http://www.anttiheikkila.com/
http://karppaus.fi/
http://www.karppaus.info/
Tuossa pari linkkiä, ja niiden alta löytyy lisää.
Itte olen koittanu aina syödä järkevästi ja semmosia ruokia, jotka on mahdollisimman vähän manipuloitu millään tavalla.
Sekään ei tunnu riittävän sen jälkeen kun on siirtynyt fyysisen työn tekemisestä konttorihommiin ja samalla on liikunta muutenkin vähentynyt.
Tupakinpolton lopettaminen nosti painoa vielä kymmenellä kilolla lisää... silti kunto oli semmonen, että 20 vuotta nuoremmat ja 30 kiloa kevyemmät jäi toiseksi ainakin mettätöissä ja muussakin missä tarvittiin sekä voimaa että pitkäkestoista jaksamista.
Nyt olen vielä vähentänyt ruisleivänkin syöntiä, ja sekin on muuttunut kokonaan hiivattomaksi
http://www.uotilan.fi/t_maalaisruislimppu.html
Sen lisäksi leivon itse omaa ihmelimppua, joka kohotetaan leivinjauheella.
Päälle laitetaan oivariinia tai voita, kunnon oltermannia ja kinkkua sekä tietysti kurkkua ja tomaattia.
Kaikki teollisesti aikaansaadut "kevytrasvat" ja -kermat pois, kaikki kovetetut kasvirasvat pois.
Oliiviöljyä ja rypsiöljyä voi käyttää, mutta rypsiöljyäkään ei saa kuumentaa, sen rakenne muuttuu.
Paistamiseen voin lisäksi soveltuvat oliiviöljy ja kookosöljy (joka on hävyttömän hintaista).
Jauhot on muuttuneet lähes kokonaan luomuksi, parempi tietysti olisi jos jyvät jauhaisi itte...
Kananmunia menee päivittäin, nekin vapaata omegaa...
Maito ja piimä on valion "luomua", kun ei parempaakaan saa.
Sitte kun tarvitaan oikeeta maitoa, niin haetaan paikallisen isännän tankista.
Siinä talossa muuten on mielestäni semmonen ympäristö niin elukoille kuin muullekin asujaimistolle kuin maatilalla oikeesti pitäis ollakin, jotta kannattaa käydä tutustumassa maitokannun kanssa.
Kalaakaan ei nykyään enää oikeen uskalla syödä, kun norjalinen lohi on pilattu kaikilla myrkyillä, ja silakkaa ei saa enää oikeen mistään... järvien petokaloja ei uskalla syödä ollenkaan...
Eilen tuli kokeiltua ensimmäiset otokset tämän vuoden valkosipulisadosta, ja kyllä oli hyvää...
Sitte tuohon eliniän nousemiseen. Siihen suurimmat tekijät löytyy tupakista ja viinasta, joita paremman viihteen puutteessa on harrastettu ehtimiseen.
Lisäksi ruokavalio on ollut ankarasti suolan kyllästämä, ja lisäksi niukka monen tarpeellisen hivenaineen osalta, esim seleeni.
Kuten edelläkin on todettu, on työ ollut rankkaa ja harvemmin onni myötä, steressi toimeentulosta aivan kouriintuntuva.
Ihminen kun taitaa olla ainoo elukka kun tarkoituksella murehtii tulevaa ja sitäkautta lisää steressin määrää, mikä taas lisää fyysisisä vaivoja entisestään...
Afrikassa on paimentolaisheimoja, joiden ainoa ravintolähde on lehmä tai vuohi. Siellä juodaan maitoa ja syödään elukasta kaikki suolien sisältöä ja sarvia lukuunottamatta, silti siellä ei ole vascikardiologisia sairauksia.
Pohjoisen akuperäiskansat ovat syöneet rasvaisia hylkeitä, valaita ja kaloja eivätkä olleet kuulleetkaan C-vitamiinista. Sitte tuli valkoinen mies viinansa ja teollisten elintarvikkeidensa kanssa, niin kylläpä alkoi olla jos vaikka minkälaista vaivaa koko porukalla.
Jotta epilogina vielä; ihmisen ahneus ja itsekkyys tuhoaa ihmiskunnan mikäli elintarviketuotannon sinänsä hyvien keksintöjen käyttämistä jatketaan mahdollisimaan suurten voittojen aikaansaamiseen.
Saa olla muut muutakin mieltä, mutta ei paljon vaikuta minun mielipiteeseeni..
Kyä aikusella miähellä hyvä o raktori olla...