Siellä se on linnuilla rintafileen alla, ja irtoaa ihan sormin, samalla kun rintafile irrotetaan veitsellä. Grillatussa kanassa sen erottaa sieltä, sellainen pikkurillin paksuinen puikula.Tjsal kirjoitti: ↑Ke Elo 09, 2023 10:34 pm Erilaisten eläinten, tavallisimmin naudan ja possun arvokkain ruhonosa on yleensä kai sisäfile. Ne on yleensä aika herkullista ja mureata lihaa, mutta vähän turhan kallista normijampan arkiruokapöytään hommattavaksi. Kun ovat niin pieni osa koko otuksen hyödynnettävästä lihamäärästä.
Oliko silloin muinoin 70-80-luvuilla broilereissa tai kanoissa jo myös sisäfile? En semmoista ainakaan muista. Nykyään myydään Kanapojan sisäfilettä reilun kympin kilohintaan. Ovat varmaan löytäneet sen anatomisissa etsinnöissään vasta 2000-luvulla. Eläinten ruhoja huonosti tuntevana veikkaan, että on kuitenkin aika pienestä lihankikkareesta kysymys. Hinta on niin mitättömän kokoisesta ja varmaankin vaikeasti ruhosta erotettavasta herkusta todella halpa. Kuinkakohan monta broileria täytyy teurastaa, jos haluaa esim. kilon ko. linnun sisäfilettä grillijuhliin?
En mitään tiedä kanan teurastuksesta, mutta en jaksa uskoa että rintafileitä koneellisesti osattaisiin erotella.