www.masinistit.com Foorumin päävalikko
Masinistit-sivusto
www.masinistit.com
Masinistien keskustelupalsta
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tiileri- toimiko talvella?
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    www.masinistit.com Foorumin päävalikko -> Sekalaista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ValumölttiLiittynyt: 20 Jan 2006
Viestejä: 495

LähetäLähetetty: 28.05.2010, 19:50    Viestin aihe: Tiileri- toimiko talvella? Vastaa lainaamalla viestiä

Viimetalvihan oli sopivan kylmä kaikkeen kylmätestaukseen.

Tulikivi/tiili väittelyt hain jo haulla, nyt kaipaisin kommentteja Tiileritakoista.

Riittikö lämpö pitkien pakkasjaksojen aikana, pitikö lämmittää aamuin illoin vai jokatoinenpäivä? Muita kokemuksia/kommentteja!

Eteisessä, keskellä taloa, olisi tila tuollaiselle http://kauppa.taloon.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=TI-KLASSI-ALA Tiilerin Kulmalassi takalle, painoa 1850kg, lämmitysalaa n.50 m2. Tarkoituksena päälämmönlähde tuohon tilaan, ettei tarttis pitää sähköpattereita lainkaan päällä. Tarjouksenkin jo kysyin ja vaikutti kohtuulliselta.

Siis malli on oltava kulmamalli, sivun syvyys alle 70cm, painoa(=korkeutta!) mahdollisimman paljon ja hinta kohtuullinen.
_________________
Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ahmaLiittynyt: 06 Jul 2008
Viestejä: 704
Paikkakunta: Savo

LähetäLähetetty: 28.05.2010, 20:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tiilerin Pikkulyydia- leivinuuni ja Pikkujussi- kulmatakka on meillä -03 rakennetussa talossa ns. tupakeittiön lämmönlähteenä, lattialämmityksen lisäksi.

Tuota takkamallia en kehu erityisen hyväksi lämmönvaraajaksi, mutta mukavahan tuossa lasiluukun takana on puuta polttaa kun lämmittää kuitenkin aikansa.

Viime talvena meillä lämmitettiin kovimmilla pakkasilla molemmat uunit päivittäin. Kyllä siinä napsahteli jo lattiatermostaatit pois päältä, joten sähköyhtiölle pystytyttiin hallaa noilla tekemään . Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RSHLiittynyt: 24 Sep 2009
Viestejä: 218

LähetäLähetetty: 29.05.2010, 08:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin on tuo Lauri toiminut, kerran päivässä lämmityskaudella tulee poltettua. Ehdottomasti on hintansa arvoinen ollut ainakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sohviLiittynyt: 10 Feb 2008
Viestejä: 2753
Paikkakunta: vihti

LähetäLähetetty: 29.05.2010, 09:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oon jossain aiemminkin kehunut wienerbergerinin lämpösydäntä. Meillä on semmonen pikkutakka, tiilikuorella. Hyvin lämmitti kovillakin pakkasilla tämän harakanpesän, kun kerran päivässä poltti tulta. Toinen laitetaan toiseen päähän taloa, kulmaan asennettuna. Jos vain yhden laittaa, niin kannattaa valita se isompi malli. Kun kuoren paino lasketaan mukaan, niin suurinpiirtein paino tuplaantuu, jos ei vähän enemmänkin. Se on älyttömän helppo muurata itse, ja ei tarvi ruveta korjailemaan sydäntä ihan heti. Hinta menee ehkä tasoihin tiilerin kanssa, mutta helpompi ja nopeampi tehdä. Uskon että on sisuskaluiltaan myös kestävämpi. Ja syttyy helposti, pesän muoto on oivallinen. Pesä pysyy myös puhtaana, nokea ei kerry, joten polttaa puhtaasti. http://www.wienerberger.fi/servlet/util/getDownload.jsp?blobtable=WBDownload&blobcol=urlimageupload&blobkey=id&blobwhere=1115817665540&blobheader=multipart/octet-stream&blobheadername1=Content-Disposition&blobheadervalue1=attachment;filename=Lamposydamet_TPrint_WEB2,0.pdf&sl=wb_fi_home_fi
_________________
ihmisiä on kolmenlaisia, niitä jotka osaavat laskea, ja niitä jotka eivät osaa..
Mc Cormick 414B-rojekti
Ford Super Major 5000, liikkuu ja toimii : )
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ValumölttiLiittynyt: 20 Jan 2006
Viestejä: 495

LähetäLähetetty: 06.12.2010, 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tiileri tuli taloon.

Lokakuun lopussa muurattiin, reilu pari viikkoa lämmitetty puilla, nyt viikonloppuna oikein kunnolla. Lauantaina ja sunnuntaina aamuin illoin pesällinen koivua. Jopas tarkeni, tänä aamunakin vielä parin huoneen päässä makkarissa 23 lämmintä.

No, testailuahan tämä. Aluksi näytti siltä, ettei lämpö riitä edes näillä 3-9 asteen pakkasilla, mutta nyt vaikuttaa jo paremmalta. Tänään yksi pesällinen koivua ja lämmintä on. Sähköpatterit pois päältä. Toisaalta neliöitäkin melko vähän.

Tarkoitus oli/on ettei tällaisessa pikkukämpässä tarvitse lainkaan sähkölämmitystä (paitsi kylppäri ja kodinhoitohuoneen lattialämmitykset). Vaan paukkupakkaset sen sitten vasta näyttää, pärjääkö tuolla parintonnin(kg) tiilerillä.
_________________
Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kukkahattutätiLiittynyt: 06 Apr 2010
Viestejä: 146
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valumöltti kirjoitti:
Tarkoitus oli/on ettei tällaisessa pikkukämpässä tarvitse lainkaan sähkölämmitystä (paitsi kylppäri ja kodinhoitohuoneen lattialämmitykset). Vaan paukkupakkaset sen sitten vasta näyttää, pärjääkö tuolla parintonnin(kg) tiilerillä.


Mielenkiintoista. Kerroppa sitten kokemuksia kun niitä kertyy.

Meillä on vähän samantapainen konfiguraatio siinä mielessä, että kylppäri ja khh ovat omassa omastossaan ja lämpiävät sähköllä (lattialämmitys) ja vanhan puolen (80m2) lämmityksestä vastaa takka, joka tosin ei ole tiileri vaan ihan muurarin omaa käsialaa. ILPpi laitettiin mukavuuslisäksi, mutta eihän se paukkupakkasilla juuri lämmitä. Useampi talvi on näillä menty, eikä ole tarvinnut lähteä sähköpattereita ostamaan (muutama irtopatteri on varastossa hätätapausten varalta). Ainoa ongelma on, että pahimmilla pakkasilla jos ei ehdi lämmittää takkaa tarpeeksi, tahtoo lämpö laskea sen verran, että keittiön kylmävesiputki jäätyy. Sekin vika korjautuisi jos joskus joutaisi käydä lisäämässä eristettä vintille missä se putki kulkee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JumunenLiittynyt: 21 Dec 2009
Viestejä: 2603

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 10:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan kaakeliuunilla meikäläinen lämmittää olipa keli mikä hyvänsä. Yksi pesällinen riitti viime talvenkin pakkasilla. Noh, kyllähän talvisin vaimo keittelee pöperöitä keittiön puukaminalla. Lämmitettävää alaa alakerrassa olkkari, keittiö ja huone sekä tietty eteinen ja vessa. Yläkerrrassa makkari ja kylppäri sekä portaikko. Kylppärissä lattialämmitys, mutta se on päällä vain, jos ollaan pidempään poissa, ettei putket jäädy.
Tuo on kyllä hiukka hankalaa olla talvella pidempään poissa, sähköpattereilla (irtosellaisilla) saa kyllä putket pysymään sulina. Mutta huusholli kun pääsee jäähtymään, niin sitten saa lämmittää reippaasti useamman päivän, että alkaa taas tuntumaan lokoisalta oleskella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
borgLiittynyt: 02 Aug 2008
Viestejä: 6991
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kukkahattutäti kirjoitti:
[.... Ainoa ongelma on, että pahimmilla pakkasilla jos ei ehdi lämmittää takkaa tarpeeksi, tahtoo lämpö laskea sen verran, että keittiön kylmävesiputki jäätyy. Sekin vika korjautuisi jos joskus joutaisi käydä lisäämässä eristettä vintille missä se putki kulkee.

Kannattaa eristää. Riippuen materiaalista se halkeaa kun riittävän monta kertaa on jäätynyt. Sieltä ylhäältä vesi leviää hankaliin paikkoihin tehokkaasti ---> hometta Sad .

Itseltä posahti pari vuotta sitten autotallin nurkasta pesualtaan hanan putki. Oli meinaan melkoinen vedenpaisumus. Oli onnea matkassa, ettei kastunut mitään pahemmin. Ja haljennut putki oli muoviputkea (pex).
_________________
Konekansa.net | AttBOt - liity tiimiin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NHLiittynyt: 15 Mar 2007
Viestejä: 5905
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 11:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muutama perussääntö kannattaa muistaa: kivilaatujen välillä käytännössä olemattomat erot lämmönvarauskyvyssä ( muutamia prosentteja ), lämmönvarauskyky on lähinnä riippuvainen massasta.

Reilu 2000 kiloa painava varaava takka ( esim Laurin tyyppinen ) lämmittää täysin lämpimänä noin 2000 w sähkötehoa vastaavan määrän, joka laskee noin puoleen vuorokaudessa ilman lisäpolttoa. Pesällinen aamuin illoin pitänee lämmitystehon 1000 - 2000 watin suuruusluokassa. Onko se tarpeeksi, riippuu lämmöneristyksestä, muista lämmönlähteistä ja toki omista toiveista.

Kuten tunnettua, kamiinalla saa samalla puumäärällä nostettua huonelämpöä huomattavasti korkeammaksi, mutta muutamassa tunnissa lämmitysteho on hiipunut. Tietty painoyksikkö puuta sisältää saman määrän energiaa ja kysymyksessä on lähinnä nopeus, millä energia halutaan saada hyödynnettyä. Massalla ja eristyksellä lämpöenergia saadaan käytettyä tasaisemmin ilman suuria lämpöpiikkejä.

Hyötysuhteessa takoissa on varmaankin eroja, mutta vertailukelpoisia lukuja on ilmeisesti mahdoton saada.

Yhtenä vinkkinä takkaostoksille menevälle kehottaisin kiinnittämään huomiota tulipesän kokoon; liian monessa valmistakassa on ajateltu poltettavan alle 25 senttisiä minihalkoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
2062Liittynyt: 24 Oct 2006
Viestejä: 1035

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 13:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

NH kirjoitti:
...kivilaatujen välillä käytännössä olemattomat erot lämmönvarauskyvyssä ( muutamia prosentteja ), lämmönvarauskyky on lähinnä riippuvainen massasta.


Vuolukiven ominaislämpökapasiteetti massayksikköä kohden n. 10-20% (riippuu tiilestä) tiiltä parempi, eli massa ei pelkästään ratkaise.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tommiLiittynyt: 17 Dec 2005
Viestejä: 4210

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 13:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä takan pitää lämmityskäyttöä ajatellen painaa 3 - 4 tonnia. Itselle olen muurannut kunnon takat, toisessa suuren tulipesän ympärillä tulitiiltä jopa 190mm, nielussa valumassaa kolme säkkiä(75kg), kun monessa valmistakassa tulipesän seinämävahvuudessa tyydytään 60mm... Tuommoisen kunnon sydämmen ympärille kun muuraa kuorellisen runkorakenteen ja villa väliin, -sentti sivuille ja eteen kaksi, katolle viisi, ei tarvi aamua - iltaa -lämmittää, kymppiasteen pakkasille riittää parin päivän välein, ja huippupakkasille kerran vuorokaudessa.

Toinen takka on tilanpuutteen takia parin tonnin luokkaa, sitä saa porottaa jatkuvasti kerran päivässä. Confused
_________________
Fordson Major Diesel -56
Fordson Super Major Manuel 2703E -62
BM Volvo T600 -71 +UM3T
Ford 5000 +Vammas kersantti -75
Sampo Rosenlew 500 -79
Case IH mx4230 -96
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
PaavaliLiittynyt: 03 Mar 2006
Viestejä: 506

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 14:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

NH kirjoitti:

Reilu 2000 kiloa painava varaava takka ( esim Laurin tyyppinen ) lämmittää täysin lämpimänä noin 2000 w sähkötehoa vastaavan määrän, joka laskee noin puoleen vuorokaudessa ilman lisäpolttoa. Pesällinen aamuin illoin pitänee lämmitystehon 1000 - 2000 watin suuruusluokassa. Onko se tarpeeksi, riippuu lämmöneristyksestä, muista lämmönlähteistä ja toki omista toiveista.

Tiileri taitaa sanoa että lämmitystehoa on vielä 2kw 48tuntia polton päätyttyä.
Veikkaisin että heti parinpesällisen jälkeen lämmitysteho on jossain 6-9kw luokkaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
NHLiittynyt: 15 Mar 2007
Viestejä: 5905
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 16:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

2062 kirjoitti:
"Vuolukiven ominaislämpökapasiteetti massayksikköä kohden n. 10-20% (riippuu tiilestä) tiiltä parempi, "

Mielenkiintoinen väite, mutta mahdollisesti totta. Onko asia jostain kirjallisesta lähteestä tarkistettavissa, vai perustuuko myyjältä saatuun, vain suulliseen tietoon? Painettuna olen nähnyt vain noita muutaman prosentin eroja.

Paavali kirjoitti:
"Veikkaisin että heti parinpesällisen jälkeen lämmitysteho on jossain 6-9kw luokkaa"

Tarkoitatko, että vastaa vaikkapa 9 kW:n lämmitintä täysillä? Aikamoinen saavutus huomioiden, että kättä voi pitää missä kuoriosan kohdassa tahansa. Saattaa olla Lauri entinen puumäärällä, jolla irtoaa kuoresta sama lämpömäärä per aikayksikkö, kuin 9 kW:n 3-vaihe puhallinlämmittimellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PaavaliLiittynyt: 03 Mar 2006
Viestejä: 506

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 16:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No jos sen laskee vaikka 70 asteen pintalämpötilan mukaan ja kai siitä pari-kolme neliöö löytyy pinta-alaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
-SS-Liittynyt: 18 Dec 2005
Viestejä: 8668
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 16:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tommi kirjoitti:
Kyllä takan pitää lämmityskäyttöä ajatellen painaa 3 - 4 tonnia.


Isompi lienee aina parempi, mutta tuo 3-4 tonnia on samanlainen peruste kuin vaikkapa kaksi tonnia, koska "oikea koko" voisi ihan hyvin perustein olla esimerkiksi suurempi kuin viisi tonnia, tai kuorma-autonkuorma.

Nämä eri koot toimivat erilaisiin kiinteistöihin, erilaisiin seinien ja kattojen lämmöneristyksiin ja erilaisiin oleskelumääriin kukin varmasti ihan hyvin.

Siksi jossakin mökissä voikin kevyt kamiina olla paras vaihtoehto, tai jokin 400 kg "varaava" uuni, puulattialle ilman perustuksia sellainen käy. Tuollainen crovall - massalla painotettu 400 kg uuni pitää 25 neliön mökin aamulla ja illalla lämmitettynä kovimmillakin pakkasilla asumiskelpoisena, vähillä puilla, koska tulipesä lämpiää nopeasti. Ja saa keittolevynkin lisävarusteena.

Se, joka haluaa polttaa vain keskeltä katkottua propsia, eli puolitoistametristä halkoa, voi rakentaa vaikka 30 leivän leivinuunin, joka vie talosta yhden huoneen tilan kokonaan. Siinä viereisessä leivintuvassa suojakelillä on kiva lekotella ilman paitaa vaikka koko viikko.

-SS-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
ihmehitsariLiittynyt: 26 Dec 2006
Viestejä: 12858
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 17:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Syksyllä muurattu Tiilerin Lyydia.
Paino n. 3500 kg.
Sijainti keskellä taloa, keittiö ja olohuone muodostavat yhtenäisen tilan,
jonka uuni/piippu/takkakompleksi jakaa,
makuuhuoneet säteittäin ympärillä.
Asuinneliöitä 108, joidenka peruslämmitystä uuni hoitaa,
varaavalla takalla(n.1000kg) lisätty tropiikinomaisia olosuhteita niin halutessa ja yli 20 asteen pakkasilla.
Kymmenen pakkasasteen keleillä lämmitetty "tiukka" pesällinen joka toinen päivä.
Uunin lämpö reilu 300 peltien kiinnilaiton aikana
Tulipesän jäänöslämpöä vielä n.100 astetta uutta sytyttäessä.
Uunin pintalämpötila ja lämmmönluovutus todella mieleistä omiin lämpötottumuksiiin.
_________________
säästellen sippiin


Viimeinen muokkaaja, ihmehitsari pvm 07.12.2010, 17:08, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tommiLiittynyt: 17 Dec 2005
Viestejä: 4210

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 17:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi tulla yllätyksenä, mutta isossa takassa ei ole pakko polttaa valtavasti puuta aina joka kerta. Suojakelillä voi polttaa pikkuisen vähemmän, kunnon pakkasella vaikka kolme pesällistä. Kuorellinen muuraus ja villa välissä, tekee sen, ettei uuni tai takka lämpene pinnaltaan älyttömästi, vaan luovuttaa lämpöä hitaasti pitkän ajan kuluessa, koska siellä sisällä sitä on pitemmäksikin aikaa.
_________________
Fordson Major Diesel -56
Fordson Super Major Manuel 2703E -62
BM Volvo T600 -71 +UM3T
Ford 5000 +Vammas kersantti -75
Sampo Rosenlew 500 -79
Case IH mx4230 -96
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
-SS-Liittynyt: 18 Dec 2005
Viestejä: 8668
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 17:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tommi kirjoitti:
Suojakelillä voi polttaa pikkuisen vähemmän, kunnon pakkasella vaikka kolme pesällistä.


Noinhan se iso uuni lämmitetään, pakkasella puoli pesällistä, suojakelillä kolme pesällistä. Jos toisin päin ilmojen vaihdellessa tekee, on aina joko kylmä tai kuuma, mut ei sopiva.

Tietty sisämaassa talvikelit vaihtelevat paljon vähemmän kuin täällä tuulisella rannikolla.

Nuohooja kerran "kiitteli" kun oli pakkasta pidetty hiihtoloma koko viikon ja sunnuntaina ennen lähtöä vaan tottumuksesta laitettu uunit kuumaks ja lauhtuikin alkuviikosta kevätauringossa suojan puolelle ja aurinkokin paistoi kahdesta isommasta päivänpuolen akkunasta tupaan sisään täydeltä terältä, sitten nuohooja kävi, kuulemma hikee pukkas kun nokia harjas.

Tyytyväisiä käyttäjiä on kaikenkokoisilla uuneilla, asumistapakin kun vaihtelee, paikallaan pysyvästä peräkorvenviljelijästä liikkeellä pysyvään harrastemaniaperheeseen.

-SS-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
EepeeLiittynyt: 19 Dec 2005
Viestejä: 2230
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 20:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu ja yks juttu on ihan käytettävyys. Tuhkille tilaa tarpeeksi, ettei tarvio joka päivä roudata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tommiLiittynyt: 17 Dec 2005
Viestejä: 4210

LähetäLähetetty: 07.12.2010, 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

-SS- -mitähän sanois. Vaikea ymmärtää noitakin aivoituksia. Jos olisin kahdessa paikkaa asuva masinisti, toivoisin todella että minulla olisi sellainen varaava tulisija, jonka voisi lämmittää silloin kun on maalla, ja olisin hyvin kiitollinen siitä tiedosta, että kun menen kaupunkiasuntooni, -niin se varaava tulisijani jää lämmittämään vielä moneksi päivää maaseutuasuntoani sillä aikaa kun olen itse kaupungissa, enkä maalla lämmittämässä 400kg kamiinaa tunkemalla siihen aamua - iltaa puuta liiteristä peräkamiin kuorivana kulkien.

En todellakaan voisi kuvitella tämmöisenä miltei paikka-asujanakaan lämmittävänäni pikku kamiinalla jatkuvalla liekillä, en, kun ei tahdo olla aikaa edes lämmittää noita varaaviakaan pintalämpötilaltaan alhaisehkoja hitaasti lämpöään luovuttavia takkojakaan, kun tänäänkin kaksi kertaa piti kaupungissakin käydä. Twisted Evil

PS. Puuhella on mainio pikalämmönlähde, jolla voi vastata äkillisiin lämpötilamuutoksiin, esim. heti huomenaamulla, kun takoissa ei ole ehtinyt polttaa puuta, toisessa kahteen päivään, toisessa kolmeen (lämpimältä tuntuvat vieläkin!) ja on sillä mukava laittaa ruokaakin.
_________________
Fordson Major Diesel -56
Fordson Super Major Manuel 2703E -62
BM Volvo T600 -71 +UM3T
Ford 5000 +Vammas kersantti -75
Sampo Rosenlew 500 -79
Case IH mx4230 -96
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    www.masinistit.com Foorumin päävalikko -> Sekalaista Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 1 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group