hiirenloukku mallia V.Heinonen

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

maramies
Viestit: 442
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 4:48 pm
Paikkakunta: Nokia
Viesti:

hiirenloukku mallia V.Heinonen

Viesti Kirjoittaja maramies » Ke Helmi 01, 2006 9:11 pm

Ovatko muut tavanneet ko.keksintöä?
Perusidea on pellistä tehty rikkalapio,jonka runkoon liitetään johto kiinni.
Toinen johto (miel. jäykkää kuparijohtoa) teipataan kahvaan kiinni siten,että johdon eristämätön pää on sopivalla korkeudella lapion pohjan yläpuolella.
Sitten syötti piuhan päähän,lapio sopivaan paikkaan ja töpseli seinään.
Kun hiiri sitten tulee ja pellin päällä seistessään nappaa syötistä kiinni,niin tälli on melko varma.
Töpselin irroittamisen jälkeen raadon voi siististi kantaa lapiolla pihalle.

Itse varmistuisin ainakin siitä,että nollajohdin on se,joka yhdistetään runkoon-ei ainakaan ensimmäisestä hipaisusta saa itse tälliä.
Tarkoituksenmukainen on aina kaunista.

pilvilinna
Viestit: 1632
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 12:05 pm
Paikkakunta: Kanta-Häme
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pilvilinna » Ke Helmi 01, 2006 10:01 pm

Myytkös tähän sitten niitä FI-tarroja kans :?:

tane II
Viestit: 3249
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 2:05 pm
Paikkakunta: Salo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tane II » Ke Helmi 01, 2006 10:32 pm

Täältä löytyy toinen yhtä loistava ajatus, sähkökäyttöinen myyränkarkoitin:
http://212.54.2.142/sahko_ja_hissit/rek ... urmat.html

Nuhvelentin Veli
Viestit: 632
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 9:47 pm
Paikkakunta: Keminmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nuhvelentin Veli » To Helmi 02, 2006 12:56 am

tane II kirjoitti:Täältä löytyy toinen yhtä loistava ajatus, sähkökäyttöinen myyränkarkoitin:
http://212.54.2.142/sahko_ja_hissit/rek ... urmat.html
Olipas siellä taitavia ¨tee se itse sähkömiehiä¨ tuolla Tukes:in sivuilla. Monenlaisista Tee se itse virityksistä olen kuullut ja monenlaisia olen nähnyt. Kumma että sähkötapaturmat vaativat nuinkin vähän uhreja vuositasolla.
Paras asia on ollut, kun eräs tämmöinen kotitonttu (itseoppinut 'amatimees')tuli neuvomaan allekirjoittanutta turvakytkinasennuksessa, miten nääki hommat ossaa joka Rane tehä, v:twisted:t siihe mitää koului tartte käyä
ku kerran katoin, ku yks sähkäri vuonna 1969 teki hommia. Kyl mää nyt nämä hommat osaan vaikka silmät kiinni. Kyseinen tuhero onkin sitten osoittanut ammattitaitonsa useassakin kohteessa saamalla aikaan lähinnä (onneksi vain) tupakinsavua, ja tajunnut pysyä max. 24 VDC hommissa.
Minäkö Muka Romunkerääjä??

Nuhvelentin Veli
Viestit: 632
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 9:47 pm
Paikkakunta: Keminmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nuhvelentin Veli » To Helmi 02, 2006 1:12 am

Toinen vastaava keksintö on tuo tee se itse makkaragrilli. Tarvitaan vain pätkä MMJ 2x1,5 johtoa, pistotulppa ja HK:n Sininen/Atrian punainen. Kytketään Vaihe makkaran toiseen päähän ja Nolla toiseen päähän, Pistotulppa seinään ja AHH! kohtapa on takuuvarmasti höyryävä herkku nautintakunnossa, eikä mene kauan (eikä edes sulake palanut).

Tosimies tietenkin käyttää tuon MMJ:n sijalla ML 1,5-johtimia eikä mitään pistotulppaa. Johdoista vain eristettä pois sillä mallilla, että saa toiseen päähän pyöräytettyä klunssit pistorasiaa varten, ja toiset päät saa kontaktin makkarasta. Sitten eipä muuta kun johdot seinään ja eristeistä kiinnipitäen molemmat yhtä aikaa makkaraan. (hankalampi konsti nykyään ,kun on nuo turvapistorasiat)

Toivottavasti nämä sähköviritelmät jäävät ihan tänne huumorin tasolle, eikä kukaan onneton nuita kokeile käytännössä :roll:
Minäkö Muka Romunkerääjä??

Ford 4000
Viestit: 1024
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 6:41 pm
Paikkakunta: Pohj.Pohjanmaa
Viesti:

Kahvinkeitin

Viesti Kirjoittaja Ford 4000 » To Helmi 02, 2006 9:25 am

Me keiteltiin viestikomppaniassa kahvia siten että römpsän sankaan pantiin nolla ja puukkoon vaihde ja sitten varovasti veteen keskelle römpsää. Mutta se ilo loppui kun tohelot tökkäsivät puukolla römpsän reunaan ja roput paloi, niin kapiaiset rupesi ihmetteleen että missä vika.

j tech
Viestit: 63
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 8:22 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja j tech » To Helmi 02, 2006 10:34 am

tane 2 on jätkät oikeessa ite olen tehnyt sähö alan töitä ja se vahinko käy todella nopeesti on ollut onni mukana kyllä täytyy sanoa. se on surkeeta luettavaa noi tukesin sivut.ei kannata kytkeä -tehdä, jos ei ajattele sitä loppuun asti ja jos älli ei riitä anna tietävän tehä. ehkä jonkun akka vielä löytää ukkonsa hiiren loukun vierestä kylmänä. nähdään se sitten tukesin sivuilta. :twisted:

Pellervo
Viestit: 749
Liittynyt: La Joulu 31, 2005 6:20 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pellervo » To Helmi 02, 2006 7:26 pm

Ja vielä yksi hiirenloukkutarina.
60-luvulla joutomiehet pyrkivät pissimään Onni Vilkkaan linja-autovarikon aidan sivulle. Nokkela korjaamopäällikkö laittoi aidan sivulle maahan teräslevyn ja siihen 220 V jännitteen, loppuivat pissimiset. Ehkä rotat ja hiiretkin.

pilvilinna
Viestit: 1632
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 12:05 pm
Paikkakunta: Kanta-Häme
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pilvilinna » To Helmi 02, 2006 7:38 pm

Kyllä se murska miesten konsti oli sentäs turvallinen, kun kuopalla parakissa asuivat, ninn aikansa kuluks iltasella tappovat rottia sähkönallilla ja pullanpalalla :twisted:

tane II
Viestit: 3249
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 2:05 pm
Paikkakunta: Salo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tane II » To Helmi 02, 2006 7:49 pm

Pellervo kirjoitti:Ja vielä yksi hiirenloukkutarina.
60-luvulla joutomiehet pyrkivät pissimään Onni Vilkkaan linja-autovarikon aidan sivulle. Nokkela korjaamopäällikkö laittoi aidan sivulle maahan teräslevyn ja siihen 220 V jännitteen, loppuivat pissimiset. Ehkä rotat ja hiiretkin.
Joskus olen kuullut vähän vastaavan tarinan: Joku teki samassa tarkoituksessa samanlaisen systeemin autotallin ovien edessä olevaan kuiluun. Sitten joku pultsari meni sinne yöksi nukkumaan. Tuli taas kuolemaan johtaneiden sähkötapaturmien listaan yksi tapaus lisää! Jos tapaus on tosi, se on sattunut jo ennen vuotta 1980, tuossa Tukesin listassa sitä ei ole.

Nuhvelentin Veli
Viestit: 632
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 9:47 pm
Paikkakunta: Keminmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nuhvelentin Veli » Pe Helmi 03, 2006 3:25 am

Lueskelin taas nuita Tukesin sivuja.. kaikkea se ihmismieli voi laiskuudessaan kehittää. :idea:
Kuten tuo 20.7.1988 tapahtunut homma, kun sälli ei ollut viitsinyt alkaa kaivamaan onkimatoja--> Haa! sähköä kehiin johto kiinni pihalampun runkoon ja ilmeisesti toinen käteen, sitten kompastunut ko. virityksen päälle... lopputulos jokseenkin arvattavissa.
Tai vaihtoehtoisesti uhkarohkeus: kuten junanvaunujen katoille kiipeäminen sähköistetyillä rataosuuksilla, muuntajien päälle kiikkuminen ja muuntaja/kojeistotiloihin sisälle tukkiminen.
Lisäksi näyttää, että nämä tee se itse-asntelijat ovat olleet aika usein tuota tilastokärkeä.
Myös merkittävä osa tapaturmista oli sähköalan ammattilaisille tapahtuneita. Pahin mahdollinen yhdistelmä lienee vieläkin: pitkäaikainen työkokemus ts. työtehtävien muuttuminen reflekseiksi, liian itsevarma asenne ja tulipalokiire. Tuolla kaavalla on jo aika moni päässyt siihen viimeiseen urakkaan. Toisaalta näyttää, että työkokemuksen puute ja liika oma-aloitteisuus ovat myöskin aika tuhoisa yhdistelmä.
Saapa nähdä uskaltaako tässä itse mennä enää lomien jälkeen töihin.
Minäkö Muka Romunkerääjä??

Vallu-Veke
Viestit: 105
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 11:07 am
Paikkakunta: Lieto
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Vallu-Veke » Pe Helmi 03, 2006 12:56 pm

Minun mielestäni nuo tukesin tilastot osoittaa enemmän siihen suuntaan, että ammattilaisille ei ole viimevuosina sattunut juuri yhtään kuolemaan johtanutta tapaturmaa. Katsoppa sitä graafista kuvajaista siltä toiselta sivulta.
Suunta on ollut selkeä. Muutamia vuosia on mennyt, ettei yhtään sähkäriä ole heittänyt veiviään. Amatöörit sählää suurin piirtein samaa rataa kuin ennenkin.

50- ja 60-luvulla on mennyt sähkömiehiä ja amatöörejä vuosittain aika paljon. Amatöörejä varsinkin 50-luvulla.

Ammattilaisia menee varmaan jo sen takia nykyisin vähemmän, kun asennuskalusteet ja kojeet on keskuksien kannet avattunakin aika turvallisia. Kun avaa 50-luvun keskuksen, niin kuparikiskot törröttää paljaana heti kannen takana. Kaikki laitteet oli samaa tasoa turvallisuuden suhteen. Nyt jos haluaa ottaa iskut esimerkiksi kontaktorin liittimistä, niin sormet pitää urakalla survoa, jotta koskettaa jännitteellistä liitintä.

Eläkeläismetsuri
Viestit: 3692
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:34 am
Paikkakunta: pohjois-suomi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Eläkeläismetsuri » Pe Helmi 03, 2006 2:02 pm

Se tuo ammattimiesten osuus johtuu siitä että. Ainakin 80 luvulla kaikille asennusliikkeiden miehille jaettiin ja taidettiinpa tentakin ns. jännitetyö tutkinto jossa nimenomaan käytiin läpi mitä voi tehdä ja miten. Sähköturvallisuus ohjeita sekä kirjanen. Taisipa olla apua tai SPR: n EA1. Siis elvytys kammiovärinässä. Ja asenne uusilla koulutksesta tulleilla asentajille. Vanhoilla miehillä tahtoi olla pääasia että mitä suinkin uskaltaa tehdä jännitepäällä. Oli sulakkeet kuinka isot tahansa.

pasoleati
Viestit: 419
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 4:43 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pasoleati » Pe Helmi 03, 2006 4:05 pm

Yksi asia pisti silmään noilla Tukesin listoilla: yllättävän moni uhreista menehtyi palovammoihin vaatteiden sytyttyä tuleen eikä suoriin sähkövammoihin. Pitäisiköhän pistää palamatonta päälle sähköhommiin...

Eläkeläismetsuri
Viestit: 3692
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:34 am
Paikkakunta: pohjois-suomi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Eläkeläismetsuri » Pe Helmi 03, 2006 4:49 pm

Muistaakseni ns. jännitetyö vaatiikin palamattomat vaatteet.Kasvosuojat, sellainen hitsarin nahkaessu. Mutta vahinko kun ei tule kellokaulassa. Niin kiireessä vahingot sattuu. Ja väärästä informaatiosta. luullaan johtoja jännitteettömäksi. kuten laamattomilla aseilla vahingot aseilla. Yksi paikallisen sähköyhtiön asentaja kuoli muuan vuosi sitten jännitteisiin johtoihin joissa ei pitänyt olla jännitettä

Nuhvelentin Veli
Viestit: 632
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 9:47 pm
Paikkakunta: Keminmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nuhvelentin Veli » Pe Helmi 03, 2006 5:18 pm

Kyllähän nykysuuntaus taitaa olla nuo huonostipalavat haalarit kaikissa sähköasennuksissa. Edellisestä stoorista jäi todellakin pois tuo huomio nuiden tapaturmien nykytilanteesta :oops:

Noh ei sähköä pelätä tarvitse, mutta kyllä siihen kuitenkin kannattaa tietyllä kunnioituksella suhtautua..se kun ei juurikaan ilmoittele olemassaolostaan.
Minäkö Muka Romunkerääjä??

jusku
Viestit: 103
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 8:12 pm
Paikkakunta: Kiuruvesi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jusku » La Helmi 04, 2006 10:39 am

Tapahtui teollisuushallin rakennustyömaalla muutama vuosi sitten.
Kaksi sähköasentajaa oli asentamassa sähköjä halliin joka oli vielä hiekkapohjalla eli lattiaa ei ollut valettu. Toisella asentajalla oli jaloissaan avonaiset kesäsandaalit. Jos jollakin on kokemusta ko sandaaleista, tietää että kuinka käy pehmeässä hiekassa, jalan ja kengänpohjan väli on pieniä kiviä ja hiekkaa täynnä. Asentaja oli nojannut kädellään sähkökaappiin ja ravistellut kiviä sandaalistaan, toinen asentaja huomasi tämän ja toimi salamannopeasti, löi parrun pätkällä kaveriaan ranteeseen, luuli näet että tämä on saanut sähköiskun ja tarttunut kiinni.
Totuus paljastui kuitenkin aika pian ja seurauksena oli murtunut ranne ja reilun kuukauden mittainen sairasloma.

tono
Viestit: 1702
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 8:49 pm
Paikkakunta: Askola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tono » La Helmi 04, 2006 10:44 am

jusku kirjoitti:Tapahtui teollisuushallin rakennustyömaalla muutama vuosi sitten.
Kaksi sähköasentajaa oli asentamassa sähköjä halliin joka oli vielä hiekkapohjalla eli lattiaa ei ollut valettu. Toisella asentajalla oli jaloissaan avonaiset kesäsandaalit. Jos jollakin on kokemusta ko sandaaleista, tietää että kuinka käy pehmeässä hiekassa, jalan ja kengänpohjan väli on pieniä kiviä ja hiekkaa täynnä. Asentaja oli nojannut kädellään sähkökaappiin ja ravistellut kiviä sandaalistaan, toinen asentaja huomasi tämän ja toimi salamannopeasti, löi parrun pätkällä kaveriaan ranteeseen, luuli näet että tämä on saanut sähköiskun ja tarttunut kiinni.
Totuus paljastui kuitenkin aika pian ja seurauksena oli murtunut ranne ja reilun kuukauden mittainen sairasloma.
No ehkä lyötävästä tuntui ikävältä, mutta ainakin tietää että joku auttaa jos jotain sattuu...
vw 1300 -72:n voimalla mennään!

-SS-
Viestit: 11754
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -SS- » Ma Helmi 06, 2006 12:53 pm

Tapahtui täällä hallilla noin neljä vuotta sitten.

Piti löytää viemäriin liitoskohta betonilattian alta. Hallin karttaa oli joku pitäny väärinpäin ja timanttileikkurilla oli sahattu lattia pois. Hiekasta löytykin harmaa uponoori ja siihen sit rakennusmiäs sahan kanssa sahailemaan.

Sit valot välähti himmeeks ja kuulu semmonen tujaus ja hetken päästä pari silmät päässä pullottavaa kalpeeta äijää ulos ovesta ja lujaa. Eikä tulleet takasin.

Tarkemmin tutkittaessa paljastui sahattu putki tehtaan pääsyötöksi (ja viemäri olikin väliseinän takana) 3x400A joka siis oli laitettu sihen putkeen sisään. Sandvikin timpurinsahasta oli purassu joku palan reunasta ihan kuin karhu olisi haukannut.

Onni onnettomuudes oli ettei ollu pitäny peukaloaan sahan terän sivulla eikä sahan kahvaskaan ollu avoimia pultinpäitä Siinä kosteassa hiekassa (sehän oli kosteaa akselihiekkaa, ei täällä karkeata soraa talojen pohjan alle raaskita laittaa...) kun istuallaan sahaa niin kyllä melkeen ihme on ettei tarvinnu piipaa-autoa tilata.

-SS-

Nuhvelentin Veli
Viestit: 632
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 9:47 pm
Paikkakunta: Keminmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nuhvelentin Veli » Ma Helmi 06, 2006 4:57 pm

3x400A.. Olisi ehkä joutunut tilaamaan suoraan sen mustan auton, jolla ei enää ole kiire
Minäkö Muka Romunkerääjä??

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ja 7 vierailijaa