Öljystin pulttipyssyyn

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Vastaa Viestiin
take
Viestit: 414
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 1:20 am
Viesti:

Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja take »

Elikkäs tuota noin. Tuli investoitua (melkein pakon edessä) niin kalliiseen pulttipyssyyn että sitä pitäis pitää kun kipeää pi***a. Kuten tapoihin kuuluu, otin asioista selvää etukäteen ja jossain yhteyksissä mainittiin ko. merkin kohdalla lyhyt kestoikä, minkä kuitenkin arveltiin johtuneen useimmiten huonosta voitelusta. Ensimmäiset ja ne pakottavimmat tapaukset paukuttelin auki ilman öljystintä. Sitten hain biltemasta moisen keksinnön ja ruuvasin kiinni. Vääntö heikkeni ihan kouriintuntuvasti! Taitaa kuristaa virtausta liiankin kanssa. Onko näissä eroja? Siis löytyisikö jostain öljystin joka haittaisi vähemmän? Letkun päähän sitä ei voi ajatella laittaa, koska letkua joutuu käyttämään muihinkin tarkoituksiin joten pyssyn perässä on ainoa mahdollinen vaihtoehto. Toki harrastaja ehtii ruuvailla sen öljystimen pois ja takaisin silloin kun tarvitsee sen maksimiväännön. Mutta voisi ne asiat tehdä kerralla kunnollakin. Edes joskus.
korsteeni
Viestit: 3569
Liittynyt: Ke Maalis 01, 2017 2:09 am
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja korsteeni »

Omat paineilmavehkeet, niin töissä kuin kotona on pysynyt kunnossa vuosikausia ihan vain pudottamalla 3-5tippaa (ei yhtään enempää!!!!) vain paineilmatyökaluille tarkoitettua omaa öljyä silloin tällöin...tämän ohjeen antoi IR-pulttipyssyn myyjä aikoinaan. Jatkuvassa käytössä parin päivän välein ja harvempiin harvemmin :D

Liika öljyäminen on ihan yhtä, tai jopa pahempi kuin ei öljyä ollenkaan! Vain tippoja ja kolme riittää uudelle koneelle...
sköne
Viestit: 1770
Liittynyt: Ti Syys 25, 2007 9:56 pm
Paikkakunta: P-savo
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja sköne »

Taitaa ne letkuihin liitettävät öljystimet toimia ilman paineenvaihtelun vaikutuksesta. Eli ruikkivat öljyä hyvin sattumanvaraisesti.
oppia ikä kaikki
Gilbarco
Viestit: 248
Liittynyt: To Helmi 16, 2006 9:01 pm
Paikkakunta: Varsinais-Häme
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja Gilbarco »

Tuo korsteenin ohje on täyttä asiaa!! Lisäksi mainitsen liiasta öljyämisestä tulevasta näkymättömästä öljysumusta, josta ei keuhkot pidä.
pyörällä päästään
TunturiPappa
Viestit: 5767
Liittynyt: Ti Loka 21, 2008 9:17 pm
Paikkakunta: Perniö As.
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja TunturiPappa »

On olemassa pikaliitinmallisia öljystimiä, jotka ei kuulemma kurista virtausta. Ei pidä paikkaansa, kunnon öljystin ei mahtu mihinkään pikaliittimeen joka jo itsessään on melkoinen kuristin. Pulttikoneen ilma kannattaa tuoda kunnon kokoisella letkulla perille ja siinä ei pikaliitin palvele kuin viimeisessä välissä. Ennen konetta voi olla metrin rotanhäntä niin nortuu ahtaisiinkin paikkoihin. Tähän väliin voi laittaa pikaliittimen, laadukkaan sellaisen. Muutoin matkalla kannattaa suosia kynsiliittimiä ja kunnon kokoista letkua. Jos letku on joku mehupilli, myös kynsiliittimen liitinosat ahdistaa.
Investoi kunnolliseen letkuun, saat koneestasi täyden hyödyn. Öljystin on parhaassa turvassa kompuran päässä, mutta silloin on myös letkut öljyssä. Samoista letkuista ei ole enää maalaamiseen, öljyä riittää todella pitkään.
Nämä letkuhommat tuli opeteltua kantapään kautta, eikä sitä meinannut myyjäkän uskoa (eipä yllätä). Eron huomaa ihan perstuntumalla, kun 13 millin letkulla + öjystin kiristyksen jälkeen pystyi kiristämään lisää 1000nm ampuvalla sähköpyssyllä. Öljystimenahdistin poistettuna kunnon letkulla meni M20 pultti poikki niin että soi. Kone oli IR ja kolmenvartin karalla, en tiedä paljonko ampuu. Myös tuuman karalla oleva kone on mutta en tiedä mihin sitä käyttäisi, kun tuo pienempikin pursottaa prikan pois M24 mutterin alta.
Hymas Typ 3
Chaseside Loadmaster 800TC -59
Fordson Super Major -61
Fordson Super Dexta -63
Fordson Super Major Manuel -63
Ford 3000 SoS -66
Sisu Karhu L-137 CIT-4x4 -79
Hiab 650/1 -79
Hiab 950/2 -82
Volvo 740 GLE -84
Copma C1830 N3L -89
Tico 1080HT -91
Ruiskutuspumppuhuolto
vaniljacreme
Viestit: 4712
Liittynyt: Ti Loka 04, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: orimattila
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja vaniljacreme »

itellä on joku motonetin suht halpa alle 200€ pulttipyssy ja kylmästi oon ennen käyttöä tippakannulla vaan lirauttanu öljyä tai suhauttanu sisään wd40 tms jotaki liukastetta ja pyöritelly hetken ilman kuormaa, sitten tosi toimiin. ei oo rikki menny. kyl sen eron huomaa varsinkin jos pelaa tollasen pikku kompuran kanssa.
361
Viestit: 5667
Liittynyt: Su Marras 12, 2006 11:24 am
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja 361 »

korsteeni kirjoitti: Ma Marras 11, 2019 2:03 am Omat paineilmavehkeet, niin töissä kuin kotona on pysynyt kunnossa vuosikausia ihan vain pudottamalla 3-5tippaa (ei yhtään enempää!!!!) vain paineilmatyökaluille tarkoitettua omaa öljyä silloin tällöin...tämän ohjeen antoi IR-pulttipyssyn myyjä aikoinaan. Jatkuvassa käytössä parin päivän välein ja harvempiin harvemmin :D

Liika öljyäminen on ihan yhtä, tai jopa pahempi kuin ei öljyä ollenkaan! Vain tippoja ja kolme riittää uudelle koneelle...
Juuri näin. Ja lisätään tähän että toisissa pulttipyssyissä on väänninpuolella eräänlainen rasvanippa josta saa paino ja väänninmekanismin rasvattua. Sinne on oma rasvansa myös.
Perceiver
Viestit: 1080
Liittynyt: La Maalis 24, 2018 11:59 am
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja Perceiver »

IR ollut muutaman vuoden käytössä ja satunnaisesti tipauttanut moottoriöljyä sisään. Toimii edelleen kuin uutena.
Ajomies
Viestit: 28021
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Äänekoski
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja Ajomies »

Hyvin on pyssyt toimineet tippakannu voitelulla, ainoa haittatekijä on tällä hetkellä liian pieni pikaliitin, kun isompi men sököksi ja nyt ei ole sattunut kohdalle ½ " liitintä joka olisi yhteensopiva noiden ilmavehkeiden kanssa.
Kaikki on turhaa jopa turha tietokin.
Konekansa.fi
Mika 82
Viestit: 7867
Liittynyt: Su Marras 09, 2014 5:39 pm
Paikkakunta: Karuna
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja Mika 82 »

Juu puolen litran pottu öljyä taitaa kestää lopun iän harrastekäytössä. On sellainen pieni pipettipullo, josta silloin tällöin muutama tippa koneisiin.
Turha tarkkuus on teknistä tietämättömyyttä.
I see something wrong and fix it with
my hands (Anthrax)
Fordson major diesel -56
Case IH 685 XL -87
Joitakin 2 pyöräisiä, veneitä ja pienkoneita.
Juho M-P
Viestit: 4344
Liittynyt: Ma Touko 20, 2019 11:42 pm
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja Juho M-P »

vaniljacreme kirjoitti: Ma Marras 11, 2019 7:09 am itellä on joku motonetin suht halpa alle 200€ pulttipyssy ja kylmästi oon ennen käyttöä tippakannulla vaan lirauttanu öljyä tai suhauttanu sisään wd40 tms jotaki liukastetta ja pyöritelly hetken ilman kuormaa, sitten tosi toimiin. ei oo rikki menny. kyl sen eron huomaa varsinkin jos pelaa tollasen pikku kompuran kanssa.
Mulla on Chigaco Pneumaticsin laatupyssy jostain 80-luvun alusta. Ikinä ei oo aukastukkaan ja voimaa on(1/2”). Voiteluna käytän ihan moottoriöljyä tippakannulla pruutattuna. Kerran vuodessa pumppaan kunnolla öljyä sisään ja jätän pöydälle pikaliitin pystyyn.
Fordson Power Major
Zetor 4340 1996+Quicke 620
Chevrolet AC International 4d 1929
Ford F600 1955
Plus 60/70lukujen Opeleita
2xford4000
Viestit: 6505
Liittynyt: La Tammi 09, 2010 9:33 pm
Paikkakunta: 07560 pukkila
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja 2xford4000 »

mulla joku vanha 1/2" ilmapyssy just nyt en merkkiä muista, 4 eri voimakkuutta löytyy, setä sen joskus toi ja mitään sille ei tehty kuin että tippakannusta pari tippaa silloin tällöin. huomaa hyvin kun on voitelun tarpeessa niin voimaa puuttuu hiukan. pari tippaa ja iskee niin pirusti, varmaanhan siellä on lamellit kuluneet ja öljy niitä tiivistää. mut hyvin on toiminut. nyt jääny hiukan vähemmälle kun on makitan akkupyssy myös. on se pienempi malli mut pirusti sekin iskee. ilma sit kun sillä ei pärjää. letkut noissa täytyy olla reilut, moni pikkukonekin avaa uskomattomia muttereita kun vaan letkun reijässä riittää virtaus.
ford 4000 major vm66
ford4000 vm75
+paljon muuta
http://ford4000.kuvat.fi/kuvat
korsteeni
Viestit: 3569
Liittynyt: Ke Maalis 01, 2017 2:09 am
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja korsteeni »

Juu en tiedä mitä eroa, tai yleensäkkin mitä öljyä se preumatiikkaöljy oikein on, mutta sen mitä tullut paineilmatyökaluja auottua, niin jostainsyystä sillä "oikealla" voidellut on puhtaampia sisältä mitä muilla voiteluaineilla voidellut?? Ja oikein raskaalla kädellä voidelut on välillä oikein ihmeitä, että yleensä edes pyörivät (pikeentyy lammellit jumiin ja kanavat tukkoon) :lol:

Tuolla meidän kimppatallilla on osa paineilmakoneista 80lukuisia ja ihmettelin yhtenä ehtoona vinkua (snurra, pirra ja mitä nimiä sille nyt olikaan) kun kierroksia löytyi yhtäkkiä älyttömästi enempi ja samalla huomasin haalarin hian olevan aivan märkä...vettähän se oli ja syyllinen löytyi paikaltaan irroitetusta veden erottimesta joka oli kyljellään ja täynnä vettä :arrow: imaisi siitä sitten letkukelalinjaan ja siitä koneelle...että näköjään se on lyhkäisessä juoksussa ihan sama mitä sinne laittaa, niin hetkeksi piristyy :mrgreen: Sekin on aivan loppuun ajettu lammelien ja sylinterin osalta ja tosiaan piristyy hetkeksi kaikista nesteistä mitä sisään tunkee, mutta toiset liemet tekee karhunpalveluksen ja hioo lammeleja lisää
Osmo_
Viestit: 8606
Liittynyt: La Tammi 26, 2013 4:10 pm
Paikkakunta: Huittinen
Viesti:

Re: Öljystin pulttipyssyyn

Viesti Kirjoittaja Osmo_ »

Vinku sai kyytiä koko viime talven. Joka päivä suhauyin CRC:tä letkulipasta ennen töiden aloitsta ja joka kolmas ehtoo päästin vedet pois kompurasta. Sitä moni ei huomaakkaan tehdä. 10 käyttötunnin aikanasäiliöön kertyi noin desi vettä. Se ei ole ratkaisevaa että pistääkö mitä öljyä, kunhan laittaa säännöllisesti edes jotain. 10v toi Atlascopcon mutteripyssy on kestänyt.
-Ozmo da Discovibrator-

Jos käy niin että tänään kuolen
Esi-isien luo ajan tuolle puolen
Edessäin seisovat Valhallan portit
Kädessäin hyvin pelatut elämän kortit
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: DexMasZet, htc_81 ja 42 vierailijaa