Viisaita ajatuksia?

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Vastaa Viestiin
rajora

Viisaita ajatuksia?

Viesti Kirjoittaja rajora »

En malta olla tässä lamapyörteessä sanomatta näistä viisaista.

Kele nyt ku on ostovoimapula työm....i arja äkkää että pitää nuorten ja muijenki perustaa yrityksiä. Mitä helekuttia se oikeen ajattellee. Mistä p---stä ne asiakkaat hommaa ku ei muutkaan

Mikään isompi yritys esimerkiksi OTW , MB yms. ei ole tänä vuonna järjestäny saa sanoa yhtään kesätyöpaikkaa opiskelijoille

Miten meijän polot opiskelijat pärjää tämän kesän ja ens talaven. No eiku iskän pörssiä raottamalla ja vyötä kiriämmälle ja tulta päin :cry:

Tää vain voiko olla tyhmempää ku tää työm.....steri
Aleksi

Viesti Kirjoittaja Aleksi »

Opiskelijat voinee kait ottaa sitä opintolainaa jollei muuten pärjää. Ei kaikilla aloilla ole ongelmia, joten kyllä jostain pitäisi aina töitä löytyä. Tietenkin kilpailu kiristyy sen myötä.
rajora

Viesti Kirjoittaja rajora »

Aleksi kirjoitti:Opiskelijat voinee kait ottaa sitä opintolainaa jollei muuten pärjää. Ei kaikilla aloilla ole ongelmia, joten kyllä jostain pitäisi aina töitä löytyä. Tietenkin kilpailu kiristyy sen myötä.
No tuossa tuli hyvä vastaus yhteen kysymykseen. Mutta Aleksin pitäis selvittää alat miltä löytyy työtä opiskelijoille :P
-SS-
Viestit: 15657
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -SS- »

Kesälukukausi on yksi ratkaisu niin kuin muiden maiden opiskelijoilla on. Avoin yliopisto, kesäyliopistot, yliopistojen kesäkurssit.

Voi pystyä kirimään parina kesänä jopa yhden lukuvuoden nopeammaksi valmistumista.

Melkein valmiit voivat valita jatko-opiskelukursseja, jos vaikka tiedeura alkaisi innostaa.

AMK ja toisenasten opinnoissa käytännön työ on tärkeämmällä sijalla, siinä tulee pakollisten harjoittelujen osalta todellakin ongelma. Meillekin oli tulossa paikallinen työtäpelkäämätön AMK - 1-vuosikurssilainen, mutta asiakkaat rytmittivät ensimmäistä kertaa 7 vuoteen kesälomaseisokkinsa samalle kuukaudelle. Nyt olisi siis mahdollisuus irtautua tuonne maatilalle ikuisuusprojekteja reeraamaan (ja lapsetkin voisi laskea, monta nitä olikaan) , siinä ei oikein mene yhteen tuo harjoittelijan ohjaaminen. Peukaloita pyörittelemään ei oikein voi ihmistä ottaa. Ja on entisetkin osa-aikaiset kyselemässä jatkoa, joille voi laittaa haalarin käteen ja siittä jatketaan mihin syksyllä lopetettiin.

Kyllä täällä alueella noin 20 pikkufirman joukossa pari paikkaa kuului olevan, yhdessä edellytetään lauantaityötä, toisaalla korkeanpaikan kammoa ei saisi olla, kolmannessa pitäisi olla aivan peto rakentelemaan kaikkea, jne.

Aika yksiin mentiin havainnoissa yhden firman päällikön kanssa: hanttihommiin otamme mieluummin jonkun alle 18 v koululaisen, on edullisempi eikä odotakaan saavansa kiinnostavaa ja kehittävää työtä. Sitten jos oikein prosessiin aletaan opastamaan, saisi olla jo vähän vanhempi ja kokemuspohjaakin hankittuna, että voi jättää itsekseen suunnittelemaan ja tekemään.

Vaikein tilanne siis on ihan opintojen alussa olevilla.

-SS-
Anssi
Viestit: 1575
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 9:49 am
Paikkakunta: Kuusankoski
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anssi »

Nyt olisi valtiolla hyvä paikka antaa esimerkin puhua lamantorjunnassa.

Valtio otti hirmusti lisävelkaa laman torjuntaan ja itse pääministeri yhdessä valtiovarainministerin kanssa selitti kansalle ettei lainaa tarvitse koskaan maksaa pois.

Lamantorjuntamielessä voisi elettä jatkaa opiskelijoiden opintolainoihin.
Mikä ei tapa, virkistää
Konekansalainen
kivimies
Viestit: 2874
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 11:26 am
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kivimies »

Minusta pääministerin puheita ei kannata ottaa ollenkaan vakavasti, vaan hän on puppugeneraattori joka suoltaa sattuman varaisia mielipiteitä joilla ei ole paljonkaan yhteyttä johdonmukaiseen ajatteluun. Viimevuoden lopulla hän vakuutti ettei mitään taantumaa ole ja sitten ettei se tule koskettamaan suomea ja on sen vuoksi lopetettava asiasta puhuminenkin. Sama kaava joka asiassa hänellä :?
mikkopik
Viestit: 309
Liittynyt: Ma Tammi 19, 2009 1:09 pm
Paikkakunta: Siikalatva
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mikkopik »

Aleksi kirjoitti:Opiskelijat voinee kait ottaa sitä opintolainaa jollei muuten pärjää. Ei kaikilla aloilla ole ongelmia, joten kyllä jostain pitäisi aina töitä löytyä. Tietenkin kilpailu kiristyy sen myötä.
Ja maksaa koulun jälkeen työttömyyskorvauksilla pois?
mikkopik(ät)gmail.com
Aleksi

Viesti Kirjoittaja Aleksi »

rajora kirjoitti:
Aleksi kirjoitti:Opiskelijat voinee kait ottaa sitä opintolainaa jollei muuten pärjää. Ei kaikilla aloilla ole ongelmia, joten kyllä jostain pitäisi aina töitä löytyä. Tietenkin kilpailu kiristyy sen myötä.
No tuossa tuli hyvä vastaus yhteen kysymykseen. Mutta Aleksin pitäis selvittää alat miltä löytyy työtä opiskelijoille :P
Hoiva-alalla pitäisi olla. Eikös ne jo ympäri maailmaa roudaa tänne hoiva-alalle ihmisiä kun ei tekijöitä ole tarpeeksi. Joten jos töitä haluat tehdä, niin kannattaa kouluttaa itseään lääkäriksi, sairaanhoitajaksi tai joksikin muuksi hoitsuksi.

Niin ja jos valmistuttua nyt ei ole duunia, niin kortistoon ne yleensä sitten menee. Sitä varten meillä on turvajärjestelmä. Tukia löytyy joka lähteen ja lopuksi sossu tulee auttamaan jollei mikään muu auta.
tapsa
Viestit: 3886
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 8:46 am
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tapsa »

ihan hyvä jos ei tarvitse opintolainaa. olen vaan ihmetellyt mistä niin hirveä yleinen vastenmielisyys opintolainaa kohtaan kumpuaa. kahdeksankymmentäluvulla opintolainaa oli kaikilla ja monella maksimimäärät. Kesätyöpaikat ovat todella kiven alla, pari tapausta tiedän, joissa jo luvattu jobi peruttiin.
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 18651
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

Mitäkö hommaa tehtäisiin kesällä?
Miehille ja muillekin toimeentulosta kiinnostuneille olisi lähes varmaa, verotonta tuloa tiedossa.
Siispä metsään...maksaa vaivan.
Tuloon ja tuntipalkan suuruuteen voi ihani itse vaikuttaa.
Mutta ei ole laiskan hommaa
säästellen sippiin
Hämis
Viestit: 38
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2005 10:26 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hämis »

tapsa kirjoitti:olen vaan ihmetellyt mistä niin hirveä yleinen vastenmielisyys opintolainaa kohtaan kumpuaa. kahdeksankymmentäluvulla opintolainaa oli kaikilla ja monella maksimimäärät.
Kai se itsellä tärkeimpänä syynä opintolainan välttelyyn oli muistot 90-luvun lamasta. Ja sama pelko on varmaan muillakin ollut mielessä. Jotenkin vain tuntui koko opiskeluaikana, ettei nousukausi jatku loputtomiin. Nyt voi kohtalaisen huoletta valmistautua lomautuksiin velattomana.

Tämän hetkinen tilanne on tosi huono opiskelijoille. Kesätyöt, osa-aikaistyöt ja harjoittelut on elintärkeitä niin opiskelijan talouden ja erityisesti kokemusten ja oppimisen kannalta. Kesällä opiskelu on hyvä vaihtoehto, mikäli järkevää kurssitarjontaa löytyy.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 23 vierailijaa