Ajettavista ruohonleikkureista mielipiteitä, Husqvarna

Tänne kaikki aiheeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset

Valvojat: Jammu, sohvi

Hervast
Viestit: 4695
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2008 11:34 pm
Paikkakunta: Oku
Viesti:

Ajettavista ruohonleikkureista mielipiteitä, Husqvarna

Viesti Kirjoittaja Hervast »

Ajettavista ruohonleikkureista kaipailisin huomioita. Hankinnassa olis etuleikkurilla varustettu runko-ohjattu päältäajettava. Kallis hankinta toki, mut yleensä kerralla kunnollisen hankinta voi olla loppupeleissä se edullisin ratkaisu.
Huskia/Jonseredia olen ensisijaisesti ajatellut niiden hyvän jälleenmyyntiarvon takia. Voimansiirto hydrovaihteistolla ja tehoa n. reilut 15 heppaa. Leikkuuhommien lisäksi olen ajatellut kevyesti lastatun autonkärrin siirtelyä ja mahdollisesti oman kuuppakärrin rakentamista leikkurin perään jolloin sillä vois tehdä keräilyhommaa. (ruohojäte, lehdet, hevonpaskat, kivetkin)

-oisko 103 combipöytä, eli bioclip/taaksejättöinen asiallisen kuuloinen ?

- Miten 13 hp piisaa tuollaisessa, pitäiskö olla enempi. Isommissa koneissa ainakin asiallisemman oloinen moottorin voitelu mm. omalla öljypumpulla.

Eikun rohkeasti mielipiteitä aiheesta, vielä on hyvää aikaa vaikuttaa
:)
Avatar
ihmehitsari
Viestit: 18568
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 8:56 pm
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ihmehitsari »

"Liikojen" hevosvoimien kanssa pärjää aina,
mutta vähäiset voimavarat panevat mielenhallinan koetukselle.
Ihan kokemuksesta sanon..
Oli aiemmin 850 Huso jossa liian pieni 8,5hp kone.
Tahtoa oli, kykyä ei.
Nyt sitten vanhempi Stiga Park vajaan 12 hp:n koneella.
Siinäkin moottorin tehot mielestäni kiikun kaakun.
Tosi se on vanha, mutta toimva ja pakkoko sen nurmen on pitkäksi antaa kasvaa.
Ei vaan ole aina aikaa sun muita syitä harvempiin leikkuukertoihin.
Mikäli saisi uutta valita, niin joku 13+ hp koneella ja helposti puhdistettavalla terälaitteella
säästellen sippiin
rattorimies
Viestit: 777
Liittynyt: Su Helmi 14, 2010 2:07 pm
Paikkakunta: pohojois-pohojanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja rattorimies »

On tuommoinen husku traktorimallinen leikkuri ollut jo 6 vuotta, jossa on 11 heppanen riksrattoni. Mun mielestä se kiskoo ihan hyvin sitä noille tarkoitettua kärryä, joka on vain liian pieni :evil: .
Siinä on 92cm leveä tuo terä ja ei tee yhtään heikkoa vaikka ajaa pitempääkin nurmikkoa, mutta jos on jo todella pitkää niin täytyy vaihtaa pienempää vaihdetta. Tarkotuksena olis tehä tuohon itse toinen "kantavampi" kärry johon laittas nuo mönkiän kärryn navat, vois ajella isompia kuormia klapeja :twisted: .
Kaiken kaikkiaan on ollu positiivinen yllätys leikkuri.
cardaani
Viestit: 4036
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 9:05 am
Paikkakunta: Wetenpää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja cardaani »

Mulla on Stigan Parkissa 107cm bioleikkaava pöytä ja 11hv Hatzin diesel. Kone jaksaa mennä vaikka minkälaiseen heinään. Ennemmin alkaa kiilahihna luistamaan. Siinäkin tapauksessa ajo on jo hulluuden ja tyhmyyden rajamailta...

Bioleikkuri vie pitkässä heinässä aika paljon enemmän tehoa, kun se alkaa todella mutustelemaan sitä ruohomyttyä. Leikkausjälkikin kärsii. Jos ajaa normaalia, tai hieman ylipitkää ruohoa, niin saa melkein nilkka suorana vetää.
Hervast
Viestit: 4695
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2008 11:34 pm
Paikkakunta: Oku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hervast »

Niin se selitys sille että etuleikkureissa on vähempi heppoja oli että 3 pienempää terää vie vähempi voimaa kuin traktorimallin yksi iso. Kuulosti ihan järkeenkäyvältä.
MF265
Viestit: 2071
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 2:45 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja MF265 »

Jonsered FR13 ollu yli 10 vuotta kahen pihan leikkuussa ja tyytyväinen siihen voi olla. Oisko terät uusittu kerran tai kahesti, pari vaijeria, vetohihna ja nyt tänä kevänä akku. 12 hp teho riittää hyvin, leikkuupöytä taitaa olla 85cm. Keräintä on kiskottu perässä, se vähän nostattaa takapyöriä ylöspäin, niin pito tahtoo loppu rinteissä.
Heineken
Viestit: 103
Liittynyt: Ke Touko 02, 2007 10:22 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Heineken »

Keväällä itsellä oli samainen projekti, tässä muutamia kommentteja.
Tuota leikkuriahan on kolmella eri merkillä, Husqvarna/Jonsered /Partner. Combipöytä 103 cm , kone 12,5 Hp Briggs.
Loppuhinnat vaihtelivat keväällä 300€ välillä, lisäksi Jonseredilla oli lisänä radiolliset kuulosuojaimet.
Kannattaa vaatia että leikkurille on tehty kunnollinen luovutushuolto, nipat rasvattu ,vaijerien ja hihnojen kireys säädetty, akku ladattu, leikkuupöydän suoruus tarkistettu ja leikkuri koekäytetty. Tehdaspakkauksen nosto ostajan auton peräkärryyn ei todella ole luovutushuolto.
Kauppaan kannattaa tinkiä 1,4l moottoriöljypullo mukaan, ensimmäinen öljynvaihto 5 tunnin jälkeen , samoin moottoriin taipuisa pikaöljyntyhjennystulppa, muuten öljy on tyhjennettäessä moottorin aluspellin päällä.
Edessä oleva ylöskäännettävä leikkuupöytä on eriomainen keksintö.mikäli se on helposti pystyyn käännettävissä.Tässä leikkurissa toteutus todella toimii. Terät helppo teroittaa kiveenajon jälkeen samoin pöydän huuhtelu leikkuun jälkeen, Materiaali on 3 mm terästä ja mikäli hiemankin huoltaa niin leikkurin elinikä taattu. Runkorakenne tukeva putkirunko, Valmistusmaa näkyy olevan Ruotsi.
Tasaisella tontilla pärjää tuolla takatuupparilla , mutta mikäli rinnetontti tai mäkinen maasto niin nelivetoa kannattaa harkita.
Rinteessä ajettaessa tahtoo linkkukoneen sisäpyörä nousta helposti ilmaan jolloin veto loppuu. Painava leikkuupöytä etupuörien edessä tekee tilanteen vieläkin mielenkiintoisammaksi.
Käyttöohjeessa mainitaan että konetta ei saa käyttää yli 10 asteen kulmassa, mutta mistä sinne rinteeseen sen astemitan löytää.
Nuo Briggsin koneethan ovat rakenteeltaan ns. 1000h koneita, Ruohonleikkureissa ammattikäytössä ( 8-10h/pv ja 5 - 6kk)ovat kestäneet noin 2 vuotta. Harrastekäytössä kone todennäköisesti hajoaa /ruostuu ensin muualta.
Perehdyttäminen ja koeajo kannattaa vaatia kauppaan. Leikkurissa ns "kuolleenmiehen istuin"eli mikäli terästä ei ole kytketty leikkuuta pois ja seisontajarrua lukittu ja nouset pois istuimelta niin kone sammuu., sama koskee myös koneen starttaamista.
Asiat on kyllä selvitetty käyttöohjeessa ( 41 sivua) mutta.
Leikkurinahan tuo on erinomainen, halkaisijaltaan 10cm puun ympäriltä leikkaa ruohon kerta pyöräytyksellä, pensaat ei ole ongelma, leikkuupöytä menee pensaan alle ja leikkuu voi tapahtua leikkurin molemmilta puolilta. Suurin ongelma ei ole ahtaisiin paikkoihin ajo vaan niistä poispääseminen, pensaita ja istuksia joka puolella ja kone linkussa.
Hydrostaattisessa voimansiirrossahan on se etu että moottori voi käydä täysillä kierroksilla jolloin paras leikkuuteho mutta nopeuden voi säätää portaattomasti jalkapolkimella, sama nopeus sekä etteen-että taaksepäin.
Hyvin tuo 12,5 hp kone tuota leikkuria liikuttelee, terät ei tuunu paljon tehoa vaativan, johtunee tuosta rakenteesta ja kolmesta terästä.
Keväällä kun selvittelin noita käyttökokemuksia eri käyttäjiltä ( mm kiinteistöyhtiöltä joilla kymmeniä koneita) kokemukset olivat varsin positiivisia, ei ongelmia hihnojen, vaijereiden eikä nivelten kanssa,.Koneina osassa oli Briggsin koneet osassa Kawasakin koneet mutta Kawasakin korkeampi hinta ei kuulemma vastaa saavutettavia etuja. Koneet oli etupäässä noita nelivetoisia.
Loppuvalinta oli sitten varsin helppo. Koneen perushinta, sisältääkö luovutushuollon, mitä tarvikkeita tulee mukaan, missä koulutus/opastus, sisältyykö kotiinkuljetus.
Admin
Viestit: 6092
Liittynyt: Ke Tammi 11, 2006 12:58 pm
Paikkakunta: Ilomantsi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Admin »

Tässä tontilla ollut nyt 7:ksatta kesää (muistelen?) Husqvarna rider 11 manuaali lodjulla.

Pieniä ongelmia on ollut, tai no enempi ominaisuuksia:

-Moottori syö polttoainetta tuhottomasti, 8 litran tankilla ei aja koko pihaa (2-3 h siis tuntia), samoin öljyä kuluu jotta kerran kesään pitää lisätä.
Öljy todellakin röhnää koko rungon, pitäisi laitta tuollanen pidennys.
-Polttoaineletkut menee joka kevät uusiksi.
-Muoviosat ovat haalistuneet vaikka säilytetty sisällä lähes koko ajan.
-Jostain syystä en ole saanut 100% puhdasta jälkeä vaikka terät olisi teroitettu, aina jostain jää muutama pitkä nurmi jotka nousevat nopeasti ylös
-Vaijereita on mennyt (kaasu, kytkin), virtalukko. Hihnat ovat alunperäiset.

-Joskus harmia aiheuttaa leikkuuterän hihnankiristin joka jumii itsensä jäykäksi eikä kiristä hihnaa. Rakenne niin, että moottori pitäisi vissiinkin irroittaa ennenkuin pääsee käsiksi (päähihnapyörän alla).
-Penkin kovamuovipinta (mitälie vinyyliä) rikkoutui viimekeväänä, kovettunut talven aikana.

-Briksi todella sitkas käynnistyjä, saa kurnuuttaa melko pitkään ennenkuin starttaa.
-Viimeisin ärsyke on leikkuupöydän nostoketjun kilke joka kuuluu koko ajan kun pöytä alhaalla ja ajetaan.


Hyvääkin on, mutta ne tulivat jo ylempänä.

Jotenkin tekisi vain mieli jotain laadukkaampaa, tuossa on jo tuolle ajolle liikaa robleemeja mielestäni.

Olevinaan konetta on huollettu ja ajettu nätisti, mutta silti tuommoisia on ilmennyt. Liekkö vika sitten minussa?
Markkinoiden parhaimmat Wieska -lumilingot Kuuksenvaarasta. Soita 040-7306421 https://www.youtube.com/watch?v=IbiCOqk3fho
OIU
Viestit: 3001
Liittynyt: Ti Joulu 05, 2006 11:34 pm
Paikkakunta: satakunnan suur-Lappi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja OIU »

Jonsered LT8 8hp vuodesta 1993, raakaa ajoa ja huonoa huoltoa. Pesty ei ole koskaan, öljyt muutaman kerran vaihdettu, lisätä ei ole tarvinnut. Vetohihna vaihdettu kerran ja teriä terotettu, rälläkällä. Startti vaati edellisvuonna jotain säätöä, mutta ei siitäkään mitään rikki ollut. Letkut ja vaijerit, jopa bensansuodatinkin on alkuperäinen

Avaimesta en ole käynnistänyt enää varmaan 5 vuoteen, kaapelilla +-navasta suoraan startin mutteriin ja sekunnin pyöritys riittää aina. Jossain kytkimessä tai virtalukossa on joku vika, mutta en ole jaksanut perehtyä.
Bensan kulutus on luokkaa 2 litraa tunnissa
Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten
UniversalDM4
Viestit: 1534
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 5:45 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja UniversalDM4 »

Ei varsinaisesti alkuperäiseen aiheeseen liity, mutta onkohan muilla masinisteillä vielä Allis-Chalmers-merkkisiä ruohonleikkureita käytössä? Meidän on -76/77 mallia, moottori siinäkin "perinteinen" Brigss-Stratton. Moottori on alkujaan ollut 8hv, nykyään 10hv. Kolme vaihdetta eteen ja yksi taakse, mekaaninen vaihteisto tasauspyörästön yhteydessä. Leikkuupöytä "traktorin" mahan alla, jossa kaksi terää. Leikkuuleveys 36" eli 914mm.
Arska72
Viestit: 790
Liittynyt: Su Kesä 15, 2008 7:24 pm
Paikkakunta: Retuperän Ranchi, Joutseno

Viesti Kirjoittaja Arska72 »

Just ostin käytetyn Huskun Riderin 12,5 heppasella B&S koneella ja hydrolla.

Ekan leikkauksen jälkeen olin TODELLA tyytyväinen, etten ostanut raktori-mallia, koska sillä ei ois tehny mitään marjapensaiden sumassa.

Kone kilisee vähän, liekö noisaa venttiilien säätöä? Uus motti maksaa näköjään koneklunssilla viitisen satkua.

On se hemmetti, kun ei toi ruohokaan kasva tarpeeks nopeesti :lol: no ei tosissaan :D
Tolla pörrääminen on kyllä parasta mitä ihminen voi tehdä ilman maastoautoa :shock:
Mahdolliset ajatusvirheet johtuvat omasta hölmöydestäni
Pyttylä
Viestit: 612
Liittynyt: To Loka 09, 2008 8:37 pm
Paikkakunta: Pyhtää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pyttylä »

MF265 kirjoitti:Jonsered FR13 ollu yli 10 vuotta kahen pihan leikkuussa ja tyytyväinen siihen voi olla. Oisko terät uusittu kerran tai kahesti, pari vaijeria, vetohihna ja nyt tänä kevänä akku. 12 hp teho riittää hyvin, leikkuupöytä taitaa olla 85cm. Keräintä on kiskottu perässä, se vähän nostattaa takapyöriä ylöspäin, niin pito tahtoo loppu rinteissä.
Meillä on myöskin Jonssin FR13 99-vuosimallia ja en kyllä osaa konetta haukkua: yksi hihna, terät kerran ja kampiakselin stefa, siinä remontit. Akkukin vielä alkuperäinen, että ei mielestäni huonosti. Käsitykseni mukaan tämä on sama kone kuin Husqvarna Rider 850; väritys ja konekopan muotoilu vain erona.
- Miks ostaa ehjää, jos risan saa halvemmalla? -
Konekansalainen
mf 35
Viestit: 630
Liittynyt: La Joulu 17, 2005 1:08 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mf 35 »

Olen muutaman vuoden ajellut TORO Groundmaster 117 mallisellla leikkurilla, olen ollut tytyväinen siihen ainoa muutos minkä olen siihen tehnyt laitoin kohlerin tilalle dieselin, ammatti käyttöön tehty todella vahva laite, ollut joskus muutamia myynnissä.

Hydro veto noissa ikuinen eikä muutenkaan hassumpi toiminnoissaan sähköinen leikkurin kytkentä päälle.
Vanha ferguson 35 on ikiliikkuja
MF 35
MAJOR
VALMET
JAMES 52
BMB
Avatar
Matsikka
Viestit: 16179
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2005 11:21 pm
Paikkakunta: Ylistaro
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Matsikka »

Meillä on 97-mallinen Stiga Villa, en kehu, mutta traktorimalliin en vaihtaisi.

Senkoommin ei lykättävää konetta ole tarvittu.
M-F 165 MP -68
M-F 399 TURBO 12/12 -96
M-F 4255 24/24 -01
Sampo 680 -86

YouTube: Luttisaari http://bot.fi/24g3
Avatar
Matsikka
Viestit: 16179
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2005 11:21 pm
Paikkakunta: Ylistaro
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Matsikka »

tuplana tuli
M-F 165 MP -68
M-F 399 TURBO 12/12 -96
M-F 4255 24/24 -01
Sampo 680 -86

YouTube: Luttisaari http://bot.fi/24g3
aaretti
Viestit: 877
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 8:44 am
Paikkakunta: Lemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja aaretti »

OIU kirjoitti:Jonsered LT8 8hp vuodesta 1993, raakaa ajoa ja huonoa huoltoa. Pesty ei ole koskaan, öljyt muutaman kerran vaihdettu, lisätä ei ole tarvinnut. Vetohihna vaihdettu kerran ja teriä terotettu, rälläkällä. Startti vaati edellisvuonna jotain säätöä, mutta ei siitäkään mitään rikki ollut. Letkut ja vaijerit, jopa bensansuodatinkin on alkuperäinen

Avaimesta en ole käynnistänyt enää varmaan 5 vuoteen, kaapelilla +-navasta suoraan startin mutteriin ja sekunnin pyöritys riittää aina. Jossain kytkimessä tai virtalukossa on joku vika, mutta en ole jaksanut perehtyä.
Bensan kulutus on luokkaa 2 litraa tunnissa
Samanlainen paketti täälläkin. Ostin sen paljon ajettuna v. -02. Senjälkeen sillä on vaan ajettu. Ollut melko huolettomalla huollolla. Kaksivuotta sitten moottori alkoi ajoittain savuttaa ja pitää melkoista kolinaa. Luulin sen tulleen tiensä päähän, mutta kun lisäilee lisää öljyä niin se vaan rokkaa. Uusia moottoreita oli joskus ainakin Kone-Glansilla.

Virtalukko meni rikki, ei startannut enää. Pari johdonpätkää ja painonappikytkin. Taas pelaa. Sitten hain naapurista samanlaisen mutta selvästi uudemman josta on moottori pois, oli hajonnut. Meinasin tehdä siitä seuraavan ruohotaistelukoneen.
Ari
Jumunen
Viestit: 4338
Liittynyt: Ma Joulu 21, 2009 5:41 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jumunen »

Itsellä ollut Jonsered viisi tai kuusi vuotta. Ongelmia ei ole esiintynyt. Ennen ajoin ruohon traktorimallisella Rallyllä, aikaa kului reilut 4 tuntia/kerta. Etuleikkuisella runko-ohjatulla ja hydrostaatisella vaihteistolla menee tunnissa, tai kymmenen minuuttia päälle, jos on ruoho päässyt pidemmäksi. Traktorimalliin en takaisin vaihda.
Jos pihasi ei ole aivan tasainen ja vielä savipohjainen, niin hanki suosiolla se neliveto. Omani ei ole ja sateisena kesänä se on jäänyt kiinni ihan tasamaallekin.
Ellet rakasta haravoimista, hanki bioclip terillä. Eipä tarvitse haravoida eikä lannoitella.
Täällä ei ole paljoa puhuttu tuosta peräkärryn vetämisestä. Itse olen vetänyt tavallista auton peräkärryä 3x1.5m puilla täyteen lastattuna, kärry+puut arviolta noin tonnin painaneet. Hyvin on kiskonut, kaverit varoitelleet, ettei hydrostaatilla saa vetää, ettei se kestä sitä. Tähän asti on kestänyt ja vedän jatkossakin. Jos joskus hajoaa, niin ilmoittelen siitä sitten täällä.
Talvella en ole sillä lumitöitä tehnyt, joten siitä ei mitään kokemusta. Toisessa ketjussa täällä väittelevät toimiiko pakkasilla vai ei, siihen en ota kantaa.
Pellervo
Viestit: 749
Liittynyt: La Joulu 31, 2005 6:20 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pellervo »

Pari vuotta sitten ostin vähän käytetyn Husqvarna Rider 16 linkkumallin. Periaatteessa olen tyytyväinen, mutta harmejakin on ollut. Ajohydrauliikan käyttöhihnan kiristyspyörä halkesi, muovista tehty kun on, varaosa löytyi helposti, 30,00. Hydrostaatin käyttövaijeri katkesi. Pakkipuolen poljin on omituisessa asennossa, pitäisi väännellä paremmaksi. Vieruun ei sovi ajaa, hankala sitä on työntämällä auttaa. Kahdesta renkaasta lähti ilmat, syytä en tiedä, uutta ei saa sisään kun jäykkä päälikumi ei tiivisty vannetta vasten, laitetiin sisärenkaat, hankalaa niidenkin vääntäminen, leveä rengas ja pieni vanne.
Suurin kiusa mielestäni kuitenkin on leikkuulaitteen ruostumisen estäminen, pitäisi aina kääntää pystyyn ja pestä puhtaaksi ajon jälkeen, eikä se pystyyn kääntäminenkään hauskaa ole. Muuten se peltirotisko alkaa ruostua, yksi tuttava vei kuumasinkitykseen heti uutena.
Mutta kuten sanottu, muuten ihan hyvä peli, ostaisin uudelleenkin. Hyvä sillä on pujotella puiden ja pensaiden väleissä.
Jussi
Viestit: 546
Liittynyt: Su Joulu 18, 2005 5:00 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jussi »

Meillä on nyt kuudetta kesää käytössä tuollainen Husqvarna Rider 13 (hydrostaattinen, ei-biomalli, jossa 12,5 hp B&S) linkkuleikkuri, ja mielestäni se on ollut hintansa arvoinen hankinta. Runko-ohjaus on meidän tontilla käytännössä välttämättömyys: puita, pensaita, joitakin kiviä yms. pyörittelyä, joten traktorimallia tai ns. kovaa laatikkoa ei meillä edes aikannaan harkittu.

Ongelmia ei ole juurikaan ollut, eli 6 vuoden "vikalista" on kutakuinkin tämän mittainen:

- leikkuupöydän hihna vaihdettu kerran,
- polttoaineletkut vaihdettu kerran,
- huolto-osia (suodattimia, teriä yms.) on mennyt ns. normaalissa mittakaavassa,
- pöylle yms. epäpuhtauksille altis "turvakytkin" (nimenomaan se voimansiirtokotelon kyljessä oleva) vaatii valppauta & aktiivista puhtaanapitoa, jotta pelittää ongelmitta ja lisäksi tuo valmet_500:n jo mainitsema
- hihnankristin tahtoo harmillisesti jumittaa ja sen voitelu on satunnaista onnenkauppaa joka ristuksen kerta: vaseliininippa on hankalassa paikassa ja rakenne muutoinkin outo/voitelun toteutus epäonnistunut.

Muita murheita ei meillä ole ollut, joten pidän hankintaa yhä vielä kertyneiden käyttökokemusten jälkeenkin onnistuneena. Peräkärryä meillä ei tuolla vedetä tai lumilevyäkään työnnetä tms, eli meillä tuo on puhtaasti vain kesäkauden kapine ja ainoastaan ruohonleikkuri.

Huolto ja puhdituskin ovat molemmat suhteellisen helppoja toteuttaa, eli kaikki tarvittavat kohteet ovat saatavissa ongelmitta ulottuville ja huolto-osatkin kohtuuhintaisia, mielestäni. Ainakaan meillä ei ole tuottanut mitään ongelmia tuo ns. tavallinen pöytä, jossa ei bio-mallin ns. kippausmahdollisuutta ole.

Leikattavaa alaa meillä on kaikkineen n. 3.000 m2 ja linkkukoneen kaverina 6 hp B&S Heavy Duty -Klippo. Eli meillä ajokone vaatii pakosta tuollaisen pienemmän kaverikseen, kuten myös trimmerin ja raivaussahaan siimapään (Stihlejä), mikäli pihan paraatikuntoa harvakseltaan, ja/tai joskus pakostakin, haluaa tavoitella.

Jos jotain tuohon nyt saisi pyynnöstä toivoa, niin lisäteho ei kaiketi koskaan ole pahasta, kuten ei nelivetokaan... mutta näinkin on pärjätty ja jopa tyytyväisiä oltu. Runko-ohjausta ja hydrostaattista voimansiirtoa en antaisi pois, kumpaakaan!
- Mieluummin kivaa kuin hyvää -
maatreij
Viestit: 517
Liittynyt: Ti Helmi 27, 2007 7:29 pm
Paikkakunta: Kajaani
Viesti:

Viesti Kirjoittaja maatreij »

Jonsered FR 13 myöskin n. 10 vuoden käytöllä. Leikattavaa sokkeloista ja eritasoista pihaa kierreltäväksi n. 2000 m2. Nyt oli ensimmäisessä huollossa, uusittiin akku, terät ja virtakytkin.
Enpä voisi vastaavaa leikkuria kuvitella paremmaksi omaan käyttöön. Liikkeessä oli vastaavanlainen uusi husku ja myyjä tarjosi 500 € omasta jonsusta!? Kauppa se on joka kannattaa, mutta kohtuus kaikessa.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: seppo1, SPS1975 ja 50 vierailijaa