Ilmastomuutosäänestys

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, sohvi

Vastaa Viestiin

Miten suhtaudut ilmastomuutokseen? Valitse sopivat vaihtoehdot

Ilmastomuutos on tieteellistä faktaa, ihmisen vaikutus on selviö
89
11%
Ilmasto lämpenee, mutta ei ihminen siihen vaikuta merkittävästi
92
11%
Ilmastomuutosta ei ole
13
2%
Ilmastomuutoksen negatiivisia vaikutuksia liioitellaan
66
8%
Ilmastomuutoksen vaikutuksista kerrotaan yleensä oikein
44
5%
On tehtävä nopeasti muutoksia jokaisen hiilijalanjäljen pienentämiseksi
33
4%
Suomessa kansalaisilta riittää pieni huomioiminen
60
7%
Aivan sama mitä teemme, voimme jatkaa osapuilleen entistä elintapaa
35
4%
Liikkumista on vähennettävä
22
3%
Liikkumisen hiilidioksidipäästöjä on vähennettävä teknisillä ratkaisuilla
53
6%
Energiatuotannon hiilidioksidipäästöt alas
64
8%
On vähennettävä liharavintoa
18
2%
Metsänhoidossa ja puun käytössä on huomioitava olennaisesti hiilinieluvaikutus
36
4%
Olen valmis merkittäviin muutoksiin omissa elintavoissani
16
2%
Elän jo nyt ilmastoystävällisesti
60
7%
Voin hieman säätää elintapojani, pienissä valinnoissa
59
7%
En TÄMÄN takia muuta mitään
78
9%
 
Ääniä yhteensä: 838

korsteeni
Viestit: 3568
Liittynyt: Ke Maalis 01, 2017 2:09 am
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja korsteeni »

Tuntuu että tässä touhussa on jotain samaa mitä historiastakin tiedämme, että kun kansakunnalla mennyt liian kauan tietyllä kaavalla, niin mullistusta koitetaan hakea milloin mistäkin ja suuri joukko kääntyy asian taakse ilman enempiä itse asiaa pohdiskellen....massan mukana on mukava huudella "totuuksia", kuten nyt vaikka lähihistorista saksanmaalta viiksimiehen alulle panemana, joka löi keksimänsä "faktat" pöytään miksi kansa voi huonosti ja "mullilauma" oli käpälät ojossa innoissaan :roll:

Sitten myöhemmin häpeissään voivotellaan miten me nyt sillälailla...
Ajomies
Viestit: 28018
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Äänekoski
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja Ajomies »

korsteeni kirjoitti: Pe Syys 27, 2019 4:59 pm Tuntuu että tässä touhussa on jotain samaa mitä historiastakin tiedämme, että kun kansakunnalla mennyt liian kauan tietyllä kaavalla, niin mullistusta koitetaan hakea milloin mistäkin ja suuri joukko kääntyy asian taakse ilman enempiä itse asiaa pohdiskellen....massan mukana on mukava huudella "totuuksia", kuten nyt vaikka lähihistorista saksanmaalta viiksimiehen alulle panemana, joka löi keksimänsä "faktat" pöytään miksi kansa voi huonosti ja "mullilauma" oli käpälät ojossa innoissaan :roll:

Sitten myöhemmin häpeissään voivotellaan miten me nyt sillälailla...
Mutta onhan se "ponnahduslauta" muutamille päästä uraputkeen vaikka politiikkaa hämmentämään. Näin on usein käynyt näiden tempausten kanssa. ainakin "vihreiden" edustajia karttuu näistä lisää. :)
Kaikki on turhaa jopa turha tietokin.
Konekansa.fi
savinen
Viestit: 1595
Liittynyt: To Tammi 10, 2008 5:20 pm
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja savinen »

Itse en omantuntoani ala tällä asialla rasittamaan. Toki olen puhtaan luonnon ystävä ja vihaan esim tapaa missä joissain ei niin sivistyneissä maissa jätteet kipataan vaan tien viereen tai siihen lähijokeen. Oma saastutus nyt vaan on sitä että ajan autoa sen 20 tuhatta vuodessa, syön lihaa ja juon olutta. Laivalla kävin viimeksi 2 vuotta sitten kesällä, lentänyt olen viimeksi 2007. Edellis suvena tehtiin asuntoauto turnee lasten kanssa pohjiosiin. Uusia vaatteita olen ostanut noin puolitoista vuotta sitten. Lämmitän puilla eli olen järkyttävä saastuttaja. Autoni on 20 vuotta vanha ropponen. Sähköä käytän kaikkiastaan varmasti jotain 1500 kilovattia. Omaa torpas menee alta tonnin, mutta viikot työpakolaisena että kyllä siinä pienessä kopissakin varmasti jotain kuluu. Lisäksi ajan trukkia työkseni että mahtaiskohan löytyä ymmärrystä jos kertoisin että teen nyt vähemmän hommia että ei tule päästöjä maailmaan.
Mahdolliset kirjoitusvirheet johtuvat alkoholista.
jurpolukki
Viestit: 234
Liittynyt: Ma Huhti 25, 2016 12:43 am
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja jurpolukki »

Taaperot oli tänää pelastamassa maailimaa. Mistä heille se tarvittava viisaus? Joku on opettanut. Älysikö notta jätetään sitten savuavat mopot ajamatta. Kaheksantoista kahinnoissa oli estottomimmat teloittaja nuoria kuten Kekkonen. Elämä kokemus vielä puuttui.
8400
Viestit: 9772
Liittynyt: La Marras 24, 2007 1:44 pm
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja 8400 »

korsteeni kirjoitti: Pe Syys 27, 2019 4:59 pm Tuntuu että tässä touhussa on jotain samaa mitä historiastakin tiedämme, että kun kansakunnalla mennyt liian kauan tietyllä kaavalla, niin mullistusta koitetaan hakea milloin mistäkin ja suuri joukko kääntyy asian taakse ilman enempiä itse asiaa pohdiskellen....massan mukana on mukava huudella "totuuksia", kuten nyt vaikka lähihistorista saksanmaalta viiksimiehen alulle panemana, joka löi keksimänsä "faktat" pöytään miksi kansa voi huonosti ja "mullilauma" oli käpälät ojossa innoissaan :roll:

Sitten myöhemmin häpeissään voivotellaan miten me nyt sillälailla...
Jotakuinkin noin. Se on ihmisen älykkyyden jonkinlainen virhe, valuvika että sen pitää uskoa johonkin. Yhteistä niille näyttäis olevan tulossa oleva maailmanloppu. Historian aikana on ollut monenmoista valtakuntaa, hallittu puolta maailmaa, on ollut hyvinvointia ja rauhaa jne. Sitten nopeasti koko paska luhistuu. Varmaan ihmiset muuttuu lepsuiksi ja laiskoiksi, eikä ihmisen häijy ja sotaisa perusluonne kestä sitä rauhassa olemista pitkään. Ihmisille tulee hyvinvoinnin sivussa joutilasta aikaa. Näin on käymässä länsimaiselle yhteiskunnalle ja se voi käydä nopeastikin.
Viimeksi muokannut 8400, Pe Syys 27, 2019 6:24 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
PuuhaPate
Viestit: 10657
Liittynyt: To Syys 04, 2014 6:34 pm

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja PuuhaPate »

jurpolukki kirjoitti: Pe Syys 27, 2019 6:05 pm Taaperot oli tänää pelastamassa maailimaa. Mistä heille se tarvittava viisaus? Joku on opettanut. Älysikö notta jätetään sitten savuavat mopot ajamatta. Kaheksantoista kahinnoissa oli estottomimmat teloittaja nuoria kuten Kekkonen. Elämä kokemus vielä puuttui.
Jos kyseinen tapahtuma olisi järjestetty sunnuntaina kello 12.00, olisikohan ollut runsaskin osanottaja määrä?
Nythän saivat lähteä koulusta kesken päivän.
Ja tietysti sunnuntain tapahtumaan olisi pyydetty tulemaan ekologisesti polkupyörällä ja jättämään kännykät
kotiin.
korjailija
Viestit: 5516
Liittynyt: Ke Syys 21, 2016 9:11 pm
Paikkakunta: Länsi-Suomi
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja korjailija »

Joo käytännön toimet voitaisiin aloittaa kouluista, he kun sitä varten lakkoilevatkin. Ensinnäkin kouluun saa tulla vain hiilineutraalisti kävellen tai pyörällä. Kännyköiden ja tietokoneiden käyttö minimiin ja sekin vain opetustarkoituksessa päivän aikana.
Koulujen sisälämpötilaa voidaan laskea reilusti esim. 12-15 astetta on riittävä ja siihen tottuu helposti.
Ruokailusta en oikein tiedä mitä koulussa voi tarjota että täyttää kaikki vaaditut kriteerit eikä kuormita ympäristöä, ehkä koululaisten itse metsästä keräämiä puolukoita ja vaikka jotain laihaa velliä.
"Harrastelijan vika: halu oikopäätä yhdistää toisiinsa mielikuvitus ja tekniikka."
Johann Wolfgang von Goethe

Etiam si omnes, ego non
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 18565
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

Kyllä se kuuraoamu vielä tuloo. Hätäpäiväkin kunhan talous tarpeeksi kuralle menee. Lapsosille ja hysteerikoille valkenee moni asia tästä järjeselmästä kuin myös asioiden keskinäisistä vaikutusmekanismeista kunhan ilmastouskonnolla lastattu vene kunnolla vettä hörppää.
Se voi luopumisen tuska kovasti koskea, jahka huudetut-lakkoillut vaatimukset omissa nilkoissa kolisee

Ilmastolakkoilu on muodikasta ja yhdessä tehden jopa kivaakin. Vaatia voi, iskulauseita loruta ja jopa nyrkkiä heristää. Mutta ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on sentään sen mittaluokan juttu, ettei sitä yksissä vuosikymmenissä tehdä. Tämän käsittää kun vähänkään ajattelee miten nyky-yhteiskuntien kehittyneet rakenteet toimii saati luonnon omat lainalaisuuudet jyllää.
säästellen sippiin
Major58
Viestit: 1991
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2015 12:07 pm

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja Major58 »

basinisti
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Syys 27, 2019 12:58 pm
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja basinisti »

Tuohan on hieno juttu että maapallo vihertyy. Mitä enemmän hiilidioksidia on kierrossa, sitä enemmänhän kasveilla on ravintoa kasvuaan varten. Eli fossiilisten polttoaineiden käyttäminen on positiivinen asia, mitä aivopestyt ihmiset eivät ymmärrä. Hiilidioksidin määrä kierrossa on tällä hetkellä historiallisesti arvioituna aivan pohjalukemissa. Dinosaurusten aikaan sen määrä ilmakehässä on ollut moninkertainen, minkä takia kasvit ja puutkin olivat silloin huomattavasti isompia koska niillä oli enemmän ravintoa yhteyttämistä ja kasvua varten.

Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on tällä hetkellä jopa vaarallisen alhainen historiallisesti katsottuna, ja sen vähentäminen liian alas johtaisi koko ekosysteemin tuhoutumiseen. Tätä ilmeisesti globalistieliitti haluaakin, ja hyväntahtoiset hyväuskoiset ihmiset lapsia myöten on valjastettu ajamaan tätä agendaa, jossa ei loogisesti ajateltuna ole järjen häivää.

Todellisia ympäristöongelmia ovat merien saastuttaminen muovilla ja muulla jätteellä, sekä raskasmetallien ja muiden myrkkyjen päätyminen vääriin paikkoihin luonnossa, ja sitä kautta esimerkiksi ravintoomme. Myös 5G-matkapuhelinverkko on todellinen riski luonnolle (linnut ja hyönteiset) sekä ihmisille ylisuuren sähkömagneettisen säteilynsä ja valtavan energiankulutuksena vuoksi, kuten myös HAARP ja kemikaalivanat joilla muokataan ilmastoa ja joista ei tavallisille tallaajille kerrota mitään. Ne leimataan foliohatuiksi tai pipipäiksi jotka asioista tietävät.

Hiilidioksidi tai ilmaston lämpeneminen sen sijaan eivät ole uhkia millään tasolla (ilmasto on lämmennyt ja kylmentynyt vuosituhansien aikana useita kertoja ilman ihmisen toimia), eikä niitä ratkaista ilmastoveroilla tai muilla tavoilla joilla luovutat rahasi taustalla hääräävälle eliitille. Jos niin luulee, on aivopesun ja valtavan kusetuksen uhri ja on aika herätä.
korsteeni
Viestit: 3568
Liittynyt: Ke Maalis 01, 2017 2:09 am
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja korsteeni »

Hupsista...mitenkä päässyt livahtamaan julkisuuteen totuuksia, että mm. suomalainen lehmä ja liha ei olekaan niin paha mitä maailmalta yritetään mielikuvina ilmastonpilaajana mainostaa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006263132.html

- Täkäläiseen keskusteluun on kopioitu kansainvälisistä raporteista sellaisia uhkia, joita täällä ei ole. Nautakarjatalouteen kohdistuva kritiikki on Suomessa kohtuuttoman suurta suhteessa sen vaikutuksiin, tutkija Perttu Virkajärvi Luonnonvarakeskuksesta (Luke) sanoo.
mystinenmetsätyömies
Viestit: 166
Liittynyt: Su Helmi 23, 2014 5:24 pm
Paikkakunta: Multia
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja mystinenmetsätyömies »

Koin tänään yhtäkkisen älyn väläyksen ja keksin ratkaisun ilmastonmuutokseen. Täällä pohjolassa kun suuret päästöt syntyvät lämmittämisestä, niin ilmaston lämpeneminenhän tekee lämmittämisestä tarpeetonta ja laskee automaattisesti päästöjä. Näin ollen ongelma korjaa itse itsensä. Miten en ole aiemmin tullut ajatelleeksi.
(ei pidä ottaa tosissaan)
Ymmärtäminen on lukijan vastuulla
PuuhaPate
Viestit: 10657
Liittynyt: To Syys 04, 2014 6:34 pm

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja PuuhaPate »

Kuva
Major58
Viestit: 1991
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2015 12:07 pm

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja Major58 »

Yheltä kanavalta tuli tractor pullinkia ja musta hönkä peitti taivaan ja toiselta kanavalta kahtoin ku tuli ohjelma jossa punaniskat ajo 8 mallista rataa vanhoilla jenkkiautoilla ja jokaisessa oli perässä traileri+vene ja joka viikko rallia ja formuloita vinkutetaan jossain maailman kolkassa, niin enpä ole osallistunu ilmastotalkoisiin, ajelen hyvällä omatunnolla ooppelilla töihin 7l/100km ja niin paljon ku tarvesta on muutenkin vaikka maailman tappiin saakka.
Ajomies
Viestit: 28018
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Äänekoski
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja Ajomies »

Ja sitten kun saadaan ne atomivoimalat salkkukokoon niin energian saanti on taattua, eikä tule päästöjä. No eihän sitä sähköä sitten tarvitakaan kuin pakastimeen ja saunan kiukaan lämmittämiseen. :)
Kaikki on turhaa jopa turha tietokin.
Konekansa.fi
korsteeni
Viestit: 3568
Liittynyt: Ke Maalis 01, 2017 2:09 am
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja korsteeni »

Ajomies kirjoitti: To Loka 10, 2019 7:35 pm Ja sitten kun saadaan ne atomivoimalat salkkukokoon niin energian saanti on taattua, eikä tule päästöjä. No eihän sitä sähköä sitten tarvitakaan kuin pakastimeen ja saunan kiukaan lämmittämiseen. :)
Tubesta kun katsoo sen tunnetun ydinkriitikon videoita, niin koko ilmastonmuutoshan johtuu nimenomaan ydinvoimasta päästöineen...joita ei tietyistä syistä mitata ja sitäkautta ilmoiteta :wink:
Ajomies
Viestit: 28018
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Äänekoski
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja Ajomies »

korsteeni kirjoitti: To Loka 10, 2019 7:41 pm
Ajomies kirjoitti: To Loka 10, 2019 7:35 pm Ja sitten kun saadaan ne atomivoimalat salkkukokoon niin energian saanti on taattua, eikä tule päästöjä. No eihän sitä sähköä sitten tarvitakaan kuin pakastimeen ja saunan kiukaan lämmittämiseen. :)
Tubesta kun katsoo sen tunnetun ydinkriitikon videoita, niin koko ilmastonmuutoshan johtuu nimenomaan ydinvoimasta päästöineen...joita ei tietyistä syistä mitata ja sitäkautta ilmoiteta :wink:
No maailma on tämän tietäjän esitysten mukaan täynänsä kaikkea huonoa. Mutta olisiko itse sitten varoittavana esimerkkinä mitä ydinvoimasta aiheutuu?
Kaikki on turhaa jopa turha tietokin.
Konekansa.fi
opastaja.
Viestit: 4021
Liittynyt: Ma Maalis 03, 2014 4:31 pm
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja opastaja. »

on sitä eletty aikoihin siitä kun
sovhoosit kippasivat navetoittensa sontakuormat laatokkaan
tosin niitten nykysysteemeistä en tiedä mutta
https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/ ... noitteeksi

kyllä sitä meilläkin jokunen mopo ja emännän kaasuhella sianpaskan hajulla toimisi
jos toimeen tartuttaisiin
no tämä on nyt tätä tämmöstä aikaa
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 18565
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

On se hyvä että kotimaassa on kuitenkin kiinnostusta ilmastonmuutoksen vauhdittamana maailman sähköistämisen tuomiin mahdollisuuksiin. Korvessa rupeaa kuntta pölisemään?
Australialais-suomalainen kaivosyhtiö Latitude 66 Cobolt Oy on jättänyt Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille kolme varausilmoitusta laajoista alueista kahdeksan kunnan alueella Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa. Koboltista kiinnostunut yhtiö hakee ilmoituksella kaksivuotista varausta.

Kainuun liuskevyöhykkeen varausalue kattaa 1 266 neliökilometriä. Valtaosa eli 888 neliökilometriä sijoittuu Puolangalle, missä alue ulottuu laajasti kunnan eteläosasta keskustaajaman kautta pohjoisosaan. Puolangan kunnan pinta-ala asettuu 2 598 neliökilometriin, joten varaus kattaa 34 prosenttia koko kunnasta.

Lisäksi varausalueesta ulottuu kapeat siivut Suomussalmelle ja Pudasjärvelle. Suomussalmella sivu pistää Näljänkään saakka.
https://www.ylakainuu.fi/artikkeli/kobo ... 171567445/
säästellen sippiin
Superdextaaja
Viestit: 12929
Liittynyt: Ma Loka 25, 2010 9:12 am
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Ilmastomuutosäänestys

Viesti Kirjoittaja Superdextaaja »

mystinenmetsätyömies kirjoitti: To Loka 10, 2019 7:10 pm Koin tänään yhtäkkisen älyn väläyksen ja keksin ratkaisun ilmastonmuutokseen. Täällä pohjolassa kun suuret päästöt syntyvät lämmittämisestä, niin ilmaston lämpeneminenhän tekee lämmittämisestä tarpeetonta ja laskee automaattisesti päästöjä. Näin ollen ongelma korjaa itse itsensä. Miten en ole aiemmin tullut ajatelleeksi.
(ei pidä ottaa tosissaan)
Merenpinnan nousu kuittaa maannouseman eli ei ollenkaan huono juttu tuo jäätiköiden sulaminen. Vähän lunta, sitä vähemmän lumitöitä. Njuu.. tällaisiahan sitä voisi ajatella. Yksi huomattava ilmentymä kuumina kesinä on ollut sateiden vähyys ja viime kesänä suoranainen kuivuus koko maassa. Saksassa on jo useana kesänä pellot vain pölisseet kylvöjen jälkeen pitkälle syksyyn. Lämmin ilma sitoo kaiken veden eikä tule sateita entiseen malliin. Sitten kun sataa, tulee kaikki vesi ilmasta kerralla alas ja on heti tulvia. Merivedet lämpenevät ja tulee yhä voimakkaampia pyörremyrskyjä. Mutta ei me voida alkaa taas ottamaan koko maailman ongelmaa omalle vastuullemme. Eikä meitä ole kohta laitettavaksi vastuuseen mistään, mitä enemmän elämää Suomessa hankaloitetaan: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006279284.html
Tekemällä virheistä oppii.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], ihmehitsari, Jusi, sköne ja 44 vierailijaa