www.masinistit.com Foorumin päävalikko
Masinistit-sivusto
www.masinistit.com
Masinistien keskustelupalsta
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Varaaja vapaakierrolla
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    www.masinistit.com Foorumin päävalikko -> Sekalaista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tippiwattiLiittynyt: 23 Oct 2009
Viestejä: 1688

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 03:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jammu kirjoitti:
Mun talossa on öljykattila ja 2m3 varaaja vapaakierrolla. Talo on 1964 rakennettu. Varaajasta kieerätetään yhdella kv-pumpulla patteriverkostoon vettä. Kattila on Högfors efekta, varaajalle menevät putket ovat 1 1/2" paksut.

Asentajaa pitäisi varmaan hiukan sivistää: hänet pitäisi viedä johonkin vanhaan taloon jossa koko keskulämmityssysteemi on toteutettu vapaalla kierrolla. Esimerkiksi äitini kotitalossa oli tällainen systeemi puukattilalla varustettuna. Nyt siellä on edelleen vanhat paksut putket käytössä, mutta öljykattila kun on laitettu vanhan puusysteemin tilalle, kiertovesipumppu ja oumannit on korvanneet vanhan vapaakierron.


Juu,kyseisellä putkiasentajalla oli kotitalossa lämminvesikierto vapaakiertoisena ja siihen on vasta hiljattain kattilan vaihdon yhteydessä lisätty kiertovesipumppu. Sen verran selvis,kun hiillyin asiaan ihan kokonaan ja kävin melkoisen metelin kanssa siellä putkiliikkeessä.
Kahvipöydässä istuttiin loppupelissä,mut ei asentaja vaan pystynyt perustelemaan millään tavalla mielipiteitään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
siirimariLiittynyt: 17 Feb 2008
Viestejä: 326
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 07:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Jammu"]^ mitäs sanot Siirimari meidän systeemistä, meneekö piloille jos tuohon 1 1/2 tuuman vapaakiertoiseen systeemiin laittaa varuiksi "sähköporsaan eli sähkökattilan öljypolttimen ongelmien varalle? Meneekö kierto pilalle vai pitääkö se laittaa öljykattilan rinnalle? Olisi kiva pitää systeemi yhtä yksinkertaisena kuin tähänkin asti eli pärjättäis yhdellä kiertovesipumpulla.

Jos tilaa on sen verran, että vaikka yhdellä 12 kW:n vastuksella olevan "sähkökattilan" saat mahtumaan menovesiputkeen nykyisen kattilasi ja varaajan väliin, mitään ongelmia kiertoon ei tule. Vähän tilaaottavan laitteen voi rakentaa itsekin esim. vähintään noin 4" tuubiputkeen, jonka päädyt hitsataan metallilevystä tehdyillä kansilla tukkoon. Siihen laitat vain sopivat muhvit kiertoa varten sekä lisäksi yksi 2" muhvi päätyyn vastukselle ja yksi 3/4" muhvi termostaatille, siinä se alkaa olla. Lämpöparoonissa on tavallisesti vain kuusi kilowattia vastustehoa. Jos luulet sellaisen riittävän avuksi, omatekoiseen voit tietysti laittaa sellaisenkin tehon. Se kyllä riittää järjestelmän perusämpöä turvaamaan öljypoltinhäiriön varalta kiinteistön ollessa ilman valvontaa. Ja "lisäkattilan" lähdöt latauskiertoa varten pitää sijoittaa mahdollisimman etäälle toisitaan, sisäisen kiehumisen estämiseksi!

Vähän edellistä myöhemmin:
Sen verran pitää editoida, että 1½ putkikoko kytkennässäsi on ehkä hieman ahdas, jos tuohon omalta vesitilaltaan hyvin pieneen "viritykseen" laittaa 12 kw:tä vastustehoa, pauketta ja kiehuntaa saattaa vapaakierrolla tulla. Siksi 9 kw:n teho (tai siis 6kw:tä) saattaisi olla varmempi ratkaisu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
graniLiittynyt: 26 Dec 2007
Viestejä: 3425
Paikkakunta: Sipoo

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 09:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos herra tippiwatti on kerran on sitä mieltä että toimii niin ei kai siinä auta muu kuin vapaakiertojärjestelmän rakentaminen. Jos ei sitten kierrä termosifoonilla niin sitten tippiwatin tahdonvoimalla. Wink
_________________
Fordson Super Major Roadless Manuel 590E
ARA, Temmes, Ducati, Olympia, Wikström, Hatz
Ford Flathead V8 moottorityökone
Ford Trader 590E teräsveneessä
Ford Trader 590E varavoimala, y.m.
Ihmeitä tehdään hetkessä, mahdottomuus vie hieman pidemmän ajan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
siirimariLiittynyt: 17 Feb 2008
Viestejä: 326
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 13:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

,itsellä on 20kw kattila ja kuution varaaja-vapaakierto on toteutettu tuuman putkella kun sitä sattui hyllyssä olla ja hyvin pelittää.Joku fiksumpi voisi vaikka selittää mihin tuo 2" putkikoko perustuu?Putkimieheltä jos asiaa kysyy se sanoo että näin vaan on aina tehty!Eli juuri se ajatusmalli jonka mukaan elettynä asuisimme yhä puussa ja söisimme banaanit kuorineen kun näin vaan on aina tehty.(sori putkarit Laughing )[/quote]

Sinun tapauksessasi selitys saattaa löytyä siitä, että patteriverkoston lähdöt ovat edelleen kattilassa. Siinä tapauksessa verkosto kuormittaa kattilaa latausaikanakin, joten varaajaan menee se minkä menee, tuuman putkellakin ja vesi kattilassa ei lämpiä kiehuntapisteseen. Huono puoli on, että varaajan kaikkea mahdollista lämpösisältöä ei saa käyttöön, kun se ei lämpene "pohjiaan myöten".

Kuitenkin lähtökohta on normaalisti se, että verkoston lähtö on varaajasta ja lämmitysten välillä vapaakierto kattilaan on tavalla tai toisella estetty. Termostaattisäätöinen lataus on siinäkin suhteessa hyvä vaihtoehto. Luonnonvetoinen kattila kun muuten jäähdyttää yllättävän paljon varaajaa seisontajakson aikana ja enimmäkseen savusolaan tapahtuvan virtauksen takia.

Keskustelussa vilahtaneet "sormenpaksuiset" kupariputketkin saattavat selityttyä sillä, että siellä kattila lataa varaajaa epäsuorasti sen sisään sijoitetun kupariputkierukan välityksellä. Se järjestelmä ei tosin putkiläpimitan takia kiehu, mutta lämmön siirtyminen varaajaan on ilman omaa kiertopumppua todella hidasta. Kiertopumpulla varustettuna tuo "kuparisuolisto" kyllä lataa, sen kieppipituudesta ja läpimitasta riippuen, helpostikin yli 30:n kilowatin teholla. Pumppua valitessa pitää huomioida kierukan (tehtynä esim. 22/19 mm:n kampakupariputkesta) melkoinen virtausvastus, eli nostokorkeutta pitäisi olla noin noin 4-6 m:iä 25:n litran minuuttisella tilavuusvirralla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
karvamoosesLiittynyt: 30 Jul 2010
Viestejä: 586
Paikkakunta: tervajoki

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 15:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä minulla patterilähdöt on tätänykyä varaajasta.Muutin ne sinne sen ensimmäisen epäonnistuneen kokeilun jälkeen.Onko nyt vaan samanlainen tapaus kuin armeijan uaz-maasturien moottoreista kuului insinööri sanoneen että faktojen ja teorian valossa tuon vehkeen moottorin käyminen on mahdotonta. Laughing
_________________
http://www.riemurasia.net/rasiatube/view.php?id=38701
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ManuelLiittynyt: 26 Dec 2005
Viestejä: 11960

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 15:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tippiwatti kirjoitti:
No nytte kun olen tässä paikanpäällä saunomassa/illanvietossa ,ni tuli mitattua kattilan kiehuntayhteen ja varaajan yläyhteen välinen korkeusero. 400mm se on.
Alaputki tulisi tietenkin sen varaajan alimmasta yhteestä kattilan alimpaan vapaaseen,eli sähkövastuksen yhteeseen,niiden alimpien korkeuseroa ei tullut mitattua.

Ihan varmasti se on niin,et lämpövuo menee aina ja poikkeuksetta sinne kylmemmän suuntaan.
Mut kyse on vaan siitä,et siirtyykö sitä energiaa 2" putkella ja tämmösellä korkeuserolla tarpeeksi. Eli jos sinne saa ilman ulkoista energia lähdettä (kiertovesipumppu) siirrettyä vajaat 20Kwh ,ni alkais riittämään.
Siirtyyhän se energia (lämpö) sinne kun tarpeeks kauan odottaa,mut onko se virtaus tolla putkikoolla ja korkeuserolla riittävä?
Siis järkevään,eli lämmitys käyttöön.

(ei ole avopaisunta,jos olis,ni sitä kauttahan sais sen korkeuseron)

Se on sitte ihan eri asia,et tuleeko sieltä Jämän kaksikosta ulos ikinä sitä teoreettista 80%:a,veikkaisin,et käytännössä mennään vähän alle. 78% mukaan tein energialaskelmat.

Se lämpöenergia maksaa tässä talossa n. 0.02e/Kwh Siis puilla lämmitettäessä.
Tällä kellarissa olevan puun hinnalla. Siitä vielä lähtee 2/3 pois kun tehdään talkoilla emännälle puita koko vuodeksi.

Siis kyse on nimenomaan energiavaraajasta.
Jos se lämmityskierto ja käyttövesi laitetaan menemään sieltä varaajan kautta,ni ei minun tarvis kysellä. Helppo nakki pelkästään maalaisjärjellä.
Yhdellä kiertovesipumpulla hoituis,tosin kattilaa ja varaajaa kävis silti vähän sääliks;käyttöiän vuoks.

Mut se lämpöenergia pitäis saada tulemaan sieltä varaajasta takaisin päinkin,eli kattilaan kattilan jäähtyessä. Mut jos se vapaakierto toimii hyvin yhteen suuntaan,ni se kyllä toimii toiseenkin ihan yhtä hyvin : )Ja niinkuin ketjun alussa sanoin,niin olis tärkeää kuulla kokemuksia käytännössä toimivasta systeemistä ja jos olis vielä valokuvia,ni olis hieno homma. : )


Ei oikein selvinnyt onko varaajan pohja kattilan ulostulon yläpuolella vai ei. Verkostoon on otettava vesi varaajasta. Millään putkikoolla ei sitä korjata jos varaajan pohja alempana. Siihen tarvitaan aina kiertovesipumppu. Periaatteessa samalla korkeudella on sama lämpötila kattilassa ja varaajassa, mutta jos kattilasta otetaan lämpöä verkostoon, ei varaaja luovuta lämpöä alaspäin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tv43Liittynyt: 26 Jan 2006
Viestejä: 733
Paikkakunta: tampere

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 15:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vuodesta 80 on ollut puukattila ja 3 kuution varaaja samalla
lattiatasolla . Varaajan pohja n. 15 cm alempana kattilan
vesitilaa . Putkitus vedettiin siten yläputki nousi koko
matkalla varaajaan päin . Alaputki laski lievästi kattilan
suuntaan , aivan kattilan kyljessä tämä 15 cm nosto
pystysuoraan . Avoin paisunta .
Tämä 2 " putket tarvitaan kattilan jäähdytykseen , ei
niinkän kierron varmistamiseen . Kun varaajan vesi on
80 astetta ja kattilassa tulet niin on vaarassa kattilan
kiehuminen isoimmillakin putkilla . Tietenkin voi säätää
kattilan sammumaan , mutta ei taida olla kovin taloudellista .
Siitä taisi olla juttua aijemmin , en lukenut kovin tarkkaan .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
siirimariLiittynyt: 17 Feb 2008
Viestejä: 326
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 16:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

karvamooses kirjoitti:
Kyllä minulla patterilähdöt on tätänykyä varaajasta.Muutin ne sinne sen ensimmäisen epäonnistuneen kokeilun jälkeen.Onko nyt vaan samanlainen tapaus kuin armeijan uaz-maasturien moottoreista kuului insinööri sanoneen että faktojen ja teorian valossa tuon vehkeen moottorin käyminen on mahdotonta. Laughing


OK!
Ei tuo ihan mahdoton ole teoriassakaan: Kyseessä on melko pieni varaaja ja verkoston kiertovesipumppu saattaa avittaa kattila-varaajapiirinkin kiertoa ikäänkuin sivuhommana. Lisäksi kattilan teoreettinen teho on pieni ja toteutuva ehkä jonkinverran sen 20 kW:nkin alle. Pelaavathan nuo noin kymmenen patterin vapaakiertosysteemit vaikka lähtökokona olisi vain tuo tuuman putki. Sellaisia tehtiin vielä 70-luvun alussa syrjäseudulle kun sähköverkossa tuppasi niinä aikoina vielä olemaan usein syöttöhäiriöitä. Joten: eiköhön vain aleta lämmitellä lauantaisaunaa kaikessa rauhassa?!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tippiwattiLiittynyt: 23 Oct 2009
Viestejä: 1688

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

grani kirjoitti:
Jos herra tippiwatti on kerran on sitä mieltä että toimii niin ei kai siinä auta muu kuin vapaakiertojärjestelmän rakentaminen. Jos ei sitten kierrä termosifoonilla niin sitten tippiwatin tahdonvoimalla. Wink


Kiitoksia vaan hyvästä neuvosta.tollahan pääsee jo varsin pitkälle monessakin asiassa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
karvamoosesLiittynyt: 30 Jul 2010
Viestejä: 586
Paikkakunta: tervajoki

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 19:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tuo ihan mahdoton ole teoriassakaan: Kyseessä on melko pieni varaaja ja verkoston kiertovesipumppu saattaa avittaa kattila-varaajapiirinkin kiertoa ikäänkuin sivuhommana. Lisäksi kattilan teoreettinen teho on pieni ja toteutuva ehkä jonkinverran sen 20 kW:nkin alle.(LAINAUS)


Patteriverkoston kiertovesipumppu on termostaattiohjattu,kun sytytän valkean pesään,tallin puolelta eristämättömäksi jätetty,osin rivoitettu rst-piippu lämmittää tallitilan yli kv-pumpun termostaatin "laukeamispisteen" jo ennenkuin kattilan lämpötila ylittää 60c,eli kiertovesipumppu ei koko lämmitystapahtuman aikana ole pelissä mukana.Ja tuosta pienestä teoreettisesta tehosta huolimatta (kattila jämä miniter 25/kaksoispesäkattila)parasta aikaakin molemmissa pesissä palaa täysi roihu,valmistajan ilmoittama kw-arvo on uskoakseni ilmoitettu 1 pesän teholle.Lämpömittarin viisari osoittaa tiukasti reilua 80c.(ja mittari on kunnossa)Hyvää saunailtaa Embarassed Embarassed
_________________
http://www.riemurasia.net/rasiatube/view.php?id=38701
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
asfalttiviljelijäLiittynyt: 14 May 2006
Viestejä: 3107
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 20:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä lämmitetään kattilan (Arimax 35) ja varaajan (2000L) väli pääaiassa vapaakierrolla. Varaaja ja kattila samassa tasossa. Putki 2", on pumppukin jota käytetään pääasiassa lämmityksen lopussa kattilan "tyhjäksiajossa".

Homma toimii, kun Arimax on helppo säätää rauhalliseen paloon "peukaloruuvilla" (ilman säätölaitteita). Kieltämättä joskus joutuu pumpulla vähän avittamaan kun tuli kovin kiivastuu.

"Viisaathan" tuomitsee tuon järjestelmän, kun kattilassa ei ole sisäistä kiertoa, eli kylmä vesi on menovetenä.

Ihannehan olisi mielestäni, että latauspumppu pyörisi kierroslukusäätäjällä (taajuusmuuttaja) menoveden lämpötilan mukaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jylhäLiittynyt: 04 Jun 2006
Viestejä: 3162
Paikkakunta: sadonmaa

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 20:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä etuja vapaakierrosssa on verrattuna pumpulliseen systeemiin? Pumpullinen on tietysti riippuvainen sähköstä, mutta muut syyt/saavutetut hyödyt?
_________________
Alkoholi ei ratkaise ongelmia, mutta eipä kyllä maitokaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HL-ZetorLiittynyt: 07 Nov 2010
Viestejä: 3737
Paikkakunta: VIRRAT

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 20:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näillä "vapaakiertosysteemeillä"on vaarana että joutuu melkeinpä asuun pannuhuoneen puolella.
Varsinkin sekapuulla ei joka pesällisestä lähde samaa tehoo.Säätöö säätöö........
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
asfalttiviljelijäLiittynyt: 14 May 2006
Viestejä: 3107
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 11.12.2010, 22:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jylhä kirjoitti:
Mitä etuja vapaakierrosssa on verrattuna pumpulliseen systeemiin? Pumpullinen on tietysti riippuvainen sähköstä, mutta muut syyt/saavutetut hyödyt?


Jotain käänteisesti, eli mitä ongelmia pumppukierrossa? Sähkökatko tietenkin. Sähkökatkoon voisi varautua vapaakierrolla. Se edellyttäisi isomman putkiston ja sitten automaattisen pumpun ohituksen esim. mg venttiilillä joka avaa vapaakierron sähköjen poistuttua.

Ehkä suurin ongelma pumppukierrossa on pumpun ohjauksessa. Systeemi kun pitäisi saada halvalla. Kattiloiden mukana tulevat omavoimaiset vedonsäätimet on hetimmiten ketjut löysällä tai kokonaan poistettu käytöstä. Sitten menoveden vakaa ohjaus termostaateilla ym on hehtaariluokkaa. Kyllä isommissa laitoksissa saadaan pelaamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ManuelLiittynyt: 26 Dec 2005
Viestejä: 11960

LähetäLähetetty: 12.12.2010, 11:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei minulla ole mitään säätöongelmia tuon Lakan YHS kattilan kanssa. Samanlainen termostaatti ohjaa vetopeltiä kuin öljypolttimia. Kun vedenlämpö tulee ylärajaan, läväyttää vetopellin kiinni, kun lämpö on pudonnut alarajaan aukaisee taas ja kattila palaa täydellä teholla, eikä millään kitupoltolla sen ajan kun pelti on auki. Syttyy hetkessä kun vetopelti aukeaa, vaikka olisi mennyt puoli päivää edellisestä palojaksosta.

Systeemin tarkoitus on että sen minkä palaa, palaa hyvin. Jos tulee sähkökatko menee vetopelti kiinni. Eikä tarvitse turhan usein käydä pannuhuoneessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ManuelLiittynyt: 26 Dec 2005
Viestejä: 11960

LähetäLähetetty: 12.12.2010, 14:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota Oumania olen aikaisemminkin arvostellut. Jos joku uskoo että se säästää jotakin, niin mihin se lämpö säästö katoaa silloin kun sitä ei ole?

Yleensä tulee aina ongelmia jos 2 eri termostaattia pyrkivät ohjaamaan lämpötilaa. Tuo Ouman on juuri kuin satu keisarin vaatteista. Ilkeää myöntää että on heittänyt rahansa kankkulan kaivoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JammuLiittynyt: 08 Jan 2010
Viestejä: 9895
Paikkakunta: Juupajoki

LähetäLähetetty: 12.12.2010, 16:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Manuel kirjoitti:
Tuota Oumania olen aikaisemminkin arvostellut. Jos joku uskoo että se säästää jotakin, niin mihin se lämpö säästö katoaa silloin kun sitä ei ole?

Yleensä tulee aina ongelmia jos 2 eri termostaattia pyrkivät ohjaamaan lämpötilaa. Tuo Ouman on juuri kuin satu keisarin vaatteista. Ilkeää myöntää että on heittänyt rahansa kankkulan kaivoon.


Lainattu Oumannin sivuilta: http://www.ouman.fi/files/artikkelit/lammonsaadolla_energian_saastoa_ja_asumismukavuutta_5_2009.pdf

"Lämmönsäädöllä energian säästöä ja asumismukavuutta

Lämmitystarve vaihtelee jatkuvasti ulkolämpötilan mukaan. Aamulla saattaa olla vesikelit ja seuraavana yönä pakkanen paukkuu jo nurkissa. Taloissa, joissa ollaan käsikäyttöisen
lämmönsäädön varassa, lämpöä menee hallitsemattomasti hukkaan. Jo yhden asteen lisäys huonelämmössä kasvattaa energiankulutusta noin 5 prosenttia.

Ouman-lämmönsäätimet päästävät lämpöä lämmitysjärjestelmään juuri sen verran kuin
kulloinkin tarvitaan. Automatiikan ansiosta huonelämpö pysyy aina viihtyisän tasaisena
säänvaihteluista huolimatta ja energiaa säästyy. Patteritermostaatit tai lattialämmitystalon
huonetermostaatit toimivat paremmin, kun lämmönsäätimen tekemä perussäätö on
kohdallaan."

Oumannia ei siis tarvita jos on vaikka eläkkeellä ja joutaa asumaan pannuhuoneessa shunttia väännellen.

Paljoa ei Oumannin tmv hankinnassa rahaa mene hukkaan, saattaa se hintansa tienata tulevilla öljyn hinnoilla.

Lämmönsäätimen tarpeellisuudesta en lähde inttämään kenekään kanssa koska sen hyödyllisyys on tapauskohtaista. Ja pieleen aseteltu säädin ei hyödytä mitään.
_________________
---
Arbeit macht frei
http://hessublog.blogspot.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TesanttiLiittynyt: 23 Jul 2010
Viestejä: 1163

LähetäLähetetty: 12.12.2010, 17:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Manuel kirjoitti:
Ei minulla ole mitään säätöongelmia tuon Lakan YHS kattilan kanssa. Samanlainen termostaatti ohjaa vetopeltiä kuin öljypolttimia. Kun vedenlämpö tulee ylärajaan, läväyttää vetopellin kiinni, kun lämpö on pudonnut alarajaan aukaisee taas ja kattila palaa täydellä teholla, eikä millään kitupoltolla sen ajan kun pelti on auki.


Minkälainen/merkkinen moottori peltiä käyttelee?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ManuelLiittynyt: 26 Dec 2005
Viestejä: 11960

LähetäLähetetty: 12.12.2010, 18:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tesantti kirjoitti:
Manuel kirjoitti:
Ei minulla ole mitään säätöongelmia tuon Lakan YHS kattilan kanssa. Samanlainen termostaatti ohjaa vetopeltiä kuin öljypolttimia. Kun vedenlämpö tulee ylärajaan, läväyttää vetopellin kiinni, kun lämpö on pudonnut alarajaan aukaisee taas ja kattila palaa täydellä teholla, eikä millään kitupoltolla sen ajan kun pelti on auki.


Minkälainen/merkkinen moottori peltiä käyttelee?


Siinä lukee
Belimo LF230
Made in Switzerland
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ManuelLiittynyt: 26 Dec 2005
Viestejä: 11960

LähetäLähetetty: 12.12.2010, 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jammu kirjoitti:
Manuel kirjoitti:
Tuota Oumania olen aikaisemminkin arvostellut. Jos joku uskoo että se säästää jotakin, niin mihin se lämpö säästö katoaa silloin kun sitä ei ole?

Yleensä tulee aina ongelmia jos 2 eri termostaattia pyrkivät ohjaamaan lämpötilaa. Tuo Ouman on juuri kuin satu keisarin vaatteista. Ilkeää myöntää että on heittänyt rahansa kankkulan kaivoon.


Lainattu Oumannin sivuilta: http://www.ouman.fi/files/artikkelit/lammonsaadolla_energian_saastoa_ja_asumismukavuutta_5_2009.pdf

"Lämmönsäädöllä energian säästöä ja asumismukavuutta

Lämmitystarve vaihtelee jatkuvasti ulkolämpötilan mukaan. Aamulla saattaa olla vesikelit ja seuraavana yönä pakkanen paukkuu jo nurkissa. Taloissa, joissa ollaan käsikäyttöisen
lämmönsäädön varassa, lämpöä menee hallitsemattomasti hukkaan. Jo yhden asteen lisäys huonelämmössä kasvattaa energiankulutusta noin 5 prosenttia.

Ouman-lämmönsäätimet päästävät lämpöä lämmitysjärjestelmään juuri sen verran kuin
kulloinkin tarvitaan. Automatiikan ansiosta huonelämpö pysyy aina viihtyisän tasaisena
säänvaihteluista huolimatta ja energiaa säästyy. Patteritermostaatit tai lattialämmitystalon
huonetermostaatit toimivat paremmin, kun lämmönsäätimen tekemä perussäätö on
kohdallaan."

Oumannia ei siis tarvita jos on vaikka eläkkeellä ja joutaa asumaan pannuhuoneessa shunttia väännellen.

Paljoa ei Oumannin tmv hankinnassa rahaa mene hukkaan, saattaa se hintansa tienata tulevilla öljyn hinnoilla.

Lämmönsäätimen tarpeellisuudesta en lähde inttämään kenekään kanssa koska sen hyödyllisyys on tapauskohtaista. Ja pieleen aseteltu säädin ei hyödytä mitään.


Viittaan energian katoamattomuuteen. Ei minulla pompi lämpötilat mihinkään, tai sanotaan että liikkuu 21,6 asteesta 21,9 asteeseen. Sen verran hyvin toimii Danfossin patteritermostaatit. Muutaman kerran vuodessa muutan shuntin asentoa. Kesäksi kiinni. Patteritermostaatin on kuitenkin hoidettava se lämmönsäätely. Jos Ouman alkaa säätelemään sisälämpötilaa on homma pielessä.

Jos tulee jostakin lisälämpöä on vain patterin ylänurkka lämmin. Jos koko patteri alkaa mennä lämpimäksi, niin systeemi alkaa itse nostaa kiertoveden lämpöä. Tapahtuu ilman Oumaneja. Shuntti sekoittaa kattilavettä ja paluuvettä. Jos paluuvesi alkaa olla lämmintä nousee menovedenkin lämpötila.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    www.masinistit.com Foorumin päävalikko -> Sekalaista Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 2 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group