paskalaki

Kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta järjen käyttäminen on sallittua! Asiattomat viestit poistetaan kyselemättä.
Uskonnoista, etnisistä kysymyksistä, petoeläinkysymyksistä ja politiikasta keskusteleminen jätetään muille foorumeille.

Valvojat: Jammu, valmet_500

Vastaa Viestiin
trattori
Viestit: 454
Liittynyt: 12.12.2008, 17:05
Paikkakunta: E-P
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja trattori » 20.10.2019, 15:43

Minulle tuli viime metreillä helpotus. Ely -keskus poistaa ( tai on jo poistanut ) asuinpaikkani pohjavesiluokituksesta. Kesällä vielä pyysin yhtä pätevää tekemään suunnitelman. Ei suostunut tulemaan. Kolmiosaisen saostuspöntön ennätin hankkia, muuta en. Kynnys omin päin sen asentamiseen madaltuu. Olen yhden oppikirjakin lukenut, että suurin piirtein oikein tulisi.

Luokituksen poisto helpottaa myös viljelyä. Kasvinsuojeluainevalikoima laajenee.

-SS-
Viestit: 11058
Liittynyt: 18.12.2005, 19:57
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja -SS- » 20.10.2019, 19:30

Ajomies kirjoitti:
29.09.2019, 17:13
-SS- kirjoitti:
29.09.2019, 15:54
Vastine on annettu uhkasakkoon. Katsotaan nyt, saisiko lisäaikaa, tai umpikaivoluvan. 6 m3 umpikaivoja asentaa ja tyhjennyttää 7 kappaletta tuon paineviemärin hinnalla. Joskus vaan pitäisi jonkun viheltää peli poikki ja kertoa kunnanäideille, että tuo paineviemäriliittymä on samanhintainen kuin alkuperäiskunnossa oleva max 15000 euron arvoinen evakkotalo.

Jos pakottavat, niin kyllä tuo on pakko irrottaa vakuutuksesta ja antaa palokunnan polttaa se harjoitusmaalina.

-SS-
Näin juuri, aivan kohtuuttomaksi nousee asumiskulut moisen "jätejärjestelmän" rakentamisen johdosta. Kyllä kun tänne VOK perustettiin niin melkoista painostusta oli ja ei sitten uskaltanut kampoihin pistää, kun pää verkko olisi kuitenkin tuosta tontin laidalta vedetty. No pankissa se oli kerjuulla käytävä, ja ne turvatut, velattomat eläkepäivät meni sen siliän tien. Samoin nyt muutenkin tätä omakoti asumisen kustannuksia on eri veroilla ja maksuilla nostettu, niin kitumalla mennään. :( Saa nyt sitten nähdä kuinka paljon tämä ilmastovouhotus vielä näitä lisämaksuja poikii?
Tänään kävi yhden oman peltolohkon naapuriasukas hakemassa nimen rakennuslupaan. Umpikaivo. Oli aivan samassa tilanteessa kuin meikäläinen. Olivat ilmoittaneet kaupunkiin, että uhkasakkoilkoot mitä sakkoilkoot, eivät tule jätevesiosuuskuntaan liittymään sillä hinnalla, mitä on tarjottu, eli noin 12500 plus oman tontin työt ja tarvikkeet. No olivat sitten myöntyneet umpikaivoon.

On helpottavampaa olla, kun huomaa, että muillakin samalla kyllällä on menneet ns. "sarvet ketoon" , pelottelun ja pakottamisen takia. Jotenkin tuossa hallinto on täysin vieraantunut siitä vanhojen haja-asutusalueiden omakotitalojen talotekniikan järkevästä investointiosuudesta, että kuivakäymälä ja vettä säästävä muu talotekniikka menisi todella pienellä umpikaivosysteemillä, pohjavesialueellakin.

Niinpä minäkin olin ottanut ärhäkän liikejuristin ajamaan asiaani, ja sain nyt luvan rakentaa umpikaivon vanhaan hyväksyttyyn imeytysalueeseen, katkaisemalla putki imeytyskaivoista ja liittämällä umpikaivoon. Lisäksi varmaan hiukan ajattelemista antoi lausuntoni, jossa totean, että ei minun tilalla ole edes liityttävää paineviemäriä, ei ainakaan lupaa ole annettu kaivaa. Kyllähän se siellä tontin reunalla se kraana näkyy olevan, mutta minulle sitä ei ole olemassa, ennen kuin kaivuulupa käydään kirjallisena hakemassa. Jos osuuskunta lähtee sosialistisiin pakkokeinoihin, niin saan ainakin oikeudessa hakea lunastuskorvauksen. Uskon, että ovat sovinnollisia, ja jos eivät, niin riidelkööt asiasta sitten ison kaupungin pahapäisen lakiasiaintoimiston kanssa.

-SS-

thames
Viestit: 227
Liittynyt: 06.07.2012, 23:16
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja thames » 20.10.2019, 19:50

Minulla ainakin riitti kun kerroin että minulla on kaivot tehty aikanaan teidän ohjeiden mukaan ja varmaankin olette tarkistaneet ne ennen lopputarkastusta. Ja kun mitään muutoksia ei taloon ole tehty niin mennään niin kauan kun tulee tarvetta hakea rakennuslupaa jonkun muutoksen takia.

-SS-
Viestit: 11058
Liittynyt: 18.12.2005, 19:57
Paikkakunta: LOHJA, MUURLA
Viesti:

Re: paskalaki

Viesti Kirjoittaja -SS- » 20.10.2019, 23:29

thames kirjoitti:
20.10.2019, 19:50
Minulla ainakin riitti kun kerroin että minulla on kaivot tehty aikanaan teidän ohjeiden mukaan ja varmaankin olette tarkistaneet ne ennen lopputarkastusta. Ja kun mitään muutoksia ei taloon ole tehty niin mennään niin kauan kun tulee tarvetta hakea rakennuslupaa jonkun muutoksen takia.
Joo kyllä meilläkin on senaikaisen kunnan rakennustarkastajan 32 vuotta sitten lyödyt leimat jätevesijärjestelmän lupapaperissa, mutta nyt kun iso kuntaliitos on tehnyt, tylyttävät, että ei ole enää lupaa imeyttää edes harmaita vesiä, koska pohjavesialue.

Mutta umpikaivokin on iso edistysaskel tuossa ahdistelussa, kun aluksi ei meinanut olla muuta vaihtoehtoa kuin tuohon rahanpoltto-osuuskuntaan liittyminen. Mielelläni sen 10 k€ käytän vaikka katto- ja ikkunaremontteihin, ettei koko möksä kellahda mätänä nurin.

-SS-

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Broadspeed, HiTrac, ihmehitsari, Joordis, Mika 82, olliki, PuuhaPate, retsi, Velman ja 25 vierailijaa