Sivu 1/2

Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 14.02.2019, 09:47
Kirjoittaja Superdextaaja
Onko kokemusta näistä https://www.wetec.fi/tuotteet.html?id=17/668229
Tarkoitus on laittaa vielä uv-valoputkilo tuollaisen jälkeen varmistamaan juomaveden bakteerittomuus. Molemmat tulisivat painesäiliön jälkeen. Sukutilan päärakennuksessa tätä nykyä vuokralaiset ja pitäisi veden kelvollinen laatu osoittaa vesianalyysein ympäristötoimelle. Nykyisin vesi tulee kaivosta mutta putki vedetty myös läheiseen lampeen ja mahdollista kytkeä vesi tulemaan sieltä tarvittaessa.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 14.02.2019, 11:28
Kirjoittaja hammashihna
Varmaankin toimii luvatusti, mutta missä on järvi, jonka vedessä on liikaa rautaa ja mangaania. Muutahan Aqua Ionic ei vedestä poista.

Käänteisosmoosiin perustuvat laitteet voisivat olla toimiva ratkaisu.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 14.02.2019, 14:24
Kirjoittaja opastaja.
jos en väärin muista
niin mulla tuolla etelärannalla taitaa olla viltterit tuolta
https://aquaphor.com/

suodatinpanokset vaihdetaan kerran vuodessa
osa systeemin läpi menevästä vedestä menee viemäriin
ja osa omaan pikku hydroforiin suodattimien läpi

juotavaksi hyvää siitä on tullut

myyjä väitti että samaa systeemiä käytetään
mm avaruusaluksissa joissa kierrätetään kaikki kosteus
pääsiäisen maissa pääsen tarkistamaan

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 14.02.2019, 14:29
Kirjoittaja 361
Miten se kun järvivedessä saattaa tapahtua yllättäviä muuttujia niin tohtiiko sitä juomavetenä käyttää. Varsinkaan vuokralaisille?

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 14.02.2019, 14:56
Kirjoittaja Pöljä
Kiinnostaa myös ja olis tarvetta suodattaa järvivedestä juomavettä. Jos käyttökokemusten lisäksi voisitte laittaa hankintahinnat ja vuotuiset käyttökulut, kiitos.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 15.02.2019, 19:50
Kirjoittaja korjailija
Minä itse rakensin otsonipuhdistuslaitteiston suodattamaan, puhdistamaan ja parantamaan omaa kaivovettäni, mutta vastaava laitteisto toimii myös järviveden suodattamisessa juomavedeksi. Todella pitkään tein tutkimustyötä eri vaihtoehdoista ja sen jälkeen valinta oli yksiselitteisesti otsoni, se on kaikkein halvin ja helpoin tapa puhdistaa vettä, lisäksi siitä ei synny veteen mitään haitta-aineita kuten vaikkapa kloorista tai muista kemikaaleista.
Varsinkin amerikassa ja kanadassa näitä on todella paljon käytössä, meikäläiselle ongelma oli tietysti hinta nämä kun jenkeissä maksaa pienimmätkin jotain 2500 taalaa niin ei sovi minun budjettiini.
Rakensin itse vastaavan systeemin ja hinnaksi tuli noin 500 euroa, tosi helppoa ja halpaa. Mitä noilta ulkomaan firmoilta näiden tuoteselosteita luin niin noin 99% kaikista vesistä mukaanlukien järvet ja meret niin näillä voidaan tehdä juomakelpoista vettä nopeasti ja halvalla. Vesi on muuten todella raikasta tämän suodatuksen jälkeen ja kirkasta. Mitään UV valoja ei tämän järjestelmän jälkeen enää vaadita koska tämä on paljon tehokkaampi bakteerien ja virusten tappaja kuin UV, samaten vedestä häviävät väri ja muut epäpuhtaudet, jos vedessä on rautaa niin se saostuu suodatettavaan muotoon, minkä vuoksi tämä systeemi vaatii aina suodattimen laitteiston jälkeen johon kaikki ylimääräiset veden elementit jäävät, yleensä viimeisenä suodattimena käytetään aktiivihiilisuodatinta.

Koko homma toimii yksinkertaisuudessaan kuten tuossa kaaviokuvassa; https://www.oxidationtech.com/media/wys ... atment.png

Ja tarvittava laitteisto koostuu itse otsonaattorista, venturi suuttimesta johon otsoni syötetään ja josta se menee veteen, näiden eteen pitää laittaa karkea esisuodatin, tuon venturin jälkeen olisi hyvä olla pieni painesäiliö ilman kalvoa, tässä säiliössä se otsoni lopullisesti reagoi veden kanssa, samaten tuohon pitää laittaa automaatti-ilmastin poistamaan ylimääräiset ilmat, otsoni kun muuttuu ilmaksi reagoidessaan, tämän säiliön jälkeen tulisi sitten se mahdollinen nykyinen paisuntasäiliö jos sellainen on, mutta jos ei ole niin sitten suodatin, esimerkiksi se aktiivihiilisuodatin.
Tässä muutamia linkkejä tarvittaviin materiaaleihin;
http://www.ekosego.fi/product/1054/otso ... ja-3500mgh mikä tahansa muukin otsonaattori on hyvä kunhan on letkuliitäntä ja pienempitehoiset on paljon halvempia yleensä 1000mgh tehoinen riittää
https://www.viidakkotohtori.fi/vesipuhd ... s-158.html tämä suutin tulee putken väliin
https://www.akvafilter.fi/site/?product ... atin-nw-25 joku tällainen esisuodattimeksi ennen tuota venturi suutinta
https://www.akvafilter.fi/site/?product ... atin-nw-25 tällainen sitten viimeiseksi suodattimeksi joko painesäiliön jälkeen tai sitten noiden muiden jälkeen jos ei ole painesäiliötä

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 16.02.2019, 09:26
Kirjoittaja Superdextaaja
Otsonointi on käynyt myös mielessä. Huolettomuuden takia kiinnostuin noista itse itsensä huuhtelevista massasuodattimista ja järvessä olisi rajaton riittävyys vedelle. Kaivonrengaskaivosta nuo linkkaamani ottaa sakkojen huuhtelua varten viikoittain sen 70 litraa ja se saattaa pahimmillaan kuivimpina aikoina hörppäyttää ilmat putkeen kaivossa.
, tämän säiliön jälkeen tulisi sitten se mahdollinen nykyinen paisuntasäiliö jos sellainen on,
Tarkoitat tuossa varmaan painesäiliötä?

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 16.02.2019, 09:55
Kirjoittaja korjailija
joo painesäiliötä tarkoitin, jos nykyinen painesäiliö on sellainen jossa ei ole kalvo niin sitten tuota erillistä säiliötä ennen tuota ei tarvita lainkaan, mutta sellainen pitää olla että automaatti-ilmaimen saa systeemiin laitettua.
Sen verran jäi vielä tuosta aiemmasta puuttumaan että otsonaattori pitää asentaa siten että käy samaan aikaan kun pumppukin. Itse ratkaisin niin että otsonaattorille tuli oma pistorasia joka on yhdistetty pumpun painekatkaisijaan jolloin käy aina kun pumppukin.
Mutta jos se ei ole mahdollista niin sitten voi ostaa sellaisen virtausmittarin putken väliin ja laittaa sen otsonaattorin siihen kiinni.
Minullakin on itsensä huuhteleva massasuodatin raudan poistoon kun kaivovesi on rautaista. Se pitää sitten asentaa vasta painesäiliön jälkeen. Omani ostin Saksan ebaysta ja maksoi noin 500 euroa täydellisenä pakettina, tosin hyvin on ohjelmoitavissa, meillä se huuhtelee moskat viemäriin suunnilleen joka kolmas yö ihan käytöstä riippuen.

Jos rauta ei ole ongelma niin tuon puhdistuslaitteiston perään voi laittaa myös sellaisen itsensä huuhtelevan massasuodattimen jossa raudanpoistomassa sijasta on tavallista kvartsihiekkaa.

Otsonointi on siitä hyvä tapa että se on tosi halpa ja hoitaa kaikki vedessä ilmenevät ongelmat kerralla niin haitta-aineet kuin hajut ja mautkin.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 16.02.2019, 19:00
Kirjoittaja MOP
Mitenkäs olisi tämä: https://www.google.fi/search?source=hp& ... U_s3bFQq4s

Meillä oli muutaman vuoden, kunnes saatiin osuuskunnan vesi. Ja toimi erinomaisen hyvin. Tyhmyyttäni/nuukuuttani ostin se käsihuuhtelulla automaatti huuhtelun sijaan. Ja sain vielä aikanaan myytyä etteenpäin ihan asiallisella hinnalla. Vain asennus jäi minun vahingoksi.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 16.02.2019, 19:24
Kirjoittaja korjailija
Varmasti ihan hyvä, mutta tuohon kannattaisi laittaa se otsonointi lisäksi niin vesi olisi aina takuulla hyvää. Varsinkin kun vesissä tosiaan on niitä vaihteluita.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 19.02.2019, 13:45
Kirjoittaja rekola
Minkälaisen tilan nämä kaikki systeemit vaatii.Ilmeisesti viemäri ja sähkö pitää tilassa olla.Harkinnassa porakaivo ja sen vedenlaatuahan ei etukäteen kukaan tiedä.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 19.02.2019, 18:33
Kirjoittaja korjailija
rekola kirjoitti:Minkälaisen tilan nämä kaikki systeemit vaatii.Ilmeisesti viemäri ja sähkö pitää tilassa olla.Harkinnassa porakaivo ja sen vedenlaatuahan ei etukäteen kukaan tiedä.
Tilantarve riippuu täysin siitä millaisia systeemejä aikoo asentaa. Aika monella näitä on kylpyhuoneissakin, mutta useimmin kellareissa tai vastaavissa.
Jos tuollaisen vastavirtahuuhtelusuodattimen hankkii niin sitten tarvitsee viemärin tai niissä ohjeissa kyllä on että jos paikat sen sallii niin voi mennä suoraan luontoonkin koska ei sieltä ulos tule mitään haitallisia aineita.
Tilantarpeeksi voisi karkeasti heittää että metri kanttiinsa ja puolitoista korkeutta niin hyvin riittää vaikka isommallekin suodatinpatteristolle.
Sähköä pitää olla saatavissa, mutta nuo kaikki ovat todella pieniä virrankulutukseltaan, maksimissaan muutama kymmenen wattia.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 19.02.2019, 18:46
Kirjoittaja opastaja.
mulla ne on keittiön työpöydän alakaapissa
siinä on vieressä roskaämpärit

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 23.02.2019, 06:03
Kirjoittaja rekola
Voiko painesäiliön ja puhdistuslaitteet sijoittaa omaan suojakaivoon porareijän yläpuolelle.
Tontilla kallio on aivan pinnassa ,olisi helppo muurata eristeharkoista pieni oma rakennus laitteille.
Poistoviemärin jäätyminen tietenkin vaatii miettimistä.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 23.02.2019, 06:20
Kirjoittaja Perceiver
rekola kirjoitti:Voiko painesäiliön ja puhdistuslaitteet sijoittaa omaan suojakaivoon porareijän yläpuolelle.
Tontilla kallio on aivan pinnassa ,olisi helppo muurata eristeharkoista pieni oma rakennus laitteille.
Poistoviemärin jäätyminen tietenkin vaatii miettimistä.
Poistoviemäriin sulanapitokaapeli?

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 23.02.2019, 08:08
Kirjoittaja dolores
Tekeekös nuo laitteet järvivedestä pohjavettä?

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 23.02.2019, 08:33
Kirjoittaja rekola
dolores kirjoitti:Tekeekös nuo laitteet järvivedestä pohjavettä?
Tottakai tekee.Meriveden tekoon tarvitaan suolaa lisäksi.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 23.02.2019, 08:50
Kirjoittaja olliki
rekola kirjoitti:Voiko painesäiliön ja puhdistuslaitteet sijoittaa omaan suojakaivoon porareijän yläpuolelle.
Tontilla kallio on aivan pinnassa ,olisi helppo muurata eristeharkoista pieni oma rakennus laitteille.
Poistoviemärin jäätyminen tietenkin vaatii miettimistä.
En suosittele, ellet laita koppiin lämmitystä. Tuollaisissa tiloissa tuppaa olemaan kosteutta ja sitä myöten korroosiot tekee kiusaa.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 23.02.2019, 09:41
Kirjoittaja korjailija
Jos kaivon päälle tekee kopin noille painesäiliölle ja muille kamoille niin tuuletusaukot pitää olla kosteuden vuoksi. Toisaalta jos ne tekee kaivon viereen niin pääsee vähemmällä tuuletuksella siis niin ettei kaivosta tuleva kosteus tule koppiin.
Joku pienitehoinen lämmitin tuollaiseen vaaditaan ja poistoviemäriin sulanapitokaapeli.
Tuohan kannattaa toteuttaa niin että lämmitys hoidettu sellaisella termostaatilla joka menee päälle ainoastaan kun on tarpeeksi kylmää ettei lämmitykset ole turhaan päällä. Viisaintahan tuollaiseen voisi olla rakentaa sellainen pieni kaivohuone päälle tai viereen niin tulisi samalla tarpeeksi eristetyksi.

Re: Järvivedestä talousvettä

Lähetetty: 24.02.2019, 13:53
Kirjoittaja 5424155
rekola kirjoitti:
dolores kirjoitti:Tekeekös nuo laitteet järvivedestä pohjavettä?
Tottakai tekee.Meriveden tekoon tarvitaan suolaa lisäksi.
Ei tarvita suolaa, meressähän on silakoita, ja niistä tulee veteen suolaa.