Informaatiosodankäynti ja sen tulevaisuus

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

JP
Viestit: 6680
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 9:11 am
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JP »

Just kun meinasin Borgia ehdottaa :oops: :D
borg
Viestit: 6813
Liittynyt: La Elo 02, 2008 1:14 am
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja borg »

ookkonen kirjoitti:... borg: ajattelitko sinä minut listaasi?...
Kirjoitin tähän perin pitkän vastineen, jonka juuri deletoin. En usko, että nimimerkki olisi ollut erityisesti mielessä.

Koen, että tämän foorumin tilanne on kiikun kaakun vaiheessa juuri nyt. Peräänkuulutan Anssin kaipaamaan konsensusta. En ala moittimaan tai nimeämään ketään. En katsele taakse, olen lähinnä kiinnostunut mitä on edessä. Minulla on paljonkin ajatuksia, jotka eivät sovi virallisen, tähänastisen nettipersoonani sanomaksi.

Kantakaa kortenne kekoon.
Leyland 262 mies
Viestit: 4704
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 4:28 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Leyland 262 mies »

"Informaatiosodankäynti ja sen tulevaisuus" Otsikko ei oiken vastaa aihetta.
Tämä kyllä on vasta sita rauhanaikaa, sota on kokonaan eri tilanne. Voisi kuvitella että poikkeusoloissa kaikenlainen häirintä on sitä luokkaa että mitään tietoliikennettä ei ole.
Mitä olen seurannut niin sellaiset jotka joutuvat järjestämään kaikenlaisia äänestyksiä niin niiden ennuste on ollut huono. Paras vain luottaa omaan itsetuntoonsa jolla sellainen on.
MF165Multi
Viestit: 1729
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 5:21 pm
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja MF165Multi »

On mahtavaa, että jotkin masinistit ja alkuunpanijat ovat viitsineet nähdä vaivaa rakentaa tällaisen keskustelufoorumin pystyyn joka on jo toiminut vuosia hienosti.:D

Samanlaisia konfliktia on syntynyt aikaisemmin muissakin foorumeissa, joissa perustajat ovat pyrkineet mahtikäskyillä ohjaamaan keskustelua. On sitten vaan syntynyt uusia foorumeita ja alkuperäinen on sitten näivettynyt tyystin. Pakko-ohjaus ei vaan toimi nykymailmassa näissä virtuaalifoorumeilla, niinkuin käytännön tuotantoelämässä tai politiikassa aikoinaan. Mielestäni tämä otsikko ”Informaatiosodankäynti ja sen tulevaisuus” on kuitenkin aivan hyvä, vaikka nyt ei täällä ammuta konkreettisesti pyssyillä, sanan säilä voi olla joillekin paljon haavoittavampi.

Anssin alunperäiseen kysymykseen ilmanmuuta vaihtoehto 1. ja hän on hienosti hoitanut työnsä, vaikka joutui välikäteen.
tane II kirjoitti:Yleensä moderaattorin ja administraattorin roolit ovat selkeästi erilaiset ja eri henkilöt hoitavat niitä. Modet ovat useinkin eri osioissa eri henkilöitä, niitä, jotka tuntevat ja ovat kiinnostuneita ko. alueesta. Raskastahan se on yhdelle moderoida koko tälläistä foorumia.
Aivan. En toista tässä, mitä kirjoitin aikaisemmin säikessä ”Tarkennusta Sekalaista – palstan sääntöihin”. Kuten muuallakin on tehty, Anssin lisäksi pari vapaehtoista moderaattoria kullekin aiheryhmille. Jos vapaehtoiset eivät pidä hommaa kuosissa, Anssi ylläpitäjänä ja yhtenä moderaattorina ottaisi sitten neuvotteluun muut modet. 8)

Edit: korjasin pois tehokonstisanani "hieno" ylikäyttämisen, tällaisissa kannanotoissa on oltava tarkkana. 8)
Viimeksi muokannut MF165Multi, Ma Loka 05, 2009 6:36 pm. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
TunturiPappa
Viestit: 5780
Liittynyt: Ti Loka 21, 2008 9:17 pm
Paikkakunta: Perniö As.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TunturiPappa »

Paras ratkaisu tähän on se miltä Anssista itsestä tuntuu.

Tässä juuri keskustelin Anssin kanssa, ja kaiken sen jälkeen mitä täällä palstalla olen aikaan saanut olisi vastaanotto oikeutetusti voinut olla tyyliin stana, kele, ttu ym. painokelvotonta... Mutta ei, hän suhtautui yllättävän myönteisesti.

Jos valita saa niin toivoisin Anssin jatkavan täällä. Se että kerhon johto on touhunnut mitä sattuu ei syy ole kuitenkaan Anssin. Hänestä on haluamattaan tullut kerhon näkyvin kohta täällä palstalla, vaikka hän ei sitä todellakaan ole. Näissä asioissa on "haukuttu aivan väärää puuta".

Jos Anssin korvaa joku FcF:n johdon jäsen niin minä kyllä lähden täältä. En tiedä kuinka pidetty henkilö täällä olen tai kuinka suuri vaikuttaja, mutta luulen että pientä hiljaisuutta saattaa tulla...

Jos jäi epäselväksi niin vaihtoehto ykkönen.
Hymas Typ 3
Chaseside Loadmaster 800TC -59
Fordson Super Major -61
Fordson Super Dexta -63
Fordson Super Major Manuel -63
Ford 3000 SoS -66
Sisu Karhu L-137 CIT-4x4 -79
Hiab 650/1 -79
Hiab 950/2 -82
Volvo 740 GLE -84
Copma C1830 N3L -89
Tico 1080HT -91
Ruiskutuspumppuhuolto
TunturiPappa
Viestit: 5780
Liittynyt: Ti Loka 21, 2008 9:17 pm
Paikkakunta: Perniö As.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TunturiPappa »

Leyland 262 mies kirjoitti:"Informaatiosodankäynti ja sen tulevaisuus" Otsikko ei oiken vastaa aihetta.
Tämä kyllä on vasta sita rauhanaikaa, sota on kokonaan eri tilanne. Voisi kuvitella että poikkeusoloissa kaikenlainen häirintä on sitä luokkaa että mitään tietoliikennettä ei ole.
Mitä olen seurannut niin sellaiset jotka joutuvat järjestämään kaikenlaisia äänestyksiä niin niiden ennuste on ollut huono. Paras vain luottaa omaan itsetuntoonsa jolla sellainen on.
Sinä voisit laittaa pienen äänestyksen. Katsotaan jos se vaikuttaisi itsetuntoosi...
Hymas Typ 3
Chaseside Loadmaster 800TC -59
Fordson Super Major -61
Fordson Super Dexta -63
Fordson Super Major Manuel -63
Ford 3000 SoS -66
Sisu Karhu L-137 CIT-4x4 -79
Hiab 650/1 -79
Hiab 950/2 -82
Volvo 740 GLE -84
Copma C1830 N3L -89
Tico 1080HT -91
Ruiskutuspumppuhuolto
kivimies
Viestit: 2874
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 11:26 am
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kivimies »

kuussatanen kirjoitti:Mut tää ei nyt kyllä ole oikea ketju alkaa vääntelemään mitään, sillä hankalien aikojen jälkeen väki koittaa tehdä pientä välintilinpäätöstä ja etsiä tietä palstan tulevaisuuteen. Siis rakentaa rauhaa. Se on meille monille ihan tärkeä seikka.
Ei väännellä täällä, täh?
Aika hyvin ilmaistu toi.
JP
Viestit: 6680
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 9:11 am
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JP »

TunturiPappa kirjoitti:
Jos Anssin korvaa joku FcF:n johdon jäsen niin...
Voisi olla aika säpinä vähän aikaa :shock:

Ai, täh :wink:
vällykäärme
Viestit: 143
Liittynyt: La Huhti 18, 2009 10:32 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja vällykäärme »

Tämä leilantiherra saattais olla mielenkiintoinen tapaus kun pitäisi järjestystä yllä.
Kannatan Anssin seuraajaksi kirjoittajaa nimimerkillä: Leyland 262 mies. Pannaankos tästä semmonen äänestys pystyyn jossa on yksi ehdokas. Onhan siinäkin tietysti vaaransa jäähä kakkoseksi jos oikein huonosti käy...
Flanagan
Viestit: 710
Liittynyt: To Touko 10, 2007 8:45 am
Paikkakunta: Sauvo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Flanagan »

borg kirjoitti:En ala moittimaan tai nimeämään ketään. En katsele taakse, olen lähinnä kiinnostunut mitä on edessä. Minulla on paljonkin ajatuksia, jotka eivät sovi virallisen, tähänastisen nettipersoonani sanomaksi.

Kantakaa kortenne kekoon.
En ala moittimaan ketään??? etkös juurikin niin tehnyt jo TÄSSÄKIN ketjussa, turhaa alkaa enää jeesustelemaan. Olet tiesi valinnut, joka kerta kun jotain tapahtuu, mode ojentaa kaidalta teiltä eksynyttä, jotkut väittelvät jostain turhanpäiväisestä, aina olet ensimmäisten joukossa ojentamassa syytävän sormesi ja rummuttamassa tahtia. Ja kun näitä juttua lueskelee, niin en ole ainoa joka tämän on huomannut ja jota tämä tyyli on alkanut nyppimään. Mielestäni myös sinulla borg on nyt mahdollisuus valita. Joko ripustat rumpusi nurkkaan, etkä jatka kansalaispoliisin uraasi ja näin edesautat palstan ilmanpiirin parantumista. Tai sitten nuolaiset vähän syvemmältä ja pitkin vedoin ja katsot mihin se tie vie. Osaavaa tappelupukaria, vastaväittelijää jne. voi kunnioittaa, mutta perseennuolijasta ei pidä kukaan.

Ja tosiaan mun puolesta Anssilla on jatkomahdollisuudet kyllä jos omasta mielestä henkinen pääoma riittää jatkamaan ns. paskanakkia.
Fordson Super Dexta -62
Volvo T650 -73
Ford Escort MK1 1300 -75
imppu
Viestit: 8703
Liittynyt: Ke Touko 17, 2006 4:15 pm
Paikkakunta: Cat shaisse Hill
Viesti:

Viesti Kirjoittaja imppu »

Tuootaniinn..

Sakopäistäosion sivulla mainitaan kaks moderaattoria, webmaster ja manelius steen.
Ketä nämä ovat? Jos ovat moderaattoreita , niinkuin siellä lukee , niin miksi Anssin pitää taas tehdä kaikki?
..kesäaika on iltaharrastajan parasta aikaa...
reparera
Viestit: 969
Liittynyt: Ke Maalis 15, 2006 11:45 pm
Paikkakunta: .net
Viesti:

Viesti Kirjoittaja reparera »

1.

En näe mitään syytä, miksi sun pitäs perääntyä tehtävästäs, tai lopettaa keskustelu asiasta, joka ei johdu sinusta, eikä sitä sinuun kohdistetakkaan. Ellei sitten hallitus ole nimenomaisesti vaatinut lopettamaan kaiken kerhon johtoa kritisoivan keskustelun. Hyvin olet toiminut, kun et salli mitään tiettävästi laitonta keskustelua, josta joutuu tasa-arvovaltuutettujen tai maahanmuuttoviraston tai muun tunnetun intressin kynsiin. Melkoisia törkeyksiä täällä on pullistellut ja mihinkäs niistä pääsee, parempi täälläkin, kuin kadulla fysiikkansa esittelemässä tai akkaa kotona hakkaamassa.

Se ei ole moderaattorin ongelma, jos johto on mätä ja sen maksavat jäsenet sitä arvostelee. Ei missään nimessä sitä pidä ottaa henkilökohtaisesti asiaan kuulumattoman. Se, että siitä asiasta puhutaan on demokratiaa. Nyt johto kuvitteli olevansa uhattuna, kun oli suosittu ja energinen mies tulossa kokoukseen suunnitelmiensa kanssa ja vaatimaan muutoksia. Jokainen karhohan on kuin jäsenensä, paitsi silloin, kun on kuin johtajansa. Aivan sama kommentoiko tähän asiaan maksava jäsen vai naapurin Putin, räikeissä väärinkäytös tilanteissa kansalaiset antaa moraalista oikeudenmukaista tukea kaltoin kohdellulle. Se on sympatiaa.

Tämä jos mikä on oikea kanava tuoda asiaa esille ja vaatia selontekoa. En näe mitään syytä, miten tällainen johto voisi olla mitään tai ketään enään edustamassa.

Nimenomaan tällainen keskustelupalsta toimivana tuo lisää maksavia jäseniä ja johdon pitäisi sellainen ymmärtää.

Ja en ole maksava jäsen, olen entinen maksanut jäsen.
Rautalangalla ja teipillä
tane II
Viestit: 5331
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 2:05 pm
Paikkakunta: Salo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tane II »

imppu kirjoitti:Tuootaniinn..

Sakopäistäosion sivulla mainitaan kaks moderaattoria, webmaster ja manelius steen.
Ketä nämä ovat? Jos ovat moderaattoreita , niinkuin siellä lukee , niin miksi Anssin pitää taas tehdä kaikki?
Eiköhän webmaster ole juurikin admin eli Anssi! Manelius, muun FcF:n hallituksen tavoin, taas lähinnä on loistanut palstalla poissaolollaan, mitä nyt joskus oman firmansa tuotteita käy kehumassa :twisted:

Edit: Itse asiassa Anssi ei näytä webmasterin tunnuksella mitään kirjoittaneen, koska kaikki kuusi :!: ko. tunnuksella kirjoitettua viestiä ovat jo vuodelta 2005!
Viimeksi muokannut tane II, Ti Loka 06, 2009 12:23 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuukunan assistentti
Viestit: 124
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 7:22 pm
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Informaatiosodankäynti ja sen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Kuukunan assistentti »

Anssi kirjoitti:Olette saaneet sunnuntain 4.10.2009 tarkastella viimeaikaista palstan "häiriköivää" kirjoittelua nostettuna "sekalaista" - palstan ykkösaiheiksi. Ratkaisu oli omani, ja sen tarkoitus oli kiinnittää kaikkien huomio siihen, missä laajuudessa ja millä sävyllä tätä kirjoittelua on viime aikoina tapahtunut.

Palstan ylläpito ja moderointi on ollut minun vastuullani, ja moderoinnin sekä moderointilinjasta keskustelemisen osalta on ollut osaltani kyse harrastustoiminnasta.

Kerrattakoon tässä vielä, että minä en ole laskuttanut Fordson club Finlandia palstalla "notkumisestani" tai palstalle kirjoittelustani.

Nyt ollaan siinä pisteessä että en aio antaa tilanteen enää jatkua nykyisenkaltaisena. Minulla on mukavampiakin harrastuksia. Koko moderointitoiminta on viime aikoina aiheuttanut itselleni siinä määrin apeaa mieltä, että katson olevani tuntuvasti onnellisempi ihminen ilman tätä "harrastustani".

Katson, että käsitellyt asiat tai osakseni tullut "kerhopoliittinen" kritiikki eivät ole missään vaiheessa kuuluneet minulle, sillä en ole FcF:n jäsen. Ainoa todellinen intressini asiassa on ollut "sekalaista" - osion pitäminen tarkoitustaan vastaavana.

Oma asemani on ollut siinäkin mielessä vaikea, että kaikki palstan asiallisena pitämiseen tähtäävät toimeni on järjestään näiden kriitikoiden taholta tulkittu poliittisiksi kannanotoiksi. Usein hyvinkin tietoisesti ja tarkoitushakuisesti.

Jatkoon on omalta osaltani nyt kaksi tietä:

1. Alamme työskennellä yhdessä rauhan ja sopuisan rinnakkaiselon palauttamiseksi palstalle. Tämä vaatii sitä, että nämä kriitikot etsivät vaihtoehtoisen kanavan kritiikilleen mikäli kokevat sellaisen tarvitsevansa. Haluan asianosaisilta myös julkisen kannanoton omasta osuudestaan tämän pyrkimyksen saavuttamisessa.
Tämä etenemistapa vaatii toteutuakseen asianosaisilta konsensuksen siitä, että "sekalaista" - palsta ja sen säilyttäminen hengeltään totutunlaisena on tärkeämpää ja arvokkaampaa kuin näiden poliittisten päämäärien edistäminen.

2. Lopetan toimintani FcF:n keskustelupalstan ylläpitäjänä. Tällöin FcF järjestää todennäköisesti vastaisen ylläpidon parhaaksi katsomallaan tavalla. Tulen tässä tapauksessa ehdottamaan palstan "sekalaista" - osion sulkemista vähintään siirtymäkauden ajaksi vastaisen häiriköivän kirjoittelun estämiseksi. Se, miten FcF katsoo parhaaksi tässä tilanteessa toimia on kuitenkin FcF:n vapaasti päätettävissä.

Pallo on nyt teillä. Kannanotot ja keskustelu aiheesta ovat toivottavia, mutta tästä ketjusta ei ole tarkoitusta tai aietta tehdä jälleen yhtä laajemman poliittisen keskustelun areenaa.

Minua kiinnostaa nyt se, onko moderaattorina jatkamiselleni edellytyksiä.

--Anssi Ahola
Yksityishenkilö (toistaiseksi) moderaattorin tunnuksilla varustettuna
On
Kuukunavideoita jo vuodesta 2005
JP
Viestit: 6680
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 9:11 am
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JP »

tane II kirjoitti:Manelius
Siinä meilä Mode :roll:
MF165Multi
Viestit: 1729
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 5:21 pm
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja MF165Multi »

Ainakin omasta puolesta toivon, että tämä foorumi jatkuisi sellaisenaan, mitä se oli vielä viime vuonna, jolloin olin vielä FcF maksava jäsen. Mutta ajat kovenevat myös nettimailmassa. Selvitin mielestäni, mistä tämä koko syntynyt kalabaliikki oikeen johtuu. Ensiksi Anssin eka viesti foorumille:
Anssi kirjoitti:Päivää kaikille!

Lomalta poistumisesta ei ole puhettakaan, mutta Fordsonclubin sivuston ylläpitotehtävissä aloitin viime yönä.
Farmarissa naapurini Kimmo Kotta esitteli minulle Eero Latostenmaan, ja lupauduin "vähän katselemaan" Fordsonclubin sivustoa.
Vastaisuudessa olisi tarkoitus saada ainakin shoppiosastoa vähän uudistettua ja muutenkin vähän "ryhdistää" kokonaisuutta.
Keskustelujen moderoinnista pysyn varmaan kuitenkin kaukana, mutta yritän saada jotain tehtyä ainakin automaattiselle sisäänkirjautumiselle.

Jos on sivuston kanssa teknistä ongelmaa, laittakaa sähköpostia anssi.ahola@pennimedia.fi, ja katson mitä ongelmalle saan tehtyä.

--Anssi
Yksi perustaja Kimmo Kotta on sanonut käyttäjätunnuksensa irti ja hänen viesteissään lukee nyt ”Anonymous”, lainaus:
Anonymous kirjoitti: Hyvää loppu-Joulun aikaa toivotellen: Kimmo Kotta
.

Koko tapahtumaketju lähti alkuun muistaakseni jostain suomenruotsalaisten tms. mustamaalauksesta, mutta kun olen itsekin puoliksi hurri :) , tohdin kommentoida. Ehdin lukemaan tekstit ennen poistamista ja ne oli mielestäni aivan harmittomia, sellaista tekstiä mailmassa riittää. Nähtävästi herra Manelius Steen koki sen henkilökohtaiseksi, jota se ei mielestäni missään nimessä ollut.

Tuntuu ja arvaan nyt aivan villisti, että foorumin alkuun panijoilla ei ole enää mielenkiintoa koko juttua kohtaan ja Anssi joutuu nyt tässä tasapainottelemaan primus motorina.

Rohkenen esittää FcF klubille, että annetaan tämän foorumin jatkaa omaa virtuaalimailmaansa Anssin ja uusien moderaattorien kanssa, sekä ylläpitokustannuksina maksaisin taas ainakin omalta ostaltani FcF vuosimaksuni.

Ystävällisin terveisin MF165Multi
tapsa
Viestit: 3886
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 8:46 am
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tapsa »

En viitsinyt lukea koko ketjua, mutta hyvä olisi jos Anssi jatkaisi.
ultimate welder
Viestit: 4191
Liittynyt: Su Huhti 13, 2008 10:00 pm
Paikkakunta: 39750
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ultimate welder »

Vaihtoehto nro:1
ookkonen
Viestit: 1141
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 6:26 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ookkonen »

noh, Anssi heitäs joku vastaus tohon moderaattori hommaan?
maukka
Viestit: 865
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 10:53 pm
Paikkakunta: uusimaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja maukka »

Onks Anssi viellä mukana ?
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: ch, juntunen ja 39 vierailijaa