Tunkeutuminen muiden tiloihin?

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Anssi
Viestit: 1575
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 9:49 am
Paikkakunta: Kuusankoski
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anssi »

Erkka: Ja epäasiallisuutta löydät tarkalleen ottaen mistä?
Mikä ei tapa, virkistää
Konekansalainen
sja
Viestit: 1702
Liittynyt: Pe Loka 06, 2006 9:09 am
Paikkakunta: KVS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sja »

Anssi kirjoitti:Eli ei muuta kun hyväksytään sikojen rääkkääminen ja syödään ilolla elävältä kaltattua elinikänsä rääkättyä lihaa joka on sentään halpaa?
Ei eläinten rääkkäystä pidä hyväksyä, MUTTA jos toimitaan yleisesti hyväksyttyjen säädösten puitteissa niin ei minusta silloin pidä sen sikatilallisen kimppuun käydä jos ei satu tykkäämään siitä mitä valikoidussa nettivideossa näkyy. Muistutan nyt vielä lopputulemaa edellisistä sikavideokohuista: kauhea meteli oli rääkkäämisestä, mutta tuloksena oli lieviä eläimen hyvinvoinnin rikkeitä muutamilla tiloilla, suurimmalla osalla syytetyistä "sikatehtaista" ei löytynyt yhtään mitään huomautettavaa kun toiminta todettiin lain ja säädösten mukaisiksi. Uusimmastakin videosta löytyy rikkeitä mm karsinoiden puhtaudesta ja häntien purennasta johtuen, mutta esim paiseet/kasvaimet, ihottumat ja haavat eivät kyllä ole sellaisia asioita joista kannattaisi alkaa siankasvattajaa lynkkaamaan.

Jos oikeasti haluat syödä omien normiesi mukaista rääkkäämätöntä sianlihaa niin sitten sun pitää melkein hoitaa siankasvatus itse. Tai sitten etsit lähistöltä sikalan ja teet diilin "nimikkopossun" kasvattamisesta omien toiveiden mukaan. Varaudu tällöin myös hieman toisenlaiseen kilohintaan.
Ja haastetaan kunnianloukkauksesta ja luvattomasta tunkeutumisesta oikeuteen kun joku näyttää sen mitä emme halua nähdä?

Sillälailla.
No totta kai kunnianloukkaussyyte on paikallaan, mikäli julkisesti syytetään rikkomuksista mitä ei oikeasti ole VIRANOMAISTEN toteuttamien tarkastuksien mukaan tapahtunut. Clear and simple.

Kertaan nyt vielä kerran: oikeasti elintarviketuotanto ei ole aivan niin söpöä ja siistiä hommaa mitä nykyajan cityihmisille on annettu ymmärtää. Eläinten kasvatuksen konseptiin kuuluu myös ikäviä asioita MUTTA ne ei ole ainoa totuus koko asiasta (niinkuin nyt EO-aktivistit kovasti antavat ymmärtää). Kyllähän nyt perkule vieköön umpikaupunkilaisenkin kuluttajan pitäisi ymmärtää ettei siasta voi tehdä ihmistä, ja ettei eläimiä voi kasvattaa "kliinisissä" sairaalaolosuhteissa höyhenpatjoilla makuuttaen. Navetta on navetta, sikala on sikala ja jos ei ole koskaan eläissään tutustunut kyseisiin niin tottakai aktivistivideot aiheuttavat järkytystä. Sairaudet ja kuolema ovat suht arkipäivää eläintuotannossa, eikä niitä voida poistaa vaikka vieressä olisi 24h hoitaja paijaamassa. Kaikkia sairauksia ei voida hoidosta huolimatta parantaa, eikä kuolevan eläimen katsominen ole kivaa. Mutta se kuuluu kotieläintuotantoon ja kuluttajan on se vaan hyväksyttävä, ei tässä nyt mitään ukko-ylijumalia kuitenkaan olla.
Valtra N141A-07
Valtra 6300 -02
Ursus 385-4 -80
Leyland 270 -75
Anssi
Viestit: 1575
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 9:49 am
Paikkakunta: Kuusankoski
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anssi »

Minulla olisi itseasiassa ihan hyvät mahdollisuudet ottaa niitä possuja omiksi tarpeiksi tähän tontille. Ei myöskään tuottaisi isompaa tunnontuskaa teurastaa elukkaa itse kun se alkaa olla syöntikunnossa.

Olen ikäni kesät maalla viettänyt ja ensimmäiset kesätyöni maatalossa tehnyt. Nyt asun keskellä korpea, entisellä maito / lihakarjatilalla. Olen nähnyt ihan itse monenlaista tuotantoeläimenpitoa tähän ikään ja tiedän kyllä ettei niitä valkoisilla lakanoilla makuuteta. En ole myöskään sitä vailla.

Sairaat eläimet ovat väistämättömiä, samoin kuin sairaat ihmisetkin. Joskus sitä vaan sairastuu, sekä elukka että ihminen. Tuotantoeläinten sairastuessa on tuottajan velvollisuus huolehtia että eläin joko parannetaan tai se lopetetaan. Kaikki muu on turhan kärsimyksen aiheuttamista.

Se minua tässä sja:n kanssa väittelyssä puistattaa eniten, on että miehelle ei tunnu ollenkaan aukeavan käsitteenä etiikka. Myös eläinten hyvinvointi tuntuu olevan termi jota herra ei tuotantoeläinten kohdalla suostu ollenkaan ymmärtämään.

Jos on vaikeata käsittää että ne lihaporsaat ovat ihan yhtälailla eläimiä kuin mitkä tahansa muutkin eläimet, saattaa olla parasta pysyä lihatuotannosta mahdollisimman kaukana. Juuri tällaisen asennekieroutuman vuoksi aktivisteilla on kuvattavaa ja teollisuudessa parantamisen varaa.

Jos suomen sikatilallisista kymmenen prosenttia on sja:n asenteilla liikkeellä, toivon totisesti että tämä kohu johtaa alan supistumiseen kymmenellä prosentilla.

Jos nämä "normini" olisivat tosiaan omiani, mitään kohua ei olisi syntynytkään. Eikä teillä olisi hätä haastaa ketään kunnianloukkauksista oikeuteen.

Miksi luulet että lehdet uutisoivat moiset videot? Voisiko mitenkään olla että niissä näytetty toiminta on valtaväestön normien kanssa ristiriidassa? Voisiko jopa olla että tiedätte sen ihan hyvin itsekin?
Mikä ei tapa, virkistää
Konekansalainen
EK
Viestit: 336
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 5:23 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja EK »

Lihantuottajat ovat helppoa riistaa aktivisteille. Kukaan ei syytä lihaketjun yläpäässä todellisia hyötyjiä ylisuurista katteista ja naurettavan alhaisista tuottajahinnoista (osasyy mahdollisiin puutteisiin eläinten oloissa) . Kesko ja S-ryhmä korjaavat potin, ja ulkomailtahan saa "eettisesti" tuotettua lihaa sitten kun Suomen tuottajat on ajettu alas. Vastuu yksillä, voitot toisilla.
Anssi
Viestit: 1575
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 9:49 am
Paikkakunta: Kuusankoski
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anssi »

Aktivistit nostavat valokeilaan koko lihantuotantoketjun. Kun tajuaisitte että ei tässä hyökätty tilallisia vastaan. Tässä hyökättiin teollista lihantuotantoa vastaan.

Ja se on syy-seurausketju.

Ketjun takoituksena on tuottaa lihaa minimihinnalla ja maksimikatteella. Ja tässä prosessissa suurin häviäjä on tuotantoeläin. Hyvänä kakkosena tulee tuottaja.

Globaalia kilpailua ei meille ole sattumalta tuotu.
Mikä ei tapa, virkistää
Konekansalainen
Super Dexta 63
Viestit: 1181
Liittynyt: Pe Loka 10, 2008 4:56 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Super Dexta 63 »

Kas :shock: lisää rääkkäystä ja kiduttamista ja orjuuttamista ja vaikka mitä.

kyllähän näitä löytyy muualtakin kun etsitään ja jaksetaan piipittää

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011112 ... 1_uu.shtml
Ei tunnu tässä konkurssissa.
sja
Viestit: 1702
Liittynyt: Pe Loka 06, 2006 9:09 am
Paikkakunta: KVS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sja »

Anssi kirjoitti: Se minua tässä sja:n kanssa väittelyssä puistattaa eniten, on että miehelle ei tunnu ollenkaan aukeavan käsitteenä etiikka. Myös eläinten hyvinvointi tuntuu olevan termi jota herra ei tuotantoeläinten kohdalla suostu ollenkaan ymmärtämään.

Jos on vaikeata käsittää että ne lihaporsaat ovat ihan yhtälailla eläimiä kuin mitkä tahansa muutkin eläimet, saattaa olla parasta pysyä lihatuotannosta mahdollisimman kaukana. Juuri tällaisen asennekieroutuman vuoksi aktivisteilla on kuvattavaa ja teollisuudessa parantamisen varaa.

Jos suomen sikatilallisista kymmenen prosenttia on sja:n asenteilla liikkeellä, toivon totisesti että tämä kohu johtaa alan supistumiseen kymmenellä prosentilla.

Jos nämä "normini" olisivat tosiaan omiani, mitään kohua ei olisi syntynytkään. Eikä teillä olisi hätä haastaa ketään kunnianloukkauksista oikeuteen.

Miksi luulet että lehdet uutisoivat moiset videot? Voisiko mitenkään olla että niissä näytetty toiminta on valtaväestön normien kanssa ristiriidassa? Voisiko jopa olla että tiedätte sen ihan hyvin itsekin?
Huoh, no jos tässä nyt sitten henkilökohtaisuuksiin aletaan mennä niin mennään sitten. Minä en puolestani ymmärrä niitä joille etiikka on ottanyt "ylivallan". Eli kärsinyttä possua en suostu syömään mutta onnellista possua kyllä. Eikös tuossa toiminnassa ole jonkinasteinen ristiriita, eikö ole karumpaa riistää onnellisen possun elämä (esim nosteessa olevan eutanasiakin ideologia on siinä että päästetään ihminen kärsimyksistään ennen luonnollista kuolemaa)? Ja erityisesti jos kyseessä on kärsinyt suomalainen possu niin syönpä kostoksi polski-possua vaikka kyseisen elukan elinolosuhteista ei ole edes senkään vertaa käsitystä kuin possuvideoista saadulla "absoluuttisella totuudella". Toisekseen en nyt usko että sinulla Anssi riittää oikeasti kompetenssi arvioimaan minun etiikkaani pelkän nettikirjoittelun perusteella.

Aika vaikeaa on mielestäni kategorisoida nykyisenkaltaisia tuotantoeläimiä ja villieläimiä samaan laatikkoon. Tuotantoeläimet, lajista ja rodusta riippumatta, ovat jo niin pitkälle jalostettuja ettei ne pärjäisi vapaudessa ollenkaan. Tämä ominaisuus korostuu esimerkiksi amerikoissa kasvatettavissa "hormonimöykyissä", ikävä sanoa mutta lihapossu alkaa olla eräänlainen "elävä tuotanto-kone". Broiskuista nyt puhumattakaan. Se nyt vaan sattuu olemaan niiden ikävähkö rooli tässä universumissa. Eläinaktivistit eivät tosin soisi tuotantoeläimille edes nykyistäkään roolia, vaan heidän mielestä lihapossukin saisi kuolla sukupuuttoon.

Kuten aiemmin totesin, en itse ole minkään lihan tuottaja. En omista edes lemmikkieläimiä tällä hetkellä. Enkä tietääkseni ole haastamassa ketään kunnianloukkauksesta oikeuteen. Seuraan kyllä hyvin läheltä esim naudanlihan tuotantoa, josta olen muodostanut selkeän käsityksen nykymaataloudesta erityisesti karjatalouden osalta. Tiedän myös jotain maataloushallinnon asettamista säädöksistä eläinten hyvinvoinnista, joten voin muodostaa oman käsitykseni eläinten kohtelusta kohutuilta sikavideoilta. Käsitykseni mukaan videot eivät kaikilta osin kuvaa tilannetta totuudenmukaisesti, vaan videot on vähintäänkin jossain määrin koottu hyvin tarkoituksenmukaisesti. Ja se tarkoitus ei ole kuvata arkea kotieläintiloilla vaan julkaista mahdollisimman räikeää materiaalia keinolla millä hyvänsä.

Lehdet ja media tarttuu hyvin hanakasti esim sikavideoihin, koska vähemmistöt, kaikenlainen tasa-arvoistaminen, suvaitsevaisuus, yms ovat hyvin vahvoja trendejä nyky-yhteiskunnassa. Ja mikäpä uppoaa paremmin maksavaan kaupunkilaisväestöön kun videot "hädässä" olevista söpöistä possuista. Kaupunkilainen valtaväestö on normeissaan jo kauan sitten unohtanut mitä käytännössä elintarviketuotanto on. Eli kun ei oikeasti tiedetä missä elintarviketuotannossa on kyse ja miten elintarviketuotantoketju toimii niin pienikin julmalta näyttävä tilanne aiheuttaa valtavan reaktion. Missä on muuten aktivistien kuvaamat videot hyvinvoivista possuista? Eikö muka löytynyt yhtään hyvinvoivia tuotantoeläimiä niiltä kymmeniltä tiloilta missä aktivistit vierailivat? Eipä Hesariakaan näytä kiinnostavan julkaista vastapainoksi juttua niiltä eläintiloilta joissa kaikki asiat ovat kunnossa. Vain "skandaalit" kiinnostavat.
Valtra N141A-07
Valtra 6300 -02
Ursus 385-4 -80
Leyland 270 -75
Sirkkeli ja 8 sormea
Viestit: 7808
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:49 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sirkkeli ja 8 sormea »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011111 ... 0_uu.shtml

Voi hevonenkin joskus olla huonossa hoidossa.

Iltalehden iltatyttö on tällä viikolla Riikka.käykää katsomassa,meillä on joskus ollut Riikka niminen hevonen.
sja
Viestit: 1702
Liittynyt: Pe Loka 06, 2006 9:09 am
Paikkakunta: KVS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sja »

Anssi kirjoitti:Aktivistit nostavat valokeilaan koko lihantuotantoketjun. Kun tajuaisitte että ei tässä hyökätty tilallisia vastaan. Tässä hyökättiin teollista lihantuotantoa vastaan.

Ja se on syy-seurausketju.

Ketjun takoituksena on tuottaa lihaa minimihinnalla ja maksimikatteella. Ja tässä prosessissa suurin häviäjä on tuotantoeläin. Hyvänä kakkosena tulee tuottaja.

Globaalia kilpailua ei meille ole sattumalta tuotu.
Hmm, miksi aktivistien viesteissä ei ole otettu kantaa lihaa jalostavaan teollisuuteen? Miksi ei nosteta esille kaupan asemaa elintarvikeketjussa, sen tuottojen jaossa? Videoilla kuvataan vain ja ainoastaan yksittäisiä sikatiloja, kyllä aktivistien sormi osoittaa hyvin herkästi vain ja ainoastaan lihantuottajaan.

Yhteiskunta on halunnut elintarviketuotannonkin globaaliin kilpailuun. Kansalaisten toiveisiin on vastattu, halpaa bulkkilihaa on ollut saatavilla kansainvälisiltä markkinoilta. Kauppa & jalostava teollisuus käyttää taitavasti kilpailuasetelmaa hyväkseen: tuossa on hinta mitä me sulle ruhosta maksetaan, tyydy siihen tai ostamme lihan ulkomailta. Reilua eikö vain. Ei siinä paljoa etiikka paina....

Kaikenlaisen markkinatalouden mukaisen liiketoiminnan takoituksena on tuottaa minimihinnalla ja maksimikatteella. Muuten aletaan puhumaan sosialismista...
Valtra N141A-07
Valtra 6300 -02
Ursus 385-4 -80
Leyland 270 -75
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 18646
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

sja kirjoitti: Hmm, miksi aktivistien viesteissä ei ole otettu kantaa lihaa jalostavaan teollisuuteen? Miksi ei nosteta esille kaupan asemaa elintarvikeketjussa, sen tuottojen jaossa?
Erittäin aiheellinen pointti.
Välistävetäjät ovat yksi, eikä aivan vähäinen tekijä kokonaisuudessa.

Olettaisin niin että mikäli ihmiset ostaisivat enemmän suoraan tuottajalta, homma olisi paremmissa kantimissa.
Nyt lihatalot ja kauppaketjut ajavat alkutuottajat suuruuden ekonomiaan ja se ei välttämättä ole hyväksi
säästellen sippiin
Jammu
Viestit: 22731
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jammu »

Valitettavasti myös lähivuosina harjoitettu maatalouspolitiikka on syypää osittain, viittaan nyt mm suoramyynnin rajoittamiseen määrissä. Miten muka esim. 2500l samalla tavalla tuotettua maitoa on puhtaampaa kuin 20000l? Kyseessä ruokatalojen lobbaus.

Myös hygieniapykälät on suhteessa ankarampia pienille toimijoille.

Tuotantoketjun vastuu ja eettisyys pitää tosiaan katkoton koko ketjun läpi, vastuu pitää jakautua samalla prosentilla kuten taloudelliset voitot.

Tarkoitan että jos kauppa saa 25% vähittäishinnasta itselleen tai mitä suurempi osuus on, pitää sille vastuutakin sälyttää. Tuottaja on melko lailla ahtaassa samassa karsinassa kuin possukin.
Suomi kuuluu länsimaihin
sfarmari
Viestit: 3
Liittynyt: To Marras 24, 2011 7:13 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sfarmari »

Hei vaan kaikille!Oli aivan pakko liittyä masinisti porukan keskustelu palstalle tämän keskustelun takia.Olen itse sianlihan tuottaja.Ja haluaisin vastata anssin kysymyksiin.Kuollut sika voi olla karsinassaan kuolleena hyvinkin 12 tuntia jos isäntä tulee ilta sikalasta vaikka klo17 ja menee aamulla vaikka klo7.Joten kyllähän toiset siat raatoa ehtivät jo aika paljon näykkiä.sika kun on utelias eläin.Sairaskarsinoissa ei ole yleensä 15 sikaa mutta useampi voi olla kumminkin.Sairaskarsina voi sijaita missä kohtaa vaan eri sikaloiden käytännöissä on ero.Ja kyllä ne ilma levintäset sairaudet leviävät joka tapauksessa sikalan sisällä oli sairaskarsina missä hyvänsä, ja samassa tilassa se sairas sikakin on muiden kanssa ollut.Jos sialle kehittyy ajoksia, napatyrä tai avohaavoja sika siirretään tarpeen mukaan sairaskarsinaan eli jos se on parantumiselle edullista tai sialle muuten tarpeellista mutta ei esimerkiksi alle 20cm napatyrän takia sikoja sairaskarsinaan siirretä, koska se ei sikaa yleensä haittaa ja napatyrän esiintyvyys on suuri.Hännän ja korvien pureminen on stressi oire joka voi johtua eri asioista ja sitä ei millään eri ryhmiin siirtelemällä(jota ei muutenkaan voi tehdä koska siat tunnistavat oman karsinan siat ja jos sinne vieras possu eksyy tulee tappelu)voi estää.Syitä voi olla veto lämpötilan muutokset ruokinnan muutokset äänet esimerkiksi näillä aktivistien videoilla näkee että siat stressaantuvat yöllisistä vieraista ja hännänpurenta on aika lähellä.Eli toden näköisesti kuvaajat ovat olleet aiheuttamassa sioille kärsimystä mutta se sallittakoon suuremman hyvän takia.Aikuisen lihasian minimi elintila on 0.65m2 kiinteää lattiapintaa mutta käytännössä sitä on aina enemmän tähän ei sisälly ritilä osuus karsinassa jota on noi 1/3.Tuottaja saa sian lihasta 1.45e/kg kaikkine lisineen.Ja tuotetusta siasta ei saa tukea nykyään eläin tuki on sidottu peltoon.Jatkan loppuihin kysymyksiin huomenna ja lisää saa esittää jos ehdin vastaamaan koska täytyy tuolla possulassa kuitenkin aika paljon viettää aikaa.
Nestori
Viestit: 149
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 4:30 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nestori »

Keskusteluissa on hivenen menneet puurot ja vellit sekaisin. Aktivistit ovat myös esittäneet täysin perättömiä väitteitä vailla mitään todistetta tai filmiä suomen huipputason tuottajista. Pyydettäessäkään eivät esittäneet dokumentointia ja käräjillekään eivät tuoneet todisteita. Tällaisessa on kysymys kunnianloukkauksesta. Eilen he esiintyivät Helsingissä uolleiden porsaiden kanssa, jotka oli varastettu tiloilta. Salon käräjäoikeudessa tuomittu aktivisti on tuomittu ennenkin kunnianloukkauksesta. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, suomalainen sikatalous on kansainvälisestikin huippuluokkaa.
Anssi
Viestit: 1575
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 9:49 am
Paikkakunta: Kuusankoski
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anssi »

Sfarmari: Tervetuloa!

Saadaan viimeinkin faktaa pöytään tässä keskustelussa. Hieno avaus, ja jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa. Kiitoksia liittymisestäsi palstalle tätä varten.

Näihin tähänastisiin vastauksiisi jatkomietteitä...

-Ymmärrän hyvin sen että eläin voi olla puolikin vuorokautta kuolleena muiden eläinten joukossa jos sattuu heittämään henkensä sopivalla hetkellä. Se tuntuu vaikeammalta uskoa että jotkut noilla videoilla nädyistä kuolleista sioista olisivat olleet vain alle 12 tuntia kuolleena.

-Stressioire tiesin hännän ja korvien puremisen olevankin. Onko tietoa siitä, että vapaammissa oloissa (pihattotyyppisissä sikaloissa) on todettu että kun sialla on riittävästi tilaa liikkua ja virikkeitä elämänsä ratoksi, tämäntyyppinen stressikäyttäytyminen saadaan väitteiden mukaan kokonaan katoamaan?

-Eikö 0.65m2 tunnu aika pieneltä tilalta ahtaa täysikasvuinen sika edes hetkeksi, saati että kyseessä olisi sen koko elintila? Kysyn siksi, että jos lainsäädännön mukaan tuo riittää, miksi sialla "käytännössä aina on enemmän" tilaa? Onko kyse siitä että tilaa tarvitaan lakisääteisesti johonkin muuhunkin karsinassa vai siitä että sikatilalliset pitävät eettisesti parempana ratkaisuna minimikokoa suurempia karsinoita?

-1.45 euroa kuulostaa suuremmalta kuin olisin kaikkien näiden "kauppa vetää välistä" - kirjoitusten perusteella olettanut. Ei se toki silti vielä paljoa ole. Jos se olisi euron enemmän ja voisitte käyttää koko euron sikojen elinolojen parantamiseen, miten se heijastuisi sikalan olosuhteisiin?

Hieman johdatteleviahan mietteeni tietysti ovat, mutta kiinnostaa tietää onko omalla tuntumallani asiaan mitään todellisuuspohjaa. Myönnän tässä ihan rehellisesti ja suoraan että sika on minulle tutuimmillaan joko jauhelihapaketissa naudan kaverina tai fileenä vakuumipakkauksessa.

Elävänä on jäänyt etäisemmäksi, tosin ei täysin tuntemattomaksi siltikään.
Mikä ei tapa, virkistää
Konekansalainen
Jammu
Viestit: 22731
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jammu »

1.45 kilolta, mutta paljonko sitten tuon hintaista lihaa elopainosta? 45% vai vähemmän?
Suomi kuuluu länsimaihin
Ajomies
Viestit: 28150
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Äänekoski
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ajomies »

Vieläkö on mahdollista EU:n sääntöjen ja pykälien mukaan mahdollista oman sian kasvatus, vai onko tehty jo niin vaikeaksi suurtuottajien hyväksi, ettei enää onnistu?
No jos saa kasvattaa mitenkä sitten teurastus, pitääkö viedä jonnekin teuraalle, vai voiko teurastaa "koti" oloissa?
Kaikki on turhaa jopa turha tietokin.
Konekansa.fi
sja
Viestit: 1702
Liittynyt: Pe Loka 06, 2006 9:09 am
Paikkakunta: KVS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sja »

Ajomies kirjoitti:Vieläkö on mahdollista EU:n sääntöjen ja pykälien mukaan mahdollista oman sian kasvatus, vai onko tehty jo niin vaikeaksi suurtuottajien hyväksi, ettei enää onnistu?
No jos saa kasvattaa mitenkä sitten teurastus, pitääkö viedä jonnekin teuraalle, vai voiko teurastaa "koti" oloissa?
Käsittääkseni omaan käyttöön voi kasvattaa esim possuja, vaatinee kuitenkin jonkinlaisen rekisteröinnin/ilmoituksen eviran tietojärjestelmiin, että tilalla pidetään eläimiä? Eläintukijärjestelmiin liittyminen onkin sitten moninverroin hankalampaa...

Teurastuskin omaan käyttöön pitäisi olla mahdollista, kunhan ei vaan myy/jaa lihaa tilan ulkopuolelle? Päteneekö kotipossuille samat periaatteet kuin riistalihan käsittelyllekin?
Valtra N141A-07
Valtra 6300 -02
Ursus 385-4 -80
Leyland 270 -75
Jammu
Viestit: 22731
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 10:39 pm
Paikkakunta: Juupajoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jammu »

Suomi kuuluu länsimaihin
ch
Viestit: 1503
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 9:54 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ch »

Jammu kirjoitti:1.45 kilolta, mutta paljonko sitten tuon hintaista lihaa elopainosta? 45% vai vähemmän?
Nurmossa Atrialla oli joskus semmonen sanonta, että "Meillä ei säästetä siasta muuta kuin sielu".

Eikös tuo 1.45€/kg ole koko siasta, sillä pahahan niitä eri tarkoitukseen meneviä osia on erotella. Toisaalta sfarmari voisi vielä avata, että paljonko keskimäärin menee nasun sapuskaan sen kasvaessa teuraspainoon sekä possulan ylläpitoon pääomia, niin siitähän se työpalkka kiloa kohden selviää. Sitten voikin ynnäillä, että montako saparokuonoa pitää vuodessa läpi mennä, että kehtaa itseään sikaparoniksi kutsua.
Neliveto mahdollistaa kiinnijäämisen entistä hankalampiin paikkoihin
ookkonen
Viestit: 1141
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 6:26 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ookkonen »

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: 310B, Kostipn, SPS1975 ja 79 vierailijaa