Traktorin rekisteröinti

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

MF 135 vm-67
Viestit: 486
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2005 12:01 am
Paikkakunta: Joutsa
Viesti:

Traktorin rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja MF 135 vm-67 » La Tammi 21, 2006 10:25 am

Kaveri omistaa kaksi vanhaa traktoria. Porscen, vuosimalli taisi olla -58, sekä Zetor 25 K vm-54. Hän haluaa saada molemmat kilpiin. Olen häntä avustanut hiukan "kirjallisissa" harjoituksissa. Porscheen tuli kilpi eilen, siihen riitti luovutustodistus edelliseltä omistajalta, sekä todistus trktorin omistamisesta kahdentoista vuoden ajalta. Sitten oli vielä tilattu AKE:sta traktorin tiedot valmistenumeron perusteella (ollut aikaisemmin rekisretissä).
Mutta Zetori. AKE:sta saadun tiedon mukaan ei ole ollut koskaan rekisterissä. Omistusaikaa on parikymmentä vuotta. Katsastusmies oli sitä mieltä, että pitäisi tuoda sinne nähtäväksi. Kuinka on, onko kokemuksia. Ei oikein viehätä, matkaa lähimmälle asemalle tulee viitisenkymmentä kilometriä ja on se traktorikin hiukka "puolikuntoinen" vielä. Siellä vanhalla palstalla oli jotain juttua tästä aiheesta ja ymmärsin, että olisi riittänyt kuva traktorista.

Customi
Viestit: 2625
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 8:46 pm
Viesti:

Re: Traktorin rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja Customi » La Tammi 21, 2006 10:45 am

MF 135 vm-67 kirjoitti: Mutta Zetori. AKE:sta saadun tiedon mukaan ei ole ollut koskaan rekisterissä. Omistusaikaa on parikymmentä vuotta. Katsastusmies oli sitä mieltä, että pitäisi tuoda sinne nähtäväksi. Kuinka on, onko kokemuksia. Ei oikein viehätä, matkaa lähimmälle asemalle tulee viitisenkymmentä kilometriä ja on se traktorikin hiukka "puolikuntoinen" vielä. Siellä vanhalla palstalla oli jotain juttua tästä aiheesta ja ymmärsin, että olisi riittänyt kuva traktorista.
Riippuu katsastuskonttoristakin jonkin verran. Toiset konttorit kyllä vaativat traktorin paikalle, jos semmoisen täysin paperittomana yrittää saada kilpiin. Toisaalta kyllä senkin ymmärtää, että mistäs se katsastussetä tai -täti tietää, että joku yleensä omistaa (eikä esim. nykytyyliin ole varastanut jne.) jonkun vanhan traktorin, jota yritetään rekisteröidä, ja onko valmistenumero alkuperäisen näköinen jne. ja onko se lainkaan liikenteeseen hyväksyttävässä kunnossa esim. jarrujen ja valojen osalta jne. Katsastuskonttorihan siinä ottaa traktorin tieliikennekelpoisuudesta vastuun.
Soittamalla lähitienoon eri katsastuskonttoreille löytyy todennäköisesti sellainenkin konttori, joka hyväksyy rekisteröintiin pelkän todistuksen siitä, että traktori on ollut viimeisellä omistajalla yli kymmenen vuotta.

B-275
Viestit: 20
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 10:08 am
Viesti:

Viesti Kirjoittaja B-275 » La Tammi 21, 2006 3:22 pm

Mulla oli ihan sama tilanne ja traktori piti käydä näyttämässä katsastusasemalla. Katsastusmiehet vähän pällisteli sitä ja ottivat jotain mittoja papereihinsa. Turha reissu, mutta pakko oli tehdä. Eniten harmitti kun järjestelin paperiasioita, niin tietoa tuli tipoittain. Kolme kertaa joitui käydä asemalla ennenkuin kaikki tarpeelliset paperiasiat oli kunnossa. Olisivat voineet sanoa vaatimuksensa kerralla. No nyt on traktorissa kilvet.

SamiT
Viestit: 5559
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 12:50 pm
Paikkakunta: Paimio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja SamiT » La Tammi 21, 2006 5:02 pm

Sain noilla omistus/luovutustodistuksilla rekisteröityä 60-mallisen DB 950:n joka ei koskaan ollut rekisteröity. Piti viedä asemalle, katsoivat runkonumeron, ei tarvinnut edes käynnistää tai ajaa alas kärryn lavalta, joka olisikin ollut aikamoinen temppu kun olin ajanut koneen kotona ojaan peruutetun viljakärryn lavalle. Joillakin katsastusasemilla on katsastusmiehet käyneet kotonakin tällaiset koneet vilkaisemassa, mikäli ovat asuneet samalla suunnalla ja ovat omanneet hitusen masinistihenkeä itsekin.

Valdo
Viestit: 357
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 5:43 pm
Paikkakunta: Satakunta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Valdo » La Tammi 21, 2006 5:05 pm

Ajatelkaan jos vielä olisi se vanha hyvä aika kun oli vain valtion katsatuslaitos.
Siinä kun olisit hiukaksen antanut palauttetta niin ei koskaan olisi papereita tullut!
Kyllä tästä kapitalismista jotain hyötyäkin on

SamiT
Viestit: 5559
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 12:50 pm
Paikkakunta: Paimio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja SamiT » La Tammi 21, 2006 6:15 pm

Kyllä näitä asemia vieläkin löytyy joilla ei ole huomattu että asiakaspalvelualalla ovat hekin. Erot suuria esimerkiksi uitettujen käytettyjen traktorien katsastuksissa ja rekisteröinneissä. Oman kokemuksen mukaan kuorma-auton katsastuksessakin turhan niuhotustasossa selvää eroa havaittavissa ainakin ALB-testauksen osalta 2-akselisessa autossa jolla ei ikinä ole vedetty kärryä tai aiotakaan vetää kärryä.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: EKo ja 23 vierailijaa