Mikä puimuriksi?

Tänne kaikki aiheeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset

Valvojat: Jammu, valmet_500

Vastaa Viestiin
-SS-
Viestit: 11385
Liittynyt: 18.12.2005, 19:57
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: Mikä puimuriksi?

Viesti Kirjoittaja -SS- » 14.09.2019, 06:48

SamiT kirjoitti:
07.09.2019, 15:17
MF265 kirjoitti:
07.09.2019, 09:29
Viime syksynä vaihettiin MF 16 Sampo 2045:n. Kyllä on korjattu puimuria nyt enemmän kun varmaan ikinä. Syöttörumpu vaihettu kokonaan uuteen, eniten tietysti aiemman kuskin huolimattomuuen takia, oisko kiviä puitu.. Seulastoo kannatteleva tappi katkes poikki, täristi koko puimuri hirveesti. Toiselta puolelta samalla seulaston kannatuslaakeri rikki. Aiemmin ollu hitsattu se epäkesko mikä liikuttaa seuloja ja heittokuletinta, vaihettiin uus akseli siihen. Moottorissa käyntiongelmia.. Aiemmin näyttää hitsaillun noita katkenneita tankoja ym. Leikkuupöytä samoin ratkeillu ja sitä joku hitsaillu ja minä viime syksynä. Kohlimien hihnapyörä lieputtaa, akseli taitaa olla mutkalla.. Välillä jumitti tyhjennysruuvin että savu nous hihnasta.. Hydro on kyllä hyvä käytössä ja tehokas ja näppärä puimuri mm. pellon nurkissa reunakierroksella paljon kätevmpi kun vanha aito 206-Massikka.
Aika raju on tuon 2045:n edellinen käyttäjä tainnut olla. Mun jo aiemmin mainittu 2000-sarjan kone on nyt 2050 ajettu viimeisimmän puintipäivän jälkeen, siinä oli edellisvuonna hiusmurtumia seulaston epäkeskon vivussa, ostin uuden samalla kun laakeroin koko seulaston käytön. Tässä kaikki akselit ja tapit tehtaan punaisessa maalissa ja siten varmaankin alkuperäisiä, mikä ihme toisissa koneyksilöissä rikkoo niitä mekaanisia osia niin paljon? Tämä ollut 100 hehtaarin viljatilalla Ruotsissa ensin 16 vuotta ja nyt meillä. Ruotsalaisviljelijä oli joka vuosi huollattanut koneen Massikan merkkiliikkeessä Uppsalassa.
Jos puimureista on vaikka yksi sadasta ns. maanantaikappale, niitä osuu laajaan puimurikantaan useampia, jopa samaan kuntaan. Harvinaisempia "laatu"koneita voi olla, että ei osu maakuntaan yhtään heikommalla tuurilla kirottuna. Tästä samasta ilmiöstä johtuen useimmat tietävät varmana tietona, että kaikki Fordit ovat lohkosta puhki.

-SS-

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Busteri, Deippa, Sederi, Woodsman ja 49 vierailijaa