil@ri »

Itekkin ostin aikanaan traktorikaivurin ajatuksella, että sitten itse tekee. Kuitenkin sitten kun piti oikeasti kaivaa niin teetin työn ulkopuolisella. Oman koneen ylläpitoon menee 500-1000e vuodessa, mutta päivääkään ei ole harmittanut että hommasin. Sitä tarvitsee jatkuvasti johonkin. Oma kone maksoi 6k, vanha kone siis jo.
Kuuskakkone
Viestit: 181
Liittynyt: To Helmi 12, 2015 11:48 pm
Paikkakunta: Porvoo
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja Kuuskakkone »

Meillä on Fordin 655c neliveto traktorikaivuri ja hallityömaa. Alkukeväästä oltiin vahvasti sitä mieltä että itse ronkitaan pohjat, kun kerta on konekin omasta takaa. Kannot nostelin ja pintamaat kuorin, mutta varsinaisen pohjankaivuun tuli hoitamaan kylän ammattimies 235 hitachilla.

Varmaan olisi homma luonnistunut omalla koneellakin, mutta kyllä oli hieno katsoa vierestä kun viikon homma hoituu päivässä. Mielestäni ei tarvi olla juuri ulkohuussia isompi työmaa, kun jo kannattaa markilla olla yli 20 tonninen kone. Pyörittäjällä varustettuna sillä näpräilee pikkuhommatkin, mutta tarvittaessa löytyy voimaa kiven kääntöön. Ammatimies myös teki sokkkelin sisätäytötkin kerralla korkoon ja kaatoon, minun homma lapiomiehenä oli lähinnä nojailla fiskarssiin ja tärylätkän kävelyttämistä.

Omalla traktorikaivurilla hoituu maatilan pikkuronkkimiset, ojanperkuut ja apulantasäkkien nostelu. Fordin tuntimittariin kuitenkin meinaa kertyä vuodessa enempi tunteja kuin traktoreihin. Kaivuutöihin kyllä ympäripyörivä on yliveto. Jotenkin siinä on puomin mallikin sellanen, että tasaushommat onnistuu puolta helpommin.
MF 4355 -02
MF 399 -96
MF 165S -78
Ford 655C -89
Deutz-Fahr M1080 -82
tikman
Viestit: 23
Liittynyt: La Huhti 20, 2019 9:31 pm
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja tikman »

Paljon riippuu maaperästä millaista konetta mihinkin tarvii. Jos tasainen hiekkamaa, niin eihän siinä kummoista kuokkaa tarvi, kun pinnan aukaisee.

Mitä vanhempi kone, niin sen epätasaisempaa jälkeä (järjellisessä ajassa) saa aikaiseksi. Jalkapallokentän tekoon pellolle voi koko kaivuri olla väärä peli. Perälevy ja traktori kuulostaisi paremmalta ajatukselta. Samoin maa-aineksien kuljettamiseen vaikkapa peräkauha traktorissa sopii paremmin.

Sokkelitäyttöjä on turha kuvitella pienellä pyörivällä tai traktorikaivurilla tekevänsä. Mutta sitten taas vaikka kattotuolit nousee kivasti traktorimallisellakin ja jatkopuomilla paikalleen.

Jos yksikseen tekee, niin kaikki konevoima on kotiinpäin. Jos taas kymmenen palkattua ukkoa katsoo tuhertamista vierestä, niin voi oma kuokka tulla äkkiä hintoihinsa.

Edit: Kyllä yli puolenhehtaarin tontilla pitää joka tapauksessa konevoimaa olla omasta takaa. Pitäisi olla vaatimuksena jo rakennusluvassa :D Järjettömän näköistä, kun keskelle metsää saatu juuri talon kokoinen aukko raivattua, mutta mitään muuta ei käsivoimin ole saatu aikaiseksi. Parempi silloin olisi ottaa tontti sieltä kaava-alueelta. Tietysti jokainen voi asua miten lystää.
Viimeksi muokannut tikman, Ti Heinä 27, 2021 9:14 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Joordis
Viestit: 1192
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 6:13 am
Paikkakunta: Mustasaari
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja Joordis »

Itsellä saman suuntaisia ajatuksia reilut viisi vuotta sitten, kun omakotitaloa (rinnetalo) piti lähteä rakentamaan; oma kone kiinnosti.
Onneksi tuttavapiiristä löytyi yksi maanrakennusalalla toimiva kaveri, jolla niitä koneita ja varsinkin ammattitaitoa löytyi.

Tämä Pohjanmaa rannikkoseutu tässä Vaasan kohdalla suht kivikkoista ja omalla palstallakin räjäyttelyistä huolimatta maan alta niitä löytyi koko ajan lisää. Tuommoinen Volvo EW160 kyllä siirteli niitä kuution kiviä suht kevyesti.

Vaikka kaivinkoneen työskentely olikin se päätoimi, niin muun rakennusmateriaalin; sepelin, soran, hiekan, putkien ym. hankkiminen tuli tämän urakoitsijan kautta huomattavasti halvemmaksi, kuin että olisin itse pähkäillyt ensin sopivaa materiaalia ja sen jälkeen itse tilannut sitä. Parhaimmillaan yhden päivän aikana materiaalia tuli yli 200t.

Tarjoustakin/hinta-arviotakin kyselin, mutta kyllä sille hieman naureskeltiin.. onhan se vaikea sanoa etukäteen miten homma toimii ja etenee. En loppujen lopuksi pitänyt pahana 68€ tuntipalkkaa kaivinkoneelta.
Ja vaikka koneet eivät koko aikaa palstalla olleetkaan, niin hyvin saatiin aikataulut synkkaamaan; hyvälle urakoitsijalle kun tuntui olevan kysyntää.
EKo
Viestit: 2452
Liittynyt: La Syys 05, 2015 2:26 pm
Paikkakunta: Tyrwää city
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja EKo »

maustevoi kirjoitti: Ti Heinä 27, 2021 12:37 am Jaa a. Oisko niin ettei olis järkeä sitten kuitenkaan...
Kaivuuhommien teettäminen on melko halpaa ja valmista tulee vauhdilla.
Minä hommaisin kaivurimiehen kunnon koneella tekemään hommat.
Omassa on tietysti se etu, että se on käytettävissä kaikkeen pienempäänkin hommaan.
''Kerran luulin, notta oon vääräs, mutta huomasinki notta erehryyn!'
jarikos
Viestit: 1430
Liittynyt: Ke Elo 05, 2020 1:40 pm
Paikkakunta: Lohja
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja jarikos »

Jos remontit joutuu teettämään ulkopuolisella, niin ei ole järkeä omassa koneessa. Ellei sitten osta aivan uutta konetta, jossa takuut voimassa. Se viiden tonnin säästön toteutuminen on aivan tuuripeliä. Vuokraaminen toisille vaatii vakuutukset ja muut kustannukset. Vuokraaja olettaa koneen olevan kunnossa ja siltä on turha odottaa mitään remonttikuluohin. Eri asia jos tahallinen vaurio mutta sekin menee helposti riitelyksi. Koneen kuljetukset on myös yksi kustannus, joihin uppoaa helposti isojakin summia.

Kannattavaksi tuon voi saada jos on itse valmis tekemään remontit ja on riittävä määrä työkaluja ja kunnon paja käytössä. Sitten ei kannata laatia projekteille tiukkoja aikatauluja koska yhtäkkiä kone seisoo viikon kun odottelee osia ja purkamiseen sekä kasaamiseen menee aikaa. Mutta hyvän harrasteen tuollaisesta koneesta saa ja siltä pohjalta siihen olisi järkeä ryhtyä.
Fordson Major Diesel -57, työkone
Fordson Major Diesel -57, entisöinti
Fordson Power Major -59, entisöinti
Fordson Major 1958 kaivurialustaprojekti
ARA AK 131 C 1979
Avatar
jake55
Viestit: 687
Liittynyt: Su Kesä 23, 2019 8:15 pm
Paikkakunta: Syrän Häme
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja jake55 »

Riuku-Vammas... :mrgreen:
jiba
Viestit: 1442
Liittynyt: To Touko 24, 2012 2:12 pm
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja jiba »

tällä kun kysyy minkälainen kone olis passeli .niin poikkeuksitta tarjotaan urakoitsiaa.
iliman muuta oma kone ja semmonen jota yksinkertanen kayttää tiluksilla.
urakoitsian käyttö omissa hommissa tarkottaa hyvää ja toimivaa suunnittelua.omalla koneella tehään sillon kun sitä tarvitaan.
toki jos kiireellä pitää tehä ja komento ketju kunnossa ja pörssissä virtaa niin sillon urakoitsia.tai valmis kerrostalo yksiö jossa istuu oottelemassa kuolemoo.
jokuvaan
Viestit: 353
Liittynyt: Ti Maalis 17, 2015 9:30 pm
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja jokuvaan »

En ole kaivuri-asiantuntija, mutta noin yleisesti kun pohditaan sopivaa "merkkiä ja mallia", niin työkoneissa tarjonta on radikaalisti suppeampi verrattuna henkilöautoihin, jos siis pysytään Suomen rajojen sisäpuolella. Eli enemmänkin valikoidaan "mitä on saatavilla". Elintason nousun(vaurastumisen) ja perinteisen suomalaisen tee-se-itse asenteen myötä tod. yhä useampi hankkii kaivurin tontilleen.

Se miten työkoneen korjaus eroaa autosta on siinä, että tarvii normi autotöistä poikkeavia työkaluja ja kappaleet on raskaampia mitä pitäisi saada liikuteltua, niin ja hydrauliikan viat voi olla haastavia. Autokorjaajia on joka niemessä ja notkossa, mutta raskaskonehuoltoja ei ole ja se osaltaan nostaa korjaushintoja.

Liikkeestä jos ostaa "huolletun&kunnostetun" kaivurin niin kai sille jonkun takuun saa joiltakin osin ja on ihan yksilöllistä miten näppärästi&fiksusti kukin työkoneita käyttelee.
EKo
Viestit: 2452
Liittynyt: La Syys 05, 2015 2:26 pm
Paikkakunta: Tyrwää city
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja EKo »

jiba kirjoitti: Ti Heinä 27, 2021 9:42 am . . . ja pörssissä virtaa . . .
Taitaa se ostopalvelu tulla kuitenkin halvemmaksi, jos vaihtoehtona on ostaa parinkympin kaivuri, kuten ymmärsin. Tai vaikka vaan kymppitonninkin.
Vielä kun laskee käyttökulut päälle, niin elinaikanaan tuskin saa rahojaan takaisin, jos ei nyt säännöllistä kauvuuta ole tiedossa.
Kuluja sentään kertyy aikalailla. Kuljetuskalusto, polttoaineet, öljyt, letkut, vakuutus, muu remontti, . . .

Harrastusarvo onkin jo eri asia. Sen laskee jokainen omalla kohdallaan.
''Kerran luulin, notta oon vääräs, mutta huomasinki notta erehryyn!'
tikman
Viestit: 23
Liittynyt: La Huhti 20, 2019 9:31 pm
Viesti:

Re: Mikä kaivuri peltotontille rakennusprojekti ja pihatöihin?

Viesti Kirjoittaja tikman »

EKo kirjoitti: Ti Heinä 27, 2021 9:59 am
jiba kirjoitti: Ti Heinä 27, 2021 9:42 am . . . ja pörssissä virtaa . . .
Taitaa se ostopalvelu tulla kuitenkin halvemmaksi, jos vaihtoehtona on ostaa parinkympin kaivuri, kuten ymmärsin. Tai vaikka vaan kymppitonninkin.
Vielä kun laskee käyttökulut päälle, niin elinaikanaan tuskin saa rahojaan takaisin, jos ei nyt säännöllistä kauvuuta ole tiedossa.
Kuluja sentään kertyy aikalailla. Kuljetuskalusto, polttoaineet, öljyt, letkut, vakuutus, muu remontti, . . .

Harrastusarvo onkin jo eri asia. Sen laskee jokainen omalla kohdallaan.
Oma 2000€:n Haka maatilakaivuri on ainakin haukkunut hintansa jo moneen kertaan. Tosin Massikka keulille oli jo valmiina. Olisi varmasti 10000€:n koneen kanssakin jo omillaan, mutta siihen ei paranisi kymppitonnin vikaa tulla. Vanhoissa maatilakaivureissa ainakin se hyvä puoli, ettei niihin voi millään kovin kalliita vikoja tulla, jos vähänkään pysyy työkalut kädessä.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: koltiainen ja 22 vierailijaa