paskalaki

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

trattori
Viestit: 544
Liittynyt: Pe Joulu 12, 2008 5:05 pm
Paikkakunta: E-P
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja trattori »

Minulle tuli viime metreillä helpotus. Ely -keskus poistaa ( tai on jo poistanut ) asuinpaikkani pohjavesiluokituksesta. Kesällä vielä pyysin yhtä pätevää tekemään suunnitelman. Ei suostunut tulemaan. Kolmiosaisen saostuspöntön ennätin hankkia, muuta en. Kynnys omin päin sen asentamiseen madaltuu. Olen yhden oppikirjakin lukenut, että suurin piirtein oikein tulisi.

Luokituksen poisto helpottaa myös viljelyä. Kasvinsuojeluainevalikoima laajenee.
-SS-
Viestit: 15608
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja -SS- »

Ajomies kirjoitti: Su Syys 29, 2019 5:13 pm
-SS- kirjoitti: Su Syys 29, 2019 3:54 pm Vastine on annettu uhkasakkoon. Katsotaan nyt, saisiko lisäaikaa, tai umpikaivoluvan. 6 m3 umpikaivoja asentaa ja tyhjennyttää 7 kappaletta tuon paineviemärin hinnalla. Joskus vaan pitäisi jonkun viheltää peli poikki ja kertoa kunnanäideille, että tuo paineviemäriliittymä on samanhintainen kuin alkuperäiskunnossa oleva max 15000 euron arvoinen evakkotalo.

Jos pakottavat, niin kyllä tuo on pakko irrottaa vakuutuksesta ja antaa palokunnan polttaa se harjoitusmaalina.

-SS-
Näin juuri, aivan kohtuuttomaksi nousee asumiskulut moisen "jätejärjestelmän" rakentamisen johdosta. Kyllä kun tänne VOK perustettiin niin melkoista painostusta oli ja ei sitten uskaltanut kampoihin pistää, kun pää verkko olisi kuitenkin tuosta tontin laidalta vedetty. No pankissa se oli kerjuulla käytävä, ja ne turvatut, velattomat eläkepäivät meni sen siliän tien. Samoin nyt muutenkin tätä omakoti asumisen kustannuksia on eri veroilla ja maksuilla nostettu, niin kitumalla mennään. :( Saa nyt sitten nähdä kuinka paljon tämä ilmastovouhotus vielä näitä lisämaksuja poikii?
Tänään kävi yhden oman peltolohkon naapuriasukas hakemassa nimen rakennuslupaan. Umpikaivo. Oli aivan samassa tilanteessa kuin meikäläinen. Olivat ilmoittaneet kaupunkiin, että uhkasakkoilkoot mitä sakkoilkoot, eivät tule jätevesiosuuskuntaan liittymään sillä hinnalla, mitä on tarjottu, eli noin 12500 plus oman tontin työt ja tarvikkeet. No olivat sitten myöntyneet umpikaivoon.

On helpottavampaa olla, kun huomaa, että muillakin samalla kyllällä on menneet ns. "sarvet ketoon" , pelottelun ja pakottamisen takia. Jotenkin tuossa hallinto on täysin vieraantunut siitä vanhojen haja-asutusalueiden omakotitalojen talotekniikan järkevästä investointiosuudesta, että kuivakäymälä ja vettä säästävä muu talotekniikka menisi todella pienellä umpikaivosysteemillä, pohjavesialueellakin.

Niinpä minäkin olin ottanut ärhäkän liikejuristin ajamaan asiaani, ja sain nyt luvan rakentaa umpikaivon vanhaan hyväksyttyyn imeytysalueeseen, katkaisemalla putki imeytyskaivoista ja liittämällä umpikaivoon. Lisäksi varmaan hiukan ajattelemista antoi lausuntoni, jossa totean, että ei minun tilalla ole edes liityttävää paineviemäriä, ei ainakaan lupaa ole annettu kaivaa. Kyllähän se siellä tontin reunalla se kraana näkyy olevan, mutta minulle sitä ei ole olemassa, ennen kuin kaivuulupa käydään kirjallisena hakemassa. Jos osuuskunta lähtee sosialistisiin pakkokeinoihin, niin saan ainakin oikeudessa hakea lunastuskorvauksen. Uskon, että ovat sovinnollisia, ja jos eivät, niin riidelkööt asiasta sitten ison kaupungin pahapäisen lakiasiaintoimiston kanssa.

-SS-
thames
Viestit: 1282
Liittynyt: Pe Heinä 06, 2012 11:16 pm
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja thames »

Minulla ainakin riitti kun kerroin että minulla on kaivot tehty aikanaan teidän ohjeiden mukaan ja varmaankin olette tarkistaneet ne ennen lopputarkastusta. Ja kun mitään muutoksia ei taloon ole tehty niin mennään niin kauan kun tulee tarvetta hakea rakennuslupaa jonkun muutoksen takia.
-SS-
Viestit: 15608
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja -SS- »

thames kirjoitti: Su Loka 20, 2019 7:50 pm Minulla ainakin riitti kun kerroin että minulla on kaivot tehty aikanaan teidän ohjeiden mukaan ja varmaankin olette tarkistaneet ne ennen lopputarkastusta. Ja kun mitään muutoksia ei taloon ole tehty niin mennään niin kauan kun tulee tarvetta hakea rakennuslupaa jonkun muutoksen takia.
Joo kyllä meilläkin on senaikaisen kunnan rakennustarkastajan 32 vuotta sitten lyödyt leimat jätevesijärjestelmän lupapaperissa, mutta nyt kun iso kuntaliitos on tehnyt, tylyttävät, että ei ole enää lupaa imeyttää edes harmaita vesiä, koska pohjavesialue.

Mutta umpikaivokin on iso edistysaskel tuossa ahdistelussa, kun aluksi ei meinanut olla muuta vaihtoehtoa kuin tuohon rahanpoltto-osuuskuntaan liittyminen. Mielelläni sen 10 k€ käytän vaikka katto- ja ikkunaremontteihin, ettei koko möksä kellahda mätänä nurin.

-SS-
Avatar
rattori
Viestit: 11066
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 12:11 pm
Paikkakunta: Ylä-Savo
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja rattori »

Vihreät voisivat vierailla Venetsiassakin laittamassa jäteasiat kuntoon. Neljännesmiljoona asukasta ja viemäriverkostoa ei ole. Kuset ja paskat suoraan putkea pitkin kanaaleihin. :shock:
Olisi paskapönttöjen myyjillä isot markkinat. :lol:
------------
tractors
korjailija
Viestit: 5516
Liittynyt: Ke Syys 21, 2016 9:11 pm
Paikkakunta: Länsi-Suomi
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja korjailija »

"Harrastelijan vika: halu oikopäätä yhdistää toisiinsa mielikuvitus ja tekniikka."
Johann Wolfgang von Goethe

Etiam si omnes, ego non
juha
Viestit: 7603
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 12:37 pm
Paikkakunta: Pöytyä
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja juha »

savinen
Viestit: 1595
Liittynyt: To Tammi 10, 2008 5:20 pm
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja savinen »

Tässä tämän koko jutun hulluus piileekin. Muualla maailmassa jopa Euroopassa lasketaan kaikki paska suoraan mereen. Esim kreikan Thessalonikissa tulee varmasti 2 metriä leveä avoviemäri suoraan Välimereen. En tosin tiedä tuleeko kaikki paska siihen mutta iso on ja lämpimällä löyhkä mahtava. Satamassa kun konttia käytiin vaihtamassa meni silta tämän viemärin yli. Kosovossa suurin osa kaikista jätteistä kipataan suoraan joko jokeen tai tien viereen. Miten helvetissä täällä jonkun muutaman ihmisen kaivon kautta menevän paskan voidaan edes valehdella olevan niin suuri ongelma? Tai onhan sillä syy. Näitä kymmenen tuhatta maksavia paskaseparaattoreita myyvät sipilät....
Mahdolliset kirjoitusvirheet johtuvat alkoholista.
PuuhaPate
Viestit: 10657
Liittynyt: To Syys 04, 2014 6:34 pm

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja PuuhaPate »

rattori kirjoitti: To Marras 28, 2019 2:19 pm Vihreät voisivat vierailla Venetsiassakin laittamassa jäteasiat kuntoon. Neljännesmiljoona asukasta ja viemäriverkostoa ei ole. Kuset ja paskat suoraan putkea pitkin kanaaleihin. :shock:
Olisi paskapönttöjen myyjillä isot markkinat. :lol:
Humpuukia!!! Kyllä siellä oli vesiklosetit jo viime vuosituhannella kun käytiin katsomassa.
Venetsiassa asuu vain noin 50 000 ihmistä. Rattorin tiedot perustunevat vanhentuneeseen wikipedian tietoon.
Mutta turisteja kyllä riittää korvaamaan pois muuttaneet asukkaat. Vuosittain liki 36 miljoonaa turistia, kuka päivän kuka viikon, miten lie?
Venetsiassa (vanhassa osassa)on vanha muurattu viemäriverkosto, gatoli, joka kulkee katujen alla ja kuljettaa jäteveden takaisin kanaaleihin.
Moderni viemäröinti kattaa uudemmat saarten reuna-alueet kuten St. Helenan, Giudeccan, Santa Martan ja Muranon. Näissä asuu paikalliset.
Venetsiassa on 130 pientä biologista jätepuhdistamoa ja yli 6000 saostuskaivoa.Yksityisasunnoissa ja hotelleissa on omat saostuskaivot helpottamassa jätevesiongelmaa, mutta ihmisten ja jäteveden määrä sekä vanhentunut viemäriverkko aiheuttavat edelleen lukuisia ongelmia.

http://www.kysy.fi/kysymys/miten-venets ... iemarointi
https://blogit.ts.fi/kerrostalokyttaaja ... -kaupunki/
https://yle.fi/uutiset/3-11070790
-SS-
Viestit: 15608
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja -SS- »

savinen kirjoitti: To Joulu 12, 2019 8:50 pm Tässä tämän koko jutun hulluus piileekin. Muualla maailmassa jopa Euroopassa lasketaan kaikki paska suoraan mereen. Esim kreikan Thessalonikissa tulee varmasti 2 metriä leveä avoviemäri suoraan Välimereen. En tosin tiedä tuleeko kaikki paska siihen mutta iso on ja lämpimällä löyhkä mahtava. Satamassa kun konttia käytiin vaihtamassa meni silta tämän viemärin yli. Kosovossa suurin osa kaikista jätteistä kipataan suoraan joko jokeen tai tien viereen. Miten helvetissä täällä jonkun muutaman ihmisen kaivon kautta menevän paskan voidaan edes valehdella olevan niin suuri ongelma? Tai onhan sillä syy. Näitä kymmenen tuhatta maksavia paskaseparaattoreita myyvät sipilät....
Tässä kyllä on turha mitään sipilöitä yrittää syyttää. Kaikki nämä Varsinais-Suomen surulliset ja ylihintaiset pakkopaineviemäriosuuskunnat ovat paikallisten muutaman isännän virityksiä, ja osoitus erittäin suuresta kunnalliskorruptiosta, ei mistään muusta. Viemäriosuuskunnat ovat yksityisiä laitoksia, joille on delegoitu verotusoikeus, kilpailutukset ovat näennäisiä, ja kaikki tehdään mahdollisimman kalliisti.

Jopa kirkolta on automaattista verotusoikeutta vähennetty, nyt paineviemäri on se uusi iisakinkirkko kylälle.

Se, mikä puuttuu näiltä puuhaporukoilta, on todellisuustarkistus: onko oikeasti järkeä yrittää työntää vanhoihin ehkä 20000 euron hintaisiin mökkeihin ja vanhoihin taloihin kilometrin matkalle ehkä viittä 12000-15000 euron hintaista paineviemäriliityntää (plus omat tonttityöt !) , jonka lisäksi yhteiskunta tukee investointia, ja käyttäjät lopuksi ostavat saman letkun useaan kertaan vesi- ja viemärimaksuissaan.

Tuo on sellaisen hintainen laitos, että jopa vaikka jokin tislaus/osmoosipuhdistamo olisi halvempi hankinnaltaan ja käyttökuluiltaan.

-SS-
PuuhaPate
Viestit: 10657
Liittynyt: To Syys 04, 2014 6:34 pm

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja PuuhaPate »

Ei kirkolla ole automaattista verotusoikeutta kansalaisiin.
Vain jäseniään voi kirkko verottaa.
SamiT
Viestit: 6788
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 12:50 pm
Paikkakunta: Paimio
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja SamiT »

Vaan annas olla kun viemäriosuuskunta saa haettua kunnalta toiminta-alueen. Siinä ei enää kysytä että haluatko olla jäsen vai et.
Valmetit 20, 361, 359, 502, 305, 1203 ja 8450 sekä Valtra M130 ja T170.
-SS-
Viestit: 15608
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja -SS- »

PuuhaPate kirjoitti: To Joulu 12, 2019 9:38 pm Ei kirkolla ole automaattista verotusoikeutta kansalaisiin.
Vain jäseniään voi kirkko verottaa.
Jeps sitähän mä sanoin !

Paineviemäriosuuskunta voi heilutella sormea, kun lahjoo sopivasti kunnanisät,
ja sormi näyttääkin yhtenä päivänä, että hokkuspokkus, siitä menee toiminta-alueen raja, eli taas saatiin
yksi "pakkokäännytetty" seurakuntaan, ja lasku perään uhkasakon uhalla.

-SS-
Talumees
Viestit: 6353
Liittynyt: Ma Touko 12, 2014 10:35 am
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja Talumees »

SamiT kirjoitti: To Joulu 12, 2019 10:00 pm Vaan annas olla kun viemäriosuuskunta saa haettua kunnalta toiminta-alueen. Siinä ei enää kysytä että haluatko olla jäsen vai et.
Tarvitsevat kuiten maanomistajan luvan putken piilotukseen. Esim. mulla on niin v-mainen maanomistaja talon tontin ympärillä ettei siltä kannata lupia kysellä... :wink:
-SS-
Viestit: 15608
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja -SS- »

SamiT kirjoitti: To Joulu 12, 2019 10:00 pm Vaan annas olla kun viemäriosuuskunta saa haettua kunnalta toiminta-alueen. Siinä ei enää kysytä että haluatko olla jäsen vai et.
Tämä nimenomaan on Suomessa ehkä messevin mahdollisuus korruptioon. Siinä ovat viimeaikaiset poliittiset säätiöt ja suhmuroinnit ja muut pelkkiä harrastelijoita, siihen verrattuna, kun miehet jakavat urakoita toisilleen pikkukunnassa.

-SS-
-SS-
Viestit: 15608
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 7:57 pm
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja -SS- »

Talumees kirjoitti: To Joulu 12, 2019 10:09 pm
SamiT kirjoitti: To Joulu 12, 2019 10:00 pm Vaan annas olla kun viemäriosuuskunta saa haettua kunnalta toiminta-alueen. Siinä ei enää kysytä että haluatko olla jäsen vai et.
Tarvitsevat kuiten maanomistajan luvan putken piilotukseen. Esim. mulla on niin v-mainen maanomistaja talon tontin ympärillä ettei siltä kannata lupia kysellä... :wink:
Ei tarvita lupia, mutta luvatta rakentamisessa tulee välttämättä eteen lunastustoimitus ja rasitteiden perustaminen. Uutta asiassa on se, että kunnan rakennusvalvontaviranomainen toimii näissä asianosaisena päättäjänä, yleisen alioikeuden sijasta, eli sama korrputiokaveriporukka junailee nämäkin, samoin kun rakentamislinjaukset.

Maankäyttö- ja rakennuslain 161.1 §, alku: "Kiinteistön omistajalla ja haltijalla on velvollisuus sallia yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevan johdon sijoittamisen omistamalleen tai hallitsemalleen alueelle. "

"kiinteistön omistajalla tai haltijalla on oikeus saada korvaus johdon tai muun laitteen sijoittamisesta aiheutuvasta haitasta ja vahingosta. Jollei korvauksesta sovita, ratkaistaan asia lunastuslain mukaisessa järjestyksessä. Sopimisen kariuduttua sijoittamisesta päättää kunnan rakennusvalvontaviranomainen ja korvauksista lunastustoimikunta." Maankäyttö- ja rakennuslain 161.3 §

Huomaatteko intressiristiriidan ?

-SS-
kokastelija
Viestit: 1219
Liittynyt: Ma Loka 09, 2017 11:10 am
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja kokastelija »

Paskalakia sivuten tämäkin tuli mieleen ko saatiin viime lasku sakokaivojen tyhjennyksestä ja jätöksen käsittelystä. Tyhjennys ja kuljetus puhdistamolle maksoi 80e ja käsittely puhdistamolla 60e. Kuinkahan monelta viljelijältä viedään omat jätökset puhdistamolle käsittelyyn? vai sekoaako se sianpaskaan joka levitetään pellolle lannoitteeksi?? Ollanko tasa-arvoisia kunnallisten maksujen edessä???
takana loistava tulevaisuus
Talumees
Viestit: 6353
Liittynyt: Ma Touko 12, 2014 10:35 am
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja Talumees »

kokastelija kirjoitti: Pe Joulu 13, 2019 9:05 am Paskalakia sivuten tämäkin tuli mieleen ko saatiin viime lasku sakokaivojen tyhjennyksestä ja jätöksen käsittelystä. Tyhjennys ja kuljetus puhdistamolle maksoi 80e ja käsittely puhdistamolla 60e. Kuinkahan monelta viljelijältä viedään omat jätökset puhdistamolle käsittelyyn? vai sekoaako se sianpaskaan joka levitetään pellolle lannoitteeksi?? Ollanko tasa-arvoisia kunnallisten maksujen edessä???
Kasvitiloilla aika hankala sekoittaa lietteeseen. Kateus se tietysti taas kerran iskee vassunkaaliin... :mrgreen:
tommi
Viestit: 6082
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 5:12 pm
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja tommi »

Voihan omat lietteensä kantaa vaikka ämpärillä pottumaahan. Sitä onko laillista on turha alkaa spekuloimaan. Ajetaanhan sitä ylinopeuttakin.
Fordson Major Diesel -56 Fordson Super Major Manuel 2703E -62 Fordson Super Major Weatherill -62 Ford 5000 +Vammas kersantti -75 BM Volvo T600 -71 + Ponsse S15 vaunu Sampo Rosenlew 500 -79 Case IH mx4230 -96 Valtra T120 -05
tiko
Viestit: 655
Liittynyt: La Marras 12, 2016 11:00 am
Paikkakunta: Nastola
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja tiko »

Muutamia vuosia sitten meillepäin ehdoteltiin vesi ja viemäriliittymää, olis ollut 16000€ hintalappu pelkällä liittymällä+vehkeet päälle.

Oma kaivo josta naapurinkin käyttövesi tulee, on ihan ok, ei kuivunut kesällä. Mangaania vaan reilusti mutta suodatin hoitaa. Loka-auto imaisee 1-2 kertaa vuodessa meidän jätökset, noin 100€ käynti.

Aika monta kertaa saisi loka-auto käydä tuohon 16000€ summaan ja käyttövedessä ei uiskentele kuolleita oravia kuten vesitorneissa joskus.. Ei tarvi keitellä juomavesiä..
Case 1594-4HS
Case 1494-4HS+isme 140
Case 1690-4T
Case 1390
Sampo 680 -89
VM 300SK
Valtra N101H -11
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Matsikka, Tui ja 38 vierailijaa